ΑΜΥΝΑ

Η αποτελεσματική άμυνα μιας χώρας είναι αποτέλεσμα πολλών παραμέτρων και συντελεστών που επιφέρουν ισχύ και όχι μόνο αποτέλεσμα ενός άρτια οργανωμένου, εκπαιδευμένου και εξοπλισμένου στρατού, που είναι αυτονόητο.

Είναι γενικά αποτέλεσμα όλων των παραγόντων που επιφέρουν ισχύ, ήτοι βέλτιστης οργάνωσης και θεσμοθέτησης της κοινωνίας, ώστε να συγκροτείται κοινωνία συλλογικότητας και όχι ιδιωτείας, είναι αποτέλεσμα οικονομικής ευρωστίας, υψηλής τεχνογνωσίας και τεχνολογίας. Είναι αποτέλεσμα σχετικής παιδείας των πολιτών, συνειδητής συμμετοχής τους και φιλοπατρίας τους, καθότι το υπερόπλο μας είναι το γυμνασμένο μυαλό και σώμα μας.

Είναι αποτέλεσμα ορθής γνώσης της γεωπολιτικής, γεωστρατηγικής και γεωοικονομίας και ορθών συμμαχιών, πολιτισμικών και εμπορικών σχέσεων με γεωπολιτικούς συμμάχους. Είναι αποτέλεσμα γνώσης των εχθρών, των δυνατοτήτων τους σε όλους τους τομείς, των συμμαχιών τους, των στρατηγικών και των τακτικών τους, τρόπων και μεθόδων τους.

 Άντρες και γυναίκες συμμετάσχουν στην άμυνα της χώρας και εκπαιδεύονται, σωματικά, γνωσιακά, ψυχικά και στα οπλικά συστήματα κατά την θητεία τους και πριν την θητεία τους στα σχολεία και μετά την θητεία τους εφόρου ζωής.

Το στρατιωτικό σώμα στρατός ξηράς, ναυτικό, αεροπορία, λογιστικές μονάδες, μονάδες πληροφοριών και πληροφοριακών συστημάτων, πέραν των εφέδρων που υπηρετούν υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στα 18, αποτελείται από ένα επαγγελματικό σώμα ανδρών αλλά και γυναικών, άψογα εκπαιδευμένων, σωματικά, ψυχικά, γνωσιακά και νοητικά, αλλά και σε κάθε είδους πολεμικές τέχνες και οπλικά σύστημα

Άντρες και γυναίκες συμμετάσχουν στην εγχώρια παραγωγή στρατιωτικής τεχνογνωσίας και τεχνολογίας εκπαιδευόμενοι και δημιουργώντας σχετικές εφευρέσεις και δραστηριοποιούμενοι επιχειρηματικά επί της παραγωγής σχετικών τεχνολογιών.

Λόγω της έλλειψης χρηματικών πόρων και υποδομών για να έχουμε αυτάρκεια σε εξοπλιστικά συστήματα υψηλής τεχνογνωσίας, οφείλουμε να επικεντρωθούμε στην εσωτερική αυτοδύναμη και καθετοποιημένη παραγωγή οπλικών συστημάτων υψηλής καταστροφικής και αποτρεπτικής ισχύος. Με αυτά τα οπλικά συστήματα θα τίθεται ο εχθρός προ του διλήμματος τις ολικής τους καταστροφής, πριν σχεδιάσει και εκδηλώσει επιθετικές ενέργειες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s