ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΕ

Γιατί θα διερωτηθούν οι αναγνώστες και οι ενδιαφερόμενοι να συγκροτήσουμε την Ένωση Ελλήνων δια ενός δικτύου κοινοτήτων και εκκλησιών των πολιτών και μάλιστα σε πλανητικό επίπεδο; Γιατί να επενδύσουμε τόσο χρόνο, τόση γνώση, τόσα χρήματα και τόση προσπάθεια; Εύλογα και λογικά είναι όλα αυτά και πολλά αλλά ερωτήματα και απαιτούν τεκμηριωμένη και αιτιολογημένη απάντηση.

Η ιδέα αυτή της Ένωσης Ελλήνων με τον τρόπο που προτείνουμε, πηγάζει από  ανάγκη και από όφελος σε προσωπικό και ευρύτερα σε κοινωνικό επίπεδο, πηγάζει από την ανάγκη και το όφελος της συγκρότησης μιας πλανητικής συλλογικότητας Ελλήνων, στην βάση των τρόπων και δομών οργάνωσης μας εκ του πολιτισμού μας, δηλαδή αυτήν του κοινοτισμού και της δημοκρατίας των Ελλήνων, δια των εκκλησιών του Δήμου η των Πολιτών.

Οι Έλληνες δεν ζουν μόνο στην Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά από αρχαιοτάτων χρόνων ζούσαν, ζουν και δρουν σε πολλές χώρες των Ηπείρων. Αυτό το ανθρώπινο δυναμικό θα αποκτήσει ισχύ και αποτελεσματικότητα, όταν ενωθεί σε μια δημιουργική, ζωντανή και δρώσα συλλογικότητα, καθότι γνωρίζουμε ότι η ισχύς εν  τη ενώσει βρίσκετε.

Αυτό ακριβώς επιδιώκουμε, να οργανωθούμε πλανητικά ως συλλογικότητα Ελλήνων και να δράσουμε πλανητικά ως συλλογικότητα Ελλήνων. Οι σχολές παιδείας σε συνδυασμό με τις ομάδες δράσεων της Ένωσης Ελλήνων στοχεύουν στην ΑΡΕΤΗ και στην ΑΡΙΣΤΕΙΑ των πολιτών μελών και της ευρύτερης κοινωνίας, στοχεύουν να βοηθήσουν τον μέσον όρον των πολιτών να προσεγγίζουν αυτούς τους δυο ιδανικούς στόχους, που καταστούν τον πολίτη άνθρωπο νοήμονα και ενάρετο, φιλάνθρωπο, αλληλέγγυο, ενεργό, ελεύθερο, δίκαιο, δημιουργικό, παραγωγό γνώσης και πολιτισμού, αρμονίας και κάλλους.

Επομένως βασικός σκοπός και βασική οργανωτική δομή της Ένωσης Ελλήνων είναι οι δράσεις της, δράσεις που περιλαμβάνουν όλους τους χρήσιμους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Έχουμε ανάγκη παιδείας θεσμών και συλλογικών δράσεων διαμόρφωσης βέλτιστων θεσμών και άριστης λειτουργίας τους. Έχουμε ανάγκη παιδείας επί πολλών επιστημονικών γνωστικών αντικειμένων και δράσεων μας επί αυτών για να εξελιχτούμε γνωσιακά σε αυτά και να υλοποιήσουμε αυτά προς όφελος μας και της κοινωνίας. Έχουμε ανάγκη παιδείας επί του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής ιστορίας, για να εξελιχτούμε γνωσιακά σε αυτά και για ανακαλύψουμε και γράψουμε ανόθευτα την ελληνική μας γνήσια ιστορία και τον γνήσιο ελληνικό πολιτισμό μας, να τον νιώσουμε και να τον εξελίξουμε.

Δια της παιδείας και δια αυτών των δράσεων ως συλλογικότητας, θα επιφέρουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. Οι δημιουργικές αυτές δράσεις θα εκτυλίσσονται στο επίπεδο των πυρηνικών συνοικιακών κοινοτήτων του τόπου κατοικίας μας  και στην ευρύτερο χώρο του δήμο που ανήκει ο καθένας μας, θα εκτυλίσσονται στον νομό μας και την περιφέρεια μας, στο κράτος, την ήπειρο και πλανητικά, δια των αντίστοιχων δομών συλλογικοτήτων και τις αντίστοιχες ομάδες δημιουργικών δράσεων.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s