ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΡΑ!!!!! ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΕ 90 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ!!!!!

Πρώτο Βήμα: Είμαστε σε άμεση επαφή και συμφωνία, άνθρωποι με εμπειρία και παρελθόν σε ενωτικές πολιτικές κινήσεις, με αρχηγούς εξωκοινοβουλευτικών πολιτικών φορέων και πατριωτικών κινημάτων, για συνένωση και εφαρμογή του Σχεδίου Δράσεως. Πρόσφατα και υπό την πίεση των δυσμενεστάτων και τραγικών εξελίξεων για τη Χώρα, συμφώνησαν πολλές προσωπικότητες της υγιούς πολιτικής ζωής του τόπου, που εργάζονται μυστικά και αθόρυβα όπως κι εγώ άλλωστε, ενώ δεν έχουμε βρομίσει τα χέρια μας σε άθλιες συναλλαγές και προδοσίες, ούτε έχουμε ανακατευτεί με «εκλογές» και αλισβερίσι με τους προδότες, τους δοσίλογους και τους κωλοσφογγάριους που τους ακολουθούν και τους γλείφουν.

Δεύτερο βήμα: Το γενικό πλάνο με απλά λόγια να το εννοήσετε όλοι: Σε κάθε πόλη, κωμόπολη, χωριό, τόπο, μαζεύονται 5 άτομα που συγκροτούν την πρώτη 5αμελή επιτροπή. Οι πρώτες ήδη 5αμελείς επιτροπές είναι ήδη συγκροτημένες σε πολλούς νομούς. Οι 5αμελείς θα φροντίσουν την σύσταση σε Σώμα σε επίπεδο Νομού της Τοπικής Βουλής Αντιπροσώπων. (νομιμοποίηση δια των εξουσιοδοτήσεων μέσω ΚΕΠ). Από τις Τοπικές Βουλές των Νομών (100 κάθε νομός = 52 Χ 100 = 5.200 Εθνικοί Αντιπρόσωποι + 150 επιπλέον πόλεως Αθηνών και 150 πόλεως Θεσσαλονίκης = 5.500 Εθνικοί Αντιπρόσωποι σε όλη την Επικράτεια). Σ.Ε.Α (Συμβούλιο Εθνικής Αντιπροσωπείας). Η Κάθε Τοπική Βουλή αποστέλλει από 10 εκλεγμένους αντιπροσώπους στην Αθήνα για την Συγκρότηση της Βουλής των Πεντακοσίων (550 για την ακρίβεια). Τρίτο βήμα: Πώς γίνεται η αρχή. Όποιος αποφασίσει να ασχοληθεί ενεργά ακολουθεί αυτό που λέγεται «ενεργοποίηση του πολίτη» και είναι εύκολο και εφικτό στον καθένα: ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΝΟΜΟΥ – ΠΟΛΕΩΣΒήμα 1. Επιλέγει με προσοχή 5 άτομα άνδρες ή γυναίκες από το φιλικό μου περιβάλλον! Το κριτήριο είναι να είναι Φιλόπατρεις αποδεδειγμένα, χωρίς πολλές υποχρεώσεις και τρεχάματα. Να μην έχουν εκτεθεί σε ύποπτες συναλλαγές, να χαίρουν εκτιμήσεως, να έχουν ενεργό ρόλο στα κοινωνικά δρώμενα και να θέλουν να προσφέρουν στην Πατρίδα! Βήμα 2. Αυτοί οι 5 μαζί με αυτόν τον αρχικό, απαρτίζουν την επιτροπή δράσεως τόπου, πόλης κλπ. Κρατά τηλέφωνα, ή αποφασίζουν ποιος θα είναι ο Συντονιστής μεταξύ τους και σύνδεσμος ενημέρωσης. Συζητούν και προτείνουν θέματα τοπικά και πρακτικά προς συζήτηση και ανάδειξη προβλημάτων.

Βήμα 3. Στόχος είναι τα 100 άτομα από όλο το Νομό (εξαιρείται η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη που θα έχουν από 300 άτομα (150 η πόλη + 150 ο νομός), λόγω υπερπληθυσμού. Τα άτομα αυτά θα τα προτείνουν ΓΡΑΠΤΩΣ (θα σας αποσταλεί έντυπο που θα επικυρωθεί από το ΚΕΠ το γνήσιο της υπογραφής) ως «Αντιπροσώπους» 50 συμπολίτες τους για πόλεις άνω των 100.000 κατοίκων, 40 συμπολίτες τους για πόλεις άνω των 10.000 κατοίκων , 30 συμπολίτες για τόπους μέχρι 10.000 κατοίκους. Αυτοί θα αποτελέσουν Α΄) Τα μέλη της Τοπικής Βουλής του Νομού τους. Β΄) Τα πρώτα μέλη με ανακλητή ιδιότητα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ. 52 νομοί Χ 100 = 5.200 + 150 Αττικής + 150 Θεσσαλονίκης =5.500 μέλη Εθνικής Αντιπροσωπείας για τις πρώτες αποφάσεις Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης. (Πέρα από τις αποφάσεις των τοπικών Βουλών μόλις συνέλθουν σε Σώμα τοπικά). Βήμα 4. Οι τοπικές Βουλές κάθε Νομού των 100 Αντιπροσώπων, μόλις συνέλθουν σε Σώμα, εκλέγουν όργανα. (Θα σας σταλεί υλικό). Ένα από τα Όργανα είναι η προσωρινή Επιτροπή ΔΕΚΑ ανακλητών Αντιπροσώπων τους που θα εκπροσωπούν την Τοπική Βουλή στην ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ των ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ (550 για την ακρίβεια) που θα συνεδριάζει, θα επεξεργάζεται και θα νομοθετήσει στην Αθήνα.

Οι Δέκα κάθε Νομού θα έχουν την δυνατότητα να παρίστανται σε σημαντικές συνεδριάσεις όπως ομάδες εργασίες με νομοθετικό περιεχόμενο, αναθεώρηση του Συντάγματος κλπ. Βήμα 5. Σε εύλογο διάστημα 40 ημερών απαρτίζεται και συνέρχεται σε Σώμα η Τοπική Βουλή κάθε Νομού, στέλνοντας από 10 μέλη της στην ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ της Αθήνας. Είμαστε έτοιμοι για την πρώτη Τακτική ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. Τι είναι η « Πρώτη Συντακτική Εθνοσυνέλευσις» που έλαβε χώρα κάθε φορά που κινδύνευε το Έθνος. «H Πρώτη Συντακτική Εθνοσυνέλευσις έχει χρείαν πρωτίστως μίας προσωρινής Κυβερνήσεως η οποία πρέπει να αναδειχτεί μέσω του λαού. Αυτό δια πολλούς λόγους! Είτε η υπάρχουσα Κυβέρνηση παραπαίει ανίκανη να κυβερνήσει, είτε σήμερα υπάρχει, αύριο πέφτει ως ανίκανη από μόνη της, είτε δεν μπορεί να σχηματιστεί με αλλεπάλληλες και συνεχείς εκλογές παρωδία. Η Κυβέρνηση αυτή, δεν μπορεί να σχηματιστεί με απευθείας εκλογές, λόγω του κατάπτυστου εκλογικού νόμου που τον έραψαν όπως ήθελαν οι δοσίλογοι. Μπορεί όμως να γίνει μέσα από μια Γενική Πολιτική Απεργία διαρκείας, ή μία σύσσωμη και παλλαϊκή εξέγερση του υγιούς και δημοκρατικού μας ενστίκτου, όπου τα συντονιστικά όργανα αγώνα σε κάθε γειτονιά, πόλη και χωριό θα συντονιστούν για να ρίξουν, να ανατρέψουν συνολικά το υφιστάμενο σάπιο πολιτικό καθεστώς, ενώ οι τοπικές Βουλές των Νομών θα ανακηρύξουν προσωρινή κυβέρνηση δια των αντιπροσώπων τους στην Βουλή των 500 στην Αθήνα. (Αυτό ορίζει και το άρθρο 120 του Συντάγματος όταν καταλύεται το πολίτευμα και το Σύνταγμα της Χώρας). Όλα τα συντονιστικά όργανα που θα προκύψουν, ανά Νομό όπως είπαμε, θα αποστείλουν δέκα ικανούς αντιπροσώπους στην Αθήνα οι οποίοι θα αποτελέσουν την ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ, ένα άτυπο μεν, αλλά καίριας σημασίας από την άποψη του γενικού συντονισμού λαϊκό Κοινοβούλιο! Αυτό το λαϊκό Κοινοβούλιο (ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ) και τα συντονιστικά όργανα αγώνα σχηματίζουν προσωρινή Κυβέρνηση, για να μπορεί να «λειτουργεί» το Κράτος, ενώ τα υπόλοιπα μέλη προχωρούν στην δημιουργία νομοθετικών ομάδων εργασίας και δημοψηφισμάτων στα καίρια εθνικά θέματα. Η προσωρινή αυτή κυβέρνηση θα διοικεί κανονικά, ενώ ταυτόχρονα προκηρύσσει τις διαδικασίες σύγκλησης της Πρώτης Συντακτικής Εθνοσυνελεύσεως. Θα ακολουθήσουν ως χρονοδιάγραμμα 90 ημερών οι εξής διαδικασίες:

Α. Αρχικά οργανώνεται και διεξάγεται μια ανοιχτή συζήτηση για το Σύνταγμα με όλα τα μέσα, συνελεύσεις, συζητήσεις στα ΜΜΕ, διαδίκτυο,κ.α. Θα κληρωθεί επίσης μια επιτροπή η οποία θα έχει σαν αποκλειστικό μέλημα να συλλέξει το σύνολο των προτάσεων που θα κατατεθούν κατά την διάρκεια της συζήτησης με την υποχρέωση να μεταβιβαστούν στην Συντακτική Εθνοσυνέλευση.

Β. Οι 5.500 Εθνοσύμβουλοι συγκεντρώνουν το σύνολο των προτάσεων,συνεδριάζουν και αποφασίζουν τα θέματα της Πρώτης Τακτικής Εθνοσυνελεύσεως.Στον κανονισμό της Συντακτικής Εθνοσυνελεύσεως θα περιλαμβάνεται φυσικά η αρχή της ανακλητότητας, αλλά και η αρχή της υποχρεωτικής λογοδοσίας. Με άλλα λόγια οι εκλογείς θα μπορούν να ανακαλέσουν ανά πάσα στιγμή τον Εθνοσύμβουλο που εξέλεξαν αν αυτός δεν στέκεται όπως απαιτούν οι εντολείς του, αλλά και θα υποχρεούται σε τακτική λογοδοσία προς αυτούς προκειμένου να τους κρατά ενήμερους για τις θέσεις και τις απόψεις του στα ζητήματα που ανακύπτουν.

Γ. Μόλις ολοκληρώσει τις εργασίες της η Βουλή των ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ θα αυτοδιαλυθεί και το νέο σχέδιο Συντάγματος, θα τεθούν σε λαϊκή ψηφοφορία, μαζί με τα μεγάλα εθνικά θέματα, όπως νόμισμα, εξωτερική πολιτική, ΕΟΚ, φύλαξη συνόρων, μεταναστευτικό κ.α. Μόλις το νέο Σύνταγμα εγκριθεί, τότε η προσωρινή κυβέρνηση παραιτείται και προχωρά η χώρα σε ΕΚΛΟΓΕΣ σύμφωνα με τους νέους συνταγματικούς κανόνες.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ

Η άποψή μου είναι ότι το Πολίτευμα πρέπει να αλλάξει ριζικά από τον ίδιο το λαό και όχι απλά να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα από τους πολιτικούς. Οι αλλαγές θα πρέπει να πάρουν την κατεύθυνση της απαγκίστρωσης της πολιτικής εξουσίας από την οικονομική εξουσία και το πέρασμα του ελέγχου της στην κοινωνία.

Όμως αυτή η αλλαγή είναι πολύ δύσκολο ή και αδύνατο να προέλθει από το πολιτικό προσωπικό μέσα από τις υπάρχουσες συνταγματικές διατάξεις και μέσα από την ισορροπία των κομματικών συμφερόντων. Κατ’ αρχήν το ίδιο το Σύνταγμα θα πρέπει να πάψει να είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του πολιτικού προσωπικού και θα πρέπει να περάσει στην αρμοδιότητα του λαού ή και του λαού.

Και επειδή για να γίνει αυτό, θα πρέπει να βγούμε έξω από το υπάρχον συνταγματικό πλαίσιο, θα πρέπει να γίνει προσφυγή στο λαό με ένα συνταγματικό δημοψήφισμα (δεν προβλέπεται στο ισχύον Σύνταγμα) προκειμένου να αποφασίσει ο λαός εάν θέλει να αλλάξει το Σύνταγμά του και με ποιον τρόπο θα το κάνει αυτό. Κάτι τέτοιο είναι μια «επαναστατική» πράξη σύμφωνα με το Σύνταγμα, αλλά καλύπτεται και νομιμοποιείται από τη λαϊκή κυριαρχία και τη λαϊκή βούληση.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

1) Θέσμιση της κοινωνίας ως πολιτικού υποκειμένου δια συγκροτήσεως των εκκλησιών των πολιτών η του δήμου ρου θα συνιστούν το ανώτατο πολιτειακό όργανο. Πλήρης διάκριση των τριών εξουσιών.

Α) Κατ’ αρχήν εκλογή του αρχηγού της εκτελεστικής εξουσίας (η διαρχία πρωθυπουργού και ΠτΔ δεν είναι απαραίτητη) απευθείας από το λαό δια των εκκλησιών των πολιτών, από πρόσωπα των αρίστων που ενδιαφέρονται με το 50+% ώστε να μην είναι αυτός εξαρτώμενος, τόσο από τους οικονομικούς ολιγάρχες, όσο και από τους βουλευτές του και τα πίσω από αυτούς συμφέροντα. Στην ουσία μιλάμε για αλλαγή της μορφής του πολιτεύματος σε προεδρική δημοκρατία, με σταθερές τετραετίες.

Β) Εκλογή των βουλευτών σε ξεχωριστή κάλπη από κάθε δήμο και της σύγκλητοι από πρόσωπα των επίλεκτων και αρίστων των εκκλησιών των πολιτών δια των «εκκλισων» του δήμου, με απλή αναλογική, ώστε η συγκρότηση της Βουλής να ταυτίζεται απόλυτα με τη λαϊκή βούληση και όχι να μετατρέπεται η μειοψηφία σε πλειοψηφία τεχνητά μέσω του εκλογικού νόμου, με την ψευτοαιτιολογία της μη κυβερνησιμότητας. Αυτό σημαίνει κατάργηση της αρχής της δεδηλωμένης.

Φυσικά θα υπάρχει ασυμβίβαστο βουλευτικής και υπουργικής ιδιότητος. Όποιος εκλέγεται βουλευτής θα παραμένει βουλευτής, μέχρι τη λήξη της βουλευτικής περιόδου.

Γ) Να υπάρχει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και όχι θεραπαινίδα του εκάστοτε κόμματος που είναι στην εξουσία, με δεμένα ταυτόχρονα τα χέρια από το Σύνταγμα, σε ότι αφορά την τιμωρία πολιτικών προσώπων. Δηλαδή, το πολιτικό προσωπικό δεν πρέπει να αναμιγνύεται στην ανάδειξη της ηγεσίας της Δικαιοσύνης. Οι δικαστές θα κληρώνονται η θα εκλέγονται από τους επίλεκτους και άριστους των εκκλησιών των πολιτών εξ αυτών με νομική κατάρτιση και εμπειρία.

2) Δημοψηφίσματα με λαϊκή πρωτοβουλία (προβλέπονται σε όλα τα ανεπτυγμένα κράτη) τόσο γενικά όσο και τοπικά (το τελευταίο προβλέπεται ήδη στο άρθρο 216 του Καλλικράτη, αλλά δεν έχει ενεργοποιηθεί με σχετικό ΠΔ).

3) Αποκέντρωση της εξουσίας με σαφή διαχωρισμό της κεντρικής και της τοπικής εξουσίας. Μεταφορά στην ΤΑ πραγματικής εξουσίας (και όχι απλά δοτής και ελεγχόμενης από το κέντρο εξουσίας) και ταυτόχρονα αλλαγή της εσωτερικής λειτουργίας της ΤΑ ώστε να λειτουργεί πραγματικά δημοκρατικά με τη συμμετοχή των πολιτών της.

4) Καθιέρωση συνταγματικά πλήρους εσωκομματικής δημοκρατίας, των κομμάτων, ώστε να μην μπορεί η οικονομική ολιγαρχία να τα ελέγχει εύκολα.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να υπάρξει κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων και πλήρης διαφάνεια μέχρι και το τελευταίο ευρώ της χρηματοδότησής τους.

5) Πλήρης κατάργηση οποιασδήποτε μορφής ασυλιών για τα πολιτικά πρόσωπα.

6) Δημιουργία επιτέλους Συνταγματικού Δικαστηρίου

7) Περιορισμένη θητεία σε όλα τα αξιώματα από κάτω μέχρι πάνω. Πρέπει να σπάσει η κληρονομική διαδοχή και η πάγια διαπλοκή οικονομικής και πολιτικής εξουσίας.

8) Ανάκληση,λογοδοσία. Ο πολιτικός θα πρέπει να έχει ανοιχτά τα αυτιά του προς κάθε κατεύθυνση, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι δεμένος με τη λαϊκή βούληση. Και αυτό το δέσιμο θα γίνει κυρίως με το θεσμό της λογοδοσίας και ανάκλησης. Λογοδοσία για όλες τις κυβερνητικές και διοικητικές πράξεις και διαχείρισης του δημοσίου χρήματος. Είναι ένα ώριμο αίτημα πολύ διαδεδομένο μεταξύ των κινημάτων. Μόνο έτσι ο πολιτικός θα συνειδητοποιεί συνεχώς ότι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ολιγαρχίας και η μη τήρηση αυτών που υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του, θα τον εκθέτει ανά πάσα στιγμή στο κίνδυνο της ανάκλησης.