ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΕΛΛΑΣ

Στόχος και σκοπός της πρότασης μας εδώ στην Οικουμένη Κοινοτήτων Κοινών Ελληνων και Φιλελλήνων  είναι η συγκρότηση της οικουμένης κοινοτήτων κοινών Ελλήνων και Φιλελλήνων, μιας οικουμενικής κοινοπολιτείας κοινών εξ Ελλήνων και Φιλελλήνων της Ελλάδος, της Κύπρου και αυτών  στις Ηπείρους. H συγκρότιση  πραγματοποιείται αρχικά δια ενός πλανητικού δικτύου  ψηφιακών διαδικτυακών κοινοτήτων και εν συνεχεία δια αυτών των ψυφιακών συγροτούμε πραγματικές   ζωντανές κοινοτήτες επι των τοπων διαμονής μας , με ανώτατα διοικητικά όργανα εκτελέσιμων αποφάσεων τις συνελεύσεις των κοινοτήτων κοινών των πολιτών μελών του.  Η οικουμενική αυτή κοινότητα κοινόν απαρτιζόμενη από ένα πλήθος πραγματικών και δικτιακών ψυφιακών κοινοτήτων  στον πλανήτη θα αντανακλά την ελληνική δημοκρατική οικουμένη στην εποχή μας με αυτόνομες και αυτοδιοικούμενες κοινότητες, οι οποίες θα ενώνονται  συντονιστικά και οργανικά σε ένα οικουμενικό κοινό, κοινότητα με ανώτατο διοικητικό, οργανωτικό και συντονιστικό όργανο την  οικουμενική συνέλευση  των Ελλήνων και Φιλελλήνων πολιτών των χορών των Ηπείρων, όντας και αυτή αυτόνομη και αυτοδιοικούμενη στα πλαίσια των καθορισμένων αρμοδιοτήτων της. 

Η Ένωση Ελλήνων και Φιλελλήνων που προτείνουμε είναι μια πλανητική, πολιτισμική και πολιτική οργάνωση των Ελλήνων, των Ελληνογενών και Φιλελλήνων, της Ελλάδος, της Κύπρου και του πλανητικού Ελληνισμού. Οι λόγοι συγκρότησης της είναι γεωπολιτικοί, η επιδίωξης του κοινού οφέλους των Ελλήνων, της εξισορρόπησης και αναδιανομής ισχύος στην κοινωνία των πολιτών, ήτοι της πολιτικής εξουσίας, του πλούτου, της παιδείας, της πρόνοιας, της δικαιοσύνης.  Επιδίωξης της είναι η παιδεία, η αριστεία, το ήθος και η αρετή των πολιτών, η αφθονία και η ευημερία  τους, η ευημερία και ισχύς της Ελλάδος, η δημοκρατική βέλτιστη θέσμιση της κοινωνίας μας δια του διαχρονικού αξιακού μας συστήματος, επιδίωξη της είναι η κοινωνία αξιών, άριστων πολιτών και αρίστων θεσμών, η εξέλιξη, η βίωση και η διάδοση του ελληνικού πολιτισμού. (Ποιοι είμαστε διαβάστε εδώ  για τους λόγους συγκρότησης της εδώ). Αναγνώσαμε και κατανοήσαμε τα προβλήματα μας ως Ελληνική κοινωνία από τα βιώματα μας και τα δικά σας, από τα ιστορικά πεπραγμένα, από τα γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά, γεωοικονομικά και γεωπολιτισμικά δρώμενα, που μας είναι κατανοητά, μια που ορμόμεθα και εμείς από όμοιες ιδέες και σκέψεις. Αυτό που μεις προτείνουμε είναι η συγκρότηση κοινωνικής ισχύος και κοινωνικής συνισταμένης. Προτείνουμε την οργάνωση του οικουμενικού Ελληνισμού, δηλαδή των ομογενών και αποδήμων και αυτών της Ελλάδος και της Κύπρου, σε μια μορφή οργάνωσης οικουμενικού χαρακτήρα, την συγκρότηση ενός είδους κοινοπολιτείας. Αυτό που θα μας βγάλει από τα προβλήματα και θα μας δώσει την ικανότητα εθνικής και κοινωνικής ασφαλειας και επιτυχούς άμυνας κατά των επίβουλων, είναι η ισχύς και η ποιότητα της κοινωνίας μας, που θα είναι πολύ ποιο ισχυρή αν καταφέρει ποτε η Ελλάδα δημογραφικά να έχει έναν πληθυσμό που πλησιάζει τα 50 εκατομμύρια με την αντίστοιχη ποιότητα.

Είναι πλέον ανάγκη φέτος, 200 χρόνια μετά την Eλληνική Eπανάσταση της Aνεξαρτησίας μας, να σκεφτούμε πώς η Ελλάδα θα μπορούσε τιμώντας αυτήν και  τους απόδημους Έλληνες , αλλά και του Φιλέλληνες απανταχού της Υδρογείου, να οργανώσει τόσο τη διαρκή Οικουμενική Εθνοσυνέλευση του Ελληνισμού, όσο και μια  Δημοκρατική Kοινοπολιτεία Eλληνισμού αποτελούμενη απο τις κοινότητες κοινα των απανταχου Ελλήνων και Φιλλελήνων, που θα επεκτείνεται διεθνώς σε όλα τα σημεία όπου άκμασε διαχρονικά το Eλληνικό Πνεύμα και οπου κατοικούν και διαμένουν Έλληνες ! Μια τέτοια προοπτική, για την οποία καλούμε άμεσα όλους τους πατριώτες ‘Έλληνες και Φιλέλληνες να πραγματοποιήσουμε, παράλληλα με μια Νέα Ελληνική Συντακτική Εθνοσυνέλευση  για να αποκτήσουμε επιτέλους την πραγματική Ανεξαρτησία της Πατρίδας μας,  θα αποτελεί και την Ελληνική απάντηση στην αντίστοιχη πολιτική  Στρατηγικού Βάθους, που ήδη ασκεί από την αρχή του 21ου αιώνα με συνέπεια για τα δικά της συμφέροντα η Τουρκία,  η πάντοτε εχθρική εναντίον της Ελλάδας. Δηλαδή, προτείνουμε να αναληφθούν άμεσα και εντός επετειακού έτους 2021, αρχής γενομένης από την επέτειο από την ακριβή επέτειο 200 χρόνων την 25 Μαρτίου 2021, πρωτοβουλίες από τους ‘Έλληνες πολίτες και ελπίζουμε και από την Ελληνική Πολιτεία για να δημιουργήσουμε ένα νέο κύμα Φιλελληνισμού, όπως τα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης συνέβη και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην διεθνή καθιέρωση Ελληνικής Ανεξαρτησίας έναντι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, έτσι και τώρα θα μπορούσε να αποτελέση  αυτή μας η Πρωτοβουλία την Διπλωματική Λαϊκή Άμυνα της Πατρίδας μας απέναντι στις σύγχρονες επεκτατικές βλέψεις του Νεοοθωμανισμού. Ταυτόχρονα θα μπορούσε η πρωτοβουλία που προτείνουμε να μεταλαμπαδεύσει τον Ελληνικό Λόγο στην Ανθρωπότητα, όπως έγινε με τους Αποικισμούς κατά την Αρχαιότητα προς τα Δυτικά,  με την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου προς τα Ανατολικά και Νότια στην Αίγυπτο και στην Αφρικανική   Ήπειρο, αλλά και με το στρατηγικό σχέδιο του Ρήγα Βελεστινλή σε όλη τη Βαλκανική Χερσόνησο, συνεχίζοντας τον Διαφωτισμό που επιχείρησε ο Γεώργιος Γεμιστός –Πλήθων  και οι συν αυτώ, όπως και οι εξόριστοι Φαναριώτες της Κωνσταντινούπολης, που μαζί προκάλεσαν την Αναγέννηση του Ελληνικού Πνεύματος και το Κίνημα του Ανθρωπισμού παγκόσμια. Συνεπώς, είναι ώριμες οι συνθήκες για να πραγματοποιήσουμε αυτή την Νέα Μεγάλη Ιδέα για μια  Άλλη Ελλάδα  Πανανθρώπινη και Δημακρατική,  δημιουργώντας Παράδειγμα με τη συσπείρωση Δημοκρατικών Προοδευτικών Δυνάμεων Ελλήνων Οραματιστών που θα διεκδικήσουμε τις προοπτικές του Ελληνισμού. ‘Οποιες και όποιοι ενδιαφέρονται να στελεχώσουν αυτή μας τη Πρωτοβουλία παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με το enosi.ellinwn@gmail.com

businessweek-image-02

Δημιουργήσουμε έναν διαδικτυακό κόμβο, ένα πρόγραμμα κοινωνικής δικτύωσης αρχικά και μια βάση δεδομένων προσώπων την ομογένειας, της Ελλάδος και Κύπρου που θέλουν να συμμετέχουν, δια του οποίου θα πραγματοποιήσουμε την ψηφιακή σύσταση κοινοτήτων κοινών Ελλήνων και Φιλελλήνων σε όλο τον πλανήτη, της Ελλάδος και της Κύπρου συμπεριλαμβανομένης. Αρχικά θα δημιουργήσουμε έναν πλανητικό ιστό διαδικτυακών ψηφιακών κοινοτήτων με εγγεγραμμένα μέλη κατά τοπική κοινότητα, χώρα και ήπειρο διαμονής εκ των οποίων μετά θα δημιουργήσουμε και θα οργανώσουμε τοπικές ζωντανές κοινότητες με οργανόγραμμα δράσεων και προσφορών. Θα δημιουργηθούν επίσης σε αυτές τις κοινότητες, κοινότητες μαθητών, σπουδαστών, επιστημόνων, επιχειρηματιών, επαγγελματιών, αθλητικές κοινότητες, και πολιτισμικές κοινότητες, δια των οποίων θα συντονίζονται και θα εκτελούνται ωφέλιμες εθνικά, κοινωνικά και προσωπικά δράσεις, συνεργασίες και πρωτοβουλίες. Οι ανά τον πλανήτη υπάρχουσες ήδη εκατοντάδες κοινότητες και οι χιλιάδες σύλλογοι και σωματεία μπορούν και πρέπει να ενταχθούν στο δίκτυο κοινών που οργανώνουμε και να αποτελέσουν πυρήνες συγκρότησης, οργάνωσης και λειτουργικότητας του.

Όλες αυτές οι κοινότητες κοινά του πλανητικού ιστού κοινοτήτων κοινών θα διέπονται από τις αρχές της  δημοκρατίας και από το διαχρονικό ελληνικό αξιακό σύστημα. Μια από τις προσφορές σε αυτόν τον διαδικτυακό κοινωνικό δίκτυο κοινοτήτων θα είναι η προσφορά διαδικτυακής δια βίου παιδείας χρήσιμης γνώσης σε χρήσιμα γνωστικά αντικείμενα. Βασική και σημαντική προσφορα θα είναι επίσης η διατήρηση και επανακτήσει την εθνικής και πολιτισμικής ταυτότητας των Ελλήνων ανά τον πλανήτη, οι δεσμοί με την πατρίδα τους την Ελλάδα και η γνώση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού και ιστορίας από τους ομογενείς δεύτερης και τρίτης γενιάς. Επίσης βασική προσφορα θα είναι η στήριξη των ομογενών στους τόπους που διαμένουν, ώστε να ενταχθούν στις κοινωνίες που ζουν, γλωσσικά, οικονομικά και πολιτισμικά και να προοδεύσουνΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ, οι κοινότητες της, οι συνελεύσεις των πολιτών της ως διοικητικά όργανα, οι σχολές παιδείας της και οι ομάδες δράσεων της συγκροτούνται σε διαδικτυακό επίπεδο, δια των κοινωνικών δικτύων και σε γεωγραφικό τοπικό επίπεδο, σε κάθε χωριό, συνοικία, δήμο, νομό, πόλη και περιφέρεια, με χώρους συνελεύσεων, με καταστατικό και οργανόγραμμα λειτουργικότητας και δράσεων.

Κάπως όμοια όπως κάθεστε σήμερα στον υπολογιστή σας σε κάποιο από τα κοινωνικά δίκτυα, όπως το facebook και άλλα παρόμοια, θα κάθεστε στο μέλλον μπροστά από το δικό μας κοινωνικό δίκτυο του δικτύου κοινοτήτων κοινών Ελλήνων και Φιλελλήνων, στο οποίο είστε μέλος όπως περιγράψαμε παραπάνω. Από το δικό μας κοινωνικό δίκτυο θα έχετε πρόσβαση στην σελίδα της οικουμενικής κοινότητας κοινού, της ηπειρωτικής κοινότητας κοινού, της κρατικής κοινότητας κοινού, της περιφερειακής κοινότητας κοινού, της δημοτικής, της συνοικιακής και της ομάδας του συνοικιακού διαμερίσματος στον τόπο κατοικίας σας. Θα έχετε πρόσβαση στην σελίδα της ομάδος αθλητισμού που συμμετέχετε, στην σελίδα της ομάδας παιδείας και δια βίου μάθησης που συμμετέχετε, στην σελίδα της ομάδος εθνικοκοινωνικών δράσεων που συμμετέχετε, στην σελίδα διαχείρισης οικογένειας που συμμετέχετε και στις λοιπές σελίδες ομάδων δράσεων που συμμετέχετε. Από εκεί λοιπόν δια του ημερολογίου  και οργανογράμματος  δράσεων θα συντονίζεστε με τα υπόλοιπα μέλη της εκάστοτε κοινότητας και της εκάστοτε ομάδας δράσεων. Από αυτές τις σελίδες των κοινοτήτων και ομάδων δράσεων θα παίρνετε πληροφορίες και θα μεταδίδεται πληροφορίες για τις αποφάσεις των κοινοτικών οργάνων και συνελεύσεων, για αυτά που εκτελέστηκαν και μένουν να εκτελεστούν, από αυτές τις σελίδες θα κάνετε προτάσεις και θα εκφράζετε εποικοδομητικές κρίσεις, θα συμμετέχετε σε ψηφοφορίες και θα μαθαίνετε τα δικαιώματα και τα καθήκοντα σας.

Θα θέτετε αιτήματα στις κοινότητες βάση καθορισμένων  δικαιωμάτων σας και θα λαμβάνετε, υπηρεσίες επί θεμάτων προσωπικού και οικογενειακού ενδιαφέροντος, για παιδεία και εκπαίδευση,  για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, για την υγεία, την επαγγελματική και εργασιακή αποκατάσταση σας, σε θέματα νομικού ενδιαφέροντος και νομικών προβλημάτων και διάφορα άλλα που θα προσφέρουν οι κοινότητες κοινά του δικτύου Ελλήνων και Φιλελλήνων.  Από αυτές τις σελίδες του κοινωνικού μας δικτύου θα παίρνετε και θα μεταδίδεται ολιστική πληροφόρηση επί γενικών και ειδικών θεμάτων ελληνικής και διεθνούς θεματολογίας σε πολιτικά, οικονομικά, επιστημονικά θέματα, σε θέματα υγείας και λοιπών ενδιαφερόντων, μέσω του δημοσιογραφικού δικτύου ολιστικής δημοσιογραφικής ενημέρωσης των κοινοτήτων κοινών Ελλήνων και Φιλελλήνων. Επειδή όμως μετά δια αυτού του ψηφιακού δικτύου θέλουμε να στήσουμε όχι μόνο διαδικτυακές ψηφιακές κοινότητες αλλά και ζώσες δρώσες κοινότητες κατά τόπον διαμονής θα έχετε την ευκαιρία να συναντηθείτε με τα τοπικά μέλη της συνοικιακής κοινότητας, με μέλη της κοινότητας του δήμου σας η όταν βρίσκεστε εκτός τόπου κατοικίας σας με μέλη του δικτύου μας στον τόπο που θα βρίσκεστε, ώστε να διαβουλευτείτε στην συνέλευση του τόπου σας με τους άλλους επί των κοινοτικών θεμάτων και να συναποφασίσετε, να δράσετε με άλλους αθλητικά, καλλιτεχνικά, επιστημονικά, δημοσιογραφικά και εθνικοκοινωνικά και με όλους τους τρόπους που εσείς επιλέξατε να δράσετε μαζί με τους άλλους που ανήκουν και αυτοί στις ομάδες δράσεων και την τοπική κοινότητα κοινόν του τόπου που διαμένετε και να κάνετε σχέσεις και συνεργασίες επιχειρηματικές, επαγγελματικές, κοινωνικές και προσωπικές.παναγια5Δια τον σκοπό αυτό δημιουργούμε και συγκροτούμε συνοικιακές και δημοτικές κοινότητες και συνελεύσεις πολιτών σχολές παιδείας και ομάδες δράσεων στην Ελλάδα, την Κύπρο και τα κράτη στις 5 ηπείρους. Στην Οικουμενική Ένωση Ελλήνων και Φιλελλήνων θα γίνετε μέλη σε κοινότητες της συνοικίας και διαμερισμάτων τους στον τόπο κατοικίας σας και συγχρόνως θα εγγραφείτε μέλη στον δήμο σας, στον νομό σας και την  περιφέρεια σας, την κοινότητα του κράτους, της ηπείρου που κατοικείται και της πλανητικής σύνολης κοινότητας. Στην Ένωση Ελλήνων θα γίνετε μέλη της εκκλησίας των πολιτών του της συνοικίας και του δήμου σας, του νομού σας, της περιφέρειας σας, του κράτους σας, της ηπείρου και της πλανητικής εκκλησίας των πολιτών. Στην Ένωση Ελλήνων είστε μέλη των σχολών παιδείας και των ομάδων δράσεων της στον τόπο, τον δήμο και το κράτος πού διαμένετε και συμμετέχετε στις συνελεύσεις των εκκλησιών του Δήμου των πολιτών. Με αυτόν τον τρόπο συναποφασίζετε, διδάσκεστε και διδάσκετε και δράτε δημιουργικά δια των ομάδων δράσεων σε πολλές χρήσιμες ανθρώπινες δραστηριότητες. Ξεκινούμε αρχικά να δημιουργήσουμε σε κάθε δήμο από τους 325 στην Ελλάδα όπως και στην Κύπρο μια πυρηνική ομάδα από μερικές δεκάδες έως εκατοντάδες εθελοντών μαχητών, αφυπνισμένων, νοημόνων και γνωστικά ώριμων πολιτών    με τελικό σκοπό να δημιουργήσουμε δια αυτών των πυρήνων σε κάθε γειτονιά συνοικίας που κατοικούμε ομάδες του δικτύου κοινοτήτων κοινών, των οποίων το σύνολο θα αποτελεί την ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΗ κοινότητα. Για αυτόν τον σκοπό της δημιουργία αυτών των βασικών αρχικών πυρήνων καλούμε Έλληνες και Φιλέλληνες που αντιλαμβάνονται το όφελος, προσωπικό και εθνικοκοινωνικό, να ενταχθούν να συνεργαστούν, να συνδιαμορφώσουν και να συνεργήσουν στην επιτυχία του ωφέλιμου αυτού στόχου της δημιουργίας της Οικουμενικής Ένωσης Ελλήνων και Φιλελλήνων. Το σύνολο αυτών των ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΩΝ κοινοτήτων συγκροτεί την δημοτική κοινότητα με διοικητικό όργανο την συνέλευση των πολιτών του δήμου. Το σύνολο αυτών των δημοτικών κοινοτήτων συγκροτούν την νομαρχιακή κοινότητα με διοικητικό όργανο την συνέλευση των πολιτών του νομού, το σύνολο δε των κοινοτήτων και συνελεύσεων των πολιτών των νομών μιας περιφέρειας, συγκροτεί την κοινότητα και συνέλευση των πολιτών της περιφέρειας.

Οι συνελεύσεις των πολιτών είναι τα ανώτατα διοικητικά όργανα των αντίστοιχων κοινοτήτων, του δήμου, του νομού και της περιφέρειας, με εκπροσώπους το προεδρείο, το διοικητικό συμβούλιο και τους συντονιστές και οργανωτές ομάδων δράσεων και σχολών παιδείας και δια βίου μάθησης. Σε κάθε κράτος ξεκινούμε αρχικά να δημιουργήσουμε σε δήμους και πόλεις  που κατοικούν Έλληνες μια πυρηνική ομάδα από μερικές δεκάδες έως εκατοντάδες εθελοντών μαχητών αφυπνισμένων πατριωτών και γνωστικά ώριμων πολιτών με τελικό σκοπό η δημιουργήσουμε δια αυτών των πυρήνων κατά δύναμιν σε κάθε συνοικία πόλεων και δήμων συνοικιακές κοινότητες και συνελεύσεις πολιτών, ως το διοικητικό όργανο των εκάστοτε κοινοτήτων. Επί της επικράτειας του εκάστοτε κράτους συγκροτούμε την σύνολη κοινότητα από τις συνοικιακές κοινότητες και την συνέλευση των πολιτών του εκάστοτε κράτους. Σε κάθε Ήπειρο, συγκροτούμε μια εκκλησία των πολιτών, ως το ανώτατο διοικητικό όργανο, του συνόλου των κοινοτήτων των κρατών, επί της εκάστοτε Ηπείρου. Εξ αυτών συγκροτούμε η πλανητική οικουμενική κοινότητα και εκκλησία των πολιτών, ως ανώτατο διοικητικό όργανο της Ένωσης Ελλήνων και Φιλελλήνων, όλων των κοινοτήτων του πλανήτη (της Ελλάδος, Κύπρου και των κρατών των Ηπείρων)cropped-athina-1-acropolis-3.jpgΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΛΗΨΕΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΕΚΑΣΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Αυτός που παίρνει τις εκτελέσιμες αποφάσεις στην οικουμενική Ένωση Ελλήνων και Φιλελλήνων είναι η εκάστοτε συνέλευση των πολιτών της εκάστοτε  δημοτικής κοινότητας με τα συνοικιακά διαμερίσματα της, ως ανώτατο διοικητικό όργανο   δια του πλειοψηφικού τρόπου. Οι εκπρόσωποι αυτών των συνελεύσεων, ο πρόεδρος, οι πρόεδροι, το προεδρείο, το διοικητικό συμβούλιο, οι συντονιστές και οργανωτές ομάδων παιδείας και δράσεων εκτελούν αυτές τις αποφάσεις και όλοι υπόκεινται στον κανόνα της ανακλητότητας, τησ λογοδοσίας και του ελέγχου από την γενική συνέλευση και λογοδοτούν για τα πεπραγμένα και για τα πρακτέα σε αυτήν. Η σφαιρική δομή λήψεως αποφάσεων που περιγράφεται εδώ δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια δομή και μια διαδικασία εσωτερικής λειτουργίας της εκκλησίας των πολιτών σε βάση δήμου και ακόμα σε βάση συνοικίας η και ομάδας γειτονιάς. Μπορεί να εφαρμοστεί στην περιφέρεια, την επικράτεια, την ήπειρο  και σε ανώτερα επίπεδα όπως αυτής της πλανητικής κοινότητας. Καμιά κοινότητα με την συνέλευση της δεν έχει αρμοδιότητα σε θέματα που υπερβαίνουν τα γεωγραφικά όρια της. Με λίγα λόγια η δημοτική συνέλευση δημοτικής κοινότητας είναι αρμόδια για θέματα της δημοτικής κοινότητας. Η περιφερειακή συνέλευση   για θέματα της περιφερειακής κοινότητας. Η κρατική συνέλευση για θέματα του κοινότητας του κράτους, η ηπειρωτική συνέλευση για θέματα της ηπείρου και η πλανητική συνέλευση για θέματα της οικουμένης.

Αν πάρουμε για παράδειγμα την συνέλευση των πολιτών της περιφέρειας σε σύγκριση με αυτή του δήμου ως προς την αρμοδιότητα πεδίων αποφάσεων, τότε πρέπει να διευκρινιστεί πως η συνέλευση της περιφέρειας σε θέματα αρμοδιότητας δεν είναι ιεραρχικά ανώτερη από αυτήν του δήμου, ως προς την ροή και ισχύ των αποφάσεων, πέραν των απονεμιμένων σε αυτήν αρμοδιοτήτων. Η συνέλευση της περιφέρειας και αυτής του κράτους και οι λοιπές έχουν αρμοδιότητες αποφάσεων επί θεμάτων που ξεπερνούν τα όρια του εκάστοτε δήμου και συντονισμού στο εκάστοτε γεωγραφικό χώρο. Με λίγα λόγια η συνέλευση της περιφέρειας δεν είναι προϊσταμένη της συνέλευσης του δήμου ούτε επίσης αυτή του κράτους είναι προϊστάμενη αυτής των περιφερειών η του δήμου, πέραν των απονεμιμένων σε αυτήν αρμοδιοτήτων. Το ίδιο ισχύει για τις ηπειρωτικές συνελεύσεις και την οικουμενική συνέλευση. Όλες οι εκκλησίες και οι συνελεύσεις τους σε όλα τα επίπεδα είναι αυτόνομες με διακριτό πεδίο αποφάσεων. Η οικουμενική κοινότητα δια της συνέλευσης της αποφασίζει και εκτελεί επί θεμάτων που άπτονται της οικουμενικής κοινότητας κοινού. Η Ηπειρωτική κοινότητα δια της συνέλευσης της αποφασίζει και εκτελεί επί θεμάτων που αφορούν την εκάστοτε ηπειρωτική κοινότητα. Η εκάστοτε κρατική η εθνική κοινότητα δια της συνέλευσης της αποφασίζει και εκτελεί επί θεμάτων που άπτονται της κοινότητας κοινού του εκάστοτε κράτους. Η περιφερειακή ομοίως επί θεμάτων που άπτονται της εκάστοτε περιφέρειας, η νομαρχιακή επί θεμάτων που άπτονται της εκάστοτε νομαρχίας και η δημοτική επί θεμάτων που άπτονται του εκάστοτε δήμου. Δεν ισχύει επομένως η πυραμιδοειδής ιεράρχηση επιπέδων αποφάσεων που ισχύει στο ολιγαρχικό η και κάθε φεουδαρχικό σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε αυτόνομες δημοκρατικές κοινότητες κοινά και συγχρόνως ενιαίο οικουμενικό, εθνικό και πολιτισμικό χώρο την λεγόμενη οικουμένη με ανώτατο αυτοδιοικούμενο όργανο την οικουμενική συνέλευση της οικουμενικής εκκλησίας των πολιτών, η οποία ορίζει, αποφασίζει και εκτελεί επί θεμάτων πού άπτονται τού οικουμενικού χώρου . 

Αξιοκρατικό σύστημα της οικουμένης κοινοτήτων κοινών οι επίλεκτοι και οι αδελφότητες.

Οι  Αδελφότητες επίλεκτων πολιτών και η Απολλώνια Αδελφότης αριστευσάντων, συγκροτούνται από αριστεύοντα μέλη των εκκλησιών των πολιτών, ως οι σοφοί και διδάσκαλοι της, και αποτελούν τις δεξαμενές επίλεκτων, εκ των οποίων θα επιλέγονται οι ηγέτες, οι δάσκαλοι, οι οργανωτές και συντονιστές  των κοινοτήτων και εκκλησιών των πολιτών, των ομάδων δράσεων και σχολών παιδείας, με κανόνες την ανακλιτότητα, την περιοδικότητα, την διαφάνεια, τη αξιοκρατία και την λογοδοσία. Οι επίλεκτοι άριστοι των αδελφοτήτων, επιλέγονται από τις εκκλησίες των πολιτών αξιοκρατικά δια του αξιοκρατικού συστήματος της, με κύρια κριτήρια τις εξέχουσες νοητικές, γνωστικές και ηθικές τους ικανότητες και τις εξέχουσες δράσεις τους υπέρ  της Ελλάδος και το εξέχον κοινωνικό τους έργου. Η επιλογή των αρίστων των αδελφοτήτων, θα γίνεται μετά από την συμμετοχή  και διδασκαλία των μελών στις σχολές παιδείας και αριστείας, στις συνελεύσεις των εκκλησιών, καθώς επίσης και στις ομάδες δράσεων των εκκλησιών των πολιτών. Οι επιλογή θα γίνετε δια κρίσεων προ εξειδικευμένων επιτροπών, αποτελούμενες από ειδήμονες και προ της εκκλησίας των πολιτών.

Οι δράσεις των κοινοτήτων, των εκκλησιών των πολιτών και των αδελφοτήτων θα είναι:

Τις δράσεις των κοινοτήτων τις περιγράφουμε στον θεματολογικό κατάλογο Εθνικές και κοινωνικές δράσεις, στον θεματικό κατάλογο Διά βίου παιδεία νόησης γνώση, αρετή αριστεία, στον θεματικό κατάλογο Πολιτειακή οργάνωση, στον θεματικό κατάλογο Συνελεύσεις κοινοτήτων κοινών και στον θεματικό κατάλογο Κοινότητες κοινά. Δράσεις εθνικοκοινωνικές επί  των θεσμών, ήτοι, την πολιτική, διοίκηση, το δίκαιον και την δικαιοσύνη, την παιδεία, την κοινωνική αλληλεγγύη, αθλητικές, γραμμάτων και επιστημών, μουσικές και καλλιτεχνικές, οικονομικές, επιχειρηματικές, πολιτικές, ψυχαγωγίας και λαογραφικών παραδόσεων και κοινωνικών σχέσεων και άλλες. Όλα αυτά δε να τα κάνουμε ως δημοκρατική συλλογικότητα, για να πραγματοποιήσουμε A ΔΕΙ, ήτοι, την ΑΡΕΤΗ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ που είναι οι θεμελιακοί λίθοι της κοινωνικής και πολιτειακής αρμονίας, συγκροτώντας την δημοκρατική πολιτεία, δια των εκκλησιών Δήμου των πολιτών, δια του λόγου, της λογικότητας και της συνεργατικής πράξις. Επιδίωξη μας είναι η δημοκρατική οικουμενική συλλογικότητα των εκκλησιών του δήμου των πολιτών και ως εκπρόσωποι αυτών, οι άριστοι στο ήθος και την αρετή, την γνώση και σοφία, οι άριστοι στην δημιουργικότητα δια το όφελος όλης της κοινωνίας. Αυτοί οια άριστοι είναι αξιοκρατικοί, τα κάνουν όλα διάφανα και τηρούν την νομιμότητα, λογοδοτούν και είναι ανακλητοί από τις εκκλησίες των πολιτών, εργάζονται και κοινωνικοποιούν την γνώση και νόηση, την αρετή, την σωματική και ψυχοπνευματική ευρωστία και τον αναγκαίο πλούτο σε όλη την κοινωνία μηδενός πολίτου εξαιρουμένου. Εκτός από την ισονομία, την ισηγορία και την ισοπολιτεία η δημοκρατία είναι και ισοπαιδία και ισοπλουτοκρατία. Όπως σε ένα ρολόι αν λείψει ένας τροχός το ρολόι είναι ελαττωματικό, έτσι και στην δημοκρατία αν λείπει ένα από όλα αυτά έχουμε ατελή δημοκρατία. Σωστά, χρειαζόμαστε όραμα και ελπίδα, αυτό και την εθνεγερσία προσπαθούμε και επιδιώκουμε, σχεδιάζουμε και προτείνουμε.

ΚΑΝΟΝΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ  ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ,  ΑΛΗΘΕΙΑ,  ΑΡΕΤΗ,  ΑΝΔΡΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΙΣΗΓΟΡΙΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΠΑΡΡΗΣΙΑ, ΑΦΘΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΙΣΟΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙ,  ΑΡΜΟΝΙΑ.

Εκτός της προτάσεως πρωτοβουλίας μας αυτής την οποία μπορείτε να διαβάσετε στο παρόν κείμενο κάνουμε επίσης προτάσεις επί όλων των κοινωνικών θεσμών,  τις οποίες προτάσεις μας μπορείτε να διαβάσετε, να κρίνετε και να αντιπροτείνετε σε ένα δημιουργικό και εποικοδομητικό διάλογο και δημόσια διαβούλευση στον θεματολογικό κατάλογο πολιτειακή οργάνωση κοσμοσύστημα του ιστότοπου αυτού. Βασικές προτάσεις μας είναι μια νέα δημοκρατική πολιτειακή και οικονομική κοινωνική δομή με νέο δημοκρατικό  πολιτικό σύστημα, όπως και προτάσεις επί όλων των κύριων κοινωνικών θεσμών που θα τις βρείτε στον κατάλογο πολιτειακή οργάνωση κοσμοσύστημα και στον θεματολογικό κατάλογο  κοινωνία αξιών και δημιουργικών πολιτών . Επίσης στους καταλόγους κοινότητες κοινά της ΠΕΕ και Συνελεύσεις πολιτών της ΠΕΕ θα βρείτε σχετικά Θέματα με τις οργανωτικές δομές των κοινοτήτων και των εκκλησιών του δήμου. Κάνουμε προτάσεις για την οργάνωση σχολών παιδείας και δια βίου μάθησης της κοινωνίας και για δράσεις της κοινωνίας που θα τις βρείτε στις αντίστοιχες ενότητες εδώ στον ιστότοπο μας στους θεματολογικούς καταλόγους  δια βίου παιδεία νόηση γνώση αρετή αριστεία και εθνικές και κοινωνικές δράσεις. Όλα αυτά τα προτείνουμε  για δημόσια διαβούλευση και εποικοδομητικό διάλογο με κρίσεις και αντιπροτάσεις σας εκ των οποίων θα προκύψουν και οι τελικές προτάσεις για να της πραγματοποιήσουμε, έχοντας πηγή μας την γνώση εκ του ελληνικού θεσμικού πολιτισμού και συμπληρωματικά από άλλους πολιτισμούς που έχουν παράγει χρήσιμη αντίστοιχη γνώση και εμπειρία.

Συνέλληνες, χρειαζόμαστε όραμα και ωφέλιμους στόχους, αισιοδοξία, ελπίδα, κοινή δράση και συνδημιουργία, κοινούς στόχους δημιουργικών ωφέλιμων αποτελεσμάτων  εθνικού, κοινωνικού και προσωπικού περιεχομένου, ώστε η Ελλάδα και η κοινωνία της να διασφαλίσει το διαχρονικό ζην και ευ ζην διά ποιοτικής και ποσοτικής ισχύος σύμφωνα με την εξίσωση Ισχύς = Ποσότητα + ποιότητα, σε ένα γεωστρατηγικό περιβάλλον που αναβαθμίζεται σε ισχύ και ήδη απαιτεί και εκβιάζει. Αυτά και την ποιοτική και συνεργατικήεθνεγερσία προσπαθούμε και επιδιώκουμε, σχεδιάζουμε και προτείνουμε και εμείς εδώ με την δική μας πρόταση όπως το κάνουν και άλλοι με δικές τους προτάσεις και πρωτοβουλίες. Η σκυταλοδρομία και η φιλοσοφία της ηταν που μου άρεσαν και αθλούμασταν συχνά σε αυτά. Ικανοί σκυταλοδρόμοι χωρίζονται σε ομάδες και με την δύναμη και την συνεργασία της ομάδος πετυχαίνουν τον στόχο. Αυτό που με ενθουσίαζε επίσης και το αποδεχόμουνα ήταν η φιλοσοφία του εμείς. Πιστεύω σήμερα πως ο άνθρωπος, ο οποίος πέραν του εγκεφαλου του εγώ δεν έχει αναπτύξει και εξελίξει και τον εγκέφαλο του εμείς, είναι ένας μισός άνθρωπος. Η φιλοσοφία του εμείς είναι μια λογική φιλοσοφία που οδηγεί την κοινωνία και τους πολίτες σε δράσεις κοινού οφέλους που ενίοτε είναι ανιδιοτελείς και εθελοντικές, οδηγεί την κοινωνία σε ειρηνική, αλληλέγγυη, αλληλοσεβόμενη και φιλική συμβίωση. Ο Σωκράτης δίδασκε, πως αν ο άνθρωπος καταλάβαινε πως τον ωφελεί και τον συμφέρει ο συνάνθρωπος του να ευτυχεί και να ευημερεί, όχι μονο δεν θα τον έβλαπτε και δεν θα γινόταν εμπόδιο στον αγώνα του για το ζην και το ευ ζην, αλλα θα του ήταν και συμπαραστάτης και αρωγός. Όταν λοιπόν εγώ κάνω μια πρόταση δράσης, το κάνω για τρεις λόγους. Πρώτον για να παρουσιάσω και κάνω γνωστή την πρόταση μου, δεύτερον για να γίνει επί αυτής μια δημόσια διαβούλευση, μια εποικοδομητική συζήτηση και τρίτον επειδή ψάχνω σκυταλοδρόμους συνεργάτες για να την προωθήσουμε και πραγματοποιήσουμε.

Αν πάμε πίσω στην εποχή του Τρικούπητο 1893, τότε που είχε πει το περίφημο επτωχεύσαμε θα δούμε ότι και τότε είχε γίνει μια μεγάλη έξοδος 500 χιλιάδων νέων Ελλήνων. Πέρασαν από τότε 4 γενεές, όμως και μετά στις επόμενες εθνικές κρίσεις άδειαζε η Ελλάδα, όπως και σήμερα. Αν αυτοί έμεναν Ελλάδα δεν θα είχαμε δημογραφικό πρόβλημα, μια που ίσως ο πληθυσμός της Ελλάδος να ξεπερνούσε τα 50 εκατομμύρια, ένας αριθμός κατοίκων που θα είχε δώσει μια άλλη δυναμική και μια φοβερή ισχύ στην Ελλάδα και την κοινωνία της. Όμως τα πράγματα ήρθαν αλλιώς και πέραν από την ανεύρεση και αναίρεση των  αιτίων αυτής της εθνικής κακοδαιμονίας που κρατά την Ελλάδα δημογραφικά αλλά και γενικότερα σε ισχύ πολύ μικρή, ας προσπαθήσουμε από αυτό το μειονέκτημα να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όφελος και για την Ελλάδα και για τους κατοίκους που έμειναν και για αυτούς που έφυγαν.

Η Οικουμένη κοινοτήτων κοινών Ελλήνων και Φιλελλήνων συγκροτείται βάση της ελληνικής συνταγματικής και αστικής τάξης. Η πρωτοβουλία όπως την περιγράψαμε και η συμμετοχή σας και συνεργεία σας ως μελών αυτής της Ένωσης, στηρίζεται στα κάτωθι άρθρα τους συντάγματος και ειδικά στο άρθρο 12

Άρθρo 1

 1. To πoλίτευμα της Eλλάδας είναι Πρoεδρευό-μενη Koινoβoυλευτική Δημoκρατία. 2. Θεμέλιo τoυ πoλιτεύματoς είναι η λαϊκή κυριαρχία. 3. Όλες oι εξoυσίες πηγάζoυν από τo Λαό, υπάρ-χoυν υπέρ αυτoύ και τoυ Έθνoυς και ασκoύνται όπως oρίζει τo Σύνταγμα.

Άρθρo 2

 1. O σεβασμός και η πρoστασία της αξίας τoυ  ανθρώπoυ απoτελoύν την πρωταρχική υπoχρέωση της Πoλιτείας.

Άρθρo 5

 1. Kαθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύ-θερα την πρoσωπικότητά τoυ και να συμμετέχει στην κoινωνική, oικoνoμική και πoλιτική ζωή της Xώρας, εφόσoν δεν πρoσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει τo Σύνταγμα ή τα χρη- στά ήθη.

**Άρθρo 12

 1. Oι Έλληνες έχoυν τo δικαίωμα να συνιστoύν ενώσεις και μη κερδoσκoπικά σωματεία, τηρώντας τoυς νόμoυς, πoυ πoτέ όμως δεν μπoρoύν να εξαρ-τήσoυν την άσκηση τoυ δικαιώματoς αυτoύ από πρoηγoύμενη άδεια.

Άρθρo 14

 1. Kαθένας μπoρεί να εκφράζει και να διαδίδει πρoφoρικά, γραπτά και δια τoυ τύπoυ τoυς στoχα- σμoύς τoυ τηρώντας τoυς νόμoυς τoυ Kράτoυς.
 2. O τύπoς είναι ελεύθερoς. H λoγoκρισία και κάθε άλλo πρoληπτικό μέτρo απαγoρεύoνται.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΎ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΝΕΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  ΚΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΌΤΗΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.Μαζί αλλάζουμε την Ελλάδα, εμείς έχουμε την πρόταση εσείς έχετε την δύναμη. Η Ελλάδα ανοίγει τον δρόμο των λαών για την νέα εποχή

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ.

Copryright © , Registered ® und Trademark ™.

20 thoughts on “ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΕΛΛΑΣ

 1. Αναγνώσαμε και αναδημοσιεύσαμε στον ιστότοπο μας το άρθρο σας και αλλα άρθρα σας, που μας είναι κατανοητά, μια που έχουμε και εμείς όμοιες ιδέες και σκέψεις. Αυτό που εμείς προτείνουμε, είναι η συγκρότηση κοινωνικής ισχύος και κοινωνικής συνισταμένης. Προτείνουμε την οργάνωση του οικουμενικού Ελληνισμού, δηλαδή των ομογενών και αποδήμων και αυτών της Ελλάδος και της Κύπρου, σε μια μορφή οργάνωσης οικουμενικού χαρακτήρα, την συγκρότηση ενός είδους κοινοπολιτείας. Αυτό που θα μας βγάλει από τα προβλήματα και θα μας δώσει την ικανότητα εθνικής και κοινωνικής ασφαλειας και επιτυχούς άμυνας κατά των επιβουλέων, είναι η ισχύς και η ποιότητα της κοινωνίας μας, που θα είναι πολύ ποιο ισχυρή αν καταφέρει ποτε η Ελλάδα δημογραφικά να έχει έναν πληθυσμό που πλησιάζει τα 50 εκατομμύρια με την αντίστοιχη ποιότητα.

  Like

 2. Βασικός μας σκοπός, ἡ παλινόρθωσις – ἀνασυγκρότησις τῆς Ἑλλάδος μέσα ἀπὸ τὴν σύμπραξι πατριωτῶν καὶ ἀμέμπτων Πολιτῶν, καὶ Κινημάτων,

  σὲ Ἑνιαία Πολιτική Κίνησι καὶ μὲ ἄμεσο βραχυπρόθεσμο στόχο, τὴν κοινὴ «κάθοδο» στὶς προσεχεῖς ἐκλογὲς.

  1. Ἡ Πατρίδα μας, ἡ Ἑλλάδα (ἐναέριος χῶρος, ἔδαφος, ὑπέδαφος, Α.Ο.Ζ.), ΔΕΝ πωλεῖται, ΔΕΝ παραχωρεῖται. Ἀνήκει στοὺς Πολῖτες της.
  2. Λογιστικὸς ἔλεγχος τοῦ χρέους. Καταγγελία τῶν μνημονίων – δανειακῶν συμβάσεων.
  3. Συζήτησις γιὰ Ἐθνικὸ νόμισμα (Ἐθνικὸ νόμισμα = Ἐθνικὴ ἀνεξαρτησία)
  4. Ἀξιοποίησις τῶν πλουτοπαραγωγικῶν πηγῶν τῆς Ἑλλάδος ἀπὸ τοὺς Ἕλληνες. Ὄχι στὸ ξεπούλημα τοῦ Δημοσίου πλούτου τῆς χώρας
  5. Διεκδίκησις τῶν Γερμανικῶν ἀποζημιώσεων καὶ ὀφειλῶν. (Πολεμικές ἐπανορθώσεις, ἀρχαιότητες, κατοχικό δάνειο, …)
  6. Ἔλεγχος τῶν πράξεων ὅλων τῶν πολιτικῶν ἀπὸ τὸ 1974 καὶ ἐντεῦθεν καὶ τιμωρία τῶν ἐνόχων. (Ἔλεγχος ὅλων τῶν σκανδάλων)
  7. Συμμετοχὴ ὅλων τῶν Ἑλλήνων Ἰθαγενών Πολιτῶν–ἐπιλογὴ τῶν ἀμέμπτων, ἐναρέτων, ἱκανῶν, … τῶν ἀρίστων – ἐπαϊόντων,

  ἀνά τομέα καὶ ἐξ αὐτῶν κλήρωσις (μὲ περιοδικότητα, ἔλεγχο, ἀνακλητότητα). (Δημοκρατία)
  8. Καταδίκασις τῆς κομματοκρατίας καὶ τῆς ἐξ αὐτῆς εὐνοιοκρατίας.
  9. Ἀνασυγκρότησις τοῦ κράτους (ἐξορθολογισμὸς, στήριξις τῆς Ἑλληνικῆς παραγωγῆς).
  10. Ἀπαλλαγὴ ἀπὸ τοὺς «Θεσμοὺς» καὶ τοὺς ἐπιόρκους πολιτικοὺς.

  11.Ἔλεγχος, ἀναθεώρησις, ἀκύρωσις ὅλων τῶν παρανόμων Ἑλληνοποιήσεων καὶ παροχῶν ἰθαγενείας.
  12.Ἐπιδίωξις τοῦ Ἐθνικοῦ συμφέροντος, ἀπὸ τὸ ὁποῖον θὰ προκύψη καὶ τὸ ἀτομικὸ.

  Like

 3. Απ οτι καταλαβαινω ολο αυτο το σχεδιο που το πιστευω οτι ειναι πραγματικοτητα το εφαρμοζουν καθημερινα με τοσο μισος και ο σκοπος ειναι να μας ελεγχουν και να πραγματοποιησουν τα σκοτεινα τους σχεδια.φαινεται οτι οτι κανουν το κανουν καλα.ειναι τοσο επιθετικοι με ολους οσους δεν ανηκουν στις ταξεις τους.δεν ξερουν τι θα πει αγαπη για τον συνανθρωπο οτι εθνικοτητας κ αν ειναι ειναι ανθρωπος.φτανει ομως ως εδω ας δειξουμε κ εμεις τι σημαινει οργη ελληνων.γιατι εμεις να μαστε πολιτισμενοι.ειδαμε και τα τελευταια 40 χρονια τι εστι πολιτισμος ελληνων..οχι ειναι καιρος να περασουμε στην επιθεση οχι απο καναπεδες και καφετεριες αλλα ουτε κι απο ενα κινητο στο χερι και απο ενα πληκτρολογιο πισω απο μια οθονη..ουτε με διπλωματιες..συγνωμη καταφεραμε κατι μ αυτα..εδω μιλαμε εχουν δικους τους στρατους δικες τους κυβερνησεις δεν δινουν λογαριασμο σε κανεναν το τι βιντεο υπαρχουν στο διαδικτυο δεν φανταζεσαι τι θεωριες μπορεις να βρεις.Οταν καταστραφουμε εντελως τοτε θα λεμε αμαν καποιος μας τα λεγε αλλα δεν ακουγαμε..με το ιδιο νομισμα θα κερδισουμε.πρεπει να οργανωθουμε.ο καθενας στο ποστο του.και με οπλα την θεληση και την αγαπη αλλα και με οπλα πραγματικα και με στρατιωτες ελληνες με ψυχη ελληνικη με πηγμη και με αγωνα.στους δρομους κ ας πεσουμε και νεκροι για την ιστορια και το μεγαλειο αυτης της χωρας.το τονιζω οχι ειρινικες ενεργειες ειμαστε σε πολεμο.ξεσηκωθειτε ρε ελληνες.Ας στηριξουμε ολοι μαζι την προσπαθεια της Ο.Ε.Α πριν ειναι πολυ αργα

  Like

  1. ποια προσπαθεια απο ολες να στηριξουμε δημητριε;;;ποια ειναι καλυτερη ;;;

   Like

 4. Το πρώτο βήμα πρέπει να είναι κατά την άποψη μου να συγκροτήσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση προς δημοσια διαβούλευση, εκ της οποιας θα προκύψει και η τελική. Πολλά μυαλά μαζί είναι σίγουρα πιο αποτελεσματικά από το ένα και τα λίγα.

  Το δεύτερο βήμα είναι να δημιουργήσουμε έναν επικοινωνιακό μηχανισμό για να γίνει γνωστη αυτή η πρωτοβουλία και η πρόταση σε παρα πολλούς και αυτό είναι λογικό. Αν δεν γνωρίζω την πρόταση και πρωτοβουλία σου πως να συμμετάσχω.

  Αυτός ο κατακερματισμός των δυνάμεων είναι μια από τις πολλές τακτικές του καθεστώτος για να επιτύχει το διαιρει και βασίλευε. Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις του ιδιου θέματος από τους ανθρώπους και αυτό βεβαια είναι φυσιολογικό και σωστό αλλα σε αυτές υπάρχουν και όμοιες προσεγγίσεις που μας οδηγούν στην σύγκλιση και κοινή συλλογική δράση
  Μου αρέσει! · Απάντηση · 17 λεπτά · Τροποποιήθηκε

  Γεώργιος Κρις Πολύ σωστή η πρόταση, εκτος από το πολιτικο σύστημα, πρέπει να αλλάξει και το οικονομικό σύστημα. Υπάρχει τρόπος να αλλάξουν και τα δυο. Εγώ το αποκαλώ οικονομική δημοκρατία κατά αντιστοιχία της πολιτικής δημοκρατίας. Το υπάρχων οικονομικό σύστημα έχει φτάξει το δικό του πολιτικο σύστημα καθεστώς της ολιγαρχικής κομματοκρατίας από το 1832 ήδη

  Like

   1. ρε σεις δεν γαμιεσται φασισταρια !!!!που ελεγχεται τα σχολια και θελετε δημοκρατια .γιδια

    Like

 5. Όλα αυτά πως θέλετε να τα επιτύχετε? Δημιουργώντας έναν νέο κόμμα, δηλαδή χρησιμοποιώντας και εσείς την ίδια συνταγή των προτεκτορων μας από το έτος 1832, αρχής γενώμης από τον βαυαρό όθωνα? Το κόμματα κομματιάζουν και διχάζουν και για αυτό τα φτιάχνουν.

  Μιλάτε για την δημοκρατία των Ελλήνων η για την προτεσταντική DEMOCRACY που έχουμε στην Ελλάδα?

  Οι σκηνοθέτες έστησαν το θέατρο που παίζει τώρα και 180χρονια την ίδια παράσταση. Μήπως θέλετε εσείς να ανήκετε στους νέους ηθοποιούς αυτής της ίδιας παράστασης?

  Πρέπει να αλλάξουμε όλη την παράσταση και τους πρωταγωνιστές, να την ξαναγράψουμε με δικό μας μελανη βουτηγμένο στον δικό μας πολιτισμό και το δικό μας μυαλό.

  ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

  Like

 6. Φαντάσου! Τι ενώνει ένα έθνος;
  ·
  Είναι τα κοινά δεοντολογικά, ηθικά και πολιτικά ιδανικά του εν λόγω έθνους. Χωρίς αυτά τα κοινά δεοντολογικά, ηθικά και πολιτικά ιδανικά, όχι μόνον ένα έθνος δεν ενώνεται, αλλά ίσως είναι καλύτερα, για το κοινό καλό του ανθρωπίνου είδους, εάν το εν λόγω έθνος εκλείψει.
  ·
  Όσον αφορά στο ελληνικό μας έθος και έθνος, ιδού μερικά δεοντολογικά, ηθικά και πολιτικά ιδανικά, τα οποία θα μπορούσαν ίσως να μας ενώσουν, ώστε συλλογικά, από εξουσιαζόμενοι-υπήκοοι που τώρα είμαστε του προτεκτοράτου ‘Greece’, ξανά να γίνουμε άνθρωποι κυρίαρχοι εν ελευθερία, ήτοι οι πραγματικοί πολίτες μιας πολιτείας εν ελευθερία:
  ·
  α´) Αισθητική,
  β´) Αλήθεια,
  γ´) Αρετή,
  δ´) Αφθονία,
  ε΄) Τους παραπάνω 4 (τέσσερις) θεμελιακούς πυλώνες των ελληνικών μας ιδανικών, άρρηκτα ενώνει η Αρμονία, η οποία επίσης εκφράζεται και ως η Ομόνοια μεταξύ των πραγματικών πολιτών μιας πολιτείας εν ελευθερία.
  ς´) Διανεμητική δικαιοσύνη, με αριθμητική ισοδιανομή των πολιτικών και δημοσίων υλικών αγαθών μεταξύ των πολιτών, και όχι με κάποια τυχάρπαστη αναλογική ή γεωμετρική κατανομή τους, ανάλογα ή γεωμετρικά, με την ευγενή δήθεν καταγωγή κάποιων κοτζαμπάσηδων,
  ζ´) Διορθωτική δικαιοσύνη (αναδιανεμητική: αστικός κώδιξ, και ανταποδοτική: ποινικός κώδιξ),
  η´) Ατομική ελευθερία ή το ατομικό ευθύνειν και ελέγχειν,
  θ´) Κοινωνική ελευθερία ή το κοινωνικό ευθύνειν και ελέγχειν,
  ι´) Πολιτική ελευθερία ή το πολιτικό ευθύνειν και ελέγχειν,
  ια´) Ισηγορία μετά παρρησίας,
  ιβ´) Ισοκρατία ή ισοπολιτεία, και
  ιγ´) Ισονομία, απόλυτη, διότι όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι ΄Ελληνες πολίτες, αν και ουδέποτε ταυτιζόμενοι, απολύτως είμεθα καθ’ όλα ίσοι ενώπιον του νόμου, άνευ ουδεμιάς προβλεπομένης διαφορετικής μεταχειρίσεως, τυχόν υπο-ομάδων πολιτών, είτε λόγω καταγωγής ή επαγγελματικής, κοινωνικής ή πολιτικής θέσεως, εισοδήματος, φύλου κ.ο.κ.
  ·
  Είναι βεβαίως και η ομηρική προτροπή ΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑι ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ, το απόλυτον μεταϊδανικόν της απεριορίστου πανδεξιότητος ή πανεπαρκείας του ελληνικού μας κόσμου και πολιτισμού. Προαπαιτεί όμως η ομηρική τούτη προτροπή την επιθυμία και την ικανότητα ανθρώπων ελληνικών, ώστε, να επιδιώκουμε, ένας άνθρωπος, ένας θεσμός, μία κοινωνία ή μία πολιτεία, την σφαιρική συνέλιξη (convolution) των κοινών μας πολιτικών σκοπιμοτήτων.
  ·
  Ως επιστέγασμα, κορωνίς ή συνδήκτωρ, το ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ ΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑι κατέχει θέσιν έξωθεν και υπεράνω της σφαίρας των λοιπών μας ιδανικών. Το απόλυτο μεταϊδανικόν ΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑι ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ άγρυπνα ελέγχει, καθοδηγεί και προστατεύει το ενιαίο σύστημα των ελληνικών μας ιδανικών:
  ·
  ιδ´) ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ ΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑι: το απόλυτο μεταϊδανικό της απεριορίστου πανδεξιότητος ή πανεπαρκείας του ελληνικού μας κόσμου και πολιτισμού. Κατέχει θέσιν έξωθεν και υπεράνω της σφαίρας των ως άνω ελληνικών μας ιδανικών, τα οποία το απόλυτο τούτο μεταϊδανικό άγρυπνα ελέγχει, καθοδηγεί και προστατεύει.
  ·
  Αλλοίμονό μας όμως, όταν κάποιος δήθεν ελληνικός φορέας γίνεται κόμμα. Διότι το κάθε κόμμα, εξ ορισμού διαγράφει και καταργεί όλα τα δεοντολογικά, ηθικά και πολιτικά ιδανικά του ελληνικού μας έθους και έθνους· ένα προς ένα τα διαγράφει και τα καταργεί.
  ·
  Νίκος Τανάλιας

  Like

 7. Όταν δεν πολεμάς είσαι ηττημένος, όταν πολεμάς με εφυία είσαι κερδισμένος. Εκτος από τον εαυτόν μας υπάρχει και η κοινωνία, ας διαθέσουμε κάποιο χρόνο για αυτήν την κοινωνία, ας δράσουμε για αυτήν την κοινωνία, είναι και προσωπικό μας όφελος αυτό

  Ως Ενεργοί Ενωμένοι Ελεύθεροι Έλληνες διά αυτενέργειας και ελεύθερης βούλησης, εντασσόμενοι σε δημοκρατικές συλλογικότητες που τις συνδημιουργούμε εμείς όλοι ως πολίτες, οφείλουμε να συνδράσουμε

  Like

 8. Θα περιμένω email σας παιδιά. Απο ολους σας. Την Ελλάδα μας να κρατάμε ζωντανή!!

  Like

 9. Καλησπέρα σας! Θέλω κι εγώ να βοηθήσω!! Ειμαι κάτοικος εξωτερικού βέβαια αλλα θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου. Οποιος μπορεί να με καθοδηγήσει ας επικοινωνήσει μαζί μου στο constantinegreco@gmail.com

  Like

  1. Ακομα κι αν δεν υπάρχουν, είναι καιρός να υπάρξουν. Ας κάνουμε εμείς την αρχή.

   Like

 10. Βοηθήστε μας αδέλφια Έλληνες να δημιουργήσουμε την ΕΝΩΣΗ του Ελληνισμού, μια «Πλανητική Ελλάς» εκ των Ελλήνων όλων των Ηπείρων.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s