Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ

Αγαπητοί Συνέλληνες, καλώς ήρθατε στο Δίκτυο Κοινοτήτων και Εκκλησιών των Πολιτών της ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ. Αφού μελετήσετε την ιδρυτική μας διακήρυξη, το οργανόγραμμα και το καταστατικό της ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ, κάνετε τις σκέψεις σας και τους συλλογισμούς σας επί αυτών και πεισθείτε δια το κοινωνικό και προσωπικό σας όφελος, από την συμμετοχή σας σε αυτές τις κοινότητες και εκκλησίες των πολιτών της Ένωσης Ελλήνων.Να αποφασίσετε την ενεργή συμμετοχή σας, χωρίς εξαναγκασμό και με ελεύτερη βούληση, καθότι μόνο τότε έχει αξία η εθελοντική συμμετοχή σας και μόνο τότε μπορεί να είναι δημιουργική.

Η συγκρότηση της Οικουμένης Ελλήνων και φιλελλήνων της δημοκρατικής οικουμενικής πολιτικής κοινότητας θα γίνει με την οργανωτική συνεργεία Ελλήνων, Ελληνίδων και Φιλελλήνων. Μπορείτε να συγκροτήσετε την ομάδα σας και να διαδώσετε την πρωτοβουλία μας αυτήν στον κοινωνικό σας περίγυρο με πληροφοριακό υλικό και στο διαδίκτυο καταχωρώντας συνδέσμους σε μπλόκ, σελίδες και ομάδες στα διαφορα κοινωνικά δίκτυα ενημέρωσης, με τα κείμενα του οργανογράμματος μας. Αργότερα θα γίνει πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά σε όλο τον πλανήτη μέσο του δικού μας κοινωνικού δικτύου(ομοιου με το Facebook) και με την δικη μας μέθοδο που έχουμε σχεδιάσει. Τότε για να το επιτύχουμε οφείλουμε να πείσουμε τα ΜΜΕ και τον ελληνικό διοικητικό μηχανσιμό να στηρίξει αυτήν την εθνική προσπάθεια.

Ο καθένας μας είναι ενταγμένος με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο στην κοινωνία και σε ένα υποσύνολο αυτής της κοινωνίας, που αποτελείται από την οικογένεια μας, τους συγγενείς μας, τους φίλους μας, τους γνωστούς μας και τους συναδέλφους μας. Επομένως ανήκουμε ήδη σε μια μικρή κοινότητα, την οποία μπορούμε να διευρύνουμε με νέες γνωριμίες από τους σύνοικους της δικής μας και των διπλανών πολυκατοικιών, με νέες γνωριμίες από την καθημερινές μας επαφές κατά την κοινωνική μας δραστηριοποίηση και στον ελεύτερο χρόνο μας.

Αυτήν την προσωπική μας κοινότητα μπορούμε να την εντάξουμε ο καθένας μας στις κοινότητες και εκκλησίες των πολιτών της Ένωσης Ελλήνων. Της ένταξης αυτής βέβαια προηγείται η ενημέρωση και πληροφόρηση των μελών της προσωπικής μας κοινότητας για το δίκτυο κοινοτήτων και τις εκκλησίες των πολιτών της Ένωσης Ελλήνων, για τα προσωπικά μας και κοινά οφέλη μας, το οργανόγραμμα της, το καταστατικό της και τις δράσεις της.

Πρέπει βέβαια να επενδύσουμε χρόνο και κάποια προσπάθεια για να το επιτύχουμε αυτό και ίσως χρειαστούμε να ξοδευτούμε και λίγο. Το κυριότερο όμως είναι ο σωστός τρόπος προσέγγισης, ενημέρωσης και πληροφόρησης των ατόμων της προσωπικής μας κοινότητας, ώστε να αποφασίσουμε, με ελεύθερη βούληση και χωρίς τον παραμικρό εξαναγκασμό να ενταχθούμε.

Μπορούμε να ενημερώνουμε και πληροφορούμε Συνέλληνες μέσω προσωπικών επαφών και ενημερωτικών διαλόγων, μέσω του διαδικτύου και άλλων δυνατοτήτων που διαθέτει ο καθένας μας, για όλα τα σχετικά με την Ένωση Ελλήνων, καθότι είναι προϋπόθεση να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας για την ύπαρξη μας και τους σκοπούς μας, ώστε να έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν την συμμετοχή τους.

Να συμβάλουμε επομένως πρωταρχικά με αυτούς και με άλλους τρόπους και δυνατότητες, που ο καθένας μας προσωπικά διαθέτει, στη συγκρότηση της Ένωσης Ελλήνων και μετά την συγκρότηση της, να συμμετάσχουμε στις σχολές παιδείας, στις ομάδες δράσεων της και στις εκκλησίες των πολιτών, στις συνελεύσεις των οποίων θα συναποφασίζουμε για τα κοινωνικά μας θέματα σε όλες τους τις εκφάνσεις.

Η Ένωση Ελλήνων δημοκρατική πλανητική πολιτική κοινότητα με την παρούσα ανακοίνωση, ζητά την συνδρομή μελών και φίλων, προκειμένου να διαδοθεί η Ιδέα της εντός και εκτός διαδικτύου, όπου η εκεί παρουσία της είναι πλέον αρκετά ισχυρή.

Σκοπός της ενημέρωσης αυτής είναι να πληροφορηθούν οι Πολίτες που δεν διαθέτουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για το τι ακριβώς είναι η Ένωση Ελλήνων , από ποια ανάγκη δημιουργήθηκε, τι πρεσβεύει, τι λύσεις μπορεί άμεσα να προσφέρει, καθώς και να δοθεί η δυνατότητα εγγραφής και αυτών των Πολιτών στον φορέα.

Όπως, όλοι ήδη θα γνωρίζετε πολύ καλά, η Ένωση Ελλήνων προκειμένου να παραμείνει η «καθαρή» Δημοκρατική και ενωτική πολιτική δύναμη των Ελλήνων Πολιτών που νοιάζονται και ενδιαφέρονται πραγματικά για τον τόπο τους, αλλά και για τα όσα αγαπούν, στηρίζεται αποκλειστικά στους Πολίτες. Η ευθύνη δε όλων μας, προκειμένου για να αλλάξει αυτή η σημερινή ανυπόφορη κατάσταση και τα όσα βιώνουμε, είναι πολύ βαριά και ΔΕΝ συγχωρεί αδιαφορία.

Στηριζόμενοι στο σοφό ρητό των Αρχαίων Ελλήνων που αναφέρει ότι «Συν Αθηνά και χείρα κίνει», παρακαλούμε πολύ και προσκαλούμε, όλα τα μέλη και τους φίλους της Ένωση Ελλήνων , να συμμετάσχουν ενεργά στην καμπάνια ενημέρωσης των υπολοίπων Πολιτών, ακλουθώντας κάποια από τις δράσεις που περιγράφονται παρακάτω:

Μιλήστε με τους συνανθρώπους γύρω σας για την Ένωση Ελλήνων . Να θυμάστε ότι παρόμοια με τα δικά σας προβλήματα, με τις δικές σας ανησυχίες και με τους δικούς σας φόβους, έχουν και εκείνοι.Τυπώστε και μοιράστε το ενημερωτικό έντυπο της Ένωση Ελλήνων που περιλαμβάνει και την αίτηση εγγραφής νέου μέλους. Εξηγήστε στον κόσμο την σοβαρότητα και την αποτελεσματικότητα της συμμετοχής του στην προσπάθεια αυτή. Μοιραστείτε γνώση και εμπειρία μαζί του. (Το ενημερωτικό έντυπο αυτό μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ) Κάντε τον κόσμο κοινωνό, αρωγό και αναμεταδότη της Ιδέας της Ένωση Ελλήνων .

Διοργανώστε εκδηλώσεις ενημερώσεις του κοινού, όπου μετά από επικοινωνία και συνεννόηση με την γραμματεία του φορέα, εξειδικευμένα Ιδρυτικά μέλη θα μπορούν να έρθουν στην περιοχή σας και να στηρίξουν πλήρως την ενημέρωση αυτή. Να θυμάστε ότι πολλοί δήμοι της Χώρας έχουν και διαθέτουν εντελώς δωρεάν δημοτικούς χώρους για την ενημέρωση των Πολιτών, αρκεί κάποιος Δημότης να ζητήσει επισήμως τον χώρο του Δήμου, προκειμένου να διοργανωθεί μια εκδήλωση παρουσιάσεως του υπό ίδρυση φορέα ή για συζήτηση των σημερινών προβλημάτων που βιώνουν όλοι οι Πολίτες.

Ευχαριστούμε προκαταβολικά για την στήριξη και την συμμετοχή όλων στην κοινή μας προσπάθεια.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η συμμετοχή σας ως μέλη πολίτες στην Ένωση Ελλήνων, αφορά την συμμετοχή σας κατά την περίοδο συγκρότησης αυτής της Ένωσης και μετά την συγκρότηση της, ως λειτουργούσας ζωντανής οντότητας πλέον.

1.Το κάθε μέλος πολίτης, αφού έχει αποφασίσει την συμμετοχή του συνειδητά και με ελεύθερη βούληση και αφού έχει διαγνώσει το προσωπικό και το κοινό όφελος αυτής της Ένωσης Ελλήνων, οφείλει να συμμετάσχει εθελοντικά στην συγκρότηση της, δια διαθέσεως χρόνου, οικονομικών και γνωστικών μέσων, έκαστος κατά δύναμιν, συγκροτώντας την προσωπική του ομάδα στην Ένωση Ελλήνων στην γειτονιά του.

Το κάθε μέλος πολίτης, δημιουργεί μια ομάδα από τουλάχιστον άλλους 7 πολίτες και μαζί συγκροτούν στον τόπο κατοικίας τους, δηλαδή στην γειτονιά τους, μια διαχειρίσιμη σε αριθμό ομάδα πολιτών, πάνω από 100 άτομα έκαστος. Αυτοί οι 7 δημιουργεί της ομάδος τους, είναι οι ομαδάρχες διαχειριστές της, με τα προβλεπόμενα από το καταστατικό και το οργανόγραμμα της Ένωσης Ελλήνων, δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Δεύτερος κύριος σκοπός τους είναι, να επιλέξουν μέλη πολίτες από την ομάδα τους, οι οποίοι θα ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία σχηματισμού δικής τους ομάδος 7 διαχειριστών, για την συγκρότηση μιας περαιτέρω ομάδος, πάνω από 100 άτομα έκαστος, στον τόπο κατοικίας τους.

Το σύνολο αυτών των ομάδων στον διευρυμένο χώρο της συνοικίας μας και των ομόρων συνοικιών συγκροτεί την κοινότητα της συνοικίας μας και των όμορων συνοικιών. Το σύνολο αυτών των συνοικιακών κοινοτήτων συγκροτεί κατά επέκταση την δημοτική κοινότητα του δήμου κατοικίας μας,

Το σύνολο αυτών των κοινοτήτων στον νομό, συγκροτεί την κοινότητα και την εκκλησία πολιτών του νομού και το σύνολο αυτών των ομάδων στην περιφέρεια, συγκροτεί την κοινότητα και την εκκλησιά πολιτών της κρατικής περιφέρειας, της Ένωσης Ελλήνων.

2. Οι πολίτες μέλη της Ένωσης Ελλήνων, συμμετάσχουν μετά την συγκρότηση της και την επίσημη πλέον ιδρυτική διακήρυξη της, στα θεσμικά όργανα της και στις επιμέρους ομάδες δράσεων της, στις σχολές παιδείας της ως δάσκαλοι και διδασκόμενοι, όπως ορίζονται από το καταστατικό και το οργανόγραμμα .

Η συμμετοχή των μελών στην εκκλησία των πολιτών, στις συνελεύσεις της, στις σχολές παιδείας και στις ομάδες δράσεων της Ένωσης Ελλήνων, είναι απαράβατον καθήκον

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s