ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝ

Γνωρίζουμε πως το ΣΑΕ που λειτούργησε από το 1996 έως το 2012 απέτυχε και έκλεισε. Ποιοι οι λόγοι της αποτυχίας του; Μάλλον οι ομογενείς του αποδήμου Ελληνισμού το είδαν ως κοστοφόρο διακοσμητικό συμβουλευτικό όργανο, σαν άχρηστη βιτρίνα, αφού δεν οργανώθηκε και δεν έδρασε με το πνεύμα, τους κανόνες και τις στοχεύσεις του κοινοτισμού και της δημοκρατίας. Απλούστατα δεν τους πρόσφερε τίποτε. Ήταν μια εταιρία που δεν κάλυπτε ούτε τα έξοδα της, σκόπιμα η οχι από την αρχή λάθος σχεδιασμένη, πέραν των διακηρυγμένων καλών προθέσεων τους ως εκθέσεις ιδεών χειραγώγησης. Η ρητή συνταγματική επιταγή οργάνωσης του πλανητικού Ελληνισμού δίδεται στα κυβερνητικά και διοικητικά όργανα και στους απανταχού Έλληνες από το άρθρο 108 του συντάγματος που αναφέρει. Άρθρο 108: (Απόδημος ελληνισμός) 1.Tο Κράτος μεριμνά για τη ζωή του απόδημου ελληνισμού και τη διατήρηση των δεσμών του με τη μητέρα Πατρίδα. Επίσης μεριμνά για την παιδεία και την κοινωνική και επαγγελματική προαγωγή των Ελλήνων που εργάζονται έξω από την επικράτεια.**2. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την οργάνωση, τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, που έχει ως αποστολή του την έκφραση όλων των δυνάμεων του απανταχού ελληνισμού. Το πνεύμα και ο σκοπός αυτής της συνταγματικής  επιταγής και το συμφέρον και όφελος των απανταχού Ελλήνων και της Ελλάδος είναι η οργάνωση του πλανητικού Ελληνισμού με άριστο δημοκρατικό, λειτουργικό και αποτελεσματικά ωφέλιμο τρόπο. Το ζητούμενο δεν είναι να δημιουργηθούν κάποιες ομάδες αντιπροσώπευσης του ομογενειακού αποδήμου Ελληνισμού, αλλά η οργάνωση τους σε ζώσες, τοπικές, δημοκρατικά λειτουργικές κοινότητες με το πνεύμα και τους κανόνες του κοινοτισμού και των κοινών με θεσμικά όργανα και καταστατικά, κατοχυρωμένα δικαιώματα και καθήκοντα. Αυτό προσπαθούμε και εμείς σε αυτόν τον ιστότοπο να σχεδιάσουμε και να προτείνουμε με μια σειρά από άρθρα και συγκροτημένες προτάσεις. 

Ζήσαμε τα περισσότερα χρόνια της ζωής μας σε περισσότερες χώρες και γνωρίζουμε όχι μόνο θεωρητικά αλλά κυρίως βιωματικά τα του αποδήμου Ελληνισμού, των ομογενών Ελλήνων της διασποράς. Γνωρίζουμε τους λόγους που τους εκπάτρισαν. Γνωρίζουμε την ασύλληπτη ζημιά που υφίσταται και σήμερα η Ελλάς λόγο αυτής της εθνικής αιμορραγίας. Γνωρίζουμε το δράμα που έζησαν και ζουν όλοι αυτοί οι ξενιτεμένοι. Γνωρίζουμε και τις επιτυχίες τους και τις αποτυχίες τους. Όμως το ισοζύγιο και ο απολογισμός είναι αρνητικός. Αρνητικά είναι αυτά για την Ελλάδα και τους ίδιους τους εκπατρισθέντες, γιατί η Ελλάδα θα μπορούσε σήμερα δημογραφικά, αν έμεναν οι περισσότεροι των εκπατρισθέντων, να είναι μια χώρα ίσως και πάνω από 40 εκατομμύρια ποιοτικών και ευημερούντων πολιτών. Πολιτών που θα έδιδαν στην Ελλάδα ισχύ και σεβασμό με την δημιουργικότητα τους, την επιχειρηματικότητα και εργατικότητα τους, τα ταλέντα, τις ικανότητες και την νοημοσύνη τους. Καιρός λοιπόν να αντιστρέψουμε τα πράγματα και από όλα αυτά τα μειονεκτήματα και τις λανθασμένες πολιτικές να δημιουργήσουμε όφελος για τον καθένα προσωπικά, την οικογένεια του, την σύνολη ομογένεια των αποδήμων και την Ελλάδα. Για να τα επιτύχουμε όλα αυτά, να γίνετε λοιπόν συνδημιουργοί  και να ενταχθείτε στα κοινά κοινότητες μας. Την πλανητική μας κοινότητα κοινόν, την Οικουμενική Ένωση Ελλήνων και Φιλελλήνων, αποτελούμενη από πλήθος κοινοτήτων κοινών στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις χώρες των Ηπείρων, θέλουμε να την συγκροτήσουμε δια τους λόγους που περιγράφουμε στον  σύνδεσμο αυτόν και με τον τρόπο που περιγράφουμε στον σύνδεσμο αυτόν και θέλουμε επίσης να επιτύχουμε την δημοκρατία στην Ελλάδα και τον Ελληνικό κόσμο με τον τρόπο που περιγράφουμε στον σύνδεσμο αυτόν και την αφθονία, την ευημερία και τον πλούτο της κοινωνίας και εκάστου πολίτη με τον τρόπο που περιγράφουμε στον σύνδεσμο αυτόν.

Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ  ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΟΜΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΟΥ

1.ΟΜΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ. 2.ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η συνοικιακές κοινότητες συγκροτούνται, ως αμφικτιονίες, από το σύνολο των κοινοτήτων των συνοικιακών διαμερισμάτων και εκάστης γειτονιάς των αντίστοιχων συνοικιών, οι οποίες κοινότητες της γειτονιάς συγκροτούνται από τις  ομάδες που συγκροτούν Έλληνες και Ελληνίδες, από μέλη του κοινωνικού του περίγυρου(από μέλη της οικογένειας εκάστου, από μέλη των οικογενειών συγγενών του, από μέλη των οικογενειών τη φίλων του, των γνωστών του και των συναδέλφων του). Η συνοικιακή κοινότητα συγκροτεί το δικό της τμήμα της εκκλησίας του δήμου στον εκάστοτε δήμο και την δική της συνέλευση, όχι ως ανεξάρτητη και αυτοδύναμη μονάδα, αλλά ως θυγατρική της κεντρικής εκκλησίας του δήμου, της οποία αποτελεί αναπόσπαστο λειτουργικό μέρος. Το εκάστοτε τμήμα της συνοικιακής εκκλησίας του δήμου επεξεργάζεται όλα όσα αφορούν την συνοικία και τα προωθεί στην γενική συνέλευση της εκκλησίας του δήμου, όπου θα διαβουλευθούν και επί των οποίων θα αποφασίσει η γενική συνέλευση της εκκλησίας του δήμου.

3.ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΤΩΝ 5 ΗΠΕΙΡΩΝ

Αυτόνομη και αυτοδιοικούμενη τοπικά είναι η κοινότητα του δήμου, που αποτελείται από το σύνολο των κοινοτήτων των συνοικιών του εκάστοτε δήμου, με δική της εκκλησία των πολιτών, ως διοικητικό όργανο. Το σύνολο των κοινοτήτων των δήμων ενός νομού, συγκροτεί την σύνολη κοινότητα του εκάστοτε νομού, με την εκκλησία των πολιτών της, ως το διοικητικό όργανο, του συνόλου των κοινοτήτων του εκάστοτε νομού. Η δημοτική κοινότητα κοινό μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί την αυτοδιοικούμενη βασική κοινοτική μονάδα στο οικουμενικό μας δίκτυο Κοινοτήτων Κοινών, ένα κράτος του δήμου κατά τον αρχαιοελληνικό ορισμό. Οι συνοικιακές Κοινότητες με τις τοπικές Κοινότητες της γειτονιάς της η καθεμία, αποτελούν  μέρη αυτού του αυτοδιοικούμενου κοινοτικού κράτους του δήμου. Ως αυτοδιοικούμενη μονάδα στο πλανητικό οικουμενικό μας δίκτυο συγκροτεί εκκλησία του δήμου και συνελεύσεις της εκκλησίας του δήμου και διοικεί δια αυτών τον δήμο της και αποφασίζει και εκτελεί για όλα όσα αφορούν τον δήμο της. Οι δημοτική εκκλησία του δήμου συγκροτεί σε κάθε συνοικία που ανήκει σε αυτόν τον δήμο, τμήματα της εκκλησία του δήμου, των οποίων το σύνολο είναι η εκκλησία του δήμου με ένα κεντρικό συντονιστικό προεδρείο όπως το έχουμε ορίσει.

4.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΤΩΝ 5 ΗΠΕΙΡΩΝ

Η περιφερειακή κοινότητα κοινόν, δηλαδή το σύνολο των κοινοτήτων των δήμων εκάστης των περιφερειών εκάστης χώρας, συγκροτεί την σύνολη κοινότητα της εκάστοτε περιφέρειας, με την εκκλησία του δήμου της, ως το διοικητικό όργανο,του συνόλου των κοινοτήτων της εκάστοτε περιφέρειας.  Η περιφερειακή εκκλησία του δήμου συγκροτείται από αριθμό απεσταλμένων των εκκλησιών του δήμου της περιφέρειας. Η περιφερειακή εκκλησία το δήμου συγκαλεί για θέματα που άπτονται της περιφέρειας σε συνέλευση τις εκκλησίες όλων των δήμων της περιφέρειας, όπου συζητούνται και διαβουλεύονται τα σχετικά θέματα και αποφασίζεται επί αυτών.

5.ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΤΩΝ 5 ΗΠΕΙΡΩΝ

Η εθνική κοινότητα κοινόν, δηλαδή το σύνολο των κοινοτήτων των δήμων  εκάστης χώρας, συγκροτεί την σύνολη κοινότητα της εκάστοτε περιφέρειας, με την εκκλησία του δήμου της, ως το διοικητικό όργανο, του συνόλου των κοινοτήτων της εκάστοτε χώρας.  Η εθνική εκκλησία του δήμου συγκροτείται από αριθμό απεσταλμένων των εκκλησιών του δήμου της χώρας. Η εθνική εκκλησία το δήμου συγκαλεί για θέματα που άπτονται της χώρας σε συνέλευση τις εκκλησίες όλων των δήμων της χώρας, όπου συζητούνται και διαβουλεύονται τα σχετικά θέματα και αποφασίζεται επί αυτών. Η εθνική εκκλησία του δήμου συγκροτείται από αριθμό απεσταλμένων των εκκλησιών του δήμου της εκάστοτε χώρας. Τα απεσταλμένα μέλη της εθνικής εκκλησίας του δήμου επιλέγονται από τους επίλεκτους άριστους εκ των οποίων έχει συγκροτηθεί η απολλώνια αδελφότης αρίστων και οι απολλώνιες αδελφότητες. Η  εθνική εκκλησία του δήμου συγκαλεί, για θέματα που άπτονται της εκάστοτε εθνικής Ένωσης Ελλήνων και Φιλελλήνων, σε συνέλευση τις εκκλησίες όλων των δήμων της εκάστοτε Ηπείρου, όπου συζητούνται και διαβουλεύονται τα σχετικά θέματα και αποφασίζεται επί αυτών.

6.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ 5 ΗΠΕΙΡΩΝ  ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΚΑΣΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Η ηπειρωτική κοινότητα κοινόν, δηλαδή το σύνολο των κοινοτήτων των δήμων  εκάστης Ηπείρου, συγκροτεί την σύνολη κοινότητα της εκάστοτε Ηπείρου, με την εκκλησία του δήμου της, ως το διοικητικό όργανο του συνόλου των κοινοτήτων της εκάστοτε Ηπείρου.  Η ηπειρωτική εκκλησία του δήμου συγκροτείται από αριθμό απεσταλμένων των εκκλησιών του δήμου όλων των Ηπείρων. Τα απεσταλμένα μέλη της οικουμενικής εκκλησίας του δήμου επιλέγονται από τους επίλεκτους άριστους εκ των οποίων έχει συγκροτηθεί η απολλώνια αδελφότης άριστων και οι απολλώνιες αδελφότητες. Η ηπειρωτική εκκλησία του δήμου συγκαλεί, για θέματα που άπτονται της Οικουμενικής Ένωσης Ελλήνων και Φιλελλήνων ανά Ήπειρο, σε συνέλευση τις εκκλησίες όλων των δήμων της εκάστοτε Ηπείρου, όπου συζητούνται και διαβουλεύονται τα σχετικά θέματα και αποφασίζεται επί αυτών.

7.ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Η  οικουμενική κοινότητα κοινόν, δηλαδή το σύνολο των κοινοτήτων των δήμων  όλων των Ηπείρων, συγκροτεί την σύνολη οικουμενική κοινότητα, με την εκκλησία του δήμου της, ως το διοικητικό όργανο του συνόλου των κοινοτήτων όλων των Ηπείρων. Η οικουμενική εκκλησία του δήμου συγκροτείται από αριθμό απεσταλμένων των εκκλησιών του δήμου όλων των Ηπείρων. Τα απεσταλμένα μέλη της οικουμενικής εκκλησίας του δήμου επιλέγονται από τους επίλεκτους άριστους εκ των οποίων έχει συγκροτηθεί η απολλώνια αδελφότης αρίστων και οι απολλώνιες αδελφότητες. Η οικουμενική εκκλησία του δήμου συγκαλεί για θέματα που άπτονται της Οικουμενικής Ένωσης Ελλήνων και Φιλελλήνων σε συνέλευση τις εκκλησίες όλων των δήμων των Ηπείρων, όπου συζητούνται και διαβουλεύονται τα σχετικά θέματα και αποφασίζεται επί αυτών.

Οι Κοινότητες της Οικουμενικής Ένωσης Ελλήνων και Φιλελλήνων, είναι διαδικτυακές εικονικές και οργανώνονται στο δικό μας κοινοτικό κοινωνικό δίκτυο με όλες τις απαιτούμενες δομές, οι οποίες απεικονίζουν λειτουργικά και δομικά τους κοινοτικούς θεσμούς. Από αυτές τις διαδικτυακές εικονικές κοινότητες και των λειτουργικών δομών τους απορρέει η οργανωτική δομή του κοινοτικού μας συστήματος στον εκάστοτε τοπικό, συνοικιακό, δημοτικό, περιφερειακό, εθνικό, ηπειρωτικό και οικουμενικό χώρο. Κάθε κοινότητα δήμου περιφέρειας, κράτους, ηπείρου και η πλανητική κοινότητα της Ένωσης Ελλήνων, συγκροτεί τοπικά σχολές παιδείας και δια βίου μάθησης, όπως και  ομάδες δράσεων, επί των καταστατικών δράσεων της Ένωσης Ελλήνων. Κάθε κοινότητα δήμου, νομού, περιφέρειας, κράτους, ηπείρου και η πλανητική κοινότητα, συγκροτεί διαδικτυακή κοινότητα, μέσω των κοινωνικών δικτύων, με αντίστοιχη διαδικτυακή εκκλησία των πολιτών και με τις αντίστοιχες διαδικτυακές ομάδες δράσεων και σχολές παιδείας της.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ  ΚΟΙΝΩΝ

Το διοικητικό συμβούλιο της κοινότητας της συνοικίας,  δήμου, περιφέρειας, κράτους, ηπείρου και της οικουμενικής κοινότητας κοινού αποτελείται  από τα εξής όργανα: 1.Γενική συνέλευση. 2. Διοικητικό συμβούλιο. 3. εφορευτική επιτροπή. 4. Ομάδα ερευνών. Προς συμμόρφωσή με την υφισταμένη νομοθεσία, το ΔΣ αποτελείται από τον εκάστοτε Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γραμματέα, Ταμία, Ευθύνοντα Τύπου και Νομικό Σύμβουλο.   Το προεδρείο διευθύνει την εκάστοτε εκκλησία των πολιτών και τις συνελεύσεις αυτών βάσει των κανόνων του καταστατικού της Ένωσης Ελλήνων. Το εκάστοτε προεδρείο εκάστης εκκλησίας εκτελεί τις αποφάσεις των συνελεύσεων, τις καταστατικές πολιτικές και συμφωνίες και εφαρμόζει πλήρως το παρόν καταστατικό και  εκτελεί πιστά τις εντολές που θα του αναθέτουν τα αντίστοιχα συλλογικά όργανα. Είναι το αποκλειστικά αρμόδιο όργανο που παρακολουθεί τη λειτουργία των κοινοτήτων, εκκλησιών, σχολών και ομάδων δράσεων, την ευθυγράμμιση της λειτουργίας και της δράσης τους, σύμφωνα με το σκοπό της δημιουργίας της Ένωσης Ελλήνων, τις καταστατικές αρχές, τη Διακήρυξη και τους ψηφισμένους βασικούς άξονες πολιτικής κατεύθυνσης.Το διοικητικό αυτό όργανο εκτελεί τα καθήκοντα του και τις διαδικασίες που προβλέπονται στο καταστατικό της Ένωσης Ελλήνων, απαρέγκλιτα και χωρίς αυθαιρεσίες, όχι ως άρχοντες αλλά ως δίκαιοι  ηγέτες της κοινότητας τους. Σε κάθε συνοικιακή κοινότητα όλα τα μέλη οφείλουν  να γίνουν οργανωτές και συντονιστές  εκ περιτροπής και κυκλικά, για όσο χρόνο και όπως προβλέπει το καταστατικό της Ένωσης.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s