ΣΧΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Η υγεία μας εξαρτάται τα μέγιστα από αυτά που εισέρχονται μέσα μας, δηλαδή την τροφή, τον αέρα, τα υγρά, όπως και από αυτά που εισέρχονται μέσα μας από τις αισθήσεις μας(οπτικά και ακουστικά κυρίως ερεθίσματα) επιπλέον της διατροφικής μας επιλογής. Εξαρτάται από τις διάφορες μορφές μικροβιακών λοιμώξεων αλλά όπως έχει σήμερα αποδειχτεί κυρίως από το εξωγενές και ενδογενές στρες, τις ενδογενείς αγχωτικές επιβαρύνσεις και τα αρνητικά συναισθήματα. Όταν εισέρχονται από τις αισθήσεις μας όμορφα πράγματα διεγείρουν αντίστοιχα στην ψυχική μας διάθεση και στις νοητικές μας επιδόσεις. Όταν εισέρχεται μέσα μας υγιής διατροφή με λιτότητα, καθαρός αέρας και καθαρό νερό και επαρκής στα θρεπτικά απαραίτητα σε συνάρτηση με εκγύμναση του σώματος μας, θα έχουμε και υγιές σώμα ψυχή και νου. Η γνώση όλων αυτών είναι απαραίτητη για να οργανώσουμε την υγεία μας. Η γενική γνώση της ιατρικής και της βιολογίας θα μας μας βοηθήσει πάρα πολύ σε αυτό όπως και στην πρόληψη ασθενειών και επιτυχούς θεραπείας τους. Η προληπτική γνώση σχετικά με θέματα της υγείας είναι από τα κύρια ζητούμενα, μια που αυτή η γνώση θα μας προστατεύσει από παθογένειες και λοιπές συνέπειες. Η έγκαιρη διάγνωση ασθενειών και η καλή γνώση του συστήματος υγείας της κάθε χώρας και η γνωριμία εξειδικευμένων ανά περίπτωση γιατρών θα είναι πολύ χρήσιμα και σωτήρια, μια που οι ασθένειες στα αρχικά τους στάδια, όταν διαγνωστούν έγκαιρα και μπορούν να θεραπευτούν κατά κανόνα.

Ο ηνίοχος νους μας για να είναι καλός κυβερνήτης, καλός ηνίοχος πρέπει να έχει υψηλό και υγιές νοητικό επίπεδο και γνώση. Στην γνώση αυτή περιλαμβάνεται και η αυτογνωσιακή γνώση, δηλαδή η γνώση του εαυτού μας. Ο άνθρωπος έχουμε μάθει ότι είναι βιολογικό ον, ψυχικό ον και πνευματικό ον. Ο άνθρωπος βρίσκετε σε έναν περιβάλλον, το οποίο αποτελείται από το πρωταρχικό ON, τον ΩΝ, τον Θεό δημιουργό, το εξ αυτού δημιουργημένο σύμπαν με τον συμπαντικό και φυσικό νόμο, σε ένα γαλαξία του οποίου βρίσκετε το ηλιακό πλανητικό σύστημα με την γη μας στην οποία κατοικούμε, την ήπειρο στην οποία βρίσκετε η εκάστοτε πατρίδα μας και την τοπική κοινότητα όπου ο καθένας μας κατοικεί και δραστηροποιείται.

 
Η παιδαγωγική είναι η γνώση της αγωγής και μαζί με την ψυχολογία και την γενική ιατρική, συγκροτούν γνώσεις που θα έπρεπε να γνωρίζει καλά κάθε γονέας και κάθε παιδαγωγός. Πάρα πολλά εξαρτιούνται από την σωστή αγωγή, ως προς την ποιότητα μα ως άνθρωποι και ως πολίτες, διότι ο άνθρωπος δομείται ως χαρακτήρας και προσωπικότητα περισσότερο από αυτά και το κοινωνικό του περιβάλλον, από ότι από τις βιολογικές του καταβολές.