ΣΧΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Αν γνωρίζετε ανθρώπους που έχουν απολέσει την μνήμη τους η σας έχει συμβεί προσωπικά, θα καταλάβατε την σπουδαιότητα της ιστορίας, επειδή σε αυτούς τους ανθρώπους έχει σβηστεί από την μνήμη τους η προσωπική ιστορία τους, η προσωπική βιογραφία τους και η γνώση από αυτά. Με την απώλεια μνήμης απωλέσατε το προσωπικό σας παρελθόν  και το παρόν και το μέλλον σας γίνετε πλέον πολύ προβληματικό.
Η γνώση της ιστορίας είναι λοιπόν χρήσιμη για να οργανώσουμε και να ερμηνεύσουμε το παρόν και το μέλλον. Αυτό αφορά την προσωπική μας ζωή και την ζωή μας ως κοινωνία. Η ιστορία μας είναι η ταυτότητα μας και ο πολύτιμος μας, πολτικός, οικονομικός, πολιτισμικός πολιτισμός. Εκεί στην ιστορία μας έχει καταγραφει ο κοινωνικός μας χαρακτήρας, οι νοητικές επιδόσεις μας, η δημιουργία μας και τα δημιουργήματα μας, τα κατορθώματα και οι αποτυχίες μας. Η ιστορία μας είναι ο καλύτερος δάσκαλος μας. Πρέπει να μάθουμε λοιπή την ιστορία μας και πρέπει να την προστατεύσουμε από παραχαράξεις και απόκρυψη γεγονότων, όπως και από λανθασμένες ερμηνείες και λανθασμένες περιγραφές.

 

Όσοι εκ των αναγνωστών ενδιαφέρονται και διαθέτουν επαρκείς γνώσεις και μέθοδο διδασκαλίας επί των διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων που αναγράφονται στίν εκάστοτε σελίδα σχολειό, μπορούν να καταχωρούν σχετικά με την θεματολογία κείμενα, ποιοτικού και ουσιώδους περιεχομενου.

Μια και οι ενδιαφερόμενοι θα προέρχονται από όλες τις ηλικίες και θα είναι διαφορετικού επιπεδου παιδείας, εκπαίδευσης και ικανοτήτων, οφείλουμε να δομήσουμε το προσφερόμενο γνωστικό υλικό και τις διδακτικές μεθόδους κατά τρόπον που να ανταποκρίνεται σε αυτές τις ηλικιακές και γνωστικές διαφορες.

Το γνωστικό υλικό τις εκάστοτε θεματολογίας στην σχετική σελίδα σχολειό, να το δομήσουμε και κατανέμουμε αρχικά σε 7 επίπεδα γνωστικού περιεχομενου και ποιότητας.

1. Επίπεδο

Για Συνέλληνες επιπεδου γραμματικών γνώσεων Γυμνασίου.

2. Επίπεδο

Για Συνέλληνες επιπεδου γραμματικών γνώσεων Λυκείου.

3. Επίπεδο

Για Συνέλληνες γραμματικού επιπεδου Λυκείου και επαγγελματικών σχολών.

5. Επίπεδο

Για Συνέλληνες γραμματικών γνώσεων ανωτερων σχολών.

6. Επίπεδο

Για Συνέλληνες γραμματικών γνώσεων επιπεδου ανωτατων σχολών.

7. Επίπεδο

Για Συνέλληνες γραμματικών γνώσεων εξειδίκευσης επί των εκάστοτε γνωστικών αντικειμένων.

Η συμμετοχη είναι προαιρετική και χωρίς πληρωμή, καθότι λείπουν οι οικονομική πόροι. Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν θα συνεισφέρουν αχρημάτιστα, υπηρετώντας την ιδέα και το κοινωνικό σύνολο που θα καρπούται αυτών των γνώσεων.

Κρτική ερευνα και διδασκαλία Ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας. Αρχής γενομενης από την μυθολογία μας, ανιχνεύουμε το παρελθόν, διδασκόμενοι για το παρόν και το μέλλον, καθότι, η αληθής γνώσης ιστορικών αληθειών και δρώμενων, είναι ο κάλλιστος διδάσκαλος μας.

Διά τις γνώσης τις ιστορίας μας και του πολιτισμού μας, αφυπνίζουμε την ελληνική ψυχή μας και νόηση μας, αναγεννώντας το δημιουργικό κάλλος και δραστηριοποιώντας την δημιουργικότητα μας, την σοφια, αρετή και την αρμονική συμβίωση με την φύση και κοινωνία, διά του φυσικού νομου.

 • Η Μυθολογία των Ελλήνων και η διά τις ερμηνείας τις άντλησης γνώσεων για την προϊστορία .
  Ενότητα θεμάτων που άπτονται τις μυθολογικής ιστορικής εποχής των Ελλήνων και προτεινόμενες ερμηνείες, του πολυεπίπεδου, συμβολικού και αλληγορικού ιστορικοκοινωνικού και θρησκευτικού περιεχόμενου τις.
 • Προϊστορία και τα πολιτισμικά και κοινωνικά δρώμενα τις.
  Στα πλαίσια σκοπιμοτήτων ομάδων και εθνών αλλα και από έλλειψη πηγών, η ιστορία εν μέρη παραχαράσσεται, παρερμηνεύεται και αποκρύπτεται. Η ελληνική ιστορία έγινε στόχος τέτοιων συμπεριφορών, γιατί με αυτόν τον τρόπον, διαχρονικά εχθρικά κείμενες εθνότητες και ομάδες, με συναφείς ιδεαλογίες και αντιθετικές προς τους Έλλην πνευματικές καταβολές, ελαχιστοποιούν και δυσφημούν το ελληνικό πνεύμα, τους Έλληνες και τον ελληνικό πολιτισμό, ωραιοποιώντας και εξυψώνοντας συνάμα την ταπεινή τους καταγωγή.
 • Γεωμετρική ιστορική περίοδος και τα πολιτισμικά και κοινωνικά δρώμενα τις.
  Η ιστορική μνήμη και η γνώσης τις ιστορίας, είναι θεμελιακή προϋπόθεσης για ορθολογικές δράσεις στον παρόν, τον ορθολογικό σχεδιασμό του μέλλοντος και για εύστοχες προγνώσεις. Η ιστορία είναι μέγας διδάσκαλος μας και κριτής εθνικών και ατομικών δράσεων.
 • Αρχαϊκή, ιστορική περίοδος και τα πολιτισμικά και κοινωνικά δρώμενα τις.
  Εδώ σε αυτό το ιστορικό φόρουμ, αμφισβητούμε την ιστορία όπως μας την δίδαξαν και όπως εν μέρη σκόπιμα την έχουν καταγραμμένη και ερευνούμε τα ιστορικά γεγονότα, με γνώμονα την αλήθεια και την άντληση ουσιωδών διδακτικών γνώσεων.
 • Κλασική ιστορική περίοδος και τα πολιτισμικά και κοινωνικά δρώμενα τις.
  Ερευνώντας την ιστορική αλήθεια, δεν ανακαλύπτουμε μονο το μεγαλείο τις φυλής των Ελλήνων, αλλα εντοπίζουμε και τα λάθη μας, λάθη που έχουν συμβάλει σε βαριές ήττες των Ελλήνων καί έχουν οδηγήσει τους Έλληνες και τον ελληνικό πολιτισμό σε μια πτωτική πορεία, σε μια συρρίκνωση, μάρτυρες των οποιων είμαστε εμείς σήμερα.
 • Μακεδονική ιστορική περίοδος και τα πολιτισμικά και κοινωνικά δρώμενα τις.
  Ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος ο μέγας, αντιλήφτηκαν σωστά την θανάσιμη διαμάχη με τους πέρσες και διέβλεψαν τον επερχόμενο κίνδυνο αφανισμού των Ελλήνων, εκπορευόμενο από την δεσποτική αυτοκρατορία των μυδών και περσών. Προετοίμασαν έγκαιρα τους μακεδονομάχους και αφού επέβαλαν την εσωτερική ενότητα, έλαβαν το χρίσμα από τις ελληνικές πόλεις να τιμωρήσουν την αλαζονεία των μυδών και να εξασφαλίσουν το μέλλον τις ελληνικής φυλής. Πρόλαβαν την επικείμενη επίθεση των περσών και σε απαράμιλλες μάχες ευφυΐας και ανδρείας, ελευθέρωσαν τους λαούς, τους πρόσφεραν γνώση, ελευθερια και ασύγκριτη οικονομική ευμάρεια.
 • Ελληνορωμαϊκή ιστορική περίοδος και τα πολιτισμικά και κοινωνικά δρώμενα τις.
  Η καταγεγραμμένη ιστορία, μας παρουσιάζει έναν ατέρμονα πόλεμο μεταξύ των διαδόχων του Αλεξάνδρου του μεγιστου των Ελλήνων. Η διχόνοια και οι εμφύλιες διαμάχες όμως, ξυπνούν ορέξεις και βλέψεις επίβουλων. Η Αθηνα και άλλες ελληνικέςς πόλεις συμμάχησαν με την ρώμη. Η διχασμένοι επίγονοι του Αλεξάνδρου ηττήθηκαν. Η Ελληνίς Ρώμη, οι δωδωναίοι και το κρόνιο ιερατείο παίρνει τα ηνία. Το τέλος θα είναι μια ιστορική ήττα του Ελληνισμού και ο μεσαίωνας τις ανθρωπότητα. Η ανίερη συμμαχία, των ιουδαίων, ιουδεοχριστιανων και δωδωναίων, στήνει την ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Οι Έλληνες γενοκτονουνται και λοβωτομουντε πνευματικά.
 • Ανατολικορωμαϊκή ιστορική περίοδος, Χριστιανισμός και τα πολιτισμικά και κοινωνικά δρώμενα τις.
  Eνότητα θεμάτων για την ανατολικορωμαϊκή η βυζαντινή περίοδο, την επικράτηση του Χριστιανισμού, την καταστροφή του ελληνικού πολιτισμού και την μετάλλαξη τις πολιτισμικής ταυτότητας των Ελλήνων.
 • Φραγκοκρατία.
  Από την Ανατολή οι στρατιές του Ισλαμ και από την δύση οι στρατιές των Φράγκων κανιβάλων βαρβαρων χριστιανών. Ο Μωαμεθ με τις ομοβροντίες των από τους μιναρέδες και ο παπας και καρδινάλιοι από τους άμβωνες, καλούν τους πιστούς κανίβαλους στο πόλεμο αφανισμού του εξελληνιζομενου βυζαντίου η ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Το τέλος θα είναι φρικτό. Στο τελευταίο οχυρό των Ελλήνων, στην χιλιόχρονη συμβίωση τους με το ραβινικό χριστιανικό ιερατείο, κυματίζει η Φράγκικη σημαία και η ημισέληνος. Τώρα πλέον οι δρόμοι για τον θρίαμβο των υιών του Aβραάμ είναι ανοικτοί. Η Σιών φαίνεται να κερδίζει την μάχη αιώνων. Όμως ο Πόλεμος συνεχίζεται.
 • Οθωμανική περίοδος.
  Αφού μογγολικές φυλές και οι μογγόλοι σελτζούκοι επικρατησαν στο Ιραν και τις μουσουλμανικές αραβικές χώρες, σήκωσαν την σημαία του Ισλαμισμού και ξεκίνησαν το πλιάτσικο και τις επιδρομές στην Ανατολια και μικρά Ασια. Πάτησαν πόδι και ρίζωσαν στην Ανατολια και μικρά Ασια, μέχρι που άλλες μογγολικές φυλές τους συνέτριψαν και διέσπασαν. Οι Οθωμανοί φεουδάρχες επιβάλλονται στα διασπασμένα σελτζουκικά φέουδα. Η οθωμανική αυτοκρατορία θριαμβεύει για πέντε αιώνες. Το τέλος τις άρχισε το 1821 και τελειωσε το 1922. Οι Έλληνες χάνουν μάχες αλλα όχι τον πόλεμο.
 • H ανολοκλήρωτη επανάσταση του 1821.
  Πιοί παράγοντες, ανθελληνικές δυνάμεις και οργανώσεις, συνέβαλαν στην αποτυχία των ολικών στόχων αυτής τις επανάστασης; Η Ελλάς που γεννήθηκε από αυτήν την επανάσταση και τους πολέμους έως σήμερα και ο Ελληνισμός, πρέπει να αφυπνιστούν και να δώσουν σκληρές μάχες για την τελική εθνική και κοινωνική νίκη.
 • Αποικιοκρατούμενη νεοελληνική ιστορική περίοδος.
  Η Ελλάς που γεννήθηκε από την επανάσταση του 1821 και τους πολέμους έως σήμερα και ο Ελληνισμός, πρέπει να αφυπνιστούν και να δώσουν σκληρές μάχες για την τελική εθνική και κοινωνική νίκη.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s