Τοπικές Κοινότητες

Οι τοπικές κοινότητες πολιτών, συγκροτούνται ως κοινοτικές ομάδες σε κάθε γειτονιά από τις προσωπικές ομάδες εκάστου Έλληνος και Ελληνίδος, το σύνολο αυτών δε αποτελεί την κοινότητα της συνοικίας σε κάθε χωριό, πόλη και δήμο, το δε σύνολο των συνοικιακών κοινοτήτων την κοινότητα εκάστου δήμου  και την εκκλησία πολιτών  αυτού του δήμου της Ένωσις Ελλήνων, του εκάστοτε κράτους στις 5 ηπείρους.

Εκάστη τοπική κοινότητα/εκκλησία πολιτών διαθέτει στον διαδικτυακό μας ιστότοπο δική της σελίδα, για επικοινωνία κατά ιδίαν με τα μέλη της και δια να ανακοινώνει το πρόγραμμα και το ημερολόγιο δράσεων της.

Πέραν τούτων, δια τις εγγραφής των μελών στις διαδικτυακές κοινότητες/εκκλησίες πολιτών, καθίσταται δυνατόν στα μέλη των κοινοτήτων, να συμμετάσχουν στις συνελεύσεις των εκκλησιών των πολιτών των κοινοτήτων, στις διαδικτυακές σχολές παιδείας, ως διδάσκαλοι και διδασκόμενοι, στην ενημέρωση και πληροφόρηση των συμπολιτών και στις ομάδες δράσεων των κοινοτήτων/εκκλησιών των πολιτών.

Δια τις εγγραφής των μελών τους στους διαδικτυακούς ιστότοπους μας, θα έχουμε μια πλήρη εικόνα του συνολικού αριθμού των μελών του πλανητικού δικτύου μας και του αριθμού των μελών των τοπικών κοινοτήτων. Θα καθίσταται δε εφικτή η απρόσκοπτη επικοινωνία δια ηλεκτρονικών ταχυδρομείων ( Emails)

Η συμμετοχή σας ως μέλη πολίτες στην Ένωση Ελλήνων, αφορά την συμμετοχή σας κατά την περίοδο συγκρότησης αυτής τις Ένωσις και μετά την συγκρότηση της, ως λειτουργούσας ζωντανής οντότητας πλέον.

1.Το κάθε μέλος πολίτης, αφού έχει αποφασίσει την συμμετοχή του συνειδητά και με ελεύθερη βούληση και αφού έχει διαγνώσει το προσωπικό και το κοινό όφελος αυτής της Ένωσις Ελλήνων, οφείλει να συμμετάσχει στην συγκρότηση της, δια διαθέσεως χρόνου, οικονομικών και γνωστικών μέσων, έκαστος κατά δύναμιν.

Το κάθε μέλος πολίτης, δημιουργεί μια ομάδα από τουλάχιστον άλλους 7 πολίτες και μαζί συγκροτούν  στον τόπο διαμονής τους στην γειτονιά τους μια διαχειρίσιμη σε αριθμό ομάδα πολιτών πάνω από 100 άτομα. Αυτοί οι 7 δημιουργοί της ομάδος τους είναι οι ομαδάρχες διαχειριστές τις, με τα προβλεπόμενα από το καταστατικό και το οργανόγραμμα της Ένωσις Ελλήνων, δικαιώματα και οι υποχρεώσεις.

Δεύτερος κύριος σκοπός τους είναι, να επιλέξουν μέλη πολίτες από την ομάδα τους και τον κοινωνικό τους περίγυρο, οι οποίοι θα ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία σχηματισμού δικής τους ομάδος 7 διαχειριστών, για την συγκρότηση μιας περαιτέρω ομάδος, πάνω από 100 άτομα, στον τόπο διαμονής τους στην γειτονιά τους.

Το σύνολο αυτών των ομάδων σε μια συνοικία συγκροτεί την κοινότητα της συνοικίας, το δε σύνολο των συνοικιακών κοινοτήτων την κοινότητα εκάστου δήμου  και την εκκλησία πολιτών  αυτού του δήμου της Ένωσις Ελλήνων. Το σύνολο αυτών των ομάδων στον νομό, συγκροτεί την κοινότητα  και την εκκλησία πολιτών του νομού και το σύνολο αυτών των ομάδων στην περιφέρεια, συγκροτεί την κοινότητα και την εκκλησιά πολιτών της κρατικής περιφέρειας, της Ένωσις Ελλήνων.

  1. Οι πολίτες μέλη τις Ένωσις Ελλήνων, συμμετάσχουν μετά την συγκρότηση της και την επίσημη πλέον ιδρυτική διακήρυξη της, στα θεσμικά όργανα της και στις επιμέρους ομάδες δράσεων της, όπως ορίζονται από το καταστατικό και το οργανόγραμμα της Ένωσις Ελλήνων.

Η συμμετοχή τους στην εκκλησία των πολιτών τις ομάδες δράσεων της Ένωσις Ελλήνων, είναι απαράβατων καθήκον, όπως και η οικονομική συνεισφορά τους στα λειτουργικά έξοδα τις Ένωσις Ελλήνων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s