ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΝΟΗΜΟΝΩΝ ΑΠΟΜΑΧΩΝ ΜΑΧΗΤΏΝ

Ένα μέρος από τους νοήμονες ενήλικες που βρίσκονται σε ηλικία απόμαχων η την πλησιάζουν(οι συνταξιοδοτημένοι) θα μπορούσε να οργανωθεί εθελοντικά σε ένα δίκτυο ωφέλιμων προσφορών προς εαυτούς και προς το εμείς, το κοινωνικό σύνολο, στο οποίο ανήκουν και οι δικοί τους απόγονοι. Τα χρονια που μας απομένουν θα ήταν μια καλή ιδέα να τα περάσουμε δημιουργικά και ωφέλιμα, μια που με αυτόν τον τρόπο νοηματοδοτούμε την ζωή μας και στηρίζουμε την υγεία μας, εξελίσσοντας και την πνευματικότητα μας; Λένε πως ότι σπύρει κανεις θα θερίσει και πως αυτό είναι ένας συμπαντικός νόμος. Ας σπείρουμε λοιπόν καλά και ωφέλιμα για να θερίσουμε την μέρα του θερισμού όμοια. Μια που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια απο τους αγώνες για την ελευθερία, ας πάρουμε παράδειγα, και η 25 Μαρτίου ως εορτή από τυπική εθνική εορτή να γίνει ουσιαστική και να μας διδάξει, να μας εμπνεύσει σε ατομική και κοινωνική αφύπνιση, ποιοτική ανέλιξη και εξέλξη, να μας οδηγήσει σε μια νέα εθνεγερσία και πανστρατιά, καθότι έχουμε όλοι καταλάβει πως το μέλλον του Ελληνισμού, ως πολιτισμικής και πνευματικής οντότητας, όπως και της ελληνικής συνέχειας γίνετε όλο και προβληματικότερο. Οι δράσεις υπέρ του εμείς μαθαίνονται με κατάλληλη αγωγή και πράξη σε μικρή ηλικία καλύτερα, αλλα και σε προχωρημένη ηλικία υπάρχει ελπίδα για όσους θέλουν αλλα δεν είχαν την ευκαιρία στην ζωή τους, ούτε να το μάθουν ούτε κυρίως να το πράξουν επαρκώς, κυρίως επειδή μας εμπόδισαν τα καθήκοντα και οι ανάγκες της προσωπικής και οικογενειακής φροντίδας, αλλα και η εγωιστική νοοτροπία που έχει γίνει δυστυχώς κοινωνικό επιβεβλημένο. Από τώρα και στο εξής το κάνουμε όμως αλλιώς και οι γονείς και οι δάσκαλοι το διδάσκουν αυτό στα παιδιά, δηλαδή να μην σκέφτονται και ενεργούν μονο για το εγώ, αλλα μάλλον ποιο πολύ για το εμείς, αφού γνωρίζουμε ότι το κοινό όφελος που επιφέρουμε είναι πάντοτε και το διαχρονικό εφικτό προσωπικό μας όφελος, εμπεδώνεται δε με την πρακτική δράση υπέρ του εμείς. Δεν το μάθαμε επαρκώς, δεν το εξασκήσαμε επαρκώς και μας φαίνεται κάπως δύσκολο, μια που σκοντάφτει και στον εγωισμό και την ιδιοτέλεια μας, ομως εμεις ειμαστε αυτοι που χάσαμε το διαχρονικό εφικτό oφελος. Ξέρουμε ότι, ότι σπείρουμε θερίζουμε και οι δράσεις και πράξεις υπέρ του εμείς είναι πάντα και προσωπικό όφελος, αρκεί να το καταλάβει κανεις.

Όλοι εσείς οι απόμαχοι διαθέτετε πέντε κύρια προτερήματα. Διαθέτετε χρόνο, διαθέτετε κάποια οικονομική εξασφάλιση και κυρίως διαθέτετε εμπειρία και γνώση, εχετε απογόνους και ευθύνεστε για αυτο ποθ θα τους παραδόσετε . Διαθέτετε όμως και το πέμτο, δηλαδή την επιθυμία να περάσετε τα υπόλοιπα της ζωής σε δράση και ευδαιμονία, αποχωρώντας μαχόμενοι και με καλή υστεροφημία. Αυτά τα τέσερα προτερήματα σας και η επιθυμία και το δικαίωμα σας τα υπόλοιπα χρόνια του βίου σας να τα περάσετε εν υγεία, καλά και ευτυχισμένα σας καταστούν ικανούς και επιθυμούντες να δράσετε και να προσφέρεται για το όφελος το δικό σας και για το όφελος των απογόνων σας και της σύνολης κοινωνίας. Σίγουρα μετά όλους αυτούς τους αγώνες που δώσατε στην ζωή σας, μετά όλες τις χαρές και επιτυχίες που ζήσατε και πραγματοποισατε, τις απογοητεύσεις και ταλαιπωρίες που όλοι σας και όλοι μας ζούμε, σκέφτεστε και οργανώνεστε να ζήσετε και να πραγματοποιήσετε πράγματα που σας άρεσαν και σας ενθουσίαζαν, να ξεκουραστείτε να ησυχάσετε, να απολαύσετε. Εμείς εδώ στην Κοινοπολιτεία, την Οικουμένη Κοινοτήτων Κοινών σας προσφέρουμε πέραν των επιλογών που έχετε κάνει η θα κάνετε την δυνατότητα της οργανωμένης προσφοράς προς όφελος σας και προς όφελος της κοινωνίας και των απογόνων σας. Εδώ σε εμάς μπορείτε να συγκροτήσετε ομάδες κατά γνωστική και εμπειρική ειδικότητα σας, κατά επαγγελματική κατηγορια και να γίνετε δάσκαλοι και διδασκόμενοι, να πληροφορήσετε και να πληροφορηθείτε, να στηρίξετε και να στηριχθείτε, να αφυπνίσετε και να αφυπνιστείτε, να συνδιαμορφώσετε την κοινωνία σας και τους θεσμούς της, να συμβάλετε στην συγκρότηση, την οργάνωση και την λειτουργία του δικτύου της οικουμένης κοινοτήτων κοινών, της οργάνωσης του πλανητικού ελληνισμού.

Μην σπαταλάτε τον χρόνο και την ζωή σας με αυτά που περιγράφουμε παρακάτω και αλλα ανώφελα, δυσάρεστα και καταστροφικά, διότι η δημιουργικότητα και η προσφορα είναι αυτά που θα σας δώσουν χαρά και ευδαιμονία. Οι συνταξιούχοι(γράφει στο ethnegersia.gr ο κύριος Αυφαντής) μας ξημεροβραδιάζουν στα καφενεία, παίζοντας τάβλι ή χαρτιά και αλληλό ξεφτιλίζονται. Αν επισκευθείς λαϊκό καφενείο, μπαίνοντας θα ακούσης από μια γωνιά «Έτσι το παίζουν το 6-4 ρε Μα….», σε λίγο από την άλλη γωνία, «Ρε ηλίθιε, έτσι το παίζουν το 2-5 και όχι σαν βλάκας που έπαιξες εσύ…εκεί». Συνεχίζουν γύρο-γύρο τέτοιες και πιό χυδαίες φιλοφρονήσεις. Και να σκεφθείτε ότι πολλοί από αυτούς είναι συνταξιούχοι Αξ/κοί. Μελετώντας τη ζωή και νοοτροπία των λαϊκών καφενείων κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τα καφενεία είναι νεκροταφείο της Ανδρικής προσωπικότητας. Το πλείστον των συνταξιούχων μας αγαπητοί μου συνάδελφοι συχνάζει εις αυτά τα καφενεία και έχουν χάσει την προσωπικότητα τους, την υπερηφάνεια τους, το ενδιαφέρον τους για δουλειά, για τα κοινωνικά προβλήματα, τα πολιτικά , κ.τ.λ. Ενώ αν  συνέχιζαν να έχουν όνειρα για την ζωή και το μέλλον των απογόνων τους θα μπορούσαν να προσφέρουν και σήμερα  κάτι σημαντικό στην κοινωνία. Παράδειγμα θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους αγωνιζόμενους για την λευτεριά της πατρίδος μας. Άν δεν σκεφτούμε ότι με τις οικογένειες τους όλοι μαζί ελέγχουν το 15 με 20% των ψήφων στην Ελλάδα και θα μπορούσαν να κάνουν κυβερνήτη Έλληνα διαλεχτόν, ενώ τώρα αυτό το κάνουν οι Τραπεζίτες και μας Κυβερνούν δικτατορικά συνέχεια και απομυζούν τον ιδρώτα μας και εμείς πεινάμε με τα παιδιά μας. Με την παρούσα επιστολή μου παρακαλώ όλους τους συνταξιούχους όλων των κλάδων να ενεργοποιηθούν όλοι μαζί να πετάξουμε το ζυγό των τραπεζιτών να ζήσουν οι απόγονοί μας Ελεύθεροι. Αν ενεργοποιηθείτε θα ξανανιώσετε και θα ζωηρεύσετε, προσέξτε εμένα έχω κλείσει τα 95 και περπατώ τα 96 χρόνια ζωής, και εργάζομαι μέρα –νύχτα, ελάχιστοι είστε πιό μεγάλοι, μιμηθείτε με και θα χαρείτε τη ζωή ξανά, και μην ξεχνάτε ποτέ τους σοφούς προγόνους μας που έλεγαν. «Έκαστον των πρίν υπαεξάντων με το έσχατον εκβάν κρίνεται». Ευκαιρία τώρα να κάνετε κάτι, έστω και μικρό, για τη λευτεριά των Ελλήνων, και θα μείνετε Αθάνατος στην ψυχή των απογόνων σας. Το τελευταίον έργον της ζωής σας θα θυμούνται όλοι. 

Σας παρακαλώ μην κατηγορείτε συνεχώς ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΔΕΝ κάνουν τίποτα. Πως ΔΕΝ κάνουν, δεν βλέπετε καθημερινά στις τηλεοράσεις τον Τσίπρα πόσο σκληρά βρίζει το Μητσοτάκη; Ναι βρίζει σκληρά τον Μητσοτάκη και εκείνος απαντά στο ίδιο ύφος, πράγματι μας θυμίζουν κοκόρια που μαλώνουν , αλλά φιλοσοφήσατε τα λόγια τους για ποιό θέμα τσακώνονται; Πάντοτε για ασήμαντα θέματα, για μικροζητήματα. Απλώς να φαίνονται στα μάτια μας σαν εχθροί και να αποσπούν την προσοχήν μας μακριά από τα σοβαρά θέματα που θίγουν οι φανερώνουν τα σχέδιά του διεθνούς κατεστημένου. Αυτοί να είσθε βέβαιοι ότι πριν μπούν στη βουλή έχουν μιλήσει μεταξύ των για πιό θέμα θα τσακωθούν σήμερα και τι περίπου θα πή έκαστος. Και να μην σκεφθούμε ότι για σοβαρά τσακώματα έχουν κάνει και πρόβα, έστω και τηλεφωνικώς. Δεν προσέξατε ότι μερικές φορές αναφέρουν μερικές ημερομηνίες ή λεπτομέρειες ενός παλαιού θέματος που ΔΕΝ ήτο δυνατόν να το θυμηθούν εκείνην την ώρα αν δεν το είχαν ψάξει πρό ολίγου χρόνου στο λεξικό ή την ιστορία, ή συμβουλευτεί τα αρχεία τους. Αυτό το περίεργο συμβαίνει συχνά και οι αφελής θαυμάζουν την εξυπνάδα και μνήμην του αρχηγού τους. Ο δε αρχηγός το καμαρώνει με την ψυχή του που κατάφερε και κορόϊδεψε τους οπαδούς του και τον θαύμασαν για Μεγάλο πολιτικό. Έτσι με τις κοκορομαχίες τους οι δύο πολιτικοί αρχηγοί εγκλωβίζουν δυνατά την προσοχήν και ψυχολογίαν του λαού μακράν των σχεδίων και επιδιώξεων του κατεστημένου και μας οδηγούν σταθερά και ανυποψίαστους στην οριστική και ανεπανάληπτη καταστροφή μας. Τον συντονισμό δε όλων αυτών τον κάνει το Αφεντικό τους μέσω της «Επιτροπής των 300σίων».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s