ΝΥΤ: Γραφειοκρατία και διαφθορά εμπόδια για την ανάπτυξη στην Ελλάδα

«Η γραφειοκρατία αποτελεί εμπόδιο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στην ανάπτυξη», αναφέρεται σε ανταπόκριση από την Αθήνα στη εφημερίδα New York Times, παραθέτοντας τις απόψεις επιχειρηματιών που «αγωνίζονται να διατηρήσουν τις εταιρείες τους, παρά την οικονομική κρίση και το δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον».

Όπως δηλώνουν, μεταξύ άλλων, στην εφημερίδα της Νέας Υόρκης, «η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να προχωρήσει, αν η νέα κυβέρνηση δεν αντιμετωπίσει τη δυσλειτουργία, τη γραφειοκρατία και την αβεβαιότητα».

Στις σχετικές αναφορές, σημειώνονται και προσωπικές εμπειρίες των επιχειρηματιών, μεταξύ των οποίων και μια περίπτωση, που, εξαιτίας «του κυκεώνα των αλλαγών που έγιναν τα τελευταία χρόνια στη φορολογική νομοθεσία, ο υπάλληλος στην εφορία δεν μπορούσε να του δώσει ένα κρίσιμο έγγραφο που χρειάζονταν για να λάβει τραπεζικό δάνειο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «οι ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα υπέρογκο διαχειριστικό κόστος και με μια γραφειοκρατική αναποτελεσματικότητα που συμβάλλουν στην απώλεια θέσεων εργασίας και δισεκατομμυρίων ευρώ».

Όπως τονίζεται, «η διαφθορά παραμένει, επίσης, εκτεταμένη, ενώ τα κατεστημένα συμφέροντα έχουν ευθύνη και παρεμποδίζουν το άνοιγμα της οικονομίας στον ανταγωνισμό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή:www.capital.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s