Πώς θα αλλάξει το Σύνταγμα ένα ανίκανο πολιτικό δυναμικό;

Ο μεγάλος Φ. Συρίγος, το έλεγε και… γέμιζε η ψυχή του… “Είναι να γελάει κανείς”. Ακούγοντας τις προτάσεις που διατυπώνονται το τελευταίο διάστημα περί Αναθεώρησης του Συντάγματος, με κορύφωση τη χθεσινή συζήτηση στο Ίδρυμα Τσάτσου, φλερτάρεις ανάμεσα στη θυμηδία, την περιφρόνηση και την οργή.

Γιατί, μπορεί, ειδικά όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ακούγονται ενδιαφέροντα, το κεντρικό ερώτημα ωστόσο αποφεύγει να το απαντήσει το πολιτικό σύστημα: Ποιοί… θα αλλάξουν το Σύνταγμα; Οι ολίγιστοι που ασκούν εξουσία, έχοντας δικαίωμα υπογραφής για την καθημερινότητά μας, και κυρίως για το μέλλον μας;

Ένα ανίκανο πολιτικό δυναμικό, κατώτερο των περιστάσεων και της συγκυρίας, πολύ κατώτερο του μέσου όρου των Ελλήνων πολιτών, που βρήκε στην πολιτική και τη Βουλή, την επαγγελματική διέξοδο που δεν θα έβρισκε πουθενά αλλού, δεν εγγυάται τίποτα το αισιόδοξο για το μέλλον του τόπου.

Δεν εγγυάται ότι μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τις προκλήσεις των καιρών, επειδή… δεν τις καταλαβαίνει.

Δεν εγγυάται ότι το νέο Σύνταγμα θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο, για τον εξαιρετικά απλό λόγο ότι κανείς από τους επίδοξους “αναμορφωτές” δεν είναι πρόθυμος να εντάξει και τον εαυτό του στη διαδικασία της (αυτο)κάθαρσης, που έχει ανάγκη η Δημοκρατία μας.

Δεν εγγυάται ότι το νέο Σύνταγμα, ακόμη κι άλλαζε και ήταν… ενδιαφέρον, θα εφαρμοστεί. Σωστά και στην πράξη. Και δεν θα καταπατάται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, και με την ενός ανδρός αρχή του εκάστοτε πρωθυπουργού.

Αυτό το ανίκανο πολιτικό δυναμικό, δεν μπορεί να αλλάξει… ούτε λάμπα σπιτιού. Πόσο μάλλον το Σύνταγμα με το οποίο η Ελλάδα είναι δημοκρατικό έθνος.

Πηγή:  ysterografa.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s