10 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΔΗΘΕΝ ΠΟΤΕ

Η Θρησκεία είναι από τις πιο σταθερές και ανθεκτικές ισχυρές δυνάμεις στη γη. Δύο από τις πλέον σημαίνοντες, τόσο σήμερα όσο και στο παρελθόν, ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ, πιστεύουν ότι ο Ιησούς Χριστός διαδραμάτισε καίριο ρόλο και στις δύο θρησκείες.

Οι Χριστιανοί πιστεύουν ότι ο Ιησούς ήταν ο γιος του Θεού, που γεννήθηκε από μια παρθενογέννηση, σταυρώθηκε και αναστήθηκε για την άφεση των αμαρτιών. Οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι ο Ιησούς ήταν το προϊόν μιας παρθενογένεσης έφερε στο προσκήνιο τις εντολές του Αλλάχ και έγινε ένας από τα πιο σημαντικους (και στη συνέχεια σεβαστός) προφήτες του. Οι Μουσουλμάνοι δεν πιστεύουν ότι ο Ιησούς σταυρώθηκε, αλλά ότι ένας άλλος άνθρωπος πέθανε στη θέση του.

Το αν πιστεύουμε η οχι στην ύπαρξη και τη ζωή του Χριστού ως θέμα πίστεως οι περισσότεροι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν ότι ο Ιησούς ήταν μια πραγματική και επαληθεύσιμη ιστορική προσωπικότητα… ότι γεννήθηκε, έζησε και πέθανε στην Ιουδαία μεταξύ περίπου 4BC και 33AD. Αυτό έχει επαναληφθεί τόσες φορές που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται ποτέ να το αμφισβητησουν, αλλά δεν θα μπορουσαν να το κάνουν; Μήπως ένας άνθρωπος που ονομάζόταν Ιησούς, ο γιος της Μαρίας (και θετός γιος του Ιωσήφ) περπατήσε στα μονοπάτια της Ιουδαίας ή ήταν απλώς ένα αποκύημα της φαντασίας με μια σειρά απο ιστορίες και μύθους συρραμενοι ολοι μαζί απο μια ομαδα κυνικων ατομων για ένα συγκεκριμένο σκοπό;

Εάν είστε Χριστιανός, φυσικά, η ύπαρξη του Χριστού είναι θέμα πίστης, αλλά θα πρέπει οι μη Χριστιανοί να πιστεύουν στον Ιησού τόσο εύκολα; Εδώ είναι οι 10 κορυφαιοι λόγοι που ισχυρίζονται ότι ο Ιησούς δεν υπήρξε ποτέ.

10.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ

Όχι μόνο δεν υπάρχει τίποτα στη Βίβλο που μπορεί να συνδέεται άμεσα με την εποχή κατά την οποία ο Ιησούς είχε τη φήμη ότι είναι ζωντανός , αλλά δεν υπάρχει καμία απολύτως συγχρονη καταγραφη για τον Ιησού. Σε ό, τι αφορά το ιστορικό καταγεγραμμένο, απλά δεν υπήρχε. Τα Ευαγγέλια ισχυρίζονται ότι το κηρυγμα του Ιησού ήταν διάσημο σε όλη την περιοχή και γνωστο στους ανθρώπους όπως ο Ηρώδης και ο Πόντιος Πιλάτος., στο τελευταιο μερος του κηρυγματος του προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι ακολούθησε μεγάλο πλήθος των ανθρώπων και, φυσικά, σε μία περίπτωση ότι τράφηκαν 5.000.

Δεν υπάρχει ουτε μια αναφορά στο πρόσωπό του σε στρατιωτικά αρχεία ή αποστολές στη Ρώμη (σίγουρα όποιος θα μπορούσε να διοικήσει μεγάλες συναθροίσεις ανθρώπων σε δυνητικά διασπαστικές επαρχίες οπως τοτε της Ιουδαιας θα πρεπε να ενδιαφέρει). Ουτε αναφέρεται στα αρχεία του δικαστηρίου του Ηρώδη, ούτε είναι αυτός που αναφέρεται στα αρχεία του Ναού απο κανενα ιερεα. Σίγουρα αν ήταν να πιστεύεται από κάποιους ότι είναι προφήτης και απο άλλους να είναι ένας ψευδοπροφήτης κάποια αναφορά για την αναστάτωση που είχε προκαλέσει στην Ιουδαϊκή κοινωνία των πολιτών και τη θρησκευτική κοινωνία θα πρέπει να είχε καταγραφεί. Μερικοί άνθρωποι ήθελαν τις υποτιθέμενες επιστολές του Πόντιου Πιλάτου ως απόδειξη της ζωής του Ιησού, αλλά αυτά ήταν ένα έργο φαντασίας.

Φυσικά είναι δυνατόν (αν και απίθανο, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ήταν πολύ εξειδικευμενη σε αυτο ) να υπήρχε ταυτόχρονη καταγραφη, αλλά εξαφανίστηκε.

9.ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΑΝ ΣΕ ΦΗΜΕΣ 

Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν ταυτόχρονες καταγραφες της ζωής για την ύπαρξη του Ιησού υπάρχουν αναφορές σε αυτόν, σε χριστιανικά κείμενα και μη χριστιανικά κείμενα σε δεκαετίες μακρια μετά τον υποτιθέμενο θάνατό του.

Ούτε μια απο αυτες τις καταγραφές δεν είναι αξιόπιστη. Καμία από αυτες δεν παραπεμπει σε οποιοδηποτε παρελθον κείμενο και συνεπώς δεν είναι τίποτα περισσότερο από φήμες και, ως φημες θεωρουνται αναξιοπιστες και ειναι. Αν καταδικάζουμε τις φήμες ως αναξιόπιστες στο συγχρονο δικαστικο συστημά μας γιατί θα πρέπει να είναι επαρκείς για να αποδείξουν την ύπαρξη ενός σημαντικού ιστορικου χαρακτηρα;

Τα αποδεικτικά στοιχεία που συνήθως αναφέρονται στην υποστήριξη για την ύπαρξη του Ιησού προέρχονται από τα γραπτά του Φλάβιου Ιώσηπου ο οποίος γεννήθηκε το 37AD (μερικά χρόνια μετά τη σταύρωση) και έγραψε για τη ζωή του Ιησού το 93AD, αφού τα Ευαγγέλια γράφτηκαν. Δεν ανέφερε καν πηγές για το υλικό του. Ομοίως, ο Πλίνιος ο Νεότερος (γεννήθηκε περίπου 62BC, Τάκιτος (64AD) και Σουετώνιος (69AD) όλοι έγραψαν για τον Ιησού, αλλά χωρίς καμία αναφορά στις σύγχρονες του Ιησου πηγές. Είναι πιθανό οτι πήραν τις πληροφορίες τους από τους πιστούς, αλλά χωρίς πηγές τα συγγραματα τους δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να έγγραψουν ένα κοινωνικό φαινόμενο.

Στο προηγούμενο σημείο αναφέραμε ότι είναι πιθανό ότι υπήρχαν ταυτόχρονες πηγές αλλά έχουν καταστραφεί ή εξαφανίστηκαν. Αν οντως υπηρχαν, είναι πιθανό ότι αυτοι οι τρεις σεβαστοί ιστορικοί (ο Τάκιτος ηταν ιδιαίτερα γνωστός για την υψηλή ποιότητα της έρευνας και της αντιστοίχησης του) θα αναφέρονταν απευθείας αντί να έχουν στηριχθεί σε φήμες.

8.ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Για τους χριστιανους ολου του κοσμου τα Ευαγγέλια του Ματθαίου, του Μάρκου, του Λουκά και του Ιωάννη είναι οι έγκυρες πηγές των εκδηλώσεων της ζωής του Χριστού, όπως γράφτηκαν από τους μαθητές του, εκείνοι που τον ήξεραν καλύτερα και ηταν μαρτυρες του κηρυγματος του.

Αρχικά υπήρχαν πολλά περισσότερα Ευαγγέλια. Όταν τελικα 4 πιστοποιηθηκαν ως την ορθόδοξη αληθεια στο δεύτερο αιώνα τα άλλα ευαγγέλια είχαν καταγγελθεί ως αιρετικα. Αντίγραφα αυτών των «λαθρο» ευαγγέλιων βρέθηκαν στη Νεκρά Θάλασσα, και στο Nag Hammadi κατά τη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα, αλλά δεν υπάρχει καμία απόδειξη για το ποιος τα έγραψε και κανενα δεν φαίνεται να είναι αντίγραφο απο ταυτοχρονη πηγή. Ένα από αυτά τα έγγραφα, ωστόσο, το Ευαγγέλιο του Θωμά, φαίνεται να χρονολογείται πριν από το Ευαγγέλιο του Μάρκου. Δεν περιέχει καμία αναφορά στον Ιησού ως ιστορικό πρόσωπο, ως μεσσία ή οποιαδήποτε αναφορά στην ανάσταση. Είναι, αντίθετα, μια συλλογή από «λόγια». Είχε καταγγελθεί ως αίρετικο.

Το γεγονός ότι οι ηγέτες της πρώτης εκκλησίας κατήγγειλαν αυτό το προηγουμενο χρονικα ευαγγέλιο υπέρ των κυρίων τεσσάρων μας δείχνει ότι εκαναν επιλογη των εργων για τους σκοπούς της δημιουργίας ενός αποδεικτικου στοιχειου για την ύπαρξη του Ιησού.
7.ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ

Το Ευαγγέλιο του Μάρκου, αν και το δεύτερο στην Καινή Διαθήκη, ήταν το πρωτο χρονικα γραμμενο απο τα κυριως ευαγγελια πιθανώς γύρω στο 70AD, ενώ το ευαγγέλιο του Ιωάννη γράφτηκε περίπου το 90AD.

Πουθενά σε κανένα από τα ευαγγέλια οι συγγραφείς δεν αυτοπροσδιορίζονται ως οι μαθητές και ακολουθοι καποιου με το ιδιο ονομα. Το μέσο προσδόκιμο ζωής στην Ιουδαία την εποχή του Χριστού και λίγο αργότερα ήταν περίπου 29-30 ετών. Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός αυτός είναι κατά μέσο όρο και οι άνθρωποι ζουσαν μέχρι τα βαθιά γεράματα πολύ λίγα από αυτους τα καταφερναν ως στα 50 (περίπου 4%) και ακόμη λιγότεροι στα 70 (2%). Λίγο μετά τη Σταύρωση ειναι καταγεγραμμενοι να έχουν λάβει χώρα οι Ιουδαικοι πολεμοι που αποδεκάτισαν τον πληθυσμό της Ιουδαίας. Πολλοί από εκείνους που θα έπρεπε να γνωρίζουν τον Ιησού προσωπικά (σε περίπτωση που υπήρχε) είναι πολύ πιθανό να έιχαν παγιδευτεί στον πόλεμο. Οι μαθητές ήταν κατά πάσα πιθανότητα περίπου στην ίδια ηλικία με τον Ιησού ή ίσως λίγα χρόνια νεότεροι. Αυτό θα κάνει τους μαθητές περίπου 70 ετών κατά τη στιγμή που το Ευαγγέλιο του Μάρκου γράφτηκε και πάνω από 90 κατά το χρόνο που ο Ιωάννης συνέγραψε. Είναι, ως εκ τούτου, σχεδόν αδύνατο για τους μαθητές να έχουν συγγράψει τα Ευαγγέλια. Είναι πολύ πιο πιθανό ότι είχαν συγγραφεί από πολύ νεότερους άνδρες.
Το ευαγγελιο του Μαρκου ως το πρωτότυπο Ευαγγέλιο φαίνεται να έχει εξυπηρετήσει ως πρώτη ύλη για τα ευαγγέλια του Ματθαίου και του Λουκά αλλα υπάρχουν σημαντικές διαφορες μεταξύ αυτών των τριών. Κάθε συγγραφέας αλλάζει την αφήγηση ελαφρώς για να ταιριάζει με το χρόνο στον οποίο γράφει και στο ακροατηριο με αυτα που πρεπει να ακουσει. Το κατα Ιωαννη είναι το πιο προβληματικο απ ‘όλα τα ευαγγέλια και φαίνεται να έχει γραφτεί από πολλους διαφορετικους συγγραφέις.

6.ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ,ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ,ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΩΣ ΖΩΝΤΑΝΟ

Οι Επιστολές του Αποστόλου Παύλου είναι τα πρώτα βιβλία της Καινής Διαθήκης, αλλά ο Απόστολος Παύλος δεν γνώριζε τον Ιησού κατά τη διάρκεια της υποτιθεμενης ζωής του.

Ο Απόστολος Παύλος γεννήθηκε γύρω στο 10 μ.Χ. σε μια Ισραηλίτκη οικογένεια. Υπηρέτησε ως φοροεισπράκτορας και ήταν γνωστός για τις αντι-χριστιανικες απόψεις του και λέγεται ότι είχε συμμετάσχει στον λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου. Έγινε ενα απο τα πιο μεγαλα παραδειγματα προσχωρησης στη νέα θρησκεία όταν είπε ότι είχε ένα θεϊκό όραμα του αναστημένου Χριστού στο δρόμο για τη Δαμασκό. Στην συνέχεια βαφτίστηκε και πήγε στην Αραβία και μετα επεστρεψε στην εργασία για λογαριασμό της πρώτης εκκλησίας. Έκανε μεγάλες διαδρομές γύρω από τη Μεσόγειο κατά τη διάρκεια της οποίας εξαπλωσε το κηρυγμα και έγραψε τις διάσημες πλέον επιστολές του.

13 των επιστολών, που χρονολογούνται πριν από δύο πράξεις και τα Ευαγγέλια συμπεριλήφθηκαν στην Καινή Διαθήκη, αλλά μόνο 7 από αυτές (Φιλήμονα, Ρωμαίους, Κορινθίους Ι, ΙΙ, Φιλιππησίους, Θεσσαλονικείς Ι και Γαλάτες) θεωρούνται ότι έχουν γραφτεί από τον ίδιο άμεσα.

Ο Παύλος δεν θα μπορούσε, φυσικά, να γνωρίζει τον Ιησού προσωπικά, αλλά δεν κάνει καμία αξίωση οτι τον γνωριζε στις επιστολές του. Μάλιστα ο ίδιος δεν κάνει σχεδόν καμία αναφορά σε επίγεια ζωή του Ιησού, αντί αυτου συμβουλεύει τους συναδέλφους του χριστιανούς για το πώς να ζήσουν τη ζωή τους. Με τον τρόπο αυτό ο Παύλος καθορίζει τι σημαίνει να είσαι Χριστιανός, δημιουργώντας ένα πλαίσιο το οποίο έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα.
5.Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΡΩΩΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Στα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού υπήρχαν μια σειρά διαφορετικών και ανταγωνιστικών ερμηνειών. Έχουμε ήδη αναφέρει τον πλούτο των διαφορετικών βιβλίωνκαι ευαγγέλιων που ανακαλύφθηκαν στην Νεκρά Θάλασσα και στο Nag Hammadi. Πολλά από αυτά τα γραπτά ακολούθησαν μια γνωστικη παράδοση που ερχοταν σε αντίθεση με ό, τι έγινε τελικα η ορθόδοξη ερμηνεία του Χριστιανισμού.
Στο δεύτερο αιώνα ο Ειρηναίος της Λυών άρχισε να κωδικοποιει την Καινή Διαθήκη και προσδιόρισε τα τέσσερα Ευαγγέλια που χρησιμοποιούμε σήμερα, στο πλαίσιο του Κανών της Εκκλησιας, απορρίπτοντας όλες τις άλλες ερμηνείες. Έγραψε εύγλωττα και με πάθος στο βιβλίο του Κατά Αιρέσεων για να διαπιστωθεί τι ακριβώς θα πρέπει να συμπεριληφθει και τι να εξαιρεθει στον ορισμό του Χριστιανισμού. Η σύγχρονη Καινή Διαθήκη ως εκ τούτου, βασιζεται πολύ στο όραμα και την ερμηνεία του τι θα πρέπει να είναι ο Χριστιανισμός ενός ανθρώπου.Ο Ειρηναίος δεν ενδιαφερόταν για την τεκμηρίωση των πραγματικών περιστατικών,αλλα ενδιαφέροταν για τον καθορισμό των πεποιθησεων και τη διασφάλιση ότι οι άλλοι θα τον ακολούθησουν.
Αυτή η παράδοση ειναι καλά εδραιωμένη στην Εκκλησία κατά τους επόμενους επιτυχοντες

αιώνες με τις τυχόν σέχτες που θεωρουνταν ως αιρετικες να σβηνουν βίαια ή και να εξαλειφθούν τελείως (π.χ. των Καθαρών).

Γράφοντας προς το τέλος του 4ου αιώνα ο Άγιος Ιερώνυμος είπε «η επιβεβαιωση ως επεξηγηση συχνά για καποιον που δεν γνωρίζει τίποτα, όταν έχουν πεισθει και άλλοι το επιβάλλει στον εαυτό του. ». Ο κατα βαθος δυσαρεστος Ιγνάτιος Λογιόλα είπε περίφημα ότι ήταν πρόθυμος να πιστέψει ότι το άσπρο είναι μαύρο αν απαιτείται αυτο από την εκκλησία.
Γιατί θα πρέπει οι παλαιοχριστιανοι ζηλωτές να ήταν διαφορετικοί; Δεν ηταν, η συμπεριφορά τους είχε δώσει τον τόνο για το υπόλοιπο εργο της εκκλησίας μέσα από την ιστορία και για το λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί με την Καινή Διαθήκη και οποιεσδήποτε αξιώσεις που κάνει για τη ζωή του Ιησού. Δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια πραγματεία προπαγάνδας.

4.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΚΛΕΙΨΗΣ Η ΣΕΙΣΜΟΥ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΠΛΟΥ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

Το Ευαγγέλιο του Ματθαίου (κεφάλαιο 27) και το Ευαγγέλιο του Λουκά (κεφάλαιο 23) καταγράφουν σε βάθος τα γεγονότα της σταύρωσης. Και οι δύο συμφωνούν ότι υπήρξε ένα ξαφνικό σκοτάδι (ενδεχομένως μια έκλειψη ή ένα σύννεφο σκόνης από το ηφαίστειο) που έπεσε στη γη μεταξύ της 6ης και 9ης ώρας της ημέρας. Εξηγούν επίσης ότι κατά τη στιγμή του «θανάτου» του Ιησού το καταπέτασμα του ναού σκίστηκε στα δυο από την κορυφή προς τα κάτω και η γη έκανε σεισμό, και βράχοι διαλυθηκαν ». Ο σεισμός λέγεται ότι ήταν τόσο σοβαρός ώστε οι τάφοι των νεκρών ανατιναχτηκαν ,οπωσδηποτε πρέπει να ήταν ένα εξαιρετικά τραυματικό γεγονός, ειδικά όταν συνδυάζεται με μια έκλειψη.

Αυτο ομως ουδεποτε συνεβη! Σημαντικά γεγονότα όπως οι σεισμοί και οι εκλείψεις θα είχαν καταγραφεί αναλυτικά από τους σύγχρονους του Ιησου ιστορικούς και ένας σεισμός αρκετά σοβαρός για να ανατιναχθουν τάφοι θα έίχαν καταγραφεί τόσο από το τοτε εβραϊκό συμβουλιο οσο και από τους Ρωμαιους διαχειριστές. Δεν υπάρχουν κοσμικες εγγραφές σε ολες τις προσπάθειες αρωγής που αποστέλλονται στην Ιερουσαλήμ τοτε ή οποιωνδήποτε έργων ανοικοδόμησης. Τέλος, το πέπλο στο ναό ήταν εξαιρετικά πολύτιμο και κάθε βλάβη του θα είχε καταγραφεί.

Η μόνη εξήγηση για αυτή την έλλειψη αναφοράς είναι ότι ο σεισμός και η έκλειψη απλά δεν ειχε συμβεί, τουλάχιστον όχι σε αυτό το χρόνο και τον τόπο. Υπήρχαν σύγχρονοι σεισμοί σε άλλα μέρη της αυτοκρατορίας (στα οποία στάλθηκαν ενίσχυσεις) και ξέρουμε για τους σεισμους που συνέβηκαν στην Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά τίποτα στο γεωλογικό αρχείο δεν εχει επισημανθει ακριβώς στην υποτιθέμενη ημερομηνία και την ώρα της σταύρωσης. Πράγματι, οι μόνες πηγές για να συνδέσετε μια έκλειψη (ή ηφαιστειακά συντρίμμια) είναι τα χριστιανικα κειμενα προσπαθώντας προφανώς να δημιουργησουν ένας σύνειρμο μεταξύ του υποτιθέμενου θάνατο του Ιησού και το θείο.

3.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ

Όποιος έχει ζήσει, ακόμη και ένα απλός ξυλουργός, θα αφήσει τα υπάρχοντά μετά το θάνατό τους. Τα Ευαγγέλια ισχυρίζονται ότι οι στρατιώτες που υπηρετούν στο σταύρωση λαμβανουν κληρο ωστε να μοιραστούν τα ρούχα του Ιησού μεταξύ τους. Είχε στο πλευρο του πολλους αφοσιωμενους μαθητές (οι οποίοι θα ηταν αηδιασμένοι με την αποτυχία τους να τον προστατεύσουν στον Κήπο) ειτε οι ίδιοι ή η περιλυπη οικογένειά του σίγουρα θα προσπαθουσε να αγοράσει ή να ανταλλάξει με κατι αλλο τα ρούχα. Τέτοια αντικειμενα θα ήταν πολύτιμα στο σχηματισμό της νέας εκκλησίας.

Παρ ‘όλα αυτά, τίποτα, απολύτως τίποτα από τη ζωή του Ιησού δεν παρέμεινε, ακόμα και λίγο μετά το θάνατό του. Τον 12ο αιώνα καποιοι άνθρωποι άρχισαν να αναφέρουν ότι τους ανήκει το σάβανο στο οποίο ο Ιησούς ηταν τυλιγμένος και χρόνια αργότερα εμφανίστηκε στο Τορίνο. Έγινε αποδεκτό ως πραγματικό τεχνούργημα για πολλά χρόνια, αλλά η χρονολογηση του άνθρακα στον 20ο αιώνα έδειξε ότι είναι του 12ου αιώνα πλαστογραφία. Ενα οστεοφυλάκιο που ισχυρίζονται ότι κατείχαν τα οστά του Ιακώβου, αδελφού του Ιησού βρέθηκε επίσης να είναι πλαστό. Δεν υπάρχει ουτε ενα, επαληθεύσιμο, απτό αντικείμενο που να υπάρχει σήμερα ή να ειναι γνωστό ότι υπήρχε σε οποιαδήποτε στιγμή κατά τα τελευταία 2.000 χρόνια, που ανήκε στον Ιησού.

2.Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΝΑΖΑΡΕΤ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΗΡΧΕ Η ΦΗΜΗ ΟΤΙ ΖΟΥΣΕ

Ο Ιησούς ήταν γνωστός ως ο Ναζωραίος η Ναζαρηνός πιθανώς επειδή φημολογείται ότι ήταν από τη Ναζαρέτ. Για πολλούς ανθρώπους, δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητηθεί το αίτημα αυτό. Ναζαρέτ υπάρχει σήμερα, μια παλιά πόλη με μακρά ιστορία (και ένα πολύ διάσημο γιο), αλλά ενώ η Ναζαρέτ είναι παλαιά, δεν είναι τόσο παλιά όσο και ο Ιησούς ή ακόμα και ο Χριστιανισμός.

Ο ιστορικός Ιώσηπος αναφέρει όλες τις πόλεις της Γαλιλαίας γύρω από εκείνη την εποχή και η Ναζαρέτ δεν είναι στη λίστα. Η Ναζαρέτ δεν αναφέρεται στις επιστολές, τα πρώτα βιβλία της Καινής Διαθήκης πράγματι δεν υπάρχει καμία αναφορά στο όνομα μέχρι τα Ευαγγέλια. Οι ανασκαφές της τρέχουσας ημέρας Ναζαρέτ και της γύρω περιοχή έχουν οδηγήσει σε ανάμεικτα αποτελέσματα. Αποδεικτικά στοιχεία της ανθρώπινης δραστηριότητας έχει βρεθεί από όλο τον χρόνο, όταν ο Ιησούς φέροταν οτι εζησε εκεί, αλλά η δραστηριότητα αυτή είχε τη μορφή μιας νεκρόπολης για τους νεκρούς και όχι ένα χωριό από μόνη της.

Μια εναλλακτική μετάφραση της λέξης Ναζωραίος η Ναζαρηνός είναι το «αλήθεια» και ήταν ένα όνομα που δίνεται σε μια γνωστικη σέχτα των Χριστιανών. Είναι πιθανό ότι, όταν οι παραδόσεις διάσπαστηκαν και η γνωστικη κληρονομιά αποκόπηκε από τον Χριστιανισμό η φράση αυτή μετουσιωθηκε να δηλώνει ότι ο Ιησούς ήταν από τη Ναζαρέτ, που, φυσικά, ήταν Happy από τότε που υπάρχει

.

1.Ο ΒΙΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΚΕΙΝΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΥΘΙΚΩΝ ΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ

Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε δυτικές κοινωνίες, ακόμη και αν δεν είναι εκπαιδευμένα επίσημα στη χριστιανική παράδοση, γνωρίζουν την καταπληκτική ιστορία της ζωής του Ιησού. Είχε συλληφθεί και γεννήθηκε σε ένα σταβλο απο μια παρθένο (Μαρία), γλίτωσε το θάνατο απο τα χέρια ενός τυράννου (Ηρώδης) στην παιδική ηλικία του, μεγάλωσε οντας ωριμο και γνωστικο παιδι , ξεκίνησε το κήρυγμα πριν ο ίδιος θυσιαστεί, ανάστηθηκε μετά το θάνατο και οδηγεί σε μια νέα διαθήκη για την άφεση των αμαρτιών. Είναι μια ιστορία γεμάτη από θαύμα και ελπίδα , για πολλούς ανθρώπους φαίνεται μοναδική και είναι ένα κειμενο βαθιάς πίστης και πεποίθησης για δισεκατομμύρια Χριστιανους σε όλο τον κόσμο.

Δυστυχώς δεν είναι η μοναδική ιστορια. Η ιστορία του Ιησού δεν είναι πιο πρωτότυπο από κάθε σύγχρονη στις μερες μας αποδοση του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Πολλες μυθολογίες έχουν σαν το χαρακτήρα του Χριστού του οποίου η ιστορία έχει οριστεί γύρω από το ίδιο μοτίβο. Ο Όσιρις, ο Αιγύπτιος θεός του κάτω κόσμου είχε μια πολύ παρόμοια ιστορία ζωής και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι γιόρταζαν το «πάθος» του με ενθουσιασμό και κέφι. Ο γιος του Όσιρις », ο Ώρος γεννήθηκε απο μια παρθένα σε μια σπηλιά με ενα αστερι να αιωρειται απο πανω. Είχε επισκεψεις από βοσκούς και θεούς. Ο Ώρος ειπώθηκε οτι είναι το «φως του κόσμου». Άρχισε το εργο του σχεδον στην ηλικια των 30 και πολλά θαύματα αποδόθηκαν σ ‘αυτόν που εμφανίζονται επίσης στα ευαγγέλια, συμπεριλαμβανομένων το περπάτημα στο νερό και κανωντας ενα τυφλό να δει και πάλι.

Αλλά οι ομοιότητες δεν σταματούν εκεί. Ο Διόνυσος ήταν γιος του Δία και μιας παρθένας γυναίκας, ήταν σε θέση να μετατρέψει το νερό σε κρασί και σκοτώθηκε και αναστήθηκε. Ο Άττις, ένας άλλος Έλληνας θεός τιμουνταν κάθε άνοιξη σε μια τελετουργία στην οποία ομοίωμα του θάβοταν και πιστευοταν ότι θα αναστηθεί και πάλι μετά από τρεις ημέρες. Ο Ηρακλής είχε τη φήμη ότι είναι ένα άλλο θεόυ / παρθένου απόγονος που σκοτώθηκε και αναστήθηκε.

Ίσως τωρα ο δυσλειτουργικος χαρακτηρας πλεον του Χριστου με την πιο εκπληκτικά παρόμοια ιστορία ήταν ο Μίθρας του οποίου η ζωή ήταν μια σχεδόν ακριβή παράλληλια,οι λάτρεις του γιόρταζαν ακόμη και τα γενέθλιά του στις 25 Δεκέμβρη.

Source:http://www.listland.com/

28 σκέψεις σχετικά με το “10 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΔΗΘΕΝ ΠΟΤΕ

 1. Υπάρχει , άνθρωπέ μου, για να μαθαίνεις, η περιγραφή που ζήτησε ο Τιβέριος, αυτοκράτορας της εποχής της Σταύρωσης Του ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ από τον υπασπιστή του και λόγω της περιγραφής αυτής , Συμπάθησε τόσο τον ΚΥΡΙΟ ώστε κυνήγησε και τιμώρησε τους αρχιερείς, που τον Σταύρωσαν αφού πρώτα εξόρισε το φοβισμένο Πιλάτο.
  Υπάρχουν επίσης οι ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, που στο Σεπτό Όνομά ΤΟΥ τέλεσαν ΠΛΗΘΟΣ ΘΑΥΜΑΤΩΝ και συνεχίζουν να ΑΓΙΑΖΟΥΝ Άνθρωποι έως σήμερα επικαλούμενοι τη ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ!
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΛΗΘΩΡΑ ΑΝΑΦΟΡΩΝ από αρχαιοτάτων Χρόνων από τους ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ για ΕΚΕΙΝΟΝ και τον ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ για τη ΜΙΑ ΕΠΟΥΡΑΝΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΥΝΑΜΗ τη στιγμή που τους Ολύμπιους Θεούς τους τιμούσαν μόνο και Κυρίως ως Αγίους.
  Όχι μόνο Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ, Ο ΠΛΑΤΩΝ, Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ , Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ, Ο ΑΡΧΙΜΙΔΗΣ αλλά και Πλήθος άλλων ΑΡΧΑΙΩΝ μας ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ και γίναν ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ πριν τον ΙΩΑΝΝΗ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΤΗ!
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΌΤΑΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (Ευαγγέλιο ΙΩΑΝΝΗ ) και ΑΝΑΦΩΝΗΣΕ »ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ ΙΝΑ ΔΟΞΑΣΘΗ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΕΛΛΑΣ ΓΑΡ ΜΟΝΗ ΦΥΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟ ΚΑΙ ΒΛΑΣΤΗΜΑ ΘΕΙΟ! ΗΚΡΙΒΩΜΕΝΟΝ ΛΟΓΙΣΜΟΝ ΑΠΟΤΙΚΤΟΥΣΑ ΟΙΚΕΙΟΥΜΕΝΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ! ΝΥΝ ΕΔΟΞΑΣΘΗ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ»! (ΔΙΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΗΤΑΝ ΈΛΛΗΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΙΛΟΥΣΕ! ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΑΜΑΪΚΑ ΟΥΤΕ ΕΒΡΑΪΚΑ! ΗΤΑΝ ΔΕ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΝΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ..»οδόντα αντί οδόντος και το οφθαλμόν αντί οφθαλμού…!»
  ΌΠΩΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΆΛΛΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ!

   1. Για βρισίδι είσαι πρώτος, έχεις επιχειρήματα να αντιπαραθέσεις ? αυτό είναι το επίπεδό σας παγάνια συνέχεια μπινελίκια και λάσπη κατά του Θεανθρώπου , αν σας έβλεπε από μια μεριά ο Σωκράτης θα ντρεπόταν να έλεγε ότι είναι Έλληνας .

   2. ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΛΑΝΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΠΑΡΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ. 2.ΖΕΥΣ ΕΙΣΑΙ ΑΝΟΗΤΟΣ. ΠΟΛΥ ΑΝΟΗΤΟΣ. ΦΩΝΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΡΟΜΑΛΑΚΟΚΑΥΛΗ

   3. Σκατά γαμημένοι μασόνοι πόσα λεφτά πήρατε σκατόμουνα σκατά Έλληνες είστε άντε γαμηθείτε και κάντε και καμιά παρτούζα ΑΔΙΑ .

  1. Κοπελια γραφαν για τον ιησου σου οι αρχαιοι ελληνες που χρονολογικα ζουσαν χιλια χρονια πριν απ αυτον??? Τι πινεις???Επισης μη μας παραθετεις σε κομματια του βιβλιου σου…δεν το ασπαζομαστε….ειναι καλπικο..μπροτιμω τον Μιθρα…..πιο παλιος!

 2. Ενώ ξεκίνησες ωραία να απαντάς του αντίχριστου Μαρία Τσουμαροπούλου, σε αυτό το κατάπτυστο και βλάσφημο αυτό άρθρο, μετά όμως, μας το γύρισες σε «Τουλατιανές» ιστορίες για αγρίους, του μύστη νέας θρησκείας με δικά του ευαγγέλια, του περιβόητου απατεώνα της Πίστεως, Παναγ. Τουλάτου…!!!

  1. Ο Χριστός υπήρξε και υπάρχει είναι θεάνθρωπος και πριν ήταν ο θεός λόγος. Δεν ήταν Εβραίος όσο ήταν στην γη, αλλα Έλλην εξ Ελληνίδος μητρός η οποια ήταν συζευγμένη με τον Έλληνα Πάνθηρα. Το κρόνιο ιερατείο τον σταύρωσε και αυτό δημιούργησε τις εκκλησιες μετά, εβραιοποιοντας τον και κάνοντας τον υιόν του Ιεχωβά, που ο Χριστός είπε πως είναι πατέρας των διαβόλων και των εβραίων και ουδεμία σχέση έχει με αυτόν. Ο Θεός πατήρ είναι ο κόσμος και ο Χριστός όπως και ο ΖΕYΣ υποστάσεις αυτού.

 3. Κάποτε ήμουν Χριστιανός, γιατί γεννήθηκα στην Ελλάδα, είμαι Έλληνας και οι γονείς μου δεν μου μάθανε κάτι διαφορετικό. Μου είπαν πως αυτό μονο υπάρχει, τώρα όμως που μεγάλωσα και έμαθα και βρήκα πως η αρχαιότερη θρησκεία στον κόσμο ήταν οι Δώδεκα θεοί του ολύμπου, τότε άρχισα να αναρωτιέμαι, για ποιο λόγο ΠΡΕΠΕΙ να είμαι χριστιανός; Γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν χριστιανοί; Με την βία οι Έλληνες γίνανε χριστιανοί, δεν είμασταν και ούτε θέλαμε να γίνουμε. Εγώ πρωσοπικά δεν αποκλείω ότι ο Ιησους υπήρχε, αλλά ούτε καν το υποστηρίζω.
  Ελπίζω οποιος έχει αντίθετη γνώμη με εμένα, να απαντήσει με ωραίο τρόπο, Έλληνες είμαιστε όλοι με πολιτισμό.

  1. ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΣΥΜΕΠΡΑΣΜΑΤΑ. ΜΗ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΣΑΝ ΑΜΑΣΗΤΗ ΤΡΟΦΗ ΝΑ ΣΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ

  2. olh h ellada einai apo akrh se akrh γεματη 8aymata..δεν το εχεισ ψαξει καλα το 8εμα.. εγω ακολου8ησα αντι8ετο δρομο απο σενα . η μουν α8εος μεχρι που σε καποια αδιεξοδα ο ο τριαδικος 8εος μου αποκαλυφ8ηκε… εσωτερικα και εξωτερικα.. ο χριστιανισμος(ορθοδοξοσ..) ειναι φιλοσοφικα αρτια ολοκληρωμενη και τελεια.. φιλοσοφια δινει εκτοσ απο απανβτησεισ.. και αιτια για ολα τα υπαρξιακα ερωτηματα.. απο κειθ και περα.. υπαρχουην οι μαρτυριες των αγιων υπαρχουν τα 8αυματα απο ακρησ ε ακρη στην ελλαδα.. υπαρχει το αιμα που εχει χυ8ει των μαρτυρων που δινει μαρτυρια.. τωρα αν 8εσ ακομα να πιστευεισ στο δια και στισ νεραιδες ειναι δικαιωμα σου.ο 8εος επλασε τον αν8ρωπο ελευ8ερο.. κατ εικονα.(το καθ ομοιωση 8εσ πολυ δρομο για να το καταλαβεις)

  3. εννοεις ότι το εψαξες και κατέληξες στους δωδεκα.εννοεις ότι εχεις διαβασει ολοκληρωτικα παλαια διαθηκη,καινη διαθηκη,βιους αγιων,μαρτυριες ανθρωπων με θαυματα,μεταθανατιες εμπειριες και εξωσωματικες.ολοι αυτοι στην άλλη «διασταση» ας την πουμε ειδαν τα ιδια πραγματα.ειλικρινα το εψαξες βαθια?ποσοι από αυτους ειπαν ότι ειδαν στην άλλη ζωη τον Δια?τον μωαμεθ η καποιον άλλο?κανεναν από αυτους γιατι απλούστατα δεν υπαρχουν.τουλαχιστον ο μωαμεθ ηταν ανθρωπος,δεν υπαρχει περιπτωση να τον δει κανεις σαν αγιο,αιρετικος ηταν.οι δωδεκα θεοι φιλε μου είναι ειδωλολατρια.ο χριστος ηταν ο μεσσιας,σταυρωθηκε επειδή δεν το ερμηνευσαν σωστα οι εβραιοι.2017 χρονια μετα βλέπεις εσυ αλλον μεσσια?που είναι/αφου ηρθε παληκαρι μου.και προειπε την σταυρωση του.αυτα δεν είναι φανταστικα.εδω μιλαμε για αγιο πνευμα.η αποκαλυψη επιβεβαιώνεται όπως και οι προφητειες,ειδικα του παισιου.θα τα δεις όλα αν εχεις υπομονη.αναθεωρησε για να μην χασεις τον παραδεισο.να εισαι ανοιχτόμυαλος και σοφος.ο χριστος φανερωθηκε σε ανθρώπους και συνεχιζει.το ιδιο και η παναγια.ειλικρινα δεν σε εντυπωσιαζει το γεγονος οπου εμφανίζεται με μορφη?η διασωθείς του ελικοπτερου βασιλικη πλεξιδα (δες το βιντεο μαρτυρια) σωθηκε με την επεμβαση της παναγιας και ηταν δυο ωρες μαζι της.σωθηκε γιατι πιστευει και επειδή εκεινη την ωρα εκανε το σταυρο της και ειπε παναγια σωσε με.γι αυτό σωθηκε μονο αυτή κι όχι οι αλλοι.κι οι αλλοι όμως πεθαναν αλλα δεν σημαινει ότι πηγαν στην κολαση ενταξει?λοιπον,που είναι ο διας?μπορεις να καταλάβεις ότι ο θεος ενεργει με τον υιο του,την παναγια και τους αγιους?γιατι πιστευετε σε πραγματα που δεν επιβεβαιώνονται?γιατι τις εμφανισεις του χριστου της παναγιας και αγιων δεν τις πιστευετε?νομιζεις αυτοι που βιωσαν ένα θαυμα,μια συναντηση με τον θεο,δινουν δεκαρα για το τι πιστευουν οι ασχετοι?προσπαθουν να στο εξηγησουν,ολοι τους βοηθάνε τον κοσμο,πανε μιλανε δεξια και αριστερα.το αποτέλεσμα?λιγοι πιστευουν.σου συνιστω,ασε για λιγο το δωδεκαθεο,η παλλαι διαθηκη τα εχει όλα,μεχρι και για τον μεγα αλεξανδρο μιλαει ο προφήτης Δανιηλ,ολες οι διαστρεβλώσεις γινονται από ανθρώπους,ο θεος ξερει για τον καθενα μας τα παντα,μεχρι και τις τριχες της κεφαλης σου.να μενεις παντα στα λογια του χριστου.μην ακους αλλους.η επι ορους ομιλια είναι πολύ σημαντικη.κοιτα ολες τις μεταθανάτιες εμπειριες,θα δεις ολοι λενε τα ιδια,ειδικα για την κολαση που είναι αληθινη.πρεπει να κανεις μια προσπαθεια.ξεκινα στο να πιστευεις καποια θαυματα όπως της πλεξιδας,δεν γινεται να λεμε σε όλα ηταν ψεμα.αυτη το βιωσε,ξερει τι ειδε και τι ακουσε,και όταν το βιωνουν και αλλοι,τοτε θα πρεπει να αναρωτηθείς τι είναι αληθεια τελικα.σου ευχομαι ναα πανε όλα καλα.αλλα σε διαβεβαιω πως όταν ζητήσεις να μαθεις θα φωτιστείς και θα καταλαβαίνεις τα παντα μετα.δεν θα χρειαζεσαι κανεναν να σου εξηγει.δεν είμαι της εκκλησιας,δεν πηγαινα ποτε,ζητησα να μαθω και ξαφνικα βρεθηκα με τοσα βιβλια διχως να αγορασω τιποτα.φαινεται χαζο αλλα εγω σου λεω την αληθεια,ο κυριος ειπε «ζητα και θα σου δοθεί».βαλε απλα την ιδεα μεσα σου ότι ο χριστος υπαρχει και είναι θεος και τον σεβεσαι.αυτα ειχα να σου πω.

  4. Στο Κ2, λένε ότι κοιμούνται οι θεοί. Ακίνητοι και τιμωρημένοι από το μεγάλο πνεύμα, για την ανυπακοή τους.Η μόνη αναλήθεια η οποία όμως οφείλεται στη λανθασμένη ερμηνεία των κειμένων που τις αποτελούν, είναι ότι οι θεοί στους οποίους αναφέρονται δεν είναι η ύψιστη οντότητα που ονομάζεται Θεός αλλά οι άγγελοί Του.

 4. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑ ΟΛΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ??? ΜΕ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ…. ΟΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ…ΚΑΙ ΖΩΗ !!

 5. Μπράβο σας ποὺ θέσατε αὐτὸ τὸ θέμα. Ὁ Ὶησοῦς ὑπάρχει στὸν πνευματικὸ κόσμο καὶ γίνεται ἁντιληπτὸς μὲ μιὰ ἔκτη αἴσθηση ποὺ λέγεται πίστη. Οἱ ἀποδεικτικὲς καὶ δικανικὲς διαδικασίες ἑκπορεύονται ἀπὸ αὐτήν.

 6. Τα ζώα είναι άθρησκα σαν τα μωρά.
  Οι περισσότεροι Έλληνες άθεοι, όντας ημιμορφωμένοι, ισχυρίζονται εσφαλμένα ότι τα ζώα και τα μωρά είναι άθεα, διότι δεν αναλύουν την συνειδητότητα.

  Διάβασε Paul Bloom, Steven Pinker και Yuval Noah Harari.

  Πώς και Χριστιανός; Οι σημαντικότεροι εν ζωή φιλόσοφοι στον πλανήτη είναι άθεοι.

  Ο χριστιανισμός είναι γονεϊκή γνώμη όπως ο Ινδουισμός για τον Ινδουιστή και ο Βουδισμός για τον Βουδιστή. Δεν είναι εγκληματίες οι αλλόθρησκοι, και είναι περισσότεροι.

  Ο Χριστιανισμός αναπτύχθηκε εντός των ορίων της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ο Ινδουισμός όχι. Για τελείως πρακτικούς λόγους είμαστε χριστιανοί, όχι για μεταφυσικούς.

  Ο χριστιανικός θεός έχει χαρακτήρα και προσωπικότητα. Είναι ανθρωπομορφικός. Βλέπε anthropomorphous – Oxford Dictionary και Cambridge Dictionary.

  Ο παπουτσομένως γάτος είναι ανθρωπομορφικό πλάσμα. Ο ανθρωπομορφισμός είναι ουσιαστικό και φέρει δύο ερμηνευμάτων. Το σύνηθες αφορά την συμπεριφορά.

  Ο υποτιθέμενος θεός, όντας άυλος, πάλι έχει ηθικά συστατικά, διότι εκφράζει λόγο σε φράσεις που έχουν συστατικά τους λέξεις και όχι μεμονωμένο ήχο ή ασύνδετο νόημα – βλέπε μερεολογία/mereology. Ακόμα και να υπήρχε θεός, η εσωτερική του (ηθική, όχι αναγκαστικά υλική) δομή δεν θα ήταν αναγκαστικά ανθρώπινη. Υπάρχουν άπειρα αντικείμενα στο Σύμπαν, και δεν έχουν όλα την ίδια εσωτερική δομή. Η πιθανότητα να έχει ανθρώπινη προσωπικότητα ο θεός, είναι μία στο άπειρο, δηλαδή είναι μηδενική. Ακριβώς μηδενική, όχι προσεγγιστικά.

  Επίσης ο χριστιανισμός θεωρεί ότι υπάρχει κοσμική υπερσυμπύκνωση αυτενέργειας στο πρόσωπο του θεού ο οποίος είναι ζωοδότης των πάντων. Αυτό αποτελεί ανθρωπική επιθυμία. Δεν είναι αναγκαίο. Οι νόμοι της φύσης ισχύουν παντού. Δεν έχει αποδειχθεί η υπόσταση κάποιου κέντρου ελέγχου.

 7. Εσείς που δεν πιστευετε όμως κατά βάθος είστε χριστιανοί γιατί όλη η κοινωνία που ζούμε λειτουργεί βασισμένη στις δέκα εντολές και στο κυρηγμα του Χρηστου το οποίο είναι εν ολίγης αγαπατε αλλήλους και ζήστε με σεβασμό στον συνάνθρωπο σας.

 8. αφου βρεθεις ανθρωπε στο νοσοκομειακο κρεβατι του πονου και φυγεις τελικα για τον αλλο κοσμο……βλεπεις με τα ματια της ψυχης σου ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟ….ΟΛΟΦΩΤΕΙΝΟ….ΑΠΑΣΤΡΑΠΤΟΝΤΑ μπροστα σου τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ….Βιωνεις την εμπειρια….και τελικα οι γιατροι που παλευαν να σε επαναφερουν στην ζωη,τα καταφερνουν και βρισκεσαι ξανα στον υλικο ματαιο τουτο κοσμο…..αντε μετα να πεισεις τα πλασματα του υλικου κοσμου για την υπαρξη η μη υπαρξη του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ……ΕΝΑ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΦΙΛΕΣ+ΦΙΛΟΙ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ…ΤΑ ΛΟΓΙΑ…ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ…..Ο ΕΧΩΝ ΩΤΑ ΑΚΟΥΕΤΩ….Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ

 9. ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΕΡΊ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΦΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΩΡΟΠΙΣΤΟΥΣ. ΑΚΌΜΗ ΚΙ ΑΝ ΥΠΗΡΞΕ ΏΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΝ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΗΤΟ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΠΡΊΓΚΙΠΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ. ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ. ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΤΙ Ο ΚΩΝ/ΝΟΣ Ο ΑΙΜΟΣΤΑΓΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΗΣ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗΣ ΠΟΡΝΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΔΙΑ ΠΥΡΑΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΊΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ, ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΉ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΕΒΛΗΘΗ ΔΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ. ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΟΤΙ ΑΡΧΑΙΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ, ΠΡΟΣΠΆΘΗΣΑΝ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΚΆΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΣΑΤΙΡΙΟΥΧΟΥΣ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΣΚΛΑΒΟΥΣ. ΟΙ ΜΑΥΡΟΚΟΡΑΚΑΙΟΙ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ. ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΑΦΟΡΙΣΑΝ ΚΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ, 1821ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ. ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΊΣΩ ΕΠ’ ΑΥΤΟΥ. ΜΕΤΑΠΗΔΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ :
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ. ΕΤΟΙΜΟΙ, ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ Η ΕΝΘΥΜΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ. ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. ΕΙΜΕΘΑ ΓΟΝΟΙ ΥΠΕΡΣΥΜΠΑΝΤΙΚΩΝ ΔΥΝΆΜΕΩΝ. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΝΙΑΥΤΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ. ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΕ ΝΕΟΝ ΕΝΙΑΥΤΟΝ. ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΩΝ ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΏΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ-ΑΦΟΥ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΚΑΝΑ 6 ΔΙΣ ΚΌΣΜΟ- ΣΕ ΡΟΜΠΟΤΑΚΙΑ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΠΛΕΟΝΈΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΆΒΟΥΝ, ΝΑ ΤΣΙΠΑΡΙΣΤΟΥΝ.
  ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΕΛΛΑΝΙΩΝ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΜΕ.
  ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΩ. ΉΔΗ ΕΓΡΑΨΑ ΠΟΛΛΑ. ΣΤΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ, ΑΝΑΖΗΤΆΤΕ, ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΑΠΟΡΡΙΨΤΕ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΕΙ. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΜΕΣΑ ΣΑΣ. ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙΤΕ.
  ΗΜΑΡ ΕΣΤΙ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s