Ελληνοτουρκικά, Η Απολλώνια Αδελφότης

Η Τουρκία έχει ξεκινήσει την προετοιμασία για επιθετικές ενέργειες.

stratiwtikh-parelash Η κρίσιμη γεωπολιτική κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή καθώς και οι εσωτερικές μεταβολές που προέκυψαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, έχει βγάλει από τα συρτάρια- όπου πάντα υπάρχουν – τα σχέδια της Τουρκίας κατά της Ελλάδας στο Αιγαίο και τη Θράκη ενώ ασφαλώς όλα συμπορεύονται με την προσπάθεια να αποσπαστεί οριστικά η Κύπρος από τον Ελληνισμό, σχέδιο στο οποίο συνεργούν  εγχώριοι πολιτικοί  και διεθνείς παράγοντες.

Η κρισιμότητα των περιστάσεων δεν φαίνεται να έχει γίνει αντιληπτή από τον πολιτικό κόσμο ή ακόμα χειρότερα καταβάλλεται μια προσπάθεια κατευνασμού από τα μέσα με την παρουσία διεθνολόγων και αναλυτών οι οποίοι κρίνουν ως περιορισμένης σημασίας τις δηλώσεις Ερντογάν ή προερχόμενες από ανάγκες εσωτερικής προπαγάνδας.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε κάποια στοιχεία σχετικά με την Τουρκία και την κατάσταση στην περιοχή όπως διαμορφώνεται σήμερα:

α. Η συμφωνία των ισλαμιστών του Ερντογάν με τους γκρίζους λύκους στρέφουν την πολιτική του σε περισσότερο αδιάλλακτες ατραπούς. Άλλωστε, η συμφωνία έγινε για την ενίσχυση του εσωτερικού μετώπου την πρόθεσή του για αλλαγή του συντάγματος γνωρίζοντας πάντα ότι θα δοθούν τα στοιχεία της αδιαλλαξίας και της σκληρής γραμμής.

β. Η σύλληψη και φυλάκιση όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Κούρδων καθώς και χιλιάδων μελών του κόμματος και η μετατροπή του στρατού της Τουρκίας σε στρατό κατοχής σε όλο τον χώρο του Κουρδιστάν που βρίσκεται εντός της Τουρκικής επικράτειας, δείχνει την αμετάκλητη τροχιά ρήξης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Konstas_Manos γ. Στην μάλλον μακάρια αντίληψη των Αθηνών διαφεύγει το γεγονός ότι η Τουρκική πολιτική σκηνή είναι σταθερά ανθελληνική. Ισλαμιστές, γκρίζοι λύκοι και κεμαλιστές συναγωνίζονται στον δρόμο του ανθελληνισμού. Άρα, μια συμπαγής κοινωνία θέλει διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας. Η εξάλειψη των Κούρδων από το φάσμα μάλλον διευκολύνει τους χειρισμούς.

δ. Η Τουρκία έχει διασφαλίσει όπως πάντα την ανοχή των ΗΠΑ και κινείται με ευελιξία πλέον στην βελτίωση των σχέσεων με την Ρωσία. έχει παρά τους κλυδωνισμούς μονίμως καλές σχέσεις με την Γερμανία και αποτελεί προνομιακή στόχευση ως αγορά και χώρος συμφερόντων για τα μεγάλα δυτικά συμφέροντα.

ε. Ανήκει εδώ και χρόνια στους είκοσι ισχυρούς του πλανήτη και ασκεί σε μεγάλο βαθμό – όχι πάντα με επιτυχία- δική της εξωτερική πολιτική.

στ. Με βάθος και διάρκεια ε΄χει διαμορφώσει θύλακες στη Θράκη, τεράστια διείσδυση στην Ελλάδα, μεγάλο παράγοντα επιρροής στη Βουλγαρία και αδελφικές σχέσεις με Σκόπια κι Αλβανία.

ζ.Η περιπέτεια της στην διαφαινόμενη δημιουργία Κουρδικού κράτους την ωθεί για αναθεωρητικές προσεγγίσεις αφού θεωρεί ότι και αυτή υφίσταται τις συνέπειες τέτοιων αναθεωρήσεων καθώς μέχρι σήμερα η υπόθεση των Κούρδων είχε διευθετηθεί διαφορετικά και κατά τα συμφέροντά της.

η. Η δυνατότητα δημιουργίας ολέθριων εξελίξεων στο μεταναστευτικό παραμένει στα χέρια της όσο παραμένουμε και εμείς έρμαια της συμφωνίας Ε.Ε – Τουρκίας.

Εξετάζοντας αντίστοιχα την Ελληνική πολιτική θα διαπιστώσουμε μια μόνιμη παθητική στάση που στην καλύτερη περίπτωση εκφράζεται με διαμαρτυρίες και ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών. Καμία εθνική πολιτική δεν έχει διαμορφωθεί πέραν της πάγιας επιδίωξης Ελληνοτουρκικής φιλίας που δεν είναι παρά ένας ακόμα μηχανισμός των Τούρκων για αποπροσανατολισμό και νάρκωση όλων των εθνικών αντανακλαστικών. με αυτή την ψευδή κατάσταση επιτεύχθηκε η τεράστια οικονομική και προπαγανδιστική διείσδυση της οποίας τώρα πληρώνουμε το αντίτιμο.

Η Τουρκία επιδιώκει να δημιουργήσει τις αντικειμενικές συνθήκες στις οποίες θα εκδηλώσει την επιθετικότητά της προκειμένου να περιορίσει και άλλο το Ελληνικό έθνος. Οι προειδοποιήσεις είναι καθημερινές πρέπει να τις ακούσουμε.

Εδώ ακριβώς όμως βρίσκεται και η ουσία του προβλήματος, πρόκειται για ένα σύστημα διακυβέρνησης που αρνείται να δεχτεί τις ιστορικές προκλήσεις και αρνείται να φέρει σε πέρας κάθε άλλη αποστολή πέραν των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές όπου κει εκεί παίζει το ρόλο του ακροατή…

Η Τουρκική προκλητικότητα είναι σαφής και αποτελεί το στάδιο μιας επιμελούς προετοιμασίας συνθηκών. Η εθνική αντίδραση στην μεγάλη απειλή απαιτεί εθνική ηγεσία, εθνική συγκρότηση και φρόνημα. Άρα, πρώτα απ’όλα πολιτική μεταβολή!

Εμμανουήλ Ν. Κώνστας

Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s