Η Απολλώνια Αδελφότης

Τίτλοι τέλους για την Ελλάδα η μάλλον για το νεοελληνικό προτεκτοράτο. Η Ελλάς ποτε δεν πεθαίνει οι Έλληνες πάντα νικούν

54

Εάν δεν συνειδητοποιήσουν ούτε το 2017 οι Έλληνες, τόσο οι Πολίτες, όσο και τα πολιτικά κόμματα ότι, η χώρα έχει εισέλθει στο τελευταίο στάδιο της κατάρρευσης της, δεν πρόκειται να υπάρξει μέλλον – ραδιοφωνική συνομιλία.

.

«Όταν ένα ολόκληρο Έθνος συνειδητοποιεί ότι, ευρίσκεται αντιμέτωπο με το τεράστιο πρόβλημα της υπανάπτυξης στη γεωργία, στη βιομηχανική παραγωγή και στην επιστημονική εξέλιξη, κινδυνεύοντας να καταρρεύσει, ακολουθούν σημαντικές αλλαγές στο εσωτερικό του, σε εντυπωσιακό βαθμό» (C. Rogers).

.

Άποψη

Η μεγαλύτερη μας ευχή για το 2017 είναι να συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες, τόσο οι Πολίτες, όσο και τα πολιτικά κόμματα ότι, η χώρα έχει εισέλθει στο τελευταίο στάδιο της κατάρρευσης της – οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής, καθώς επίσης πολιτισμικής. Επί πλέον ότι, η Ελλάδα δεν κινδυνεύει μόνο να μετατραπεί σε μία αποικία των δανειστών της στο διηνεκές αλλά, επίσης, πως απειλείται όσο ποτέ μέχρι σήμερα η εδαφική της ακεραιότητα – από πολλές διαφορετικές πλευρές.

Εάν λοιπόν το συνειδητοποιήσουν όλοι μαζί, τότε υπάρχει ελπίδα για το μέλλον – αφού, με βάση τον πρόλογο του κειμένου, ενεργοποιείται ολόκληρο το Έθνος απέναντι στους κινδύνους, ενώνεται και κυριολεκτικά μεγαλουργεί. Εάν όχι, η κατάρρευση ολοκληρώνεται και το Έθνος διαλύεται ολοσχερώς, καταλήγοντας στα σκουπίδια της ιστορίας – λεηλατημένο, εξαθλιωμένο και ανίκανο να αμυνθεί απέναντι στις δυνάμεις που το ωθούν στην εξαφάνιση του.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε σωστό να προειδοποιήσουμε τους Έλληνες ότι, πρέπει να πάψουν πια να έχουν ψευδαισθήσεις, πιστεύοντας πως η χώρα θα επανέλθει σε πορεία ανάπτυξης, με ρυθμό 2,7% το 2017 – όταν επιβάλλονται νέοι φόροι ύψους σχεδόν 3 δις €, καθώς επίσης καινούργιες επιβαρύνσεις στο ασφαλιστικό, ενώ την ίδια στιγμή έχει καταστραφεί εντελώς ο παραγωγικός της ιστός.

Πόσο μάλλον όταν στον προϋπολογισμό σχεδιάζεται μία ακόμη μείωση των δημοσίων δαπανών, η οποία προκαλεί διπλάσια πτώση του ΑΕΠ, σχετικά με τους φόρους – ενώ η φοροδοτική ικανότητα των Πολιτών έχει σχεδόν μηδενισθεί.

Οι Έλληνες πρέπει να πάψουν επίσης να ελπίζουν ότι, με νέες εκλογές, καθώς επίσης με μία καινούργια κυβέρνηση, θα λυθούν τα προβλήματα τους – αφού, εκτός του ότι θα πρόκειται για μία επανάληψη του πειράματος της διετίας 2012-2014, όπου ως γνωστόν θεωρείται ως ο ορισμός της ανοησίας κατά τον Αϊνστάιν, οι συνθήκες είναι κατά πολύ δυσμενέστερες από τότε.

Ακόμη χειρότερα όταν το ευρύτερο περιβάλλον της πατρίδας μας, ολόκληρος ο πλανήτης δηλαδή και όχι μόνο η Ευρώπη, ευρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού (ανάλυση), απειλούμενος από αλλεπάλληλα κραχ που θα τον βύθιζαν στο χάος – γεγονός που σημαίνει ότι, αρκεί μία μικρή σπίθα για να ξεσπάσει μία καταστροφική πυρκαγιά, με συνέπειες που είναι αδύνατον να προβλεφθούν.

Περαιτέρω, αυτοί που θεωρούν πως η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να υπογράψει ένα τέταρτο μνημόνιο (εμείς πιστεύουμε πως θα έχει ανάγκη από 5ο, 6ο κοκ., αφού δεν βλέπουμε πώς θα χρηματοδοτούταν από τις αγορές), πιθανότατα δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τις διαθέσεις των δανειστών – με την έννοια πως αμφιβάλλουμε πάρα πολύ, σχετικά με το εάν θα είναι πρόθυμοι να μας δώσουν επί πλέον χρήματα, κυρίως επειδή δεν θα έχουν πια κανένα συμφέρον.

Αντίθετα, κάποια στιγμή θα τους συμφέρει (2018) η μετάβαση της χώρας μας στη δραχμή, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η μετατροπή των Ελλήνων σε δουλοπάροικους – δηλαδή, σε χαμηλού κόστους εργαζομένους της γερμανικής και λοιπής βιομηχανίας. Επίσης για να μπορούν να αγοράσουν όλα όσα «πάγια» θα έχουν απομείνει (ακίνητα, οικόπεδα, νησιά, επιχειρήσεις κλπ.), έναντι υποτιμημένων δραχμών – οπότε να επιστρέψει η Ελλάδα σε πορεία ανάπτυξης, από την οποία όμως δεν θα έχουν πια κανένα απολύτως όφελος οι ιθαγενείς.

Βέβαια, όταν τελειώνει ένα δύσκολο έτος, όπως ήταν ασφαλώς το 2016, δεν είναι καθόλου ευχάριστο να προβλέπει κανείς ένα πολύ χειρότερο επόμενο – ειδικά για μία χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία έχει υποφέρει τα πάνδεινα τα τελευταία επτά χρόνια.

Εν τούτοις, θα ήταν ανεύθυνη η διασπορά ψευδών ελπίδων εκ μέρους μας, αφού έτσι δεν συνειδητοποιούν τι ακριβώς συμβαίνει οι Πολίτες – οπότε δεν ενεργοποιούνται και δεν ενώνονται μεταξύ τους, για να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που τους απειλούν. Ακολουθεί η σημερινή συνομιλία του κ. Σαχίνη με τον κ. Βιλιάρδο για θέματα της επικαιρότητας.

Advertisements

5 σκέψεις σχετικά με το “Τίτλοι τέλους για την Ελλάδα η μάλλον για το νεοελληνικό προτεκτοράτο. Η Ελλάς ποτε δεν πεθαίνει οι Έλληνες πάντα νικούν”

 1. Τίτλοι τέλους για την Ελλάδα η μάλλον για το νεοελληνικό προτεκτοράτο. Η Ελλάς ποτε δεν πεθαίνει οι Έλληνες πάντα νικούν.

  Αν μας πάνε με τον δικό τους τρόπο σε εθνικό νόμισμα θα συμβεί αυτό που γράφετε. Το είχα υποπτευθεί από πολύ παλιά πως μετά τη καταστροφή που σχεδιασμένα και όχι από λάθη προκάλεσαν,θα μας πάνε σε εθνικό νόμισμα για να επιτύχουν την μεγάλη ληστεία. Στηρίχτηκα στο σκεπτικό, δηλαδή ποια μέσα θα χρησιμοποιήσουν για να μας ληστέψουν. Η ελλάδα έχει για αυτούς τεραστια γεωστρατηγική θέση, έχει τεράστιο πλούτο και θέλουν την Ελλάδα χωρίς Έλληνες. Ας πάμε λοιπόν σε εθνικό νόμισμα με τον δικό μας τρόπο και ας κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζονται στο πολιτικο, το οικονομικό σύστημα, στην παιδεία, άμυνα, ασφάλεια, πρόνοια μα γνώμονα το ελληνικό κοσμοσυστημικό παράδειγμα

 2. Να οργανωθούμε για αυτόν τον σκοπό, για να πάψουμε να είμαστε αγέλη προβάτων προς σφαγήν, στις εκκλησιες των πολιτών σε κάθε συνοικία που συγκροτούμε όλοι μαζι και όχι κάποιοι άλλοι για εμάς. Με αυτόν τον τρόπο, εκτος από το σώζων εαυτόν σωθήτω, θα ισχύει, όλοι μαζί συλλογικά να σωθούμε αλλιώς θα μας φάνε έναν έναν καί θα μας μασήσουν σαν τσίχλες. Σε αυτές τις εκκλησιες θα συγκροτήσουμε δημοκρατικούς διοικητικούς μηχανισμούς, σύμφωνα με το ελληνικό κοσμοσυστημικό παράδειγμα, μηχανισμούς παιδείας και ροής πληροφορίας, ώστε να αποκτήσουμε δομές αυτοθέσμισης και αυτονομίας,υψηλό δείκτη κοινωνικής νοημοσύνης και γνωσιακής ωρίμανσης, όπως και υψηλό δείκτη ατομικής και κοινωνικής αλληλεγγύης

 3. Ίσως θα μπορούσαμε να καταγράψουμε όλα τα υπάρχοντα κινήματα, μέτωπα, ομάδες δράσεων και κομματίδια και να τους πείσουμε να κάτσουμε στο τραπέζι διαλογου, να αλληλοσυμπληρωθούμε, να συγκλίνουμε και να στήσουμε 2 μέτωπα που θα τα στηρίξουμε πολλοί μαζί ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς.

 4. Χωρίς το ελλνικό κοσμοσυστημικό παράδειγμα δεν μπορούμε να προσανατολιστούμε και δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε το κοινωνικό μέλλον μας. Οι Έλληνες βίωσαν μεταλλάξεις και του πολιτικού και του οικονομικού πολιτισμού χιλιετηρίδες και τα συνέλαβαν και κατάγραψαν και θεωρητικά. Οι Έλληνες εκτος από την πολιτική δημοκρατία δημιούργησαν και την οικονομική δημοκρατία και το αντίστοιχο οικονομικό και επιχειρηματικό μοντέλο

 5. «Το κύριο πρόβλημα δεν είναι το χρέος, αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας»
  Ξεκάθαρο και σκληρό μήνυμα – προειδοποίηση έστειλε εκ νέου προς την Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, υπογραμμίζοντας πως «αν η Ελλάδα δεν υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, τότε δε θα είναι πλέον σε θέση να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ»….
  Ταυτόχρονα ο Γερμανός υπουργός οικονομικών παρουσίασε και μια νέα πρόταση προς την Ελλάδα… εάν θέλει η Ελλάδα κούρεμα χρέους θα πρέπει να βγει εκτός ευρώ… haircut εκτός ευρώ αυτή φαίνεται ότι είναι η νέα σχετικώς τροποποιημένη πρόταση του Schaeuble προς την Ελλάδα.
  Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο κ. Wolfgang Schaeuble εξέφρασε την ανάγκη η Ελλάδα να γίνει μία ανταγωνιστική χώρα μέσω των κατάλληλων μεταρρυθμίσεων, ενώ, σε ό,τι αφορά τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ξεκαθάρισε πως «ένα κούρεμα χρέους θα παραβίαζε τους ευρωπαϊκούς κανόνες βάσει της Συνθήκης της Λισαβόνας».
  «Για να κουρευτεί το χρέος, η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη» τόνισε με νόημα.
  «Αν η Ελλάδα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, τότε το πρόγραμμα στο οποίο είναι ενταγμένη θα ολοκληρωθεί επιτυχημένα το 2018.
  Η πίεση προς την Ελλάδα για υλοποίηση μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί.
  Το κύριο πρόβλημα δεν είναι το χρέος, αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Schaeuble.
  Ο Γερμανός υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί εκτενώς και στον Donald Trump, σχολιάζοντας ότι δεν του αρέσει ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί προς το παρόν η κυβέρνησή του, ενώ εξέφρασε τις ανησυχίες του για νίκη της Marin Le Pen, της επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, στη Γαλλία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s