Η Απολλώνια Αδελφότης

ΙΣΧΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΙΣΧΥΟΣ ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΑΣ

ΙΣΧΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΙΣΧΥΟΣ ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΑΣ

Όταν μια κοινωνία αποτελείται από άτομα τα οποία δεν έχουν ισχύ, η έχουν περιορισμένη ισχύ έναντι των ισχυρών, εξουσιαστών, πλουτοκρατών,εργοδοτών, του κράτους, της εκκλησίας και λοιπά,τότε οι καταναγκασμοί της βιολογίας τους, τους αναγκάζουν να συμβιβαστούν και υποταχθούν στους κανόνες και τις απαιτήσεις των ισχυρών, άσχετα αν είναι ορθοί και ατομικά και κοινωνικά ωφέλιμοι και εάν τα δέχονται η όχι. Ο ισχυρός επιβάλει την θέληση του, όσο ισχυρότερος είναι και ο αδύναμος υποχωρεί όσο ποιο αδύναμος είναι. Σε αυτήν την ανισορροπία ισχύος στηρίζονται κυρίως οι πελατειακές σχέσεις και η νεοφεουδαρχία με κοινοβουλευτικό μανδύα και βιτρίνα την δημοκρατία.

Το μυστικό επομένως είναι να αποκτήσουν τα άτομα και η κοινωνία ισχύ για να αντιτάξουν ισχύ στην ισχύ. Ισχύς είναι η συγκρότηση της κοινωνίας ως συλλογικού δημοκρατικού υποκείμενου, είναι η ένταξη των μελών της σε δημοκρατικές ποιοτικές συλλογικότητες. Ισχύς είναι να είναι προσωπικά, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά ελεύθεροι, δηλαδή να είναι μέτοχοι στις αποφάσεις και το κοινωνικό γίγνεσθαι. Ισχύς είναι η ποιοτική νόηση τους και η ποιοτική γνωσιακή τους ωρίμανσης. Ισχύς είναι η υγεία τους και ψυχοσωματική τους ευρωστία. Ισχύ είναι ο πλούτος των αναγκαίων προς επιβίωση και καλή διαβίωση. Ισχύς είναι ο σεβασμός και η αλληλεγγύη εκάστου προς έκαστον. Ισχύς είναι η γνωσιολογία και των τεχνών της καταστροφής και των φορέων της. Ισχύς είναι η καλή άμυνα τους έναντι εχθρών του. Ισχύς είναι η αυτογνωσία τους, για να αναφέρω μόνο μερικά παραδείγματα.

Η σχέσης των ισχυρών προς τους ανίσχυρους, της πυραμίδας της εξουσίας και της πλουτοκρατίας των ολιγαρχών προς την κοινωνία, είναι μια σχέση αντιστρόφως αναλόγων μεγεθών. Ότι οδηγεί σε απώλεια ισχύος την κοινωνία και τα εκάστοτε άτομα της, προσδίδει ισχύ στην πυραμίδα, και επομένως επιδιώκουν και μεθοδεύουν απώλεια ισχύος της κοινωνίας και των ατόμων υπηκόων τους.

Ας θέσουμε λοιπόν στόχο μας την απόκτηση και αντίταξη ισχύος εμάς της κοινωνίας και εκάστου,απέναντι στην πυραμίδα των ολιγαρχών και των εξαπτέρυγων βολεμένων της, για να επιτύχουμε αυτά που μας ανήκουν, τα δικά μας και τα δίκαια μας. Εδώ πάνω πρέπει να εργαστούμε μεθοδικά με επιμονή και υπομονή και εθελοντισμό όλοι μας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s