Νομισματικι Πολιτικη

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΤΟ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΚΟ

Η Ελλάδα δεν παράγει το ευρώ, το δανείζεται με τόκο.  Καταλαβαίνετε άραγε τι σημαίνει αυτό;

Η έκδοση εθνικού νομίσματος, στην ουσία είναι υποκατάστατο της φορολογίας. Μέσω του εθνικού νομίσματος μπορεί να γίνει δημοσιονομική πολιτική. Εμείς όμως προτιμάμε μονόπλευρα να φορολογούμαστε σκληρά, αρκεί να έχουμε ως νόμισμα το δανεικό ευρώ!

Η Ελλάδα χρεοκόπησε μέσα στο ευρώ και δεν μπορεί πλέον να βγει ποτέ από αυτή τη χρεοκοπία, γιατί θα είναι πάντα αναγκασμένη να δανείζεται ευρώ με τόκο, κάτι που θα αυξάνει συνεχώς το χρέος και θα εξαθλιώνει τους Έλληνες. Θα πρέπει δηλαδή να επιτυγχάνουμε συνεχώς ανάπτυξη με ρυθμούς μεγαλύτερους από τα επιτόκια δανεισμού, απλά για να εξοφλούμε τα προηγούμενα δάνεια στους επόμενους αιώνες. Όσο λοιπόν παραμένει στο ευρώ, η Ελλάδα θα είναι ένα failed state, με μαθηματική ακρίβεια στο τέλος τη διάλυσή της.

Εθνική δημοκρατία χωρίς εθνικό νόμισμα είναι ένα άδειο πουκάμισο.

Το μεγαλείο της αρχαίας Αθηναϊκής Δημοκρατίας, δεν ήταν μόνο η Εκκλησία του Δήμου και η άμεση δημοκρατία. Τίποτα από αυτά δεν θα είχε νόημα, αν δεν εφαρμοζόταν η αρχή της αυτάρκειας, που είχε ως βασικές προϋποθέσεις την έκδοση του νομίσματος ως προνόμιο της πολιτείας και την ισοσκέλιση του εμπορικού ισοζυγίου των εισαγόμενων και εξαγόμενων εμπορευμάτων της πόλις – κράτος των Αθηνών. Ο μόνιμος στόχος των Αθηναίων ήταν να αυξήσουν τις εξαγωγές ώστε να έχουν πλεονασματικό ισοζύγιο. Όσο αυτά ίσχυαν, η Αθήνα άκμαζε και η δημοκρατία δοξαζόταν.

Πέτρος Χασάπης

http://hassapis-peter.blogspot.de/2017/05/blog-post_405.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s