Εκκλησιες του Δήμου, Η Απολλώνια Αδελφότης

ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΙΣΧΥΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.  ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΝΕΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Ο ΑΝΑΞ ΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ είναι η δημοκρατική συλογικότης των εκκλησιών του δήμου των πολιτών και οι  εκπρόσωποι αυτών, οι άριστοι στο ήθος και την αρετή, την γνώση και σοφία, οι άριστοι στην δημιουργικότητα δια το όφελος όλης της κοινωνίας. Αυτοί είναι αξιοκρατική, τα κάνουν όλα διάφανα και τηρούν την νομιμότητα, λογοδοτούν και είναι ανακλητοί από τις εκκλησίες των πολιτών. Κοινωνικοποιούν την γνώση και νόηση, την σωματική και ψυχοπνευματική ευρωστία και τον αναγκαίο πλούτο σε όλη την κοινωνία μηδενός πολίτου εξαιρουμένου. Εκτος από την ισονομία, την ισηγορία και την ισοπολιτεία η δημοκρατία είναι και ισοπαιδία και ισοπλουτοκρατία. Όπως σε ένα ρολόι αν λείψει ένας τροχός το ρολόι είναι ελαττωματικό, έτσι και στην δημοκρατία αν λείπει ένα από όλα αυτά έχουμε ατελή δημοκρατία. Σωστά, χρειαζόμαστε όραμα και ελπίδα, αυτό και την εθνεγερσία προσπαθούμε και επιδιώκουμε, σχεδιάζουμε και προτείνουμε, αλλά αν σας έλεγαν όλοι να πάτε πίσω στα πανέμορφα χωριά σας, στις όμορφες μικρές παλιές και νέες πόλεις και κωμοπόλεις σας, έξω στην ιερή φύση, θα πηγαίνατε εκεί, εκεί που είναι η ζωή και το ΕΥ ΖΗΝ και όχι στο εξωτερικό επαίτες, εκεί που σας πλάνεψαν να πάτε οι σειρήνες, για να εισπράξουν οι δουλέμποροι τα 40 αργύρια.

Το κράτος αυτό ήταν από τότε που ιδρύθηκε αποτυχημένο επειδή από την αρχή δεν ήταν δημοκρατικό αλλά ολιγαρχικό, εξαρτημένο και προτεκτορικό. Μην ξεχνάμε πως το συγκρότησαν οι απεσταλμένοι των προτεκτόρων βασιλιάδες με τους πολιτικούς παρατρεχάμενους τους της εκάστοτε εποχής. Το συγκρότησαν σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές μιας Ευρώπης που ζητούσε να εκφραστεί πολιτικά και πολιτειακά στην μεταφεουδαρχική εποχή. Μιας Ευρώπης που στηρίχθηκε μεν σε κάποιους δημοκρατικούς κανόνες αλλά δεν είχε καταλάβει ούτε το νόημα ούτε την ουσία της δημοκρατίας και η ισορροπία δυνάμεών και το ελλιπές δημοκρατικό φρόνημα των ευρωπαϊκών κοινωνιών τότε στην Ευρώπη, δεν επέτρεπε την εφαρμογή της γνήσιας δημοκρατίας. 

Από την άλλη πλευρά τώρα, το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση της ήταν και είναι το κομματικό, πελατειακό κράτος  και η προεδρευομένη κοινοβουλευτική ολιγαρχία φεουδαρχία που παραπλανητικά την αποκαλούν δημοκρατία– το οποίο εμποδίζει την εξέλιξη και την ευημερία της, με ένα Σύνταγμα και με μία «Δημοκρατία» κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους. Ειδικότερα, η πολιτική είναι το κατ’ εξοχήν κλειστό επάγγελμα της χώρας, ενώ τα περισσότερα κόμματα λειτουργούν ως «συμμορίες» – εμποδίζοντας τη συμμετοχή στα κοινά των χιλιάδων ικανών και ανιδιοτελών Ελλήνων.Έως την σήμερον αυτά τα 200 χρόνια περίπου περάσαμε πολλές μπόρες και πολλές συμφορές και η κοινωνία ήταν σε μια διαρκή ανάγκη και αγώνα επιβίωσης που δεν της επέτρεπαν επαρκώς να καταπιαστεί δημιουργικά  με πολιτισμικά και πολιτικά δρώμενα και να εξελιχθεί θεσμικά και πνευματικά.

Όμως σήμερα οι συνθήκες είναι πολύ ποιο ευνοϊκές  και επιτακτικές για την κοινωνία , επειδή βλέπουμε πως αυτό το  εξαρτημένο και σαθρό παλιό μας οδηγεί στον γκρεμό. Η κοινωνία λοιπόν πρέπει να δράσει αυτοσωτηριακά . Βέβαια λογικό είναι πως κάποιοι μπροστάρηδες αφυπνισμένοι και μορφωμένοι πατριώτες οφείλουν εθελοντικά να εργαστούν και να κινητοποιήσουν την κοινωνία σε  μια αυτοσωτηριακή υπερβατική και αναγεννητική πορεία και συστράτευση,  συγκροτώντας την δημιουργική δημοκρατική κοινωνική συλλογικότητα ισχύος. Σκοπός αυτής θα είναι η εθνική κυριαρχία και εθνική ολοκλήρωση, η αυτοθέσμιση και αυτονομία μας, η ισότητα, η ισοπολιτεία, η ισονομία, η αξιοκρατία και αρετή, η γνωσιακή και νοητική ωρίμανση μας, η δικαιοσύνη, ελευθέρια, αφθονία και ευδαιμονία μας.

ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΙΣΧΥΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Περιμένετε κοινωνική αντίδραση και νομίζετε ότι τα άτομα δεν θέλουν να αντιδράσουν. Θέλουν να αντιδράσουν και το κάνουν στο μέτρον του δυνατού, με μηδαμινό αποτέλεσμα αφού ο καθένας μας ξεχωριστά απέναντι στην υπερδύναμη της εσωτερικής ελίτ και της εξωτερικής ελίτ των εντολέων τους είναι ανίσχυρος και αναποτελεσματικός. Έχετε όμως δίκιο, η κοινωνία είναι αποχαυνωμένη. Μα αυτό είναι συνεπαγόμενο ακόλουθο του γεγονότος ότι η κοινωνία δεν συγκροτεί συλλογικότητα πολιτών αλλά μάζα ιδιωτών με μεγάλο αριθμό ιδιοτελών. Τα έχουν καταφέρει αυτά από δεκαετίες, τα θέλει και τα προκαλεί το καθεστώς και έχει πολλούς τρόπους το σύστημα τους να επιτύχει το διαίρει και βασίλευε στην κοινωνία. Αν θέλουμε να ξεσηκωθεί αυτοσωτηριακά η κοινωνία θα πρέπει να την οργανώσουμε ως συλλογικότητα, ως δημοκρατική συλλογικότητα ισχύος. Εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας και όχι στην απόγνωση και την ηττοπάθεια μεταδίδοντας τα κιόλας στην κοινωνία. Για τον σκοπό αυτόν χρειάζονται αρχικά μερικές εκατοντάδες πατριώτες νοήμονες αφυπνισμένοι και τολμηροί Έλληνες να αναλάβουν δράση αποβάλλοντας τις κομματικές και ιδεολογικές ταυτότητες τους και να εργαστούν για αυτόν τον εθνικό σκοπό.

Οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν και γνώριζαν την γεωπολιτική, γεωστρατηγική και την οικονομική αξία της Ελλάδος, όπως βέβαια και την τεράστια πολιτισμική και συμβολική της αξία. Εμείς, η μάλλον οι διαπραγματευτές μας τότε που έκαναν την συμφωνία εισόδου στην ΕΟΚ και αργότερα  στην ΕΕ και νομισματική ένωση δεν τα γνώριζαν η έκαναν πως δεν τα γνώριζαν, για να διαπραγματευτούν αναλογικά οφέλη, διότι όπως αποδεικνύεται σήμερα είχαν διαπραγματευτεί συμφορές. Έπρεπε σε αυτές τις διαπραγματεύσεις να διαπραγματευτούν όρους και συνθήκες ανταγωνιστικότητας της σύνολης οικονομίας μας, όπως κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα, επενδυτικά κεφάλαια, μεταφορά τεχνογνωσίας και τεχνολογίας, ανάπτυξη της έρευνας και των εφαρμογών της, διοικητής τεχνογνωσίας και άλλα συναφή.

Τέλος πάντων η ΕΕ χρειάζεται την Ελλάδα και για τους λόγους που ανάφερα. Χωρίς εμάς είναι κολοβή αλεπού. Μια μόνο καλή προετοιμασία αποχώρησης από ΕΕ και την νομισματική ένωση και μια προειδοποίηση πως φεύγουμε φτάνει για να τους γονατίσουμε, επειδή γνωρίζουν πολύ καλά τι θα χάσουν και δεν θέλουν να το χάσουν. Βλέπετε η Ελλάδα είναι και πολιτισμικά η μητριά τους. Σιγά μην αφήσουν οι Ιταλοί τους Γερμανούς να τους κάνουν πιτσαδόρους. Ελλάδα Ιταλία συμμαχία μαζί και η Ισπανία και η νότια Γαλλία. Όταν κάνεις διαπραγματεύσεις πρέπει να ξέρεις να κανείς διαπραγματεύσεις. Πρέπει να έχεις ζυγίσει την ισχύ σου και να γνωρίζεις τα συμφέροντα σου. Πρέπει να έχεις ζυγίσει την ισχύ του αντιπάλου και να γνωρίζεις και τα συμφέροντα του. Πρέπει να ξέρεις τι έχεις να δόσεις και τι έχεις να πάρεις σε μια σωστή αναλογία. Πρέπει να ξέρεις που θα σε εκβιάσει ο αντίπαλος και να έχεις λάβει τα μέτρα σου.

Η θεωρία του ματακυλιόμενου χρέους και των χρήσιμων ηλιθίων που έχει αποδειχτεί επιστημονικά και εμπειρικά σωστή μας διδάσκει και μας αποκαλύπτει, ότι τους τόκους των δανείων που δεν υπάρχουν σαν χρήμα τους πληρώνουν τελικά οι χρήσιμοι ηλίθιοι που δεν μπορούν να μετακυλήσουν τα χρέη σε άλλους παρακάτω, επειδή δεν έχουν η δεν μπορούν να πουλήσουν σε άλλους κεφάλαιο, προϊόντα και υπηρεσίες.

Αυτοί λοιπόν οι χρήσιμοι ηλίθιοι πληρώνουν αυτούς τους τόκους του ανύπαρκτου χρήματος σε εμπράγματες αξίες. Για να γίνουμε κατανοητοί αναφέρουμε ότι το συνολικό χρήμα που κυκλοφορεί είναι το χρήμα που έχει δανειστεί στον πλανήτη γενικά και σε κάθε χώρα ξεχωριστά. Οι τόκοι που πρέπει να πληρωθούν για αυτά τα δάνεια δεν υπάρχουν ως χρήμα, ούτε ως λογιστικό ούτε ως πραγματικό, δηλαδή χαρτονομίσματα. Αυτοί οι τόκοι ξεπληρώνονται από τους χρήσιμους ηλίθιους δια εμπράγματων αξιών, δηλαδή περιουσιακών στοιχείων, δημόσιων και ιδιωτικών. Oι περισσότερες χωρές είναι αναλογικά χρήσιμοι ηλίθιοι επειδή είναι υπερδανεισμένες. Η διαφορά είναι μόνο αναλογική, δηλαδή κάποιοι είναι 5% κάποιοι 15% και κάποιοι 90% και ούτω καθεξής.

Οι τράπεζες έχουν από τον νόμο τους το δικαίωμα να δανείζουν 100 φορές το κεφάλαιο που έχουν στο ενεργητικό τους, δηλαδή ίδια κεφάλαια, τις καταθέσεις των πελατών και το χρήμα που δανείζονται από εγγυήσεις που παίρνουν από το κράτος, από ανακεφαλαιώσεις με χρήματα του φορολογούμενου και όπου αλλού. Φανταστείτε λοιπόν το τεράστιο τοκογλυφικό αεριτζίδικο κέρδος που βγάζουν.

Όταν δανείζεσαι χρήματα και μάλιστα από τοκογλύφους, ο καθένας θα υποστήριξη πως πρέπει να επενδυθούν καταλλήλως για να βγάλουμε τα χρωστούμενα, τα τοκοχρεολύσια, και να έχουμε σαν επενδυτές και αρκετό κέρδος.

Το κράτος σας χρωστά 300 με 400 δισεκατομμύρια, ένα τεράστιο ποσό, γνωρίζω πως μεγάλωσε αυτό το χρέος λόγο της ύφεσης από 100 με 120% στα 180% και γνωρίζω πως αυτό το χρέος άρχισε, κυρίως μετά την μεταπολίτευση να δημιουργείται, οι σχετικοί δημοσιευμένοι πίνακες δίδουν σχετικά στοιχεία με το πότε και από ποίους. Επί χούντας υπήρχε χρέος αλλά λένε πως ήταν κυρίως εσωτερικό χρέος και ήταν μικρό και ακίνδυνα διαχειρίσιμο.

Η λογική μου μου λέει λοιπόν ότι από τότε που άρχισε να δημιουργείται αυτό το χρέος δεν έγινε σωστή οικονομική πολιτική και διαχείριση και συνέχισε να γίνετε αυτό το λάθος έως την σήμερον. Γιατί λοιπόν όλοι αυτοί που πληρωνόταν πολύ καλά και τα είχαν όλα από τον φορολογούμενο έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν φοβερά λάθη και κάκιστη διαχείριση;

Κάνουμε έναν λογιστικό έλεγχο και με αυτόν διαπιστώνουμε από ποίους δανειστήκαμε λεφτά πόσα και για ποσό χρόνο, όπως επίσης και τι έχουν αυτοί εισπράξει και τι τους χρωστάμε. Μετά διαπιστώνουμε που πήγαν αυτά τα λεφτά, που επενδύθηκαν παραγωγικά και αποδοτικά και που κατασπαταλήθηκαν. Μετά διαπιστώνουμε από πότε αρχίσαμε να δανειζόμαστε για να ξεπληρώνουμε παλιά χρέη, δηλαδή πότε χρονικά μπήκαμε στον φαύλο κύκλο της κυλιόμενης κλιμακούμενης χρεοκοπίας, για να αποδώσουμε ευθύνες στους έως τότε διαχειριστές και στου μετέπειτα διαχειριστές που άφησαν τα πράγματα να κλιμακωθούν καταστροφικά και δεν έλαβαν τότε έγκαιρα μέτρα αναδιάρθρωσης τους χρέους και αλλαγή πολιτικής.

Υποστηρίζω λοιπόν πως θα μας πάνε αυτοί στην δραχμή χωρίς προετοιμασία για το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον, επειδή με αυτόν τον τρόπο θα κάνουν την μεγάλη ληστεία στην Ελλάδα, μπροστά στην οποία η ληστεία που έχουν κάνει έως την σήμερον θα φαίνεται πολύ μικρή. Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε. Συμφωνώ οτι μας χρεοκόπησαν από 2010 και μετά και όπως φαίνεται ο τελικος σκοπος τους ειναι η απολοτριωση ιδιωτικού και δημόσιου πλούτου και η προτεκτορηοποίηση της Ελλάδος. Έχω την εντύπωση όμως πως η προετοιμασία αυτού του σκοπού άρχισε πολύ πριν το 2009_2010. Εξυπηρετώντας τα γεωοικονομικά και γεωστρατηγικά τους συμφέροντα κάποιες χώρες μάλλον επιδιώκουν μια οικονομική καθίζηση έως αναιμική ανάπτυξη για πολλά χρονια ώστε οι αποπληρωμές των δανειων που με τον χρόνο αυξάνονται λόγο τόκων να προέλθουν από απολλοτρίωση ιδιωτικής και δημόσιας περιουσιας. Θα έχουν μετά δικαιώματα από ιδιοκτησία στήν Ελλάδα και δύναμη από την οικονομική τους κυριαρχία. Εξυπακούεται πως στους μοχλούς εξουσίας θα προωθήσουν τους δικούς τους. Μετά ο διαμελισμός της Ελλάδος που μας λένε κάποιοι γεωπολιτικοί αναλυτές θα είναι μετά πολύ εύκολη υπόθεση. Για αυτό προϋπόθεση για να πάμε επιτυχώς σε εθνικό νόμισμα και εθνική νομισματική, οικονομική και επενδυτική πολιτική , δηλαδή να κάνουμε επιτυχή αναδιάρθρωση, είναι τα ακόλουθα:

1. Να παράγουμε πλούτο. Για να παράγουμε πλούτο σε μια πάμπλουτη και εξαιρετικά προικισμένη χώρα, την οποία ανέκαθεν λήστευαν αυτοί που πολύ καλά ξέρουμε ποιοι είναι και πως την λήστευαν, πρέπει να σχεδιάσουμε, να οργανώσουμε, και να πραγματοποιήσουμε την παραγωγή ανταγωνιστικού πλούτου, παραδείγματος χάριν με πάνω από 6% μακροχρόνια αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος με αναδιανομή τους στους εργαζόμενους για να υπάρχει συνεχής ζήτηση.

Για να τα κάνουμε όλα αυτά θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε την σύνολη κοινωνία δια κοινωνικοποίησης χρήσιμης γνώσης επί πολλών χρήσιμων γνωστικών αντικειμένων, συμπεριλαμβανόμενων και οικονομικών, επιχειρηματικών και καινοτόμων γνώσεων. Σε κάθε δήμο και σε κάθε κοινότητα δήμου, σε κάθε χωριό θα κάνουμε με την συμμετοχή της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας επενδυτικά σχέδια και προτάσεις και θα τα εφαρμόσουμε αποκεντρωτικά και αποτελεσματικά, δηλαδή ο κάθε δήμος, συντονισμένα όλα από ένα περιφερειακό και εθνικό συντονισμό.

Για να προωθήσουμε την λαϊκή επιχειρηματικότητα που είναι απόλυτη αναγκαία(επειδή την κοινωνία την συμφέρει να ζήση και να επιτύχει το ΕΥ ΖΗΝ) για να επιτύχει αυτή η οικονομική πολιτική θα πρέπει να ανοίξουμε και αποκεντρώσουμε τις κάνουλες των χρήματος για την λαϊκή πίστωση, επιλεγμένων επιχειρηματικών λαϊκών πρωτοβουλιών. Η κεντρική τράπεζα και οι επενδυτικές τράπεζες πρέπει να είναι εθνικές και κοινωνικές για να στηρίξουν αυτήν την λαϊκή πίστωση και τις λαϊκές οικονομικές πρωτοβουλίες. 

Κάθε επιλεγμένη λαϊκή επιχειρηματική πρωτοβουλία που έχει σχεδιαστεί σωστά σε ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο θα χρηματοδοτείται από αυτές τις τράπεζες άσχετα αν έχει εγγυήσεις και υποθήκες για το κεφάλαιο που χρειάζεται. Για να εξασφαλίσουμε ότι αυτά τα κεφάλαια δεν θα καταχραστούν, θα δημιουργήσουμε τραπεζικούς λογαριασμούς από τους οποίους θα πληρώνονται δια της τραπέζης οι εκάστοτε οφειλές της εκάστοτε επιχείρησης. Με αυτόν τον τρόπο θα δράσει η κοινωνία επιχειρηματικά και καινοτόμα όπως και πάρα πολλοί ομογενείς που θα προτιμήσουν να επαναπατριστούν αφού θα έχουν ευνοϊκές συνθήκες να ζήσουν και να δραστηροποιηθούν στην Ελλάδα.

Ας δούμε όμως πως εξελίχθηκε το χρονικό συγκρότησης του Εθνικού αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδίου από την παρούσα κυβέρνηση:

Το κείμενο της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής  που αρχίσανε να σχεδιάζουν και επεξεργάζονται από το 2016 στην πρώτη του έκδοση προέκυψε από το ΚΕΠΕ και ήταν ένα μεγάλο κείμενο 200 σελίδων. Στη συνέχεια, υπό την πολιτική επίβλεψη του Υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη, προέκυψε μια μικρότερη έκδοση. Η έκδοση αυτή τέθηκε σε διαβούλευση με τα υπουργεία και με κοινωνικούς φορείς (ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΙΟΒΕ) με την ταυτόχρονη συμμετοχή στη συγγραφή και επεξεργασία του κειμένου του ΓΓ Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόη Λαμπριανίδη. Επίσης εκδοχή του κειμένου αυτού εγκρίθηκε από το ΚΥΣΟΙΠ.

Υπό την πολιτική επίβλεψη του Υπουργού Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου, η εκδοχή αυτή του κειμένου εμπλουτίστηκε κυρίως με τη συμμετοχή του ΓΓ Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόη Λαμπριανίδη.

Προέκυψε έτσι ένα μεγάλο κείμενο 270 σελίδων το οποίο τέθηκε σε διαβούλευση με τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής καθώς και της Επιτροπής Κοινωνικών Εταίρων και Δημόσιας Διοίκησης. Επίσης παρουσιάστηκε και συζητήθηκε σε θεματικές ημερίδες για σημαντικούς τομείς και κλάδους της ελληνικής οικονομίας, με στόχο την περαιτέρω επεξεργασία και εξειδίκευση των θέσεων που άπτονται της ΕΑΣ 2021.

Υπό την πολιτική επίβλεψη του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση συντάχθηκε ένα αναθεωρημένο σχέδιο, το οποίο ήταν αυτό που παρουσιάστηκε τελικά τον Απρίλιο 2018 με τίτλο “Α Growth Strategy for the Future” στο Eurogroup.

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, υπό την επίβλεψη της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, καθώς και της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, οργάνωσε, θεματικές ημερίδες για σημαντικούς τομείς και κλάδους της ελληνικής οικονομίας, στα πλαίσια διαβουλεύσεων για τη περαιτέρω επεξεργασία και εξειδίκευση των θέσεων που άπτονται της ΕΑΣ 2021. 

2.Στον πολιτικό τομέα σας προτείνω να επαναφέρουμε στην Ελλάδα τον Άναξ βασιλέα λαό με αλλαγή του πολιτικού συστήματος, μέσω της αλλαγής του Συντάγματος. Ο Άναξ είναι η δημοκρατική συλογικότης των εκκλησιών του δήμου των πολιτών, οι δε εκπρόσωποι αυτών οι άριστοι στο ήθος και αρετή, την γνώση και σοφία, οι άριστοι στην δημιουργικότητα δια το όφελος όλης της κοινωνίας. Αυτοί είναι αξιοκρατική, τα κάνουν όλα διάφανα και τηρούν την νομιμότητα, λογοδοτούν και είναι ανακλητοί από τις εκκλησίες των πολιτών. Κοινωνικοποιούν την γνώση και νόηση, την σωματική και ψυχοπνευματική ευρωστία και τον αναγκαίο πλούτο σε όλη την κοινωνία μηδενός πολίτου εξαιρουμένου. Εκτος από την ισονομία, την ισηγορία και την ισοπολιτεία η δημοκρατία είναι και ισοπαιδία και ισοπλουτοκρατία. Όπως σε ένα ρολοι αν λείψει ένας τροχός το ρολοι είναι ελαττωματικό, έτσι και στην δημοκρατία αν λείπει ένα από όλα αυτά έχουμε ατελή δημοκρατία.

3.Προτείνουμε επίσης την οργάνωση της παιδείας με τρόπο που θα στοχεύει και να επιτυγχάνει την νοητική εξέλιξη την γνωσιακή ωρίμανση και πληρότητα των μαθητών και σπουδαστών σε πολλά χρήσιμα γνωστικά αντικείμενα, την ψυχοπνευματική και σωματική ευρωστία την αρετή και το ήθος και την πληρότητα στην επαγγελματική εκπαίδευση, όπως και την δια βίου γενική και επαγγελματική παιδεία και μάθηση με χρήση της σημερινής τεχνολογίας της πληροφορίας για την γρήγορη και ολιστική κοινωνικοποίηση της γνώσης

4. Τα χρωστούμενα που φάγατε εσείς που ξέρουμε ποιοι και πως τα φάγατε να πάτε να τα ξεπληρώσετε εσείς που τα φάγατε, αλλά πέραν τούτου άνετα μπορούμε να αποδείξουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος τους είναι παράνομο, αθέμιτο και απεχθές και έτσι μπορούμε να τα διαγράψουμε μονομερώς, ζητώντας συγχρόνως τεράστιες αποζημιώσεις από αυτούς που μας ζημίωσαν σχεδιασμένα και με δόλο.

Ένα μεγάλο μέρος του Χρέους σας, λαμόγια, παπατζήδες, αρπαχτικά και όχι του χρέους της Ελλάδος που προσπαθείτε χρόνια τώρα να μας πείσετε(για να το πληρώσει η κοινωνία και όχι εσείς καθάρματα που το τσεπώσατε καταστρέφοντας μας συχρόνως) αποδεικνύεται περίτρανα από τα άρθρα που γράφετε και τα στοιχεία που δίδεται ότι είναι αθέμιτο η απεχθές. Ένα μέρος του επίσης είναι παράνομο επειδή παραβιάζει το σύνταγμα και τους νόμους δανειστών και δανειοληπτών. Το χρέος σας λοιπόν αρπαχτικά και όχι το δικό μας χρέος είναι διαγράψιμο μονομερώς και σταματήστε να κοροϊδεύετε τον κόσμο. Τα μνημόνια και τις δανειακές συβάσεις σας και όλες σας τις συνθηκολογήσεις με τουράνιους, αγγλοσάξονες και γερμανούς πιθήκους θα τα σκίσουμε και θα τα κάνουμε δάδες να σας κάψουμε υπηρέτες της προδοσίας και της γενοκτονίας:

Όταν χρωστάς λεφτά και μάλιστα τόσα πολλά αναγκαστικά συμπεραίνεις, ότι δεν έγινε σωστή χρήση αυτών των δανικών. Διότι αν γινόταν σωστή χρήση θα επενδυόταν σωστά και θα έβγαζες το ποσό που χρωστάς με τους τόκους που χρωστάς για να τα ξεπληρώσεις και θα σου έμενε και εσένα ένα καλό ποσό. Επομένως είχαμε σχεδιασμένα λάθος οικονομική πολιτική η είχαμε ηλίθιους στην πολιτική η προδότες η όλα μαζί το πιθανότερο. Τα χρήματα αυτά κατασπαταλήθηκαν με πολλούς τρόπους, η πολιτική αυτή ήταν σκόπιμα σχεδιασμένα λάθος από όλους αυτούς που έκαναν αυτό το χρέος και αυτήν την πολιτική για να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε και εκεί που στο μέλλον σκοπεύουν να φτάσουμε, δηλαδή στην απολλοτρίωση της χώρας μας από όλα αυτά τα καθάρματα του τόπου(ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ) και τους συνεργάτες τους εκτός τόπου(ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ)

E εντάξει, δεν θα μας ξαναδώσουν λεφτά ντόλαρς και εβρουλακια. Χαράς ευαγγέλιο είναι αυτό. Δεν τα χρειαζόμαστε επειδή θα έχουμε δικό μας υγιές εθνικό νόμισμα με το οποιο θα μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε άτοκα η πολύ χαμηλότοκα την οικονομική μας ανάπτυξη προς όφελος της σύνολης κοινωνίας και όχι προς όφελος των παπατζήδων, αεριτζήδων και παρασίτων τοκογλύφων και πλουτοκρατών και δεν θα μπορείτε στο μέλλον να μας κάνετε δουλοπάροικους σας, να καταργείται την εθνική μας κυριαρχία, να απολοτιωνετε τον πλούτο μας, την τιμή  και αξιοπρέπεια μας ρεμάλια, εξανδραποδίζοντας την κοινωνία μας. 

Συμφωνώ οτι μας χρεοκόπησαν από 2010 και μετά και όπως φαίνεται ο τελικος σκοπος τους ειναι η απολοτριωση ιδιωτικού και δημόσιου πλούτου και η προτεκτορηοποίηση της Ελλάδος. Έχω την εντύπωση όμως πως η προετοιμασία αυτού του σκοπού άρχισε πολύ πριν το 2009_2010. Εξυπηρετώντας τα γεωοικονομικά και γεωστρατηγικά τους συμφέροντα κάποιες χώρες μάλλον επιδιώκουν μια οικονομική καθίζηση έως αναιμική ανάπτυξη για πολλά χρονια ώστε οι αποπληρωμές των δανειων που με τον χρόνο αυξάνονται λόγο τόκων να προέλθουν από απολλοτρίωση ιδιωτικής και δημόσιας περιουσιας. Θα έχουν μετά δικαιώματα από ιδιοκτησία στήν Ελλάδα και δύναμη από την οικονομική τους κυριαρχία. Εξυπακούεται πως στους μοχλούς εξουσίας θα προωθήσουν τους δικούς τους. Μετά ο διαμελισμός της Ελλάδος που μας λένε κάποιοι γεωπολιτικοί αναλυτές θα είναι μετά πολύ εύκολη υπόθεση.

Υπηρέτες της προδοσίας και της γενοκτονίας, βλέπουμε βλέπουμε πως τα τουράνια πιθήκεια σας ακονίζουν τα σπαθιά τους και περιμένουν να φτάσουμε στην ολική εξαθλίωση για να μας αποτελειώσουν.

Κουραστήκαμε και σκύψαμε να πιούμε νερό στην κρυστάλλινη πηγή και καθίσαμε κάτω από τον ίσκιο των δένδρων να ξεκουραστούμε. Μας ήρθαν συντροφιά τα κελαηδιστά πουλιά και ξεθάρρεψαν όλων των λογιών τα ζωάκια. Μετά ξανά μια στο κρύο μια στον  ήλιο σηκώσαμε την αξίνα να σκάψουμε την  γη μας, να την ποτίσουμε με νερό και με τον ιδρώτα μας, την ευλογημένη γη μας, αυτή που μας έδιδε πάντα όλους τους καρπούς. Κουραστήκαμε να γυρεύουμε την αλήθεια σε αυτούς που μας την δίδουν σταγόνα σταγόνα για να αποκάμουμε. Κουραστήκαμε να περιμένουμε να μας σώσουν αυτοί που μας μισούν.  Κουραστήκαμε να μισούμε, να φθονούμε, να αλληλοσπαραζόμαστε τυφλωμένοι από το σκοτάδι. Ελάτε  ξανά αδελφικά, πάμε στις θάλασσες να βαπτιστούμε και να αναγεννηθούμε, αγκαλιά αγκαλιά στεφανωμένοι με την ιερή ελιά, να γιορτάσουμε την ανάσταση της γλυκιάς μας  Ελλάδας.

Κουραστήκαμε να αγωνιζόμαστε ο καθένας μας μοναχικός  στην σκληρή βιοπάλη, να πολεμάμε τον πανίσχυρο εχθρό, η υπερηφάνεια μας δεν μας επέτρεψε να λυγίσουν τα γόνατα μας. Έλα εσύ και εσύ ελάτε πολλοί ελάτε όλοι να γίνουμε εμείς να πολεμήσουμε μαζί και να ζήσουμε μαζί. Ελάτε να στήσουμε μαζί το δημοκρατικό μας εμείς, την συλλογικότητα μας με την οποία εσύ και εμείς μαζί θα κάνουμε ξανά την Ελλάδα σεβαστή και δυνατή, τον φωτεινό ήλιο της οικουμένης και εμάς τον καθένα ακτίνες του, για να εξοβελίσουμε το σκοτάδι από αυτήν την γη.

Ξεχάσαμε ποιοι ήμασταν, ξεχάσαμε ότι στο διάβα μας έτρεμε όλη η γη. Ξεχάσαμε εμείς οι σωτήρες πως εμείς σώζουμε και περιμένουμε να μας σώσουν. Ψιλά την κεφαλή Έλληνα και Ελληνίδα, κοίταξε τον ουρανό, εκεί πάνω στον λαμπρό Όλυμπο σε περιμένουν να ανέβεις οι θεοί σου.

3 σκέψεις σχετικά με το “ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΙΣΧΥΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ”

 1. Δυστυχώς έχεις δίκιο. Η εξουσιαστική ελίτ των εξουσιολάγνων και των πλουτολάγνων τα θέλει όλα αυτά και τα έχει αρκετά επιτύχει:Να είμαστε ιδιοτελείς ιδιώτες, το πολύ εξειδικευμένοι ηλίθιοι, διχαστικοί, άρρωστοι, φτωχοί, αναλληλέγγυοι χωρίς δημοκρατική συλλογικότητα, γιατί τότε αυτή είναι πανίσχυρη και εμείς ανίσχυροι

 2. Γιώργος Κοντογιώργης
  4 Ιουνίου 2018

  Συντρέχουν οι προϋποθέσεις ώστε ο Ελληνισμός να αφεθεί ελεύθερος να δημιουργήσει το μέλλον του; Το ερώτημα είναι στον πυρήνα της κρίσης που διανύουμε. Το κύριο εμπόδιο είναι οι εσωτερικές συνθήκες και συγκεκριμένα το πολιτικό σύστημα της κομματοκρατίας που με όπλο το δύσμορφο κράτος κατατρώγει από καταβολής του τις σάρκες του Ελληνισμού μέχρι το μεδούλι.
  Εάν παρακολουθήσουμε την ιστορική πορεία του νέου Ελληνισμού διαπιστώνουμε ότι υπό καθεστώς εθνικής υποτέλειας κατείχε μια δυσανάλογα μεγαλύτερη θέση στον κόσμο από εκείνη που κατέχει σήμερα. Εάν δεν αποκτήσουμε συνείδηση της αιτίας της ασύμμετρης συρρίκνωσης του Ελληνισμού τους τελευταίους δύο αιώνες, ο κατήφορος που έχει πάρει δεν θα σταματήσει.
  Λεηλασία εκ των έσω
  Η κρίση της ελληνικής χώρας είναι διαρκής και η παρούσα έξαρσή της έχει αποκλειστικά εσωτερικά αίτια. Η χώρα λεηλατείται από ένα καθεστώς που εδράζεται σε ένα σύστημα αναντίστοιχο, δηλαδή τριτοκοσμικό, σε σχέση με την ανθρωποκεντρική ανάπτυξη της κοινωνίας. Ακριβώς γι’ αυτό δεν είναι εφικτή η συνάντηση του πολιτικού προσωπικού με την κοινωνική συλλογικότητα.
  Το σύστημα της κομματοκρατίας δεν παράγει δημόσιες πολιτικές, με πρόσημο το κοινό συμφέρον, αλλά καταδολίευση και ιδιοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό το καθεστώς με τους θεράποντές του, έχει επικαθήσει ως κατακτητής επί της ελληνικής κοινωνίας. Την απομυζά και την οδηγεί από το κακό στο χειρότερο. Και επιπλέον, επιχειρεί ξεδιάντροπα να την ενοχοποιήσει για την καταστροφή της.
  Ήδη από την εποχή της Βαυαροκρατίας οικοδομήθηκε μια ρητορική που πρόβαλλε τον «εξευρωπαϊσμό» ως διακύβευμα. Ρητορική, η οποία απέβλεπε να νομιμοποιήσει την ολοκληρωτική οπισθοδρόμηση της ελληνικής κοινωνίας σε μια εποχή που παρουσίαζε αντιστοιχία με εκείνη της Ευρώπης. Ποια ήταν αυτή; Καταφανώς η προσολώνια εποχή.
  Ανάκτηση της ιστορίας
  Αρκεί να αναφέρω, μεταξύ των πολλών άλλων, την κατάργηση της δημοκρατικής αυτοκυβέρνησης που βίωνε ο Έλληνας, λιγότερο ή περισσότερο, στο πλαίσιο των κοινών, με το επιχείρημα ότι η ελέω θεού απολυταρχία είναι ανώτερη από την δημοκρατία. Το δίλημμα για τον ελληνικό κόσμο σήμερα δεν είναι η επιλογή μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης.
  Και οι δύο αυτές περιοχές μοιράζονται το ίδιο εξελικτικό στάδιο, που αντιστοιχεί στην εποχή της ανθρωποκεντρικής βρεφικότητας. Το διακύβευμα για τον Ελληνισμό είναι να ανακτήσει την ιστορία του, την οποία του την υπέκλεψαν, ή του την απέκρυψαν. Όχι για να επιστρέψει σ’ αυτήν εξ επόψεως κλίμακας, αλλά για να εμπνευσθεί από τα πεπραγμένα της. Για να εναρμονίσει τον βηματισμό του με την πρόοδο, όχι με την απομίμηση της όποιας Ανατολής ή της όποιας Δύσης.
  Επομένως, για να συνειδητοποιήσει ο Ελληνισμός ότι η νεοτερικότητα μπορεί να εισήλθε στην φάση της μεγάλης κλίμακας, αλλά βιώνει ανθρωποκεντρικά (ως προς το κοινωνικοοικονομικό και πολιτικό της σύστημα) την βρεφικότητά της. Διαφορετικό είναι το ζήτημα της στρατηγικής επιλογής συμμάχων, στο διακρατικό πεδίο.
  Ο Ελληνισμός οφείλει να επιλέξει ως προς αυτό μια καταρχήν σύμπλευση με τη Δύση, ισορροπώντας όμως συγχρόνως με πτυχές των στρατηγικών που διαμορφώνονται ευρύτερα, όταν και όπου το συμφέρον του το επιτάσσει. Δεν πρέπει να αγνοείται, στο πλαίσιο αυτό, ότι οι διακρατικές σχέσεις είναι ψυχρές σχέσεις δύναμης, και μόνο.

 3. Η αυθόρμητη εξέγερση θα έλθει ως γνωστόν όταν τελειώσει το ξίγκι και η πιστη στις φρούδες ψεύτικες ελπίδες, οποτε πλέον ως γνωστόν θα εξεγείρει την κοινωνία το ένστικτο αυτοσυντήρησης. Όμως αυτού του είδους οι εξεγέρσεις μανιασμένων ταύρων σε υαλοπωλείο είναι γνωστες στην εξουσία, όπως και οι μέθοδοι καταστολής τους. Γνωστόν πως η εξουσία χειραγωγεί, καταστέλλει και έχει πολλούς τρόπους να επιτύχει το διαιρει και βασίλευε. Καταλαβαίνετε ότι μετά από μια τέτοια εξέγερση η εξουσία ένα αγνοια μας θα μας δώσει την από μακρού έτοιμη λύση που έχει ήδη σχεδιάσει στα παρασκήνια. Αλλα πρόσωπα πολλές υποσχέσεις(είναι τσάμπα και είναι ατέλειωτες)και λίγο αλλαγή του θεατρικού σκηνικού για παραπλάνηση. Την εξουσία την ενδιαφέρει να κρατήσει την εξουσία.

  Όσοι ενδιαφέρονται λοιπόν για την ελληνική κοινωνία πρέπει να τα γνωρίζουν αυτά και να δράσουν οργανωμένα και συλλογικά για να βάλουν το νερό στο αυλάκι που συμφέρει την κοινωνία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s