Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΥΘΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΣΥΝΔΡΑΜΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ

«ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΒΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ»
Nα οργανώσουμε τους Έλληνες και Φιλέλληνες, οργανικά, λειτουργικά και αποτελεσματικά, σε ένα ελληνικό πολιτισμικό και πολιτικό οικουμενικό χώρο διά δημοκρατικών κοινοτήτων κοινών. Τα σύνορα αυτού του ελληνικού κόσμου, πολιτισμικά, πολιτικά και οικονομικά ξεπερνούν τα σύνορα της Ελλάδος και γίνονται οικουμενικά πλανητικά. Να δημιουργήσουμε με αυτόν τον τρόπο την οικουμενική Ελλάδα, τον οικουμενικό ελληνικό κόσμο μιας οικουμενικής κοινωνίας πολλών δεκάδων εκατομμυρίων Ελλήνων και Φιλελλήνων. Επειδή ο Απόδημος Ελληνισμός είναι μια δυναμική συνιστώσα, αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην θεσμοθετημένη οργάνωση των Ελληνικών Κοινοτήτων της Διασποράς ώστε να υπάρχει συνεχής και αποτελεσματική επικοινωνία με την μητροπολιτική Ελλάδα, να αποτελούν πυρήνα του ελληνικού πολιτισμού και διάδοσης –υποστήριξης των εθνικών μας δικαίων και φυσικά ένα μέσο διασύνδεσης της Ελλάδος με τις χώρες όπου δραστηριοποιούνται και ζουν. Η γνώση μας επί του θέματος μας επιτρέπει να σας ενημερώσουμε ότι αυτό μπορεί να γίνει σε βέλτιστη μορφή εντός μερικών μηνών. Ναι εντός μερικών μηνών μπορούμε να δημιουργήσουμε τον δημοκρατικό οικουμενικό ελληνικό κόσμο.

Οι κοινοί στόχοι που μας ενεργοποιούν και εντάσσουν σε αυτήν την οικουμενική πλανητική συλλογικότητα κοινοτήτων κοινών, είναι η εθνική ανεξαρτησία και η εθνική ολοκλήρωση. Η δημοκρατικοποίηση της κοινωνίας μας και των θεσμών της και η συγκρότηση της κοινωνίας ως πολιτικού ενεργού υποκειμένου με θεσμισμένα δικαιώματα, να συναποφασίζει και να εντέλει, να ανακαλεί πολιτικά και διοικητικά πρόσωπα, να ελέγχει και να λογοδοτεί σε αυτήν το πολιτικό, κυβερνητικό και διοικητικό προσωπικό, να συμμετέχει στο νομοθετικό έργο δια ψήφισης νόμων και απονομή δικαιοσύνης. Η δημοκρατικοποίηση της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και του εργατικού δικαίου και του συνόλου οικονομικού συστήματος, ώστε να επιτύχουμε τον στόχο της αφθονίας αγαθών και υπηρεσιών, τον στόχο της ευημερούσας πόλης, της ευημερούσας κοινωνίας στην οποία ευημερούν εσαεί όλοι οι πολίτες, οι οποιοι εγάζονται, παράγουν και δημιουργούν, σε ένα οικονομικό σύστημα που δίδονται στον καθένα αυτές οι ευκαιρίες και αυτές οι δυνατότητες.. Είναι η γεωπολιτική ισχύς της Ελλάδος και του Ελληνισμού και ο σεβασμός που θα προκαλέσει αυτή η ισχύς στις άλλες εθνότητες. Είναι η δύναμη, η ασφάλεια και το όφελος που θα έχει ο καθένας μας ενταγμένος σε αυτήν την οικουμενική συλλογικότητα.

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΟΦΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΑΣΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ.
Όλα που αναφέρουμε παρακάτω και διαφορα αλλα στον καθένα υποκειμενικά είναι προσωπικό συμφέρον. Μήπως είναι και κοινό συμφέρον; Μήπως είναι και κοινωνικό ; Μήπως είναι και εθνικό συμφέρον; Αφού είναι θα πείτε πλειοψηφικά, μήπως πρέπει να σκεφτούμε πως τότε είναι καλο όλοι μας να εργαστούμε και να δράσουμε για το κοινό, κοινωνικό και εθνικό συμφέρον, που δεχτήκαμε πως είναι συχρόνως και προσωπικό συμφέρον και όφελος; Τι είναι προσωπικό συμφέρον, τι είναι προσωπικό καλο, τι είναι αυτό που εξυπηρετεί τον καθένα μας, τι είναι αυτά που επιδιώκουν οι άνθρωποι επενδύοντας πολύ από την ζωή τους και εργαζόμενοι για να το επιτύχουν; Σίγουρα θα συμφωνήσετε οι περισσότεροι πως τέτοια μπορούν να χαρακτηριστούν ο πλούτος από εργασία και επιχειρηματικότητα, τουλάχιστον σε ένα μέγεθος που σου δίδει σιγουριά και ασφάλεια επιβίωσης και καλής ζωής. Θα συμφωνήσετε οι περισσότεροι πως είναι και η γνώση, η τροφή της νόησης, όπως και η δυνατή νόηση, το δυνατό πνεύμα. Είναι η υγεία και η ψυχοσωματική ευρωστία. Είναι η ελευθερια, η δικαιοσύνη, η ισότητα, η ασφάλεια, προσωπική και εθνική, η δημιουργικότητα, η πρόνοια. Είναι η επιθυμία της οικογενειας, της εθνικής και της κοινωνικής προόδου, της δημοκρατικά οργανωμένης κοινωνίας. Είναι η προσωπική, πολιτική, κοινωνική και οικονομική ελευθερια. Όλα αυτά λοιπόν και αλλα υποκειμενικά στον καθένα μας μπορούμε να τα επιτύχουμε και φαντάζομαι πως το αντιλαμβάνεστε, όταν εργαστούμε συλλογικά ως ενεργοί ενωμένου ελεύθεροι Έλληνες, για το κοινό, κοινωνικό και εθνικό συμφέρον.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΣΤΌΧΟΥΣ ΠΟΥ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚA ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚA ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓAΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ AΣΧΕΤΑ ΤΑΞΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΥΝΘΛΙΒΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΏΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ. ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΙΣ ΣΠAΜΕ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ. Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ. ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ. ΣΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΟΥΣΑ ΠΌΛΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΕΣΑΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s