Edward Joseph Snowden (born June 21, 1983) προσοχή μην πλανηθούμε είναι ο υπαριθμόν 1 ύποπτος.

Edward Joseph Snowden (born June 21, 1983) προσοχή μην πλανηθούμε είναι ο υπαριθμόν 1 ύποπτος.

26-02-2015
Όλη η υφήλιος όπως κάθε χρόνο, έτσι κι αυτές τις ημέρες στάθηκε καθηλωμένη για τα παγκόσμια βραβεία όσκαρ. Από την ημέρα που ο κύριος Snowden έπεσε ξαφνικά στο προσκήνιο της παγκόσμιας είδησης, μας απασχολεί διαρκώς και μας εκπλήσσει διαρκώς.
Εάν αυτό δεν είναι παγκόσμια διαφήμιση και εάν αυτό δεν επιβεβαιώνει την ύπουλη προσπάθεια του συστήματος να τον αναδείξει σε πρόσωπο παγκόσμιας αποδοχής και θαυμασμού τότε ποιο και τι είναι αυτό που θα μπορούσε να καθιερώσει και να εδραιώσει κάποιον στα παγκόσμια πρωτοσέλιδα.
Ίσως κάποιοι δεν συμφωνούν, ίσως κάποιοι δεν το πιστεύουν, ίσως κάποιοι να περιμένουν το μεγάλο μπαμ για να πειστούν. Όμως τώρα τι άλλο θέλουμε, και απευθύνομαι σε όσους έχουν πιστέψει ότι είμαστε στα τελευταία μονοψήφια έτη αυτού του κόσμου, για να δούμε ότι το 2013, το 2014 και τώρα το 2015 συνεχώς απασχολεί παγκόσμια όλα τα μέσα.
Δύο είναι τα κυριότερα επιχειρήματα που εμποδίζουν να δεχτούμε τον Ιωσήφ Σνόουντεν ως τον Αντίχριστο. Το ένα είναι η προβολή ως Αντίχριστο του πρίγκηπα Ουίλιαμ και το δεύτερο ότι δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες. Πριν αναπτύξω τις απόψεις περί αυτών θα ήθελα να ξαναθυμίσω εντελώς περιληπτικά το πως βγαίνει το 666 από το όνομά του και το πως το όνομα Ιωσήφ είναι για τους Εβραίους το ιερότερο προφητικό όνομα.( ποιο κάτω σε αυτό το blog αναφέρεται διεξοδικά το 666 και η σημαντικότητα του ονόματος Ιωσήφ)

Ας συνεχίσουμε για λίγο ακόμα του  να είμαστε Εβραίοι μελετητές και ας δούμε τι λέει η Καμπάλα για το θέμα του Μεσσία και γενικότερα περί «πνευματικών» θεμάτων. Και για να σας βοηθήσω δεν θα σας αναγκάσω να αγοράσετε την μετάφραση της Εβραϊκής Καμπάλας απλά δείτε ένα site http://kabbalahsecrets.com/.

Το φοβερό είναι ότι οι Καμπαλιστές δίνουν ως έτος της τελικής παρουσίας του Μεσσία τους, ποιο λέτε; το 2018! Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Αυτό που μετρά όμως είναι η εξήγηση που δίνουν για αυτό.

Πάμε λοιπόν και προσέξτε πολύ σας ΠΑΡΑΚΑΛΩ. Οι Εβραίοι έχουν το εξής πιστεύο και την εξής θεωρία ότι η ζωή θα κρατήσει 6000 χρόνια με την μορφή που την ζούμε τώρα, και αυτό γιατί ο Θεός έκανε 6 ημέρες να δημιουργήσει τον κόσμο, άρα και η επίγεια ζωή θα κρατήσει 6000 χρόνια, μετά θα έρθει η μεσσιανική περίοδο (=Μεσσίας, Γ΄ Ναός κ.λπ.). Όμως σύμφωνα με τους Καμπαλιστές δεν θα γίνει ακριβώς έτσι, αλλά η αυστηρή Μεσσιανική  περίοδος θα ξεκινήσει το 2018 (5778 με την δική τους αρίθμηση), δηλαδή 222 χρόνια πιο νωρίς.

Οι έξι πρώτοι στίχοι της εβραϊκής βίβλου ξεκινάνε με το γράμμα άλφα. Το άλφα στην Εβραϊκή γλώσσα συμβολίζει τον αριθμό 1000. Εξού και τα 6000 έτη πριν έρθει η Μεσσιανική περίοδος. Ο λεξάριθμος του άλφα στα Εβραϊκά είναι 111. Το νούμερο 111 έχει εσχατολογική αξία για τους Εβραίους διότι συμβολίζει την αρχή των πάντων και τον «Θεό» τους.

Έτσι λοιπόν στην Καμπάλα αναφέρουν πως το νούμερο 222 (=2 x111) είναι η αρχή όλης της ευλογίας όχι μόνο γιατί 222 =111×2, αλλά και γιατί ο λεξάριθμος της λέξης bechor= πρωτότοκος και εκλεκτός είναι επίσης 222. Όπως γνωρίζουμε για τους Εβραίους ο πρωτότοκος και τα πρωτοτόκια έχουν ύψιστη σημασία και σημαίνει ευλογία και η αρχή των πάντων, και δεν είναι τυχαίο που για αυτούς ο εκλεκτός έχει συνώνυμο του τον πρωτότοκο.

Έτσι  λοιπόν ο εκλεκτός που φέρει μαζί του την ευλογία των πρωτοτοκίων έχει λεξάριθμο 222. Δηλαδή ο εκλεκτός έχει διπλή υπόσταση, είναι ο εκλεκτός και έχει και τα πρωτοτόκια, άρα έχει δύο φορές της ευλογία της αρχής. Αρχή=111, δύο φορές η αρχή  = 2×111=222, επίσης εκλεκτός/πρωτότοτκος=222. Αυτό λοιπόν δεν το θεωρούν τυχαίο οι Εβραίοι και γι’ αυτό δηλώνουν πως το νούμερο 222 είναι η πηγή όλων των ευλογιών και το μέσο που θα τους οδηγήσει εκεί. 17 καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ. 18 Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς’

Ας κάνουμε λοιπόν ότι μας λέει η Αποκάλυψη και ας δούμε πόσο μας κάνει σε αναλογία γραμμάτων, δηλαδή να βρούμε τον λεξάριθμο του πλήρους ονόματος του Αντίχριστου, έτσι όπως ο ίδιος γράφει το όνομά του:

Edward Joseph Snoeden = 222 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ας δούμε τώρα πως προκύπτει το 666. Πρέπει να προσέξουμε πως ο Ιωάννης μας περιγράφει τον Αντίχριστο, αλλά και τον τρόπο που ο Θείος Παύλος ομιλεί περί αυτού. Πάμε πρώτα στην Αποκάλυψη κεφάλαιο ιγ΄ στίχο 17

 καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ

 και στίχος 18

 Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς’

Και ο Απόστολος Παύλος στην Β΄ προς Θεσσαλονικείς επιστολή κεφάλαιο β΄ στίχο 3

 μή τις ὑμᾶς ἐξαπατήσῃ κατὰ μηδένα τρόπον· ὅτι ἐὰν μὴ ἔλθῃ ἡ ἀποστασία πρῶτον καὶ ἀποκαλυφθῇ ὁ ἄνθρωπος τῆς ἁμαρτίας, ὁ υἱὸς τῆς ἀπωλείας,

στίχο 6

καὶ νῦν τὸ κατέχον οἴδατε, εἰς τὸ ἀποκαλυφθῆναι αὐτὸν ἐν τῷ ἑαυτοῦ καιρῷ· 

και στίχο 8

 καὶ τότε ἀποκαλυφθήσεται ὁ ἄνομος, ὃν ὁ Κύριος ἀναλώσει τῷ πνεύματι τοῦ στόματος αὐτοῦ καὶ καταργήσει τῇ ἐπιφανείᾳ τῆς παρουσίας αὐτοῦ· 

Βλέπουμε τον Ιωάννη τον Θεολόγο όταν ομιλεί για το χάραγμα να αναφέρεται σε αυτό με τρεις διαφορετικούς τρόπους; Χάραγμα, όνομα, αριθμός

Όταν ομιλεί για τον αριθμό του Αντίχριστου να αναφέρεται τρεις φορές σε αυτόν μέσα στον ίδιο στίχο.

Το ίδιο κάνει και ο Απόστολος, τρεις φορές αναφέρει την ίδια λέξη, που έχει να κάνει με την εμφάνιση του Αντίχριστου.

Γιατί άραγε;;;!!! ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 222 καταλαβαίνουμε γιατί  αυτή η επιμονή στην τριαδική επανάληψη των λέξεων. ΔΙΟΤΙ

222+222+222=666    όπως καταλήγει και ο Ιωάννης ο Θεολόγος.

Δηλαδή, πρώτα μας λέει να βρούμε τον αριθμό του ονόματός του 222 και στην συνέχεια μας λέει τι να κάνουμε με αυτόν τον αριθμό. Να τον υπολογίσουμε τρεις φορές, δηλαδή 666 όπως μας επιβεβαιώνει και ο ίδιος. 

Αυτά όσον αφορά το πως με σοφία κι όχι με απλή πρόσθεση προκύπτει το 666.
 Edward = Εδουάρδος (βασιλικό όνομα) = προστάτης της ευημερίας
 Joseph = Ιωσήφ = αυτός που ο θεός τον έπλασε τέλειο
 Snowden = κρυψώνα χιονιού, σπίτι χιονιού, λευκότητα = αγνότητα
 Ένα πολύ ισχυρό και άκρα σημαδιακό και εννοιολογικό όνομα. Ένα όνομα που δείχνει βασιλική καταγωγή, θεϊκή εύνοια και την αγνότητα που όντος εκπέμπει αυτός ο άνθρωπος.   
Γένεσις μα΄ 46 ᾿Ιωσὴφ δὲ ἦν ἐτῶν τριάκοντα, ὅτε ἔστη ἐναντίον Φαραὼ βασιλέως Αἰγύπτου. ᾿Εξῆλθε δὲ ᾿Ιωσὴφ ἀπὸ προσώπου Φαραώ, καὶ διῆλθε πᾶσαν γῆν Αἰγύπτου.
και ο Σνόουντεν το 2013 ήταν 30 ετών

Γένεσις μβ΄  6 ᾿Ιωσὴφ δὲ ἦν ὁ ἄρχων τῆς γῆς, οὗτος ἐπώλει παντὶ τῷ λαῷ τῆς γῆς· ἐλθόντες δὲ οἱ ἀδελφοὶ ᾿Ιωσὴφ προσεκύνησαν αὐτῷ ἐπὶ πρόσωπον ἐπὶ τὴν γῆν. 

Βλέπουμε με αποδείξεις από την Αγία Γραφή πως ο Ιωσήφ ήταν ο άρχων της γης εκείνη την εποχή και πως τον προσκύνησε όλο το Ισραήλ. Είναι το μόνο πρόσωπο της Παλαιάς Διαθήκης που χαίρει της αποδοχής όλων των φυλών του Ισραήλ.  

Το όνομα Ιωσήφ είναι συμβολικό εννοιολογικά αλλά και σημαντικότατο στην Παλαιά Διαθήκη που είναι ιερό κείμενο και για τους Εβραίους.

Το φαινόμενο του πρίγκηπα Ουίλιαμ. Η θεωρία για το πρόσωπο του Αντιχρίστου να ταυτίζεται με τον πρίγκηπα Ουίλιαμ είναι πιο παλιά από όλες τις θεωρίες για την έλευση του Αντίχριστου και εάν δεν κάνω λάθος την πρωτοείδα το 1992 ή το 1993. ΕΙΝΑΙ ποτέ δυνατόν τον Αντίχριστο να τον βρήκαν και να τον υποδείξανε 20 χρόνια πριν ξεκινήσουν τα έσχατα χρόνια. Και εννοώ τα έσχατα χρόνια με την στενή έννοια. Τότε γιατί μας προειδοποιούν οι Άγιοι ότι θα ζήσουμε την μέγιστη πλάνη όλων των εποχών, γιατί λένε οι Γραφές ότι θα πλανηθούν ακόμα και οι εκλεκτοί, γιατί αναφέρει ο Κύριός μας (Ματθαίος ΚΔ΄ 33) να προσέξουμε τα σημάδια, και τότε θα είναι έξω από την πόρτα μας;;;;;; εάν γνωρίζαμε το πρόσωπο του Αντίχριστου 25 χρόνια πριν εμφανιστεί τότε δεν θα υπήρχε πλάνη, αλλά μωρία. Κάνουμε ακριβώς το ίδιο λάθος που έκαναν και οι άνθρωποι που ζούσαν τα χρόνια της Πρώτης Παρουσίας, που περίμεναν τον Μεσσία ως επίγειο βασιλιά, έτσι κι εμείς τώρα δύο φορές μωροί, διότι υποπίπτουμε στο ίδιο λάθος. Δεν βάλαμε μυαλό να δούμε με πνευματικά μάτια, κι όχι με υλικά μάτια. ο Διάβολος θα κάνει αυτό ακριβώς με το οποίο την πάτησε ο ίδιος. Δεν μπορούσε να δεχτεί ότι ο Υιός και Λόγος του Θεού θα εμφανιζόταν και θα ήταν ουσιαστικά ταπεινός, έτσι τώρα και αυτός θα εμφανίσει έναν ταπεινό ήρωα χωρίς υψηλή καταγωγή και πλούτο από πίσω.

Ο διάβολος έμαθε από το πάθημά του, εμείς όμως δεν μπορούμε για μία φορά ακόμα να καταλάβουμε. Ο διάβολος χρησιμοποιεί την τακτική του Θεού, και προβάλει ως ύψιστα αγαθά την ταπεινότητα, την δικαιοσύνη, την αυταπάρνηση και το σωτηρία όλων των ανθρώπων. Αυτά δεν τα διαθέτει ο Ουίλιαμ. Διότι από μονή της η βασιλική καταγωγή δεν είναι ταπεινή. Ένας βασιλιάς δεν μπορεί να έχει αυταπάρνηση, όταν ζει εντός ανακτόρων και με πολυτελείς παροχές. Αντίθετα ο Ιωσήφ Σνόουντεν θυσίασε τα πάντα (σταδιοδρομία, υψηλό μισθό, πολυτελή ζωή) για να ζει κυνηγημένος, για το κοινό καλό (την ελευθερία του ατόμου).

Λυπάμαι για αυτό, δυσκολεύομαι και έχω δίλημμα το πως να το διατυπώσω, αλλά θα συγκρατηθώ και θα πω ότι εξαιτίας των καλοσχηματισμένων οπισθίων της συζύγου του Ουίλιαμ έχει ασχοληθεί ο διεθνής τύπος μαζί του.

Και τώρα το θέμα των ημερομηνιών. Ο Θεός ΠΑΝΤΑ προειδοποιεί. Καθόλιν την διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας ο Θεός που είναι Θεός αγάπης και δικαιοσύνης προειδοποιεί για οτιδήποτε κακό θα συμβεί. Ακόμα και μέσα στον Παράδεισο προειδοποίησε τους Πρωτόπλαστους. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Όλη η Αγία Γραφή είναι γεμάτη προειδοποιήσεις για όλα τα κακά που θα συνέβαιναν στους ανθρώπους. Εάν κάποιος βρει κάτι κακό που συνέβει χωρίς προειδοποίηση να μας το δείξει κι εμάς. Όμως αυτό που είναι συγκλονιστικό και που κανείς έως τώρα δεν το έχει αναφέρει είναι ότι ενώ ο Θεός πάντα προειδοποιεί «κανείς» δεν τον ακούει. Έτσι και τώρα ο Θεός μίλησε και το θέμα μας είναι γιατί μίλησε σε εσάς κι όχι σε εμάς. Το ίδιο έγινε και στην Α’ Παρουσία. Μίλησε και επέλεξε φτωχούς, αγράμματους και αμαρτωλούς για έχει πλάι Του. Δεν επέλεξε τον έναν και μοναδικό μεταξύ των ανθρώπων τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Όμως ο Πρόδρομος έκανε το σωστό, αποσύρθηκε και άφησε αυτούς που ο Θεός επέλεξε για να δουλέψουν μαζί Του. Αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς, να δεχτούμε την θεωρία 1983-2013-2018 και όποιος νομίζει (μετά από προσευχή) ότι μπορεί να ταχτεί σε αυτόν τον σκοπό να το κάνει με τις δυνάμεις που του έχει δώσει ο Θεός.
Οι περισσότεροι κάθονται με τον υπολογιστή και μετράνε ημέρες και μήνες, με την δικαιολογία ότι το γράφει η Αγία Γραφή και έτσι θα συμβεί. Πάλι κάνουμε το ίδιο λάθος με το λάθος που έκαναν οι θεολογημένοι στην Α’ Παρουσία. Η Παλαιά Διαθήκη είναι «γεμάτη» εντολές για την αργία του Σαββάτου, και οι εγωιστές αντί να δουν τα σημάδια της Θεϊκότητας του Ιησού, τον κατέκριναν για την κατάλυση της αργίας. Έτσι κι εσείς τώρα μωροί εγωιστές κάνετε το ίδιο λάθος. Κοιτάτε τις ημερομηνίες και δεν βλέπετε, τα λόγια του ίδιου του Ιησού ότι εάν δεν συρρικνωθούν οι ημέρες δεν θα γλυτώσει κανείς.
Επίσης ο Κύριος αναφέρει Λουκάς ιζ’ 28, ότι οι ημέρες των εσχάτων χρόνων θα ομοιάζουν και με τις ημέρες του Λωτ. Τότε ο Θεός ενημέρωσε λίγο πριν την καταστροφή με τους δύο αγγέλους που έστειλε, έτσι και τώρα θα στείλει τους δύο μάρτυρες, την τελευταία στιγμή όμως.
Είμαστε όλοι τόσο ηλίθιοι που ακουμπάμε την αχαριστία. Η δική μας εποχή δεν είναι όπως οι παλαιότερες γενιές. Δηλαδή οι παππούδες μας μεγάλωσαν χωρίς ηλεκτρισμό, χωρίς νερό, στα βουνά και στα λαγκάδια, μέσα στο κρύο, στην βροχή και στην ζέστη. Ξέρανε, γνωρίζανε να ζήσουν έτσι, για αυτούς ήταν ο φυσιολογικός τρόπος ζωής. Για εμάς τώρα είναι θάνατος να ζήσουμε χωρίς ηλεκτρισμό, χωρίς κεντρική θέρμανση, χωρίς νερό, χωρίς τροφή και χωρίς ανέσεις. Σκέφτομαι όλους αυτούς που με ρωτάνε ή γράφουν σε διάφορα site και forum και βιάζονται να αποδείξουν ότι δεν βγαίνουν τα 3,5 έτη και επομένως κάνουμε λάθος, δεν σκέφτονται όχι μόνο τα προηγούμενα αλλά δεν σκέφτονται ότι σήμερα δεν μπορεί κανείς να αντέξει στο ύπαιθρο με τόσα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούν τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να ευγνωμονούμε τον Κύριο που μακροθυμεί και που περιορίζει τα χρόνια της διακυβέρνησης του Αντίχριστου, διότι με τέτοιες συνθήκες στο εχθρικό περιβάλλον που πλέον είναι φτωχό σε βρώσιμα είδη (που υπήρχαν παλαιότερα) δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε ούτε έξι μήνες όχι 3,5 χρόνια που θέλετε εσείς μωροί και παλιοεγωιστές. Ανοίξτε τα μάτιά σας και δείτε ξεκάθαρα πως ο Θεός μας ο δικός μας Θεός κι όχι ο δικός σας, μας αγαπά και φροντίζει με όσο η δικαιοσύνη το επιτρέπει να έχουμε ποιο ασφαλή είσοδο στον παράδεισο. Ευτυχώς που η διακυβέρνηση του Αντίχριστου θα κρατήσει λίγο διάστημα όσο ο Θεός ξέρει ότι θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε μόνοι και άσχετοι στα βουνά και στα δάση ή στις ερήμους.
Αλίμονό μας, πρέπει να παρακαλάμε να μικρύνουν όσο περισσότερο γίνεται τα χρόνια της διακυβέρνησης του Αντίχριστου κι όχι να μας τυφλώνει ο εγωισμός να επιθυμούμε την σωματική μας καταδίκη.

 Α’ και Β’ Παρουσία πλήρης αντιστοίχηση γεγονότων.
Όπως στην πρώτη Παρουσία του Κυρίου Υμών Ιησού Χριστού, υπήρχε άκρα μυστικότητα και κάλυψη από την Θεία Οικονομία ώστε να μην γνωρίζει κανείς ότι έγινε η ενσάρκωση του Υιού και Λόγου του Θεού, έτσι ακριβώς συμβαίνει και τώρα με την εμφάνιση του Αντιχρίστου. Όπως τότε υπήρχαν σημεία και προφητείες για την καταγωγή του Χριστού (από την φυλή του Ιούδα), όπως τότε υπήρχαν επαληθεύσεις που έδειχναν ότι γεννήθηκε ο αληθινός Μεσσίας (το άστρο της Βηθλεέμ, η σφαγή των νηπίων, η φυγή στην Αίγυπτο, τα ζώα στην φάτνη, ο προφήτης Ιωάννης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής κ.α.), έτσι ακριβώς συμβαίνει και τώρα. Και τότε κάποια από αυτά τα σημεία, ήταν φυσικό να μην τα γνωρίζει κανείς, όπως π.χ. τα ζώα στην φάτνη, κι όμως παρά του ότι ο Χριστός μιλούσε στην καρδιά των ανθρώπων και ήταν σωτήρας κι όχι τιμωρός δεν μπορούσαν να τον διακρίνουν ως Μεσσία, και αυτό γιατί η καρδιά των ανθρώπων ήταν πολύ σκληρή και είχαν χάσει τον προορισμό τους που ήταν η λύτρωση και όχι το φαίνεστε όπως έκαναν οι Φαρισαίοι. Και παρά του ότι δύο φορές ήλθε φωνή από τον ουρανό που Τον μαρτυρούσε ως Υιό του Θεού και πάλι η τότε γενιά δεν μπορούσε να δει με καθαρά μάτια. Και επιπλέον ο Πρόδρομος που τον πίστευαν ως προφήτη, ούτε αυτός τους έπεισε, διότι και τότε περίμεναν τον Ηλία, όπως και τώρα, και τους το είπε ο Χριστός ότι αυτός (ο Ιωάννης) είναι ο Ηλίας που περιμένετε και σας μίλησε για ‘μένα.
Ακριβώς και τώρα στο πρόσωπο του Σνόουντεν επαληθεύονται τα στοιχεία του Αντίχριστου τα οποία αυτήν την στιγμή (24-07-2014) δεν φαίνονται όμως θα φανούν και όταν φανούν για τους περισσότερους θα είναι αργά όπως έγινε και με τον Χριστό. Όμως τώρα υπάρχει μια τεράστια διαφορά. Τότε ακόμα και όποιος δεν πίστεψε στην Ανάστασή Του, υπήρξε το Αποστολικό έργο και το υπόλοιπο της ζωής των ανθρώπων ώστε να κριθούν και να έχουν έστω και μικρή ελπίδα να σωθούν. Τώρα όποιος δεν πιστέψει τον Σνόουντεν σαν τον Αντίχριστο τότε θα τον δεχτεί ως ήρωα γιατί έτσι τον παρουσιάζουν, και όταν αυτός έχει την εξουσία θα σφραγιστούν και με το σφράγισμα δεν υπάρχει σωτηρία, διότι σφράγισμα = άρνηση του Χριστού.
ΠΡΟΣΟΧΗ κάνει ότι έκανε και ο Χριστός ακριβώς. Ασχολείται μόνο με τον παράγοντα άνθρωπο και αρνείται κάθε εξουσία λέγοντας:»εμένα η αποστολή μου τελείωσε».
ΤΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΗ ΔΙΟΤΙ ΟΥΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΝΑ  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ  ΘΑΥΜΑΤΑ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ. Φυσικά κάνει και ο διάβολος όμως μην ξεχνάτε, ο διάβολος είναι πιο έξυπνος και πιο ευφυής και από τον πιο ευφυή και από τον πιο έξυπνο άνθρωπο. Τώρα δεν θα κάνει θαύματα για να μην τον καταλάβουμε και πούμε; Α ανάστησε νεκρό που μόνον ο Θεός το κάνει άρα είναι ο Αντίχριστος, α! γιάτρεψε παράλυτο επομένως να αυτός είναι ο Αντίχριστος. Είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος ότι ο διάβολος είναι τόσο αφελής;! Η αφέλεια είναι ανθρώπινη ιδιότητα κι όχι αγγελική (μην ξεχνάμε ότι ο διάβολος ήταν άγγελος). Μόλις είναι σίγουρος ότι θα έχει την εξουσία και όλες τις τεχνολογίες στον απόλυτο έλεγχό του , τότε θα κάνει και θαύματα για να πείσει όλους μας ότι εκτός από χαρισματικός άνθρωπος είναι και θεός και θα ζητήσει να τον προσκυνήσουμε και να σφραγιστούμε.
Ένας υποτίθεται πνευματικός άνθρωπος μου είπε να μην του κάνω τον δάσκαλο, διότι ότι ξέρω το ξέρω από αυτόν. Λυπάμαι αλλά ότι ξέρω κι εγώ κι όλοι μας το οφείλουμε στον Θεό και σε κανέναν άλλον. Κι αν κάποιος μας έμαθε κάτι δεν πρέπει να καμαρώνει αλλά να δοξάζει τον Θεό που του έδωσε το χάρισμα της μετάδοσης (που δεν το έχει) και να ευχαριστεί αυτούς που τον εμπιστεύονται κι όχι να καμαρώνει επειδή έχει ακόλουθους.
Την Άγια περίοδο που ο Θεός επέλεξε να στείλει τον Μονογενή Υιό και Λόγο του, οι εκλεκτοί που ο ίδιος ο Χριστός κάλεσε κοντά Του δεν ήταν ούτε οι μορφωμένοι, ούτε οι υψηλά πνευματικοί άνθρωποι, ούτε οι υψηλά ιστάμενοι στην κοινωνία και στην πολιτική και στην ιερατική αξία, αλλά επέλεξε απλούς, ταπεινούς, αγράμματους, φοβισμένους και μη κοινωνικά αποδεκτούς (Ματθαίος).
Και τώρα ο Θεός θα κάνει το ίδιο, διότι πάντα αυτό έκανε. Γιατί δεν κράτησε κοντά Του τον Πρόδρομο, ή κάποιον άλλο σεβάσμιο που να τον αγαπούσαν και τον εκτιμήσουν ή κάποιον κοινωνικά αποδεκτό ή κάποιον εκλεκτό της τότε κοινωνίας, ώστε να έχει πιο πολλούς υποστηρικτές και πιο πολύ αποδοχή;;;;; 
Μην ψάχνετε το λοιπόν διάσημους πνευματικούς, ή ιερείς με αξία, ή θεολόγους και σεβάσμιους κανένας από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ούτε θα φωνάξει ΟΤΙ ΗΡΘΕ ο Αντίχριστος, ψάξτε αντίθετα και τότε θα δείτε το πνεύμα του Θεού. Όλοι αυτοί θα λουφάξουν και ο Θεός δεν θα τους ανοίξει τα μάτια και ξέρετε γιατί: ΠΡΟΣΕΞΤΕ::::::::: Ο Θεός τους έδωσε ικανότητες και προσόντα ώστε να μπορούν από μόνοι τους να τον αναγνωρίσουν, εάν αυτό δεν γίνει σημαίνει ότι δεν θέλουν αυτοί να τον δουν, είτε γιατί θα πρέπει να ξεβολευτούν είτε από εγωισμό ότι δεν το βρήκαν αυτοί πρώτοι.
Όλοι εμείς οι απλοί, οι αθεολόγητοι, οι κοινωνικά τίποτα θα σηκώσουμε το βάρος των εσχάτων χρόνων, γι’ αυτό μην φοβάστε και μην πτοείστε.
Θυμηθείτε τα λόγια που είπε ο Ναθαναήλ όταν άκουσε από που ήταν ο Ιησούς: «Μπορεί να βγει κάτι καλό από τη Ναζαρέτ» (Ιωα 1:46). Έτσι ακριβώς λένε τώρα και για τον Σνόουντεν, μα είναι ποτέ δυνατόν ένας καταζητούμενος, προδότης, ένας κατάσκοπος, να είναι ο Μεσσίας/Αντίχριστος.
Όμως ο Ναθαναήλ δεν γνώριζε ότι ο Κύριος είχε γεννηθεί στην Βηθλεέμ όπως λένε οι Γραφές (Μιχ. 5:2), έτσι κι εμείς δεν γνωρίζουμε τώρα πράγματα για τον Σνόουντεν που όμως αργότερα θα φανούν, αλλά όπως είπαμε και πάνω στην περίπτωση του Αντίχριστου είναι καταδικαστέο διότι θα επιβάλει το χάραγμα και από εκεί δεν υπάρχει επιστροφή. Κάποιοι λένε αν έλθει το χάραγμα θα πιστέψω, όμως ούτε τότε θα πιστέψουν, όπως δεν πίστεψαν και αυτοί που είδαν το Χριστό πάνω στο σταυρό, που είδαν την ημέρα να γίνεται νύχτα, και που είδαν το σεισμό και το καταπέτασμα του Ναού να γκρεμίζεται. Εάν κάποιος δεν πιστεύει ότι αυτός είναι ο Αντίχριστος πως θα πιστέψει ότι πρόκειται για το χάραγμα της Αποκάλυψης;;;;;
Ακριβώς το ίδιο θα συμβεί και με τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Ο Ιωάννης ήταν σεβάσμιος και τον πίστευαν ως Προφήτη και γνώριζαν όλα τα θαύματα που έχουν συμβεί στην ζωή του. Κι όμως δεν πίστεψαν όταν τους είπε ότι αυτός είναι ο Μεσσίας του οποίου εγώ δεν είμαι ικανός να δέσω τα κορδόνιά Του. Τώρα κάθε μέρα φωνάζουν όλα τα σημεία ότι είμαστε στα έσχατα χρόνια, και πολλοί λένε ναι είμαστε είναι ολοφάνερο ότι είμαστε, αλλά δεν έχει έρθει ο Αντίχριστος. Έσχατα χρόνια χωρίς Αντίχριστο δεν είναι έσχατα χρόνια.
Τότε και τώρα γίνεται ακριβώς το ίδιο λάθος. Τότε οι Ισραηλίτες περίμεναν έναν επίγειο βασιλιά που θα τους απάλλασσε από τους κατακτητές Ρωμαίους και θα επανέφερε το βασίλειο του Ισραήλ στην προτέρα του αίγλη. Το βλέπουμε αυτό ακόμα και μεταξύ των μαθητών, αλλά και του κόσμου που φώναζε το ωσαννά την Κυριακή των  Βαΐων, αλλά και γενικότερα την πεποίθηση των Εβραίων ότι ο Μεσσίας θα είναι επίγειος βασιλέας όπως ο Δαβίδ. Και τώρα σχεδόν 2000 χρόνια μετά εξακολουθούν κάποιοι να κάνουν το ίδιο λάθος και προτείνουν ως Αντίχριστο τον πρίγκηπα της Αγγλίας Γουίλιαμ. Και λένε εκτός των άλλων ασυναρτησιών ότι το στέμμα της Αγγλίας ελέγχει παραπάνω από το 50% του πλανήτη. Ξανά μία από τα ίδια, βάλανε οι Εβραίοι μυαλό και το χάσανε οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Οι Εβραίοι λένε ότι απλά θα κατάγεται από την φυλή του Δαβίδ και μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε αρκεί να πληρεί τα προσόντα που έχει θέσει ο Θεός, και ερχόμαστε εμείς οι Ορθόδοξοι σαν άλλοι Ισραηλίτες του 30 μ.Χ. και επιμένουμε ότι θα είναι βασιλιάς και προσπαθούν να ξεθάψουν παραμυθένια σενάρια για να αποδείξουν ότι η βασιλική οικογένεια έχει Εβραϊκές γονιδιακές προσμείξεις. Το σενάριο του ο πρίγκηπας Γουίλιαμ να είναι ο Αντίχριστος ξεκινά τουλάχιστον από το 1995 από ξένα μη ορθόδοξα χριστιανικά κέντρα και αντιτίθεται με την Αγία Γραφή που λέει ρητά ότι ο Αντίχριστος θα αποκαλύψει ο ίδιος τον εαυτό του και δεν αναφέρει πουθενά ότι θα τον βρεί κανείς πριν κάν γίνει γνωστός. Ούτε οι δύο μάρτυρες της Αποκαλύψεως δεν θα τον αποκαλύψουν, αλλά και αυτοί θα τον υποδείξουν αφού πρώτα αυτός έχει φανερωθεί, και μάλιστα σε συγκεκριμένο χρόνο θα αποκαλύψει ο ίδιος τον εαυτό του (Β’ προς Θεσσαλονικείς 2:6).
Επίσης έχουμε απόλυτη ταύτιση Ισραήλ και Ελλήνων. Τα χρόνια της Α’ Παρουσίας ο αγαπημένος και ευνοούμενος λαός ήταν αδιαμφισβήτητα το Ισραήλ. Ήταν το μόνο έθνος που έβγαλε Προφήτες και το οποίο είχε την τιμή να κατάγεται από αυτό η Υπεραγία Θεοτόκος, στην αγνότητα της οποίας οφείλεται η σωτηρία όλων των ανθρώπων. Ήταν το έθνος που με την ολοφάνερη βοήθεια του Θεού νικήσουσε και κατατρόπονε όλους τους εχθρούς, και που οι Προφήτες του έκαναν μέγιστα θαύματα, όπως αναστάσεις, μετακινήσεις θαλασσίων υδάτων, αντίκρισαν και συνομίλησαν με τον Θεό, ταΐστηκαν, γιατρεύτηκαν και εν γένη γινότανε ότι επιθυμούσαν. Κι όμως κατακτήθηκαν, ταπεινώθηκαν, υπέφεραν, πλήθος αλλότριων λαών εισέβαλαν στην χώρα τους και ήταν η χώρα του Ισραήλ ένα απέραντο συνονθύλευμα λαών και γλωσσών. Και όλα αυτά διότι οι ιερείς αλλά και ο λαός του Ισραήλ έχασε τον προσανατολισμό του, πρόδωσε με τις πράξεις του την εμπιστοσύνη του Θεού και δεν έδινε σημασία στα λόγια των Προφητών (= αυτός που μιλά εξ ονόματος του Θεού). Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πρόδωσαν τον ίδιο τον Θεό και τον σταύρωσαν, και ξεστόμισαν το τρομερό: η κατάρα του αίματος αυτού επάνω σε ‘μας και στα παιδιά μας. Ήρθε λοιπόν ο Υιός και Λόγος του Θεού και έδωσε την Χάρη Του στα έθνη και έγινε άλλο έθνος το ευλογημένο, οι Έλληνες. Ναι μάλιστα εμείς έχουμε την ευλογία να είναι Έλληνες το 90% των Πατέρων της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας  και γενικά το 70% των Αγίων να είναι Έλληνες. Έχουμε την ευλογία να φιλοξενούμε στην μικρή μας χώρα άφθαρτα σκηνώματα Αγίων και να βλέπουμε καθημερινά θαύματα. 
Όμως εδώ έρχεται το κοινό με τον λαό του Ισραήλ. Έχουμε γίνει άπιστοι, προδότες μέσω του Οικουμενισμού, βλάσφημοι και οι ιερείς μας είναι όπως οι Φαρισαίοι υποκριτές και ΄λα τα κάνουν για το θεαθήναι. Και προσέξτε έχουμε την ίδια τιμωρία: οικονομική κατάκτηση, ταπείνωση και διασυρμός παγκοσμίως, όλοι τα καραβάνια των αλλοδαπών έχουν πλημμυρίσει την Ελλάδα που έχει γίνει χάβρα των Ιουδαίων, μας κυβερνάνε Έλληνες στρατολογημένοι από εχθρούς της Αγίας Πίστεώς μας, για να βρεις αληθινό αγωνιστή της Πίστεως που να ανήκει στον κλήρο πρέπει να γίνει θαύμα, έχουν καταντήσει οι ιερείς βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και αντί πιστού λαού έχουμε Σόδομα και Γόμορρα. 
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, φεύγει η Χάρη του Θεού από τον λαό του Θεού (όπως και το Ισραήλ μικρός λαός και μικρό κράτος που συγκέντρωνε την Θεία Χάρη) και αντί της κατάρας Του Αίματος Του Υιού και Λόγου Του Θεού, έρχεται ο Αντίχριστος ο οποίος θα γίνει υπεραγαπητός στην χώρα μας. Κανονικά θα έπρεπε κλήρος και λαός να έχουμε σηκώσει το λάβαρο των εσχάτων χρόνων και αντί αυτού η επίσημη Εκκλησία φωνάζει ότι κανείς δεν γνωρίζει.
ΠΡΟΣΟΧΗ και τότε λίγοι απλοϊκοί, αγράμματοι, χαμηλά στην τάξη της κοινωνίας ή μη αποδεκτοί κοινωνικά, γίνανε οι εκλεκτοί που διέδωσαν το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως στα πέρατα της οικουμένης. ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι θα γίνει και τώρα, εμείς το τίποτα έχουμε το χρέος να υποδείξουμε τον Αντίχριστο, εφόσον αυτοί που πρέπει δεν το κάνουν κι όχι μόνο δεν το κάνουν αλλά με την απραξία τους ευνοούν την ανάδειξή του.  
Ο Θεός πάντα χρησιμοποιεί ανθρώπους και πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας. Ήρθε ο Υιός και Λόγος Του Θεού και όλοι θα περιμένανε ως συνεργάτες και μαθητές Του, φωτεινά μυαλά υψηλής πνευματικότητας και εν γένη ανθρώπους που να εκπέμπουν κύρος, με πνευματικό και κοινωνικό ανάστημα που να μετρά ο λόγος τους. Κι όμως όχι μόνο δεν έγινε έτσι, αλλά συναίβει το αντίθετο. Ο Χριστός επέλεξε απλούς, αγράμματους χωρίς βαρύτητα κοινωνική και χωρίς εκείνα τα προσόντα που θα τους καθιστούσαν άξιους να σταθούν δίπλα στον Μεσσία. Φανταστείτε και τότε περιμένανε τον Προφήτη Ηλία, όπως και τώρα άλλωστε. Και στις δύο των περιπτώσεων έκαναν και κάνουν λάθος. Πάλι ο Θεό θα στείλει ανθρώπους που δεν θα έχουν για εμάς καμία αξία.
Προφήτης με τον ορισμό που προέρχεται από την Παλαιά Διαθήκη, διότι τότε γεννήθηκε ο όρος του Προφήτη, σημαίνει αυτόν που αναγγέλλει, μεταφέρει το θέλημα του Θεού στους ανθρώπους. Με αυτήν την έννοια σήμερα και γενικότερα μετά Χριστόν, δεν υπάρχουν Προφήτες. Υπάρχουν πνευματικά υψηλά που μπορούν να εκφράσουν το τι θέλει ο Θεός χωρίς όμως να υπάρχει η άμεση επικοινωνία Θεού – ανθρώπου όπως υπήρχε στην Παλαιά Διαθήκη. Δηλαδή ο Θεός συνομιλούσε με τους Προφήτες, κάτι τέτοιοι φυσικά δεν συμβαίνει σήμερα. Γι’ αυτό και στην Αποκάλυψη αναφέρονται σαν μάρτυρες και όχι σαν προφήτες. Σε ένα σημείο ο Ιωάννης γράφει στις ημέρες της προφητείας τους, εννοώντας το χρονικό διάστημα που θα υποδεικνύουν τον Αντίχριστο και η συντριπτική πλειοψηφία του πλανήτη δεν θα τους πιστεύει, όπως ακριβώς συμβαίνει και τώρα.
Ο Θεός έστειλε με τους σύγχρονους «προφήτες» του το μήνυμα της γέννησης του Αντίχριστου: με τον άγιο πατέρα Αρσένιο Κουμπούγια (πού είχα την ευλογία να συναντήσω και να με ενημερώσει προσωπικά για την γέννηση του Αντίχριστου και με διαβεβαίωσε ότι θα ζήσω τα χρόνια του Αντίχριστου), ο οποίος ομολόγησε σε πολλούς ότι ο Αντίχριστος γεννήθηκε το 1983 (τεκμηριωμένο και εξακριβωμένο), τον άγιο πατέρα Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη ο οποίος πάλι ενημέρωσε τα πνευματικά του παιδιά για την γέννηση του Αντίχριστου και τέλος τον πατέρα Μάξιμο που έκανε ακόμα πιο γνωστή την συγκεκριμένη πληροφορία που ήδη είχε αποκαλύψει ο Θεός στους δύο προηγούμενους άγιους πατέρας, ότι δηλαδή ο Αντίχριστος γεννήθηκε το 1983 και όπως είναι φυσικό θα κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνισή του μόλις γίνει 30 ετών, δηλαδή το 2013.
Τώρα όποιος έχει τα μάτια του ανοικτά, καθαρά, χωρίς εγωισμό και πιστεύει με όλην την δύναμη της καρδιάς του, ότι το έτος 1983 και το έτος 2013 είναι θεόσταλτη ενημέρωση για την γέννηση και την εμφάνιση του Αντίχριστου, θα δει και θα αντιληφθεί ότι ο Αντίχριστος δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Edward Josepe Snowden. Ο οποίος έγινε ήρωας παγκοσμίως χωρίς λόγο και αιτία επειδή μας φανέρωσε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ μας παρακολουθούν. Γελοίο τελείως λες και ήταν κάτι που δεν το γνωρίζαμε, λες και οι gardians δεν το ήξεραν, ούτε η ευρωπαϊκή βουλή το ήξερε. Είναι τόσο οφθαλμοφανές ότι θέλουν με υποχθόνιο τρόπο να τον αναδείξουν σε ήρωα και απορώ πως δεν το αντιλαμβάνεται ο κόσμος, και καλό ο απονήρευτος και αυτός που δεν πιστεύει τα εσχατολογικά το καταλαβαίνω, αλλά όλοι αυτοί που πιστεύουν το 1983 και το 2013, μου είναι αδιανόητο. Το ότι δόθηκε σε κάποιους μέσω Θείας αποκαλύψεως το χρέος και η υποχρέωση να ομολογήσουν στον κόσμο αυτές τις πληροφορίες, δεν σημαίνει ότι διαθέτουν την αποκλειστικότητα ούτε το αλάθητο και φυσικά δεν είναι θεοί. Ο Θεός μπορεί να στείλει ένα 12χρονο παιδί και έναν 80χρονο άνδρα για να υποδείξουν και να διαδραματίσουν τον ρόλο αυτών των πολυσυζητημένων μαρτύρων της Αποκαλύψεως.
Στο μυαλό μας τόσα χρόνια είχαμε λανθασμένα δημιουργήσει το πρότυπο των μαρτύρων της Αποκαλύψεως ως δύο ισχυρών Προφητών που θα καθηλώνουν με την παρουσία τους και με τα θαύματά τους. Αυτό το πρότυπο είναι λάθος διότι ο Θεός ποτέ δεν έστειλε κάτι ανάλογο. Το μόνο ανάλογο με αυτό ήταν ο Μωυσής, ο οποίος άνοιξε την ερυθρά, ο οποίος έλαμπε ως αστήρ μετά την κατά πρόσωπο με πρόσωπο συνομιλία του με τον ίδιο τον Θεό, και πάλι όμως οι άνθρωποι δεν τον σεβάστηκαν και τον αμφισβητούσαν με την πρώτη ευκαιρία. Ο πατέρας Αρσένιος ήταν από τους πιο σεβάσμιους και πνευματικούς ιερείς της Ελλάδας και όμως όταν είπε ότι γεννήθηκε ο Αντίχριστος δεν έγινε τίποτα. Δεν το είπε κάποιος τυχαίος κληρικός, αλλά μία από τις μεγάλες μορφές και όμως ακούσατε τίποτα;; Διότι το είπε την ίδια χρονιά, δηλαδή το 1983. Ακούσατε τίποτε λοιπόν, διαδόθηκε το συγκλονιστικό αυτό μήνυμα;;;; Όχι. Έπρεπε να έρθει το 2006 για να πουν κάποιοι, ναι όντως μας το είχε πει και το πατέρας Αρσένιος. Το ίδιο ακριβώς και με τον πατέρα Βησσαρίωνα, άθικτο και με ευωδία το σκήνωμά του, στοιχεία που δείχνουν αγιότητα. Πολλοί συνυπολογίζοντας και τον θαυμαστό βίο του τον θεώρησαν ως Άγιο του Θεού και πολύ καλά έκαναν. Που είναι λοιπόν όλοι αυτοί να διαδώσουν με αυταπάρνηση αυτό που η ίδια η Παναγία φανέρωσε στον Άγιό τους;;;;;;;; Πουθενά!!!!!!!!!!!!!!.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ δεν ζητάμε με αγνή καρδιά να μάθουμε την πληροφορία του Θεού, αλλά ζητάμε θαυματοποιούς και θεάματα. Ο Θεός δεν είναι star system, δεν κάνει θαύματα προς εντυπωσιασμούς  και για να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά κάνει θαύματα ανεξήγητα πέρα από τους φυσικούς νόμους, με την διαφορά ότι μιλούν στην  καρδιά και όχι στα μάτια. Μήπως δεν ήταν ανεξήγητο θαύμα το άστρο της Βηθλεέμ, το οποίο δεν εκτελούσε κίνηση σύμφωνα με τα υπόλοιπα αστέρια του ουρανού, μήπως δεν ήταν φρικιαστικό θαύμα το σκοτείνιασμα του ουρανού την ώρα της σταυρώσεως του Σωτήρα, το οποίο δεν μπορούσε να εξηγηθεί με τους νόμους της αστρονομίας. Και όμως κανείς δεν έδωσε σημασία. Ξέρετε μόνον ποιος έδωσε σημασία ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης (ο οποίος δεν ήταν παρόν κάτω από τον Σταυρό), και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που πίστεψε τον Παύλο.
Κι εμείς σήμερα για να  πιστέψουμε τον Αντίχριστο περιμένουμε δύο γέρους με μαγκούρες να δίνουν προσταγές στον ουρανό και στην γη και να συμβαίνουν θαύματα και αναταραχές. Έλα όμως που δεν θα γίνει έτσι ή τουλάχιστον όχι από την αρχή. Ο Θεός θέλει Πίστη όχι ανθρώπους να τρέχουν πίσω από θαυματοποιούς. 
Ο Θεός στην Άγια Ορθόδοξη ιστορία, αλλά και στο παρελθόν έδειξε καθαρά ότι είναι δίκαιος, ταπεινός, και ΑΠΛΟΣ. Ο Θεός για να μας τα διδάξει αυτά έκανε το γάιδαρο να μιλήσει, έκανε τα παιδιά προφήτες και τους βοσκούς, μάρτυρες του συγκλονιστικότερου συμβάντος όλων των εποχών, της Θείας Γέννησης του Ιησού. Σκεφτείτε ότι στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο κάποιοι μετέπειτα Άγιοι είχαν αντίρρηση στο να μιλήσει ο Άγιος Σπυρίδωνας, διότι ήταν γέρος και αγράμματος.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ο Θεός δεν θέλει και δεν απαιτεί πτυχία, ούτε ψάχνει επιτυχημένους, ούτε διάσημους, αλλά καθαρούς στην καρδιά κι όχι απαραίτητα αναμάρτητους (μην ξεχνάμε ότι ο Μωυσής είχε διαπράξει φόνο, κι ο Δαβίδ μοιχεία και εν δυνάμει φόνο). Ψάχνει ανθρώπους ταπεινούς σε όλα κι όχι μόνο στον χαρακτήρα (δηλαδή στην καταγωγή, στην μόρφωση, στην εμφάνιση) αλλά κυρίως ανθρώπους να βάζουν την Πίστη πάνω από την προσωπική διάκριση και να μην επιζητούν τιμές και δικαίωση.
ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΚΙ ΑΣ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν και ειδικά όταν είναι σε υψηλά πνευματικά επίπεδα να θεωρεί ότι έχει την απόλυτη γνώση και την αποκλειστικότητα στα πνευματικά δρώμενα, αλλιώς όλα όσα έχει διαβάσει του είναι άχρηστα.
Όταν ο Θεός επιλέγει κάποιον για το οτιδήποτε μικρό ή μεγάλο δεν σημαίνει ότι αυτός διαθέτει αγιότητα, αλλά ότι πληρεί τις προϋποθέσεις για την εκάστοτε αποστολή. Το μόνο που έχει ως πλεονέκτημα ο επιλεγμένος είναι ότι του δίνεται η δυνατότητα (ανάλογα και με την δυσκολία της «αποστολής») να σβήσει αμαρτίες. Ο Θείος Παύλος τι ήταν, διώκτης των χριστιανών. Αν έλεγαν σε κάποιον τότε το εξής: ο ίδιος ο Χριστός θα φανερωθεί στον Παύλο, θα του μιλήσει και θα του αναθέσει την πιο δύσκολη αποστολή. Ποιός θα το πίστευε πριν συμβεί;;;;
Το κυριότερο σε μια τέτοια περίπτωση δεν είναι το γιατί έγινε η συγκεκριμένη επιλογή, αλλά η πραγματοποίηση του Θελήματος του Θεού. Όσο μεγάλη και σπουδαία κι άν είναι η αποστολή δεν μετρά η δόξα και η δικαίωση του επιλεγμένου, αλλά η πραγμάτωση του Θείου θελήματος. Εάν επιθυμήσουμε να δικαιωθούμε ή να δοξαστούμε μέσω του Θεού, τότε το μόνο που θα πετύχουμε είναι να γκρεμιστούμε.Παράδειγμα ο Ιωάννης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής, ο οποίος τότε ξεχάστηκε στην φυλακή και πέθανε, δεν βρήκε δικαίωση από τους σύγχρονους με αυτόν ανθρώπους, όμως εκπλήρωσε την προσταγή του Θεού και συγκαταλέγεται ως ο πρώτος μεταξύ των ανδρών.
Ακριβώς αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Εφόσον το πιστεύουμε ότι είμαστε στα έσχατα χρόνια και ότι ο Αντίχριστος έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του, πρέπει να το ομολογούμε (ο καθένας με την κλίση του, τις δυνατότητές του και το κουράγιο που του έχει δώσει ο Θεός) και να ενημερώνουμε όσους μπορούμε ότι ο Σνόουντεν είναι ο Αντίχριστος. Δεν έχει καμία σημασία ποιος το βρήκε πρώτος ή δεύτερος, αλλά ποιος θα κάνει όσο το δυνατόν καλύτερα (ανάλογα με τις δυνάμεις του) το έργο του Θεού.
Είναι πλάνη να λέμε: έλα μωρέ εμένα ποιος θα με πιστέψει ένα δύο άτομα το πολύ. Ο Θεός δίνει δυνατότητες και θα πει: Νίκο σου έδωσα προσόντα για να ενημερώσεις 2000 ανθρώπους και το είπες μόνο σε 50, παίρνεις αρνητική βαθμολογία. Γιάννη σου έδωσα προσόντα  να ενημερώσεις 3 ανθρώπους και εσύ ενημέρωσες 4, παίρνεις άριστα και κάτι παραπάνω.

Καλό αγώνα.

 Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή πριν την πλήρη αποκάλυψη του προσώπου του Αντίχριστου. Μέχρι τώρα τον αντιληφθήκαμε από τα θεόσταλτα μηνύματα για την γέννησή του το 1983 (θεωρία πατρός Μαξίμου, αληθινές μαρτυρίες προσώπων που είχαν επαφές με τον πατέρα Αρσένιο Κομπούγια αλλά και από την προσωπική επαφή που είχα κι εγώ μαζί του το 1995, καθώς και από τον πατέρα Βησσαρίωνα με επίσημη μαρτυρία του μόνου εν ζωή πνευματικού παιδιού του πως ο Αντίχριστος γεννήθηκε το 1983), αλλά και την εμφάνισή του το 2013. Μόνο ένας άνθρωπος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2013 και έγινε παγκοσμίως γνωστός και ήρωας ταυτόχρονα και εξελίχθηκε ως το δεύτερο πιο διάσημο άτομο του 2013 σε όλο το διαδίκτυο και μάλιστα αυτό μέσα σε μισό χρόνο το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Κι όμως η δόξα του και η φήμη του δεν σταματά εδώ αλλά προχώρησε την ημέρα των Χριστουγέννων με την παγκόσμια εμφάνισή του και την ομιλία του μετά την βασίλισσα της Αγγλίας, και το κορυφαίο, ότι προτάθηκε για το Νόμπελ ειρήνης. Όλα αυτά έγιναν μέχρι σήμερα Φεβρουάριος του 2014, δηλαδή σε λιγότερο από έναν χρόνο από την πρώτη εμφάνισή του. Εάν αυτό δεν είναι φοβερό τότε τι είναι!!!! Και μην ξεχνάμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να τον καλέσουν να μιλήσει τον Απρίλιο του 2014, φανταστείτε την φήμη και την τηλεθέαση που θα έχει αυτή η αναμετάδοση και το πόσο ακόμα θα απογειωθεί η δημοτικότητά του και ο ηρωισμός του. Φυσικά μιλάμε για τον Edward Joseph Snowden 
Edward = Εδουάρδος (βασιλικό όνομα) = προστάτης της ευημερίας
 Joseph = Ιωσήφ = αυτός που ο θεός τον έπλασε τέλειο
 Snowden = κρυψώνα χιονιού, σπίτι χιονιού, λευκότητα = αγνότητα
 Ένα πολύ ισχυρό και άκρα σημαδιακό και εννοιολογικό όνομα. Ένα όνομα που δείχνει βασιλική καταγωγή, θεϊκή εύνοια και την αγνότητα που όντος εκπέμπει αυτός ο άνθρωπος. Ο Αντίχριστος ως γνωστό υποτίθεται ότι θα κατάγεται από την βασιλική γενιά του Δαβίδ θα είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα προσόντα του Μεσσία αλλά και την καθαρότητα της ψυχής. Βλέπουμε πως το όνομά του που αποτελείται από τρία μέρη και όχι από δύο όπως γίνεται συνήθως, συγκεντρώνει την βασιλική καταγωγή, την θεϊκότητα και την αγνότητα. ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΙΩΣΗΦ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ONOMA ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΩΣ ΜΕΣΣΙΑ. Ας δούμε λίγο στην Αγία Γραφή περί των ονομάτων και το πώς ο Θεός αποκαλύπτει και με ποιον τρόπο τα μέλλοντα. Όπως όλοι γνωρίζουμε στον Ησαΐα ζ΄ 14 αναφέρεται τον τρόπο της ενσάρκωσης του Υιού και Λόγου του Θεού και το όνομά Του (Εμμανουήλ). Όμως στα Ευαγγέλια βλέπουμε πως ο άγγελος διέταξε τον Ιωσήφ κάτι διαφορετικό Ματθαίος α΄ 21, δηλαδή να ονομάσει τον Υιό και Λόγου του Θεού Ιησού. Τι συμπέρασμα βγάζουμε από αυτά. Φυσικά όχι ότι ο Θεός λέει ψέματα ή ότι προσπαθεί να μας αποπροσανατολίσει ή ότι ο θεός μπορεί να αλλάξει τα σχέδιά Του. Αυτό που πρέπει πάντα να έχουμε στο νου μας και στην διάνοιά μας είναι να διακρίνουμε το πνεύμα και το τι θέλει να πει ο θεός κι όχι το αυτό καθαυτό νόημα των λέξεων. «Εστί μέν άλογον, φησι και σκαιόν τό μή τή δυνάμει του σκοπού προσέχειν αλλά ταίς λέξεσιν.» (Άγιος Αναστάσιος Σιναΐτης). Δηλαδή ο θεός ενημερώνει μέσω του Ησαΐα για την γέννηση του Θεανθρώπου δίνοντας πραγματικά στοιχεία την Παρθένα Μαρία και για το παιδί ότι θα είναι αυτό που σημαίνει το όνομα Εμμανουήλ = ο Θεός μαζί μας. Δηλαδή το θείο βρέφος θα είναι ο ίδιος ο Θεός που θα ζει κάτω στη γη σωματικός μαζί μας. Το παιδί αυτό θα είναι το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος που θα είναι δια παντός μαζί μας σαν Θεάνθρωπος. Ο Θεός δεν αποκάλυψε το όνομα του Θεανθρώπου για λόγους που γνωρίζει η άπειρος σοφία Του και που εμείς δεν μπορούμε να τους καταλάβουμε. Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα φανέρωσε το όνομα στον Ιωσήφ τον Μνήστωρ, ούτε καν στην υπεραγία μητέρα του Ιησού. Έτσι τελικά σε όλην την Καινή Διαθήκη ο Υιός και Λόγος του Θεού αναφέρεται σαν Ιησούς και όχι σαν Εμμανουήλ. «ἐγὼ ἐλήλυθα ἐν τῷ ὀνόματι τοῦ πατρός μου, καὶ οὐ λαμβάνετέ με· ἐὰν ἄλλος ἔλθῃ ἐν τῷ ὀνόματι τῷ ἰδίῳ, ἐκεῖνον λήψεσθε» Στο πασίγνωστο αυτό χωρίο ο Χριστός μας λέει: Εγώ ήρθα και σας μιλώ εξ ονόματος και κατ’ εντολή του Πατρός Μου, δηλαδή του Θεού που είναι στον ουρανό. Όταν όμως έρθει ο άλλος ο οποίος θα ενεργεί και θα μιλά αφεαυτού αυτόν θα πιστέψετε. Δηλαδή ο Χριστός ήρθε κατ’ εντολή του επουράνιου Πατέρα αυτό σημαίνει το: ἐν τῷ ὀνόματι. Όπως και εμείς σήμερα λέμε: «εν ονόματι του νόμου συλλαμβάνεσαι». Έτσι λοιπόν όταν ο άλλος (Αντίχριστος) θα έλθει εν ονόματι = δηλαδή κατ’ εντολή ποιανού; Μας το λέει ευθύς αμέσως ο Χριστός «εν τω ονόματι» δηλαδή κατ’ εντολή του εαυτού του. Και πιο καθαρά ο Χριστός πάντα έλεγε μην δοξάζεται εμένα αλλά τον Πατέρα που με έστειλε, ενώ ο Αντίχριστος δεν θα αναφέρει πέμψαντα, αλλά τον εαυτό του πάντα. Έτσι κάνει και ο Snowden: «δεν αντέχω να ζω σε έναν κόσμο που όλοι και όλα παρακολουθούνται». Δεν λέει ότι τον έστειλε κάποιος να μιλήσει αλλά ότι αυτός ο ίδιος δεν αντέχει αυτό που συμβαίνει και νιώθει την ανάγκη να αντιδράσει. Δηλαδή στο συγκεκριμένο χωρίο το πνεύμα είναι από πού προέρχεται η ενέργεια της εντολή, που στην περίπτωση του Ιησού Χριστού είναι το Θείο Θέλημα και Σχέδιο, ενώ στην περίπτωση του Αντίχριστου θα είναι προσωπικό. Αλλά ακόμα και εάν το πάρουμε κυριολεκτικά στην νεοελληνική γλώσσα και όχι στην γραμματικής της εποχής που γράφτηκαν τα Ευαγγέλια, διότι η σωστή γραμματική είναι στο όνομα του ίδιου δηλαδή του Αντίχριστου, ακόμα κι αν λοιπόν θεωρήσουμε ότι αναφέρει στο ίδιο όνομα με τον Χριστό τότε το σωστό είναι το όνομα Ιησούς διότι αυτό ήταν τελικά το όνομά του κι όχι το Εμμανουήλ.

Η Αγίας Γραφή μας ενημερώνει απόλυτα για την εμφάνιση του Αντίχριστου, όμως δεν δίνει το όνομά του, και αυτό είναι φυσικό. Φανταστείτε να γνωρίζαμε το όνομά του δηλαδή το Ιωσήφ στην προκειμένη περίπτωση. Τότε σε όλο το διάβα της Ιστορίας, το συγκεκριμένο όνομα θα ήταν μισητό και όσοι λέγονταν Ιωσήφ θα τους κοιτούσαμε ύποπτα μήπως και είναι ο Αντίχριστος, κάτι που δεν θα ήταν δίκαιο. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο Θεός θα επέτρεπε ο Αντίχριστος να έχει  ίδιο όνομα με τον Υιό και Λόγο Του. Και δεν πιστεύω ότι και διάβολος θα ήθελε κάτι τέτοιο. Ο διάβολος επιθυμεί κάτι πιο μεγαλειώδες που να παραπέμπει σε εξουσία και δύναμη. 

Για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε σαφώς τον Αντίχριστο δεν θα πρέπει να σκεφτόμαστε σαν χριστιανοί, γιατί τότε υπάρχει προκατάληψη κι όχι αντικειμενικότητα ως προς το τι θα εκπροσωπεί για κάποιους, και συγκεκριμένα για τους Εβραίους. Ο Αντίχριστος για τους Εβραίους είναι ο αναμενόμενος Μεσσίας. Δηλαδή είναι ένας τέλειος άνθρωπος, με σοφία, καθαρότητα απέναντι στον Θεό, ηγετικά προσόντα, ένας που θα συγκεντρώνει όλα τα χαρίσματα των Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης, που θα γνωρίζει απέξω όλους τους νόμους του Ισραήλ θρησκευτικούς και μη, αλλά το κυριότερο και αυτό που κάνει τον Μεσσία των Εβραίων να ξεχωρίζει από τους Μεσσίες άλλων λαών είναι και η πολιτική του ταυτότητα. Δηλαδή συνήθως οι Μεσσίας έχουν κυρίως θρησκευτική υπόσταση κι όχι πολιτική. Οι Μεσσίες συνήθως αναφέρονται σε πνευματική υπόσταση ως ανώτεροι άνθρωποι πνευματικά που καθοδηγούν με γνώμονα το δίκαιο, και κυρίως την σωτηρία της ψυχής και της ψυχικής ανάτασης γενικότερα. Οι Εβραίοι διαφέρουν και σε αυτό. Για τους Εβραίους ο Μεσσίας θα έχει κυρίως πολιτικά ηγετικά προσόντα, στρατιωτικά και λιγότερο θρησκευτικά. Οι Εβραίοι περιμένουν έναν απελευθερωτή, έναν άνθρωποι που θα συγκεντρώνει πολιτική δύναμη, στρατιωτική εξουσία και όλα αυτά συνοδευόμενα από τέλεια θρησκευτική πειθαρχία. Δεν περιμένουν δηλαδή ένα θρησκευτικό ηγέτη αλλά έναν επίγειο ηγέτη που θα τους ανυψώσει σαν έθνος που αν χρειαστεί θα πολεμήσει. Δηλαδή στους Εβραίους ταιριάζει σαν Μεσσίας ένας άνθρωπος σαν τον Μέγα Αλέξανδρο κι όχι ένας άνθρωπος σαν τον Δαλάι Λάμα ή τον Κομφούκιο.

Άλλωστε αυτό φαίνεται και στους Ευαγγελιστές που ακόμα και οι αυτοί είχαν την ίδια αντίληψη για τον Μεσσία. Ας μην ξεχνάμε ότι ζήτησαν από τον Ιησού πρωτοκαθεδρίες, γιατί νόμιζαν ότι θα μπει στα Ιεροσόλυμα και θα κάτσει βασιλιάς υποτάσσοντας τους Ρωμαίους. Όμως η προσδοκία τους για τον Μεσσία τους δεν σταματά εδώ, αλλά επεκτείνεται και σε παγκόσμιο επίπεδο. Δηλαδή δεν τους αρκεί να ιδρύσουν ένα δικό τους αυτόνομο βασίλειο αλλά επιθυμούν ο Μεσσίας τους να γίνει κυρίαρχος όλου του κόσμου και αυτοί να απολαύσουν του να είναι το ανώτερο και το αγαπημένο έθνος του «Θεού».

Έχει πολύ ενδιαφέρον να ψάξουμε πιο πρόσωπο της Παλαιάς Διαθήκης διαθέτει όλα αυτά τα προσόντα που απαιτούν οι Εβραίοι να συγκεντρώνει ο Μεσσίας τους. Κάποιος από τους Προφήτες δεν είναι διότι αυτοί είχαν μόνο θρησκευτική αποστολή και δεν ανακατευόντουσαν με την πολιτική και την εξουσία. Μεγάλες προσωπικότητες που είχαν ρόλο αρχηγού και ηγέτη του λαού, βασιλιά, θρησκευτικού ηγέτη και με στρατιωτικές ικανότητες είναι λίγοι και είναι οι έξης. Ο Μωυσής, ο Δαβίδ, ο Σολομώντας, ο Αβραάμ. Όμως κανένας από αυτούς δεν είχε εμβέλεια επιρροής μεγαλύτερη από τα διοικητικά όρια του Ισραήλ και των γύρω από αυτό χωρών. Λείπει δηλαδή από τα πρόσωπα της Παλαιάς Διαθήκης η παγκοσμιότητα της εξουσίας τους.

Μόνο ένα πρόσωπο της Παλαιάς Διαθήκης συγκεντρώνει σχεδόν όλα τα προσόντα που έχουν προτάξει οι Εβραίοι σαν χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ο Μεσσίας. Μόνο ένας είχε παγκόσμια εξουσία, μόνο ένας συγκέντρωσε τα πλούτη όλου του κόσμου, μόνο ένας είχε επίσης και σοφία και ηθική, μόνο ένας διάθετε επίσης το προσόν να τον έχουν προσκυνήσει όλες οι φυλές του Ισραήλ, μόνο ένας επίσης είχε το προσόν να θεωρείται ο σωτήρας του Ισραήλ και μόνο ένας είναι αυτός που διαθέτει όλα αυτά συν το όνομά του να δηλώνει την τελειότητά του. Και κάτι ακόμα είναι ο μόνος στα μάτια των Εβραίων και το τονίζω αυτό στα μάτια των Εβραίων και στα δικά μας μάτια, που είναι προφητευμένο για αυτόν στα έσχατα χρόνια ότι θα είναι ισχυρός, ότι θα συντριβούν οι εχθροί του, ότι ο Θεός θα του δώσει ευλογία και για τον ουρανό και για όλη την γη, μια ευλογία που θα είναι παντοτινή. Αυτός λοιπόν δεν είναι άλλος από τον Πάγκαλο Ιωσήφ που τιμά η Εκκλησία μας την Μεγάλη Δευτέρα.

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά. Σύμφωνα με τον Εβραϊκό νόμο για να μπορεί να διδάξει κάποιος σε θρησκευτικό και σε πολιτικό επίπεδο πρέπει να κλείσει το τριακοστό έτος κάτι που σεβάστηκε και ο Ιησούς Χριστός. Αυτό λοιπόν είναι κάτι που λέμε εξαρχής ότι ο Αντίχριστος εφόσον γεννήθηκε το 1983 θα ξεκινήσει την επίσημη παγκόσμια πορεία του όταν κλείσει τριάντα έτη ζωής δηλαδή το 2013, όπως και πράγματι έγινε με τον Snowden, ο οποίος έκλεισε τριάντα έτη τον Ιούνιο του 2013. Ακριβώς το ίδιο έγινε και με τον Ιωσήφ τον Πάγκαλο τον έναν εκ τους 12 υιούς του Ιακώβ (ο Ιακώβ ονομάστηκε από τον Θεό Ισραήλ κάτι πολύ σημαντικό για την μελέτη μας). Ζούσε φυλακισμένος του Φαραώ και μόλις συμπλήρωσε 30 έτη παρουσιάστηκε  μπροστά του κ αι του ερμήνευσε το όνειρο, γεγονός που τον ανέδειξε και μεγάλο και τρανό.

Γένεσις μα΄ 46 ᾿Ιωσὴφ δὲ ἦν ἐτῶν τριάκοντα, ὅτε ἔστη ἐναντίον Φαραὼ βασιλέως Αἰγύπτου. ᾿Εξῆλθε δὲ ᾿Ιωσὴφ ἀπὸ προσώπου Φαραώ, καὶ διῆλθε πᾶσαν γῆν Αἰγύπτου.

Όπως όλοι γνωρίζουμε μετά από αυτό ο Φαραώ κατέστησε τον Ιωσήφ αρχηγό σε ότι βρώσιμο διέθετε η Αίγυπτος, η πιο πλούσια, η πιο μεγάλη και πιο δυνατή χώρα του τότε κόσμου. Ο Ιωσήφ έγινε ο πιο δυνατός άνθρωπος μετά τον Φαραώ και όλος ο κόσμος στην κυριολεξία πήγαινε στην Αίγυπτο για να αγοράσει σιτάρι και τα υπόλοιπα αγαθά που διέθετε. Και ο λόγος που η Αίγυπτος διέθετε απόθεμα ήταν η ερμηνεία του ονείρου του Φαραώ από τον Ιωσήφ και φυσικά η καλή  και  άριστη διαχείριση που έκανε τα 7 έτη της αφθονίας. Έτσι ο Ιωσήφ έγινε ο παγκόσμιος διαχειριστής των βρώσιμων αγαθών.

Γένεσις μα΄  57 καὶ πᾶσαι αἱ χῶραι ἦλθον εἰς Αἴγυπτον ἀγοράζειν πρὸς ᾿Ιωσήφ· ἐπεκράτησε γὰρ ὁ λιμὸς ἐν πάσῃ τῇ γῇ.

Γένεσις μβ΄  6 ᾿Ιωσὴφ δὲ ἦν ὁ ἄρχων τῆς γῆς, οὗτος ἐπώλει παντὶ τῷ λαῷ τῆς γῆς· ἐλθόντες δὲ οἱ ἀδελφοὶ ᾿Ιωσὴφ προσεκύνησαν αὐτῷ ἐπὶ πρόσωπον ἐπὶ τὴν γῆν. 

Βλέπουμε με αποδείξεις από την Αγία Γραφή πως ο Ιωσήφ ήταν ο άρχων της γης εκείνη την εποχή και πως τον προσκύνησε όλο το Ισραήλ. Είναι το μόνο πρόσωπο της Παλαιάς Διαθήκης που χαίρει της αποδοχής όλων των φυλών του Ισραήλ.  

Πριν συνεχίσω θέλω να πω για να μην παρεξηγηθώ ότι με αυτά που γράφουμε δεν μειώνουμε τον μεγάλο αυτόν Προφήτη και γενάρχη της Παλαιάς Διαθήκης. Ο Ιωσήφ ο Πάγκαλος θεωρείτε Άγιος και μεγάλη προσωπικότητα από την Εκκλησία μας, διότι ήταν δίκαιος, σοφός και με αγάπη προς τον Θεό και σύμφωνα με τους Αγίους λειτουργεί και σαν προτύπωση του Ιησού. Όμως είπαμε και πιο πάνω πρέπει να σκεφτούμε σαν Εβραίοι και όχι σαν χριστιανοί για να αντιληφθούμε ποιος από τους πρωταγωνιστές της Παλαιάς Διαθήκης συγκεντρώνει τα προσόντα του Μεσσία των Εβραίων.

Στο κεφάλαιο μζ΄ της Γένεσις στους στίχους 13-25 φαίνεται ότι ο Ιωσήφ συγκέντρωσε τον πλούτο «όλου» του κόσμου. Στην αρχή όλο το χρήμα διότι πήγαιναν από παντού και αγόραζαν με χρήματα. Στην συνέχεια όταν τελείωσαν τα χρήματα αγόραζαν εις είδος, δηλαδή πούλαγαν τα ζώα τους και αγόραζαν αγαθά και ψωμί. Κάποτε τελείωσαν και τα ζώα και τότε ο Ιωσήφ τους είπε να δώσουν τα χωράφια τους. Στο τέλος συγκέντρωσε όλο τον πλούτο της Αιγύπτου στον Φαραώ και  τότε έδωσε στον κόσμο σπόρο να φυτέψει και τους ζήτησε το ένα πέμπτο και τα υπόλοιπα τα χάρισε στον κόσμο. Και μετά φυσικά ο κόσμος τον ευχαριστούσε. Έτσι ακριβώς θα γίνει και με τον Αντίχριστο, θα συγκεντρώσει όλο τον πλούτο. Φυσικά δεν θα τον συγκεντρώσει όπως ο δίκαιος και σοφός Ιωσήφ, αλλά θα του τον συγκεντρώσει το αντίχριστο σύστημα και θα του τον προσφέρει και μετά ο κόσμος θα τον ευχαριστεί για τις παροχές που θα του  δίνει. 

Επίσης ο Ιωσήφ έσωσε το Ισραήλ μιας ακόμα και μεταφορικά εφόσον ο Ιακώβ είναι ο Ισραήλ σώθηκε από τον Ιωσήφ με την κάθοδό του στην Αίγυπτο όπου έζησε υπό την προστασία του Ιωσήφ. Έτσι έστω και τυπικά ο Ιωσήφ έσωσε όλο το Ισραήλ. Διότι εάν δεν ήταν ο ευνοούμενος του Φαραώ ίσως το γένος των Εβραίων να είχε άλλη κατάληξη, μετά την επταετή περίοδο των παγκοσμίων στερήσεων.

Και τώρα το πιο συγκλονιστικό σημάδι που δείχνει την σπουδαιότητα αυτού του ονόματος όπου σαφέστατα έχει Μεσσιανική αξία ΠΑΝΤΑ ΣΚΕΦΤΟΜΕΝΟΙ ΩΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑ ΟΧΙ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.  Όπως όλοι γνωρίζουμε ο Ισραήλ, δηλαδή ο Ιακώβ, πριν πεθάνει φώναξε και τα 12 παιδιά του, τις επερχόμενες 12 φυλές του Ισραήλ, ώστε να τους αναγγείλει τι θα συμβεί σε αυτούς και γενικά ποια θα είναι η  κατάληξή τους, του καθένας χωριστά.

Γένεσις μθ΄  ΕΚΑΛΕΣΕ δὲ ᾿Ιακὼβ τοὺς υἱοὺς αὐτοῦ καὶ εἶπεν αὐτοῖς· συνάχθητε, ἵνα ἀναγγείλω ὑμῖν, τί ἀπαντήσει ὑμῖν ἐπ᾿ ἐσχάτων τῶν ἡμερῶν· 2 ἀθροίσθητε καὶ ἀκούσατέ μου, υἱοὶ ᾿Ιακώβ, ἀκούσατε ᾿Ισραὴλ τοῦ πατρὸς ὑμῶν.

Εδώ λοιπόν μιλώντας στον Ιούδα προφητεύει ότι από την γενιά του θα προέλθει ο Υιός και Λόγος του Θεού. Μιλώντας στον Δαν ξέρουμε όλοι ότι προφητεύει πως απόγονός του θα είναι ο Αντίχριστος. Πιο συγκεκριμένα από τα 12 παιδιά στα έξι αναφέρεται με χείριστα λόγια (Ρουβήν, Συμεών, Λευΐ, Δαν, Γαδ, Βενιαμήν). Σε τέσσερα από αυτά κάνει απλή αναφορά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο (Ζαβουλών, Ισσάχαρ, Νεφθαλείμ, Ασήρ). Και περισσεύουν δύο ο Ιούδας και ο Ιωσήφ. Στον Ιούδας αφιερώνονται πέντε στίχοι (8-12) και προφητεύεται η καταγωγή του Θεανθρώπου Ιησού. Ακριβώς με το ίδιο μεγαλείο και με 5 στίχους επίσης (22-26) αναφέρεται με φοβερή ευλογία και υπέροχα λόγια για την κατάληξη της φυλής του Ιωσήφ. (ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ ΙΟΥΔΑ-ΙΩΣΗΦ, ΟΥΤΕ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ, ΕΙΠΑΜΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΡΑ=ΠΕΝΤΑΤΕΥΧΟΣ=ΤΑ 5 ΠΡΩΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΩΥΣΗ=ΤΑ ΙΕΡΟΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΣΑΝ ΕΒΡΑΙΟΙ). Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ο Ιωσήφ θα είναι αυξημένος  και ανίκητος ενώπιων των εχθρών του, όσοι του επιτεθούν θα κατατροπωθούν. Ο Θεός θα τον βοηθήσει και θα τον ευλογήσει σε όλα και στον ουρανό και στην γη, και η ευλογία αυτή θα είναι παντοτινή.  Και κάτι πολύ σημαντικό ότι η ευλογία του Ιωσήφ θα μεταδίδεται και όσους τον ακολουθούν. Πραγματικά φοβερά λόγια που ταιριάζουν απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία του Μεσσία.

Και το κερασάκι στην τούρτα έρχεται με του τι σημαίνει το όνομα

Ιωσήφ = αυτός που ο Θεός τον έπλασε τέλειο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΙΩΣΗΦ. 

Ας συνεχίσουμε για λίγο ακόμα του  να είμαστε Εβραίοι μελετητές και ας δούμε τι λέει η Καμπάλα για το θέμα του Μεσσία και γενικότερα περί «πνευματικών» θεμάτων. Και για να σας βοηθήσω δεν θα σας αναγκάσω να αγοράσετε την μετάφραση της Εβραϊκής Καμπάλας απλά δείτε ένα site http://kabbalahsecrets.com/.

Το φοβερό είναι ότι οι Καμπαλιστές δίνουν ως έτος της τελικής παρουσίας του Μεσσία τους, ποιο λέτε; το 2018! Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Αυτό που μετρά όμως είναι η εξήγηση που δίνουν για αυτό.

Πάμε λοιπόν και προσέξτε πολύ σας ΠΑΡΑΚΑΛΩ. Οι Εβραίοι έχουν το εξής πιστεύο και την εξής θεωρία ότι η ζωή θα κρατήσει 6000 χρόνια με την μορφή που την ζούμε τώρα, και αυτό γιατί ο Θεός έκανε 6 ημέρες να δημιουργήσει τον κόσμο, άρα και η επίγεια ζωή θα κρατήσει 6000 χρόνια, μετά θα έρθει η μεσσιανική περίοδο (=Μεσσίας, Γ΄ Ναός κ.λπ.). Όμως σύμφωνα με τους Καμπαλιστές δεν θα γίνει ακριβώς έτσι, αλλά η αυστηρή Μεσσιανική  περίοδος θα ξεκινήσει το 2018 (5778 με την δική τους αρίθμηση), δηλαδή 222 χρόνια πιο νωρίς.

Οι έξι πρώτοι στίχοι της εβραϊκής βίβλου ξεκινάνε με το γράμμα άλφα. Το άλφα στην Εβραϊκή γλώσσα συμβολίζει τον αριθμό 1000. Εξού και τα 6000 έτη πριν έρθει η Μεσσιανική περίοδος. Ο λεξάριθμος του άλφα στα Εβραϊκά είναι 111. Το νούμερο 111 έχει εσχατολογική αξία για τους Εβραίους διότι συμβολίζει την αρχή των πάντων και τον «Θεό» τους.

Έτσι λοιπόν στην Καμπάλα αναφέρουν πως το νούμερο 222 (=2 x111) είναι η αρχή όλης της ευλογίας όχι μόνο γιατί 222 =111×2, αλλά και γιατί ο λεξάριθμος της λέξης bechor= πρωτότοκος και εκλεκτός είναι επίσης 222. Όπως γνωρίζουμε για τους Εβραίους ο πρωτότοκος και τα πρωτοτόκια έχουν ύψιστη σημασία και σημαίνει ευλογία και η αρχή των πάντων, και δεν είναι τυχαίο που για αυτούς ο εκλεκτός έχει συνώνυμο του τον πρωτότοκο.

Έτσι  λοιπόν ο εκλεκτός που φέρει μαζί του την ευλογία των πρωτοτοκίων έχει λεξάριθμο 222. Δηλαδή ο εκλεκτός έχει διπλή υπόσταση, είναι ο εκλεκτός και έχει και τα πρωτοτόκια, άρα έχει δύο φορές της ευλογία της αρχής. Αρχή=111, δύο φορές η αρχή  = 2×111=222, επίσης εκλεκτός/πρωτότοτκος=222. Αυτό λοιπόν δεν το θεωρούν τυχαίο οι Εβραίοι και γι’ αυτό δηλώνουν πως το νούμερο 222 είναι η πηγή όλων των ευλογιών και το μέσο που θα τους οδηγήσει εκεί.

 17 καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ. 18 Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς’

Ας κάνουμε λοιπόν ότι μας λέει η Αποκάλυψη και ας δούμε πόσο μας κάνει σε αναλογία γραμμάτων, δηλαδή να βρούμε τον λεξάριθμο του πλήρους ονόματος του Αντίχριστου, έτσι όπως ο ίδιος γράφει το όνομά του:

Edward Joseph Snoeden = 222 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τώρα αν κάποιος επιμένει ακόμα στις συμπτώσεις, δικαίωμά του, εγώ πάντως θα διαφωνήσω και νομίζω ότι είναι ολοφάνερο ότι ένας μελετημένος Εβραίος καταλαβαίνει αμέσως ότι ο Snowden είναι ο αναμενόμενος Μεσσίας τους. Ας έρθουμε όμως και στο περίφημο 666. Πριν όμως το αναλύσουμε ας δούμε για πιο λόγο ο Ιωάννης ο Θεολόγος αναφέρει ότι χρειάζεται σοφία για να βρεις τον αριθμό 666.

Σύμφωνα με τους Πατέρες ο Διάβολος είναι πιο έξυπνος από τον πιο έξυπνο άνθρωπο, πιο πονηρός και πιο πανούργος από όσο είναι όλοι οι άνθρωποι μαζί. Φανταστείτε ότι έχει τόσο πανουργία και πονηριά που την στιγμή που ήταν στον σταυρό ο Ιησούς έκανε τους στρατιώτες να πουν: εάν όντως είσαι  ο Υιός του Θεού κατέβα από τον σταυρό και τον εαυτό σου να σώσεις και όλους εμάς να κάνεις να σε πιστέψουμε…». Ένα πολύ καλό και πιστικό επιχείρημα για να πιστέψουν όντως οι πάντες, παρευρισκόμενοι και μη. Εάν όμως ο Χριστός κατέβαινε από τον σταυρό δεν θα ολοκληρωνόταν η αποστολή του που ήταν να κατέβει στον Άδη και να νικήσει τον θάνατο και να χαρίσει σε όλους την αιώνια ζωή και την Ανάσταση. Άλλο παράδειγμα: Εάν έχετε προσέξει στην αγιογραφία της Γεννήσεως δείχνει πιο πέρα από την φάτνη τον Ιωσήφ να συνομιλεί με έναν γέρο. Ο γέρος αυτός είναι ο Διάβολος ο οποίος προσπαθεί να σπείρει την αμφιβολία στον Ιωσήφ για την αγνότητα της Μαρίας ώστε να την διώξει με όλες τις συνέπειες. Βλέπουμε πως ο Διάβολος δεν το βάζει ποτέ κάτω και πάντα προσπαθεί με όλην την εξυπνάδα, την πανουργία και τους υποχθόνιους τρόπους που καλά γνωρίζει, να καταστρέψει το σχέδιο του Θεού για την σωτηρία του ανθρώπου. Έτσι λοιπόν ο Ιωάννης προσπαθεί να μας τον δείξει με σοφό τρόπο χωρίς να αποκαλύπτει το όνομά του, διότι τότε ο Διάβολος θα του άλλαζε το όνομα. Προσπαθεί να μας τον δείξει με αριθμό, αλλά όχι με τον πραγματικό αριθμό του διότι και τότε ο Διάβολος θα τον άλλαζε. Θεωρείται ποτέ δυνατόν ο διαβολές τώρα που παίζει το τελευταίο χαρτί του να μην βάλει όλες του τις δυνάμεις για να προστατέψει τον Αντίχριστο και το σχέδιο του να πλανήσει ει δυνατόν όλες τις ψυχές του κόσμου και να τις παρασύρει μαζί του;;; 

Ας δούμε τώρα πως προκύπτει το 666. Πρέπει να προσέξουμε πως ο Ιωάννης μας περιγράφει τον Αντίχριστο, αλλά και τον τρόπο που ο Θείος Παύλος ομιλεί περί αυτού. Πάμε πρώτα στην Αποκάλυψη κεφάλαιο ιγ΄ στίχο 17

 καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ

 και στίχος 18

 Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸςγὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς’

Και ο Απόστολος Παύλος στην Β΄ προς Θεσσαλονικείς επιστολή κεφάλαιο β΄ στίχο 3

 μή τις ὑμᾶς ἐξαπατήσῃ κατὰ μηδένα τρόπον· ὅτι ἐὰν μὴ ἔλθῃ ἡ ἀποστασία πρῶτον καὶ ἀποκαλυφθῇ ὁ ἄνθρωπος τῆς ἁμαρτίας, ὁ υἱὸς τῆς ἀπωλείας,

στίχο 6

καὶ νῦν τὸ κατέχον οἴδατε, εἰς τὸ ἀποκαλυφθῆναι αὐτὸν ἐν τῷ ἑαυτοῦ καιρῷ· 

και στίχο 8

 καὶ τότε ἀποκαλυφθήσεται ὁ ἄνομος, ὃν ὁ Κύριος ἀναλώσει τῷ πνεύματι τοῦ στόματος αὐτοῦ καὶ καταργήσει τῇ ἐπιφανείᾳ τῆς παρουσίας αὐτοῦ· 

Βλέπουμε τον Ιωάννη τον Θεολόγο όταν ομιλεί για το χάραγμα να αναφέρεται σε αυτό με τρεις διαφορετικούς τρόπους; Χάραγμα, όνομα, αριθμός

Όταν ομιλεί για τον αριθμό του Αντίχριστου να αναφέρεται τρεις φορές σε αυτόν μέσα στον ίδιο στίχο.

Το ίδιο κάνει και ο Απόστολος, τρεις φορές αναφέρει την ίδια λέξη, που έχει να κάνει με την εμφάνιση του Αντίχριστου.

Γιατί άραγε;;;!!! ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 222 καταλαβαίνουμε γιατί  αυτή η επιμονή στην τριαδική επανάληψη των λέξεων. ΔΙΟΤΙ

222+222+222=666    όπως καταλήγει και ο Ιωάννης ο Θεολόγος.

Δηλαδή, πρώτα μας λέει να βρούμε τον αριθμό του ονόματός του 222 και στην συνέχεια μας λέει τι να κάνουμε με αυτόν τον αριθμό. Να τον υπολογίσουμε τρεις φορές, δηλαδή 666 όπως μας επιβεβαιώνει και ο ίδιος. 

Και κάτι εξίσου σημαντικό. Ο Απόστολος Παύλος όταν ομιλεί περί την εμφάνιση του Αντίχριστου αναφέρει καθαρά πιο καθαρά δεν γίνεται. Ο Αντίχριστος θα αποκαλυφθεί δεν θα ανακαλυφθεί και μάλιστα όπως λέει στον στίχο 6 θα αποκαλύψει τον εαυτό του σε αυστηρά προκαθορισμένο χρόνο. Σε αυτό συμφωνούν και οι Άγιοι οι οποίοι αναφέρουν κατηγορηματικά ότι η ανάδειξή του θα επιτελείται με απόλυτη μυστικότητα και κανείς δεν θα ξέρει τίποτα. Δεν είναι λογικό να γνωρίζει κάποιος, ο διάβολος τον προφυλάσσει ως κόρη οφθαλμού και θα τον εμφανίσει από το πουθενά ώστε να μην μπορεί να τον ενοχλήσει και να τον εμποδίσει κανείς. Εάν τον γνωρίζαμε από πριν δεν θα υπήρξε νόημα της έγκαιρης ενημέρωσης από τον Θεό. Εξάλλου και στην Αποκάλυψη στο ιγ΄ κεφάλαιο ο Θεός αναφέρει μέσω του Ιωάννη ότι θα τον καταλάβουμε μετά τα θαύματα που θα επιτελέσει ο Ψευδοπροφήτης και όταν έρθει το σφράγισμα. Ακόμα και στα Ευαγγέλια ο Ιησούς μας «διατάζει» να προσέξουμε τα σημάδια δηλαδή να επαγρυπνούμε και να έχουμε το νους μας όταν τα δούμε. Δηλαδή θα προσέξουμε τα σημεία των καιρών κι όχι το πρόσωπό του. Είναι πολύ σημαντικό. Αλλιώς ο Ιησούς θα έλεγε όταν τον δείτε να ξέρετε ότι εγγύς εστί επί θύρας. Όμως το εγγύς εστί επί θύρας αναφέρεται στα σημεία των καιρών κι όχι σε πρόσωπο.
Εάν γνωρίζαμε το πρόσωπο του Αντίχριστου συγκεκριμένα από το 1995 που διάφοροι κυρίως ξένοι {καθολικοί και προτεστάντες} ομιλούν για τον γιο του Ρότσιλ και τον πρίγκηπα της Αγγλίας τον Ουίλιαμ εάν επαναλαμβάνω γνωρίζαμε τον Αντίχριστο 18 χρόνια πριν αρχίσει το έργο του τότε προς τι αυτό που αναφέρει η Αγία Γραφεί και οι Άγιοί μας για την μεγαλύτερη πλάνη όλων των εποχών. Τότε δεν θα υπήρχε πλάνη αλλά όλα θα ήταν εύκολα. Βλέπετε δεν συνάδει η γνώση του προσώπου του Αντίχριστου με την μεγαλύτερη πλάνη και με το να πλανηθούν και οι εκλεκτοί, τότε θα ταίριαζε να πλανηθούν οι χαζοί και οι ανυπάκουοι.
Κάποιοι από αυτούς που στηρίζουν την άποψη του Ουίλιαμ και του Ρότσιλ είναι βαλτοί από τα όργανα του Αντίχριστου να μας πλανήσουν. Εάν γνωρίζανε το πρόσωπο του Αντίχριστου τότε θα γνωρίζανε και τον χρόνο εμφάνισής του ως παγκόσμιου ηγέτη αλλά και τον χρόνο της Β΄Παρουσίας και δεν θα λένε αυτό που λένε, ότι δεν ξέρουμε ακριβώς. Δεν θα σιωπούσαν και το κυριότερο δεν θα επέμεναν στο να μην μιλάνε και να μην φωνάζουν για την ιδιότητά του αλλά να περιμένουμε να κάνει την κίνησή του. 
ΤΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ. ΕΑΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΙΙΛΙΑΜ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΠΛΟ ΚΑΚΟ. ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΝΕ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ. 
ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ. ΜΩΡΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ.
Ο λόγος που είμαι επιθετικός και αγενής είναι ο εξής. Έχω δεχτεί επίθεση και πραγματικά δεν καταλαβαίνω το γιατί. Έχω μία γνώμη, είναι δικαίωμά μου να το πω και όπως βλέπεται το στηρίζω με επιχειρήματα. Τώρα εάν κάνω λάθος σε λίγο χρόνο θα φανεί, δεν χρειάζεται να βιάζεστε. Εάν όντως ο Οιίλιαμ ή κάπποιος άλλος είναι ο Αντίχριστος θα ταχθώ στο πλάι αυτού, όποιος κι αν είναι αυτός που θα τον δείξει, θα του ζητήσω συγνώμη για το λάθος μου που τον κατηγόρησα. Έτσι ενεργεί κάποιος ο οποίος θέλει να αντιδράσει στο σχέδιο του Διαβόλου.
Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο SNOWDEN ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΠΡΙΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗ, ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ Η ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ.

Αποκάλυψη κεφάλαιο ια΄ στίχος 8

 καὶ τὸ πτῶμα αὐτῶν ἐπὶ τῆς πλατείας τῆς πόλεως τῆς μεγάλης, ἥτις καλεῖται πνευματικῶς Σόδομα καὶ Αἴγυπτος, ὅπου καὶ ὁ Κύριος αὐτῶν ἐσταυρώθη. 

Λουκάς κεφάλαιο 17

  20 Ἐπερωτηθεὶς δὲ ὑπὸ τῶν Φαρισαίων πότε ἔρχεται ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ, ἀπεκρίθη αὐτοῖς καὶ εἶπεν· Οὐκ ἔρχεται ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ μετὰ παρατηρήσεως, ………… 28 ὁμοίως καὶ ὡς ἐγένετο ἐν ταῖς ἡμέραις Λώτ· ἤσθιον, ἔπινον, ἠγόραζον, ἐπώλουν, ἐφύτευον, ᾠκοδόμουν· 29 ᾗ δὲ ἡμέρᾳ ἐξῆλθε Λὼτ ἀπὸ Σοδόμων, ἔβρεξε πῦρ καὶ θεῖον ἀπ’ οὐρανοῦ καὶ ἀπώλεσεν ἅπαντας. 30 κατὰ τὰ αὐτὰ ἔσται ᾗ ἡμέρᾳ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἀποκαλύπτεται.  

Στο συγκεκριμένο χωρίο της Αποκαλύψεως ο Ιωάννης αναφέρεται στον θάνατο των δύο μαρτύρων που θα στείλει ο Θεός στα χρόνια του Αντίχριστου. Συγκεκριμένα στον τόπο που θα επιτελεστεί ο θάνατός τους, και αυτός θα είναι η πλατεία μιας πόλης. Αυτή η πόλη πνευματικά καλείται Σόδομα και Αίγυπτος και επειδή αυτό είναι μπερδεμένο ο Ιωάννης το αποσαφηνίζει και μας λέει ότι θα γίνει στην πόλη που ο Κύριός μας σταυρώθηκε, δηλαδή στα Ιεροσόλυμα. Για ποιο λόγο όμως ο Ιωάννης να αναφέρει τα Σόδομα;

Στο κατά Λουκά Ευαγγέλιο καταλαβαίνουμε τον λόγο. Όταν ο Ιησούς ρωτάτε από τους Φαρισαίους για την Βασιλεία των ουρανών, αναφέρεται ξεκάθαρα στον Λώτ και στον τρόπο που έφυγε από την πόλη του τα Σόδομα. Μόλις έφυγε ο Λωτ από την πόλη ήρθε η οργή του Θεού. Όμως ο Λωτ δεν έφυγε μόνος και κυρίως δεν έφυγε αβοήθητος !!!! Έφυγε με την βοήθεια δύο αγγέλων που του έστειλε ο Θεός. Γι’ αυτό λοιπόν ο Ιωάννης αναφέρει τα Σόδομα, αυτοί οι δύο μάρτυρες που θα στείλει ο Θεός τα χρονιά του Αντίχριστου θα παίξουν τον ρόλο αυτό. Θα βοηθήσουν τους ανθρώπους κυρίως υποδεικνύοντας τον Αντίχριστο και λιγότερο με το τι πρέπει να κάνουν. Διότι αδέλφιά μου γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε, από τον Ιωάννη τον Θεολόγο και από τους Αγίους μας, δεν πρέπει να σφραγιστούμε και να φύγουμε στα όρη (ή όπου  έχει ταχθεί στον καθένα από εμάς να πάει) και να κρυφτούμε μέχρι να έρθει η στιγμή της Δευτέρας Παρουσίας, και να είμαστε σίγουροι ότι ο Θεός δεν θα μας αφήσει αβοήθητους.

Τώρα έρχεται το ερώτημα της Αιγύπτου. Ο Λωτ αναφέρεται διότι είχε την βοήθεια δύο αντρών. Και εμείς στα έσχατα χρόνια όμοιος θα έχουμε την βοήθεια των δύο μαρτύρων του Θεού. Η Αίγυπτος που κολλάει όμως;;!! ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ;;; Διότι ο Ιωάννης το λέει, θα σας μιλήσω πνευματικά: τα Σόδομα τα αναφέρω για να συσχετίσω τους δύο μάρτυρες του Θεού που θα σκοτώσει ο Αντίχριστος με την βοήθεια που είχε ο Λωτ. Ποιος θα είναι όμως ο ρόλος των δύο αυτών ανθρώπων;; Θα υποδεικνύουν τον Αντίχριστο. Μήπως ο Αντίχριστος θα έχει σχέση με την Αίγυπτο;;  ΠΑΝΤΩΣ το Εβραϊκό όνομα του Αντίχριστου, ΙΩΣΗΦ έχει σχέση με την Αίγυπτο. 

  01-02-2014 και η παγκόσμια συνωμοσία για την ανάδειξη του Snowden συνεχίζεται.Προτάθηκε για το Νόμπελ ειρήνης διότι με τις ενέργειες του έκανε τον κόσμο πιο ασφαλή. Δηλαδή αδέλφια μου εκτός όλων των άλλων μας λένε στα μούτρα «είστε χαζοί». Από την σύγχρονη ιστορία έχουν περάσει τόσοι πραγματικά σωστοί άνθρωποι οι οποίοι δολοφονήθηκαν επειδή τόλμησαν να τα βάλουν με το κατεστημένο. Και τώρα προσπαθούν να πείσουν όλον τον κόσμο ότι υπάρχει ένας παγκόσμιος ήρωας ο οποίος έχει ήδη αλλάξει το ρουν των γεγονότων και η παγκόσμια παρακολούθηση έχει περιοριστεί και ότι όλοι ζούμε με περισσότερη ασφάλεια χάρη σε αυτόν. Δεν νομίζω να υπάρχει κανένας που να πιστεύει αυτό το παραμύθι. Αυτή η ύποπτη ανάδειξη ενός ψεύτικου και φτιαχτού ήρωα συνεχίζεται καθημερινά και επαναλαμβάνω κάθε τι που αναφέρεται σε αυτόν είναι παγκόσμιας εμβέλειας. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται πλέον να ψάχνουμε για να βρούμε κάτι, σε λίγο θα έρχεται μόνος του και θα μας χτυπά την πόρτα. Η ώρα του έρχεται και είναι ο Οκτώβρης του 2014. ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Η ώρα του αγώνα είναι πολύ κοντά, τα γεγονότα θα τρέξουν τόσο γρήγορα που θα βρεθούμε στο σφράγισμα χωρίς να το καταλάβουμε. Πρέπει να ξυπνήσουμε ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΝΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.
  Αδέλφια μου, βρισκόμαστε στην πρώτη βδομάδα του 2014 και ο Edward Joseph Snowden έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση ανήμερα τα Χριστούγεννα του 2013 ημέρα Τετάρτη. Βγήκε στο κανάλι 4 της Βρετανίας και έστειλε μήνυμα προσωπικής ελευθερίας προς τον Βρετανικό λαό και κατ’ επέκταση σε όλον τον κόσμο, μιας και το ολιγόλεπτο αυτό video μεταδόθηκε από το CCN και τις περισσότερες τηλεοράσεις του κόσμου, μέσε σε αυτές φυσικά και από τα δικά μας Ελληνικά κανάλια. Ο «κύριος» αυτός προβάλλεται ήδη σαν ο θιασώτης της ατομικής, προσωπικής και ιδιωτικής ελευθερίας όλων μας. Έρχεται ως σαν μετά Χριστό προφήτης να μας πει ότι όλοι μας παρακολουθούμαστε, λες και δεν το γνωρίζαμε. Έρχεται να κατηγορήσει τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ότι παρακολουθούν όλον τον κόσμο, λες και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν το κάνει, λες και είναι η μοναδική κυβέρνηση του κόσμου που παρακολουθεί τους πολίτες της. Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο, ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του διαβόλου, του πνευματικού του πατέρα δηλαδή. Και επειδή τίποτα σε αυτόν τον κόσμο δεν γίνεται τυχαία, η πρώτη του επίσημη πλέον εμφάνιση κι όχι σαν κυνηγημένου και επικηρυγμένου που ήταν τους έξι προηγούμενους μήνες, έγινε ημέρα Τετάρτη και Χριστούγεννα. Ήρθε ο τέλειος συνεργάτης του διαβόλου την ημέρα της Θείας Γέννησης να αμαυρώσει την ενσάρκωση του Θείου Λόγου, και συμβολικά ημέρα Τετάρτη που είναι η μέρα που προδόθηκε ο Κύριός μας από τον Ιούδα και γι’ αυτό άλλωστε κάνουμε νηστεία αυτήν την ημέρα. Θυμηθείτε ότι από εδώ και στο εξής θα κάνει όλο και περισσότερες παγκοσμίου πάντα εμβέλειας εμφανίσεις και θα προβάλλεται ως το καλό παιδί που μιλά για την ατομική ελευθερία. ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ δεν είναι τυχαίο που το θέμα που επέλεξε ο ίδιος ο διάβολος μέσω του Αντιχρίστου αφορά στην ατομική ελευθερία. Θα μπορούσε κάλλιστα να ασχοληθεί με την παγκόσμια οικονομική κρίση και μέσω προτάσεων να οδηγήσει στην έξοδο από αυτήν και αυτόματα θα γινόταν ήρωας όλων των λαών, θα μπορούσε να μιλήσει για την ειρήνη και λύσει χρόνια προβλήματα, όπως το Μεσανατολικό, το Κυπριακό κ.α. και πάλι θα αναγνωριζόταν ως σπουδαίο πρόσωπο. Όμως θίγει το θέμα της ατομικής ελευθερίας όπως πάντα κάνει ο διάβολος για να ρίξει τα δίχτυα του στον άνθρωπο. ΑΝ έχετε προσέξει όλοι οι σατανιστές λένε πάντα το ίδιο: ο Διάβολος δεν είναι σαν τον Θεό, αφήνει τον άνθρωπο ελεύθερο χωρίς να του δημιουργεί τύψεις, χωρίς να τον ελέγχει για τις πράξεις του, χωρίς να του βάζει περιορισμούς και απαγορευτικά, ο διάβολος αφήνει τους «πιστούς» του ελεύθερους να ζουν όπως θέλουν αυτοί χωρίς νηστείες, προσευχές και υποδείξεις στον τρόπο ζωής τους και πάνω από όλα χωρίς να σε κάνει να αισθάνεσαι ότι σε βλέπει πάντα το «μάτι» του Θεού σε κάθε σου κίνηση και να σε υποβάλλει σε φόβο μην κάνεις κάτι και σε κρίνει με την αυστηρότητά Του. Αυτό λοιπόν έρχεται τώρα ο Snowden-Αντίχριστος να μας διδάξει ότι πρέπει να είμαστε ελεύθερη στην καθημερινή μας ζωή. Το επόμενο βήμα του θα είναι να παραστεί και στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και μετά από αυτό θα του συμβεί αυτό που αναφέρεται στην Αποκάλυψη για την πληγή της μάχαιρας και την υποτιθέμενη «ανάσταση-γιατρειά». Αδέλφια σας προτρέπω να διαδίδεται το γεγονός της πρώτης επίσημης παρουσίας του Αντίχριστου στις 25 Δεκεμβρίου του 2013 και να μην φοβάστε, ήδη ο Θεός κολόβωσε τα χρόνια και δεν θα έχουμε εφταετία όπως αναφέρουμε αρκετοί από τους Αγίους μας. Άρχισε η ώρα του αγώνα, όσο πιο νωρίς το φωνάξουμε ότι αυτός είναι ο Αντίχριστος τόσο πιο πιστευτή θα γίνουμε. Τώρα πρέπει να φωνάξουμε που ακόμα δεν έχει γίνει αγαπητός και αποδεκτός από όλους, τώρα πρέπει να τον υποδείξουμε, γιατί όταν θα είναι ο πιο διάσημος άνθρωπος θα νομίζουν ότι το κάνουμε από ζήλια, επαναλαμβάνω ΤΩΡΑ που ακόμα είναι νωρίς θα πρέπει να φωνάζουμε για το μέλλον του. Πρέπει να λέμε ότι αυτός που τώρα βλέπεται θα γίνει παγκόσμιος κυβερνήτης θα κάνει θαύματα και όταν τον δείτε στον παγκόσμιο θρόνο, θυμηθείτε ότι θα θελήσει να τον προσκυνήσετε σαν θεός σας, κάτι που δεν πρέπει με τίποτα να κάνουμε. Καλό αγώνα, ήρθε η ώρα αδέλφια μου να σβήσουμε αμαρτίες, ήρθε η ώρα να ξεπληρώσουμε το χρέος μας, προς τον Σωτήρα μας και να αγωνιστούμε εμείς γι’ αυτόν. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά δύο αδελφούς μας που με στήριξαν όταν άλλοι με αμφισβήτησαν, που με πίστεψαν όταν άλλοι με υποτίμησαν και που με ενημερώνουν διαρκώς για τα τεκταινόμενα, τα τρέχοντα νέα που μας αφορούν όλους και που παίζουν σημαντικό ρόλο στην σωτηρία της ψυχής μας. Αδελφέ Παναγιώτη και αδελφέ Ιωάννη σας ευχαριστώ βαθύτατα και εύχομαι όλοι μας να έχουμε καλό παράδεισο.
  Αδέλφιά μου η ώρα έφτασε είναι Ιούλιος του 2013 και ο Αντίχριστος ο υιός της απωλείας έκανε την δειλή και ταπεινή εμφάνισή του. Ο Edward Joseph Snowden ο υποτιθέμενος εραστής της παγκόσμιας ελευθερίας του λόγου και του δικαιώματος της ιδιωτικότητας δεν είναι άλλος από τον τέλειο συνεργάτου του διαβόλου, ο οποίος έχει ήδη αποκτήσει αρκετή φήμη και σε μερικά μέρη της υδρογείου κάνουν διαδηλώσεις υπέρ του. Προσέχτε μην πλανηθούμε από το αθώο, ταπεινό και δίκαιο παρουσιαστικό του. Θυμηθείτε σύντομα θα γίνει όλο και πιο γνωστό. Προς το παρόν οι ΗΠΑ τον έχουν επικηρύξει και προσπαθεί να βρει πολιτικό άσυλο, ενώ τα κράτη δεν του δίνουν. Μην εκπλαγείτε εάν του το δώσει τελικά το Βατικανό ή το Φανάρι. Οπότε και θα φανεί ποιος θα είναι και ο ψευδοπροφήτης. Σύντομα θα τον κυνηγήσουν και ή θα τον σκοτώσουν και θα «αναστηθεί» ή θα πληγωθεί και θα επιβιώσει. Τα μάτια μας ανοιχτά και να παρακολουθούμε την εξέλιξή του. Γεννήθηκε το 1983 και τώρα τον Ιούνιο που έγινε 30 ετών άρχισε να γίνεται γνωστός σε όλον τον κόσμο. Από το Χονγκ-Κονγκ μέχρι την Λατινική Αμερική και την Ευρώπη-Ρωσία. Επαναλαμβάνω τα μάτια μας ανοιχτά η ώρα έφτασε. Τελευταία πνευματική προσπάθεια διότι ο πόλεμος έφτασε. Διαδώστε το όσο πιο πολύ μπορείτε, έχουμε χρέος να τους ενημερώσουμε όλους και να τον έχουμε σε στενή παρακολούθηση. ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ!!!!! Θέλω να συνεχίσω και να σας πω, σχετικά με την ένσταση αρκετών που επικοινώνησαν μαζί μου. Πρώτον πως κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα και δεύτερον γιατί το όνομά του δεν βγάζει 666. Πρώτα θα απαντήσω στο δύσκολο. Το συμπέρασμα στο πως κατέξα σε αυτό το πρόσωπο εκτός από προσωπικό που οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο με βρήκε η πληροφορία, είναι κυρίως ο χρόνος εμφάνισής του στο μέσο του 2013, η ηλικία του (γεννημένος 2013) που συμφωνεί με την θεωρία του πατρός Μαξίμου, ο τρόπος εμφάνισής του, η ιδιότητά του, το ταπεινό του φρόνιμα, οι θυσίες που έκανε και η σιγουριά και η τόλμη του στις συνεντεύξεις που έδωσε. Όλοι περιμέναμε με αγωνία το 2013 για να εμφανιστεί ο Αντίχριστος, εμφανίστηκε λοιπόν ένας άνθρωπος 30άρης γεννημένος το 1983 όπως έχουμε υποστηρίξει και έχουμε και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένα θα είναι το κυριότερο κριτήριο για την αναγνώρισή του. Θα είναι τίμιος, σωστός, συμπαθητικός, ενάρετος, δίκαιος και θα αγωνίζεται για υψηλά ιδανικά ανιδιοτελώς και με γνώμονα το κοινό καλό και τον Θεό! Αυτα ακριβώς συγκεντρώνει ο άνθρωπός μας. Άφησε μια επιτυχημένη καριέρα σε μια δουλειά που πολύ θα ζήλευαν, στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, άφησε μια πλούσια ζωή (με σπίτι στην Χαβάη), άφησε μια όμορφη αρραβωνιαστικιά και όλα αυτά για να υποστηρίξει τον κάθε απλό άνθρωπο που κινδυνεύει από το πανίσχυρο σύστημα παρακολούθησης των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Λες κι εμείς δεν γνωρίζουμε ότι όλα παρακολουθούνται, από κινητά, σταθερά, e-mail, συνομιλίες εντός των οικιών μας κ.λπ. Άφησε τον επίγειο παράδεισο στον οποίο ζούσε κι επικυρήχτηκε και ζει σαν κυνηγημένος και ψάχνει απεγνωσμένα πολιτικό άσυλο, γιατί προτιμά να έχει την συνείδησή του καθαρή και τα ματιά του επίσης καθαρά για να κοιτά τον Θεό!!!! Κι όλα αυτά σχετικά ταπεινά χωρίς να προκαλεί τον πρώτο τίτλο στα ΜΜΕ, αλλά «ταπεινά» σαν όλες τις άλλες ειδήσεις κι όχι σαν κάτι εξαιρετικό, στην αρχή βέβαια διότι έπεται και συνέχεια. Η οποία θα συνεχίσει ταπεινά μέχρι να γίνει το μεγάλο μπαμ με την δολοφονία του ή την απόπειρα σύλληψης ή φόνου του. Όλα αυτά τον καθιστούν ως τον νούμερο ένα ύποπτο και πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι και να τον παρακολουθούμε ώστε να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά του. Δηλαδή να γνωρίζουμε το άμεσο μέλλον του. Ότι δεν θα αποτελέσει κι αυτός μια είδηση που θα περάσει και θα ξεχαστεί, αλλά σταδιακά θα αυξάνει χωρίς να είναι το πρώτο και μεγάλο θέμα, μέχρι όπως είπαμε το μεγάλο μπαμ. Και τώρα το εύκολο. Ο Διάβολος ή Σατανάς ή Πονηρός ή Απατεώνας είναι σύμφωνα με τον Κύριό μας και τους Αγίους μας, όνομα και πράγμα. Είναι πονηρός απατεώνας ο οποίος έχει εξαπατήσει μοναχούς, λαϊκούς, Αγίους, πνευματικούς μετασχηματιζόμενος σε άγγελο φωτός, στην μορφή της Παναγίας μας κ.λπ. Τώρα που όλοι περιμένουμε με την αριθμομηχανή στο χέρι είναι ποτέ δυνατόν να εμφανίσει τον άνθρωπό του και το όνομά του να κάνει 666;;;;!!!! Τότε δεν θα ήταν πονηρός και απατεώνας, αλλά βλάκας και αγαθός. Όμως μόνο αγαθός δεν είναι, ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν φανερώθηκε με την ιδιότητά του ούτε με τον πραγματικό σκοπό του. ΠΑΝΤΑ και επαναλαμβάνω ΠΑΝΤΑ εξαπατά με ψέμα, πλάνη και φαινομενική καλοσύνη για να πετύχει αυτό που θέλει. Είναι ποτέ δυνατόν να εμφανίσει τον τέλειο συνεργάτη του και το όνομά του να κάνει 666!!! Είναι σαν να θέλει να αποτύχει. Τότε τα χρόνια του Αντιχρίστου δεν θα ήταν η πιο μεγάλη πλάνη, αλλά η πιο ολοφάνερη αλήθεια. Το πραγματικό του πρόσωπο δεν το δείχνει ακόμα όπως δεν φανερώνει και το πραγματικό του όνομα, αυτό θα γίνει αργότερα. Εξάλλου ο Ιωάννης ο Θεολόγος το λέει ξεκάθαρα Αποκάλυψη κεφ. 13 στ. 18 Ωδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς´ Δηλαδή χρειάζεται σοφία και νου για να αποκρυπτογραφήσεις το 666. Κι αν αυτό το λέει ένας Ιωάννης Θεολόγος φανταστείτε τι σοφία και μυαλό απαιτείτε.

  
Βλέπουμε τους ηγέτες των θρησκειών που μετείχαν στην πρόσκληση για την σύγκλιση των τριών μεγάλων θρησκειών και την ανοικοδόμηση του τρίτου ναού που θα σημάνει την παγκόσμια θρησκευτική ειρήνη.
Και εδώ βλέπουμε πως προωθούν την ειρήνη και την ομόνοια μεταξύ Παλαιστινίων και Εβραίων, δηλαδή μεταξύ Ισλάμ και Ιουδαϊσμού. Φυσικά όλα αυτά θα γίνουν χάρη στον τρίτο ναό.

Φωτογραφία από Εβραϊκό site, που δείχνει στο λαό του Ισραήλ πως θα είναι ο ναός τους, δίπλα στο τέμενος του Ομάρ. 

Ορισμένες φορές συμβαίνουν απίστευτα πράγματα. Συμβαίνει κάτι που ακόμα και εμείς που γνωρίζουμε πως είμαστε δύο μόλις χρόνια πριν τον Αντίχριστο, δεν πιστεύουμε πως είναι αλήθεια. Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα για την πληροφορία, που ίσως φυσικά την γνωρίζεται και άλλοι. Η εφορία ανακοίνωσε πως θα γίνεται η φορολογική δήλωση από του χρόνου με γραμμωτό κώδικα (bar code system). Πραγματικά απίστευτο, δηλαδή του χρόνου τέτοιον καιρό, όλοι θα έχουμε τον δικό μας γραμμωτό κωδικό. Αυτό σε συνδυασμό με την δήλωση του υπουργού οικονομίας ότι από 01-01-2011, όλες οι συναλλαγές μεγαλύτερες από 1500 ευρώ θα είναι παράνομο να γίνονται με μετρητά, μας οδηγεί απευθείας στο συμπέρασμα, ότι πάμε ολοταχώς για την σταδιακή κατάργηση του χρήματος και τον νέο τρόπο αγοράς και πώλησης μέσω γραμμωτού κώδικα. Ακόμα και εάν θέλουμε να αυτοκαταρριφθούμε, τα γεγονότα δεν μας αφήνουν. Ακόμα κι αυτοί που λένε ότι είμαστε πλανεμένοι και γραφικοί πρέπει να είναι τελείως νοητικά ανάπηροι, εάν δεν βλέπουν πως έχουμε δίκιο. Δεν πρέπει κανείς να το βλέπει εγωιστικά. Εγώ δεν επιθυμώ να μας πουν μπράβο ούτε να μας παραδεχτούν. Αλλά δεν μπορούν να μας επιρρίπτουν ευθύνες ότι τρομοκρατούμε και ότι είμαστε πλανεμένοι, όταν σιγά-σιγά πραγματοποιούνται όλα. Εάν δεν θέλουν να πιστέψουν ότι έρχεται ο Αντίχριστος, είναι δικαίωμά τους, όμως δεν μπορούν να μας ζητούν να κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά μας. Ας κάνουν παράπονα στον «Έλληνα» Πρωθυπουργό που ζητά παγκόσμια κυβέρνηση και στο Ελληνικό κράτος που προσπαθεί να επιβάλλει τις οικονομικές συναλλαγές που αναφέρονται στην Αποκάλυψη. Αλλά και στη κρατούσα Εκκλησία που προσπαθεί πλέον φανερά να μας οδηγήσει στην εσχάτη προδοσία του Οικουμενισμού, και η οποία έχει επιλέξει ως μέντορά της τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος χαρίζει το «άγιο» κοράνιο και λέει δημόσια πως έχουμε τον ίδιο Θεό με τους Εβραίους. Εμείς και πάρα πολύ άλλοι που γνωρίζω λαϊκοί και κληρικοί, κάνουμε το χρέος μας, ο καθένας με τον τρόπο του και τα προσόντα που του έχει δώσει ο Θεός. Ο Θεός αγαπά την αλήθεια και απορρίπτει αυτούς που ηθελημένα την κρύβουν και λένε ψέματα για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από αυτήν. Όποιος δεν βλέπει ότι «τα σημεία των καιρών», που αναφέρονται στον Δανιήλ, στο Ευαγγέλιο και στην Αποκάλυψη, εξελίσσονται μπροστά στα μάτια μας ή είναι τυφλωμένος από την πνευματική κατάντια της εποχής μας (για αυτό και παρακαλούμε για πνευματική προσπάθεια) ή το κάνει επίτηδες και ανήκει στο στρατόπεδο του Αντίχριστου. Ναι δεν είναι υπερβολή, θέλουμε λιγότερο από δύο χρόνια για την πρώτη επίσημη παρουσία του. Είτε γίνει αμέσως παγκόσμια αντιληπτός είτε όχι θα εμφανιστεί στο τέλος του έτους 2011. Όποιος λοιπόν συνειδητά προσπαθεί να μας κοιμίσει είναι στο στρατόπεδό του.
Είναι πλέον φανερό ότι βιάζονται να φέρουν τα πράγματα εκεί που επιθυμεί ο Αντίχριστος. Βιάζονται να δώσουν σε όλους τους ανθρώπους ένα νούμερο (ΑΜΚΑ), βιάζονται να καταργήσουν το χρήμα (ανακοίνωση του Έλληνα υπουργού ότι από 01-01-2011, απαγορεύονται με μετρητά οι συναλλαγές πάνω από 1500 ευρώ), βιάζονται να επιβάλλουν παγκόσμια κυβέρνηση (δήλωση του πρώτου Προέδρου της Ε.Ε.), βιάζονται να επιβάλλουν μια παγκόσμια κοινή οικονομική πολιτική (δήλωση της Μέρκελ Μάϊος 2010), βιάζονται να καθιερώσουν ηλεκτρονικές εμπορικές συναλλαγές, χωρίς μετρητά δηλαδή και το σπουδαιότερο, βιάζονται να ενώσουν τις θρησκείες [1)Οικουμενική Σύνοδο άνοιξη 2011 στην Τουρκία και 2) παγκόσμιες δηλώσεις Ορθόδοξου Πατριάρχη και Μουσουλμάνου θρησκευτικού ηγέτη, για ένωση των τριών μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών]. Προσπαθούν να επηρεάσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη υπέρ της ανοικοδόμησης του τρίτου Ναού του Σολομώντα και έχουν επιφέρει χάος, φόβο και παγκόσμια αβεβαιότητα, καλλιεργώντας την αναγκαιότητα παρουσίας καινούργιου προσώπου στα παγκόσμια τεκταινόμενα, το οποίο να έχει την ικανότητα να φέρει την λύση, αλλά και την ηθική να επιβάλλει την δικαιοσύνη.
Δεν βιάζονται όμως μόνο για να προλάβουν, αλλά και για να πείσουν ότι όλα αυτά δεν έγιναν εξαιτίας του και κυρίως ότι δεν τα επέβαλλε αυτός. Δηλαδή όταν θα ισχυριστούμε ότι ο Αντίχριστος δημιούργησε το σύστημα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, θα μας απαντήσουν: ο υπουργός Οικονομίας σας απαγόρευσε τις συναλλαγές με μετρητά, η κυρία Μέρκελ ζήτησε κοινή παγκόσμια οικονομία, ο Πατριάρχης σας ένωσε τις θρησκείες, από κοινού Μουσουλμάνοι και Ιουδαίοι ανοικοδόμησαν τον Ναό, το σφράγισμα με μικροτσίπ δεν το εφάρμοσε αυτός πρώτος. Θα μας απορρίψουν δηλαδή όλα μας τα επιχειρήματα.
Να λοιπόν γιατί ο Θεός προνόησε να ενημερωθούμε, 7 χρόνια πριν γίνει ο Αντίχριστος παγκόσμια γνωστός. Το 2013 σίγουρα θα είναι το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο στον πλανήτη και ίσως να είναι και η χρονιά που θα σωθεί από κάτι τρομερό και θανατηφόρο, όπως λέει και η Αποκάλυψη, γεγονός που ο κόσμος θα θεωρήσει ως σημάδι/οιωνό. Φανταστείτε να μην γνωρίζαμε πότε γεννήθηκε, και να μην είχαμε το νου μας για όλα αυτά που γίνονται τα τελευταία χρόνια γύρω μας. Εδώ τώρα οι περισσότεροι δεν τα βλέπουν, παρά του ότι υπάρχει η ενημέρωση και παρά του ότι έχουμε πει όλοι όσοι ασχολούμαστε με το θέμα: ότι Αντίχριστος = μία κυβέρνηση, Αντίχριστος = μία θρησκεία, Αντίχριστος = ηλεκτρονικό χρήμα και ηλεκτρονικός τρόπος διακίνησης των αγαθών και πάλι οι συντριπτική πλειοψηφία δεν το βλέπει. Φανταστείτε ο Θεός να μην μας είχε ανοίξει τα μάτια, τότε σίγουρα κανείς δεν θα καταλάβαινε τι ακριβώς γίνεται και θα ερχόταν ο Αντίχριστος και οι πιο δυστυχείς μέρες όλων των εποχών χωρίς καμία ενημέρωση. Είναι ποτέ δυνατόν ο Κύριος να μην μας ενημέρωνε; Λοιπόν ακόμα υπάρχουν μερικοί «κακόβουλα ή εγωιστικά ή από φόβο» κατά την γνώμη μου, που επιμένουν ότι δεν πρέπει να δίνουμε ημερομηνίες. Θα δείτε όλοι σας, ότι παρά του ότι οι ημερομηνίες θα συμβούν ακριβώς, πάλι δεν θα το πιστεύουν οι άνθρωποι. Πολύ πιθανόν το τέλος του έτους 2011 να εμφανιστέι δημόσια πρώτη φορά, μέσα στο 2012 θα κάνει πιο επιβλητικές παρουσίες και το 2013 θα είναι παγκόσμια γνωστός, το 2013 θα είναι η χρονιά της παγκόσμιας καταξίωσης του. Και στο τέλος του 2014 με αρχές του 2015 θα γίνει και επίσημα κυρίαρχος του παγκόσμιου παιχνιδιού, παγκόσμιος κυβερνήτης δηλαδή. Όμως όπως όλοι γνωρίζουμε καλά, δεν θα είμαστε μόνοι, αλλά θα έχουμε βοηθούς μας τους δύο «Προφήτες» που θα μας ενισχύουν και θα υποδείξουν τον Αντίχριστο και τον Ψευτοπροφήτη. Και πάλι όμως οι άνθρωποι δεν θα πιστεύουν, μην νομίσετε δηλαδή πως όλα τα ΜΜΕ θα παίρνουν συνεντεύξεις από τον Προφήτη «Ηλία» και τον «Ιωάννη» τον Θεολόγο. Κανείς δεν θα μπορεί να αποδείξει την ταυτότητά τους, και θα τους παρουσιάζουν σαν αναρχικούς και τρομοκράτες και θα επικηρυχτούν. Πνευματικό αγώνα και τα μάτια μας ανοιχτά. Μην ξεχνάτε δεν θα δούμε μόνο δυσάρεστα αλλά και μεγάλα θαύματα. Πολλοί από εσάς ίσως να έχετε ήδη δει.

«…,ότι κατέβη ο διάβολος πρός υμάς έχων θυμόν μέγαν, ειδώς ότι ολίγον καιρόν έχει.»
«…,λυθήσεται ο σατανάς εκ τής φυλακής αυτού, και εξελεύσεται πλανήσαι τά έθνη τα εν ταίς τέσσαρσι γωνίαις της γής,…»
Αποκάλυψη ιβ΄12 και κ΄ 7-8 αντίστοιχα.
Πριν σχολιάσω τους παραπάνω στίχους, θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον που δείχνετε, και για το ότι με παροτρύνεται να συνεχίσω να γράφω, παρά του ότι κάποιοι νομίζουν ότι πρέπει να χαμηλώσω τους τόνους και να είμαι πιο προσεκτικός. Οι τόνοι όχι μόνο δεν πρέπει να πέσουν, αλλά όσο πλησιάζει ο καιρός οφείλουν να ανέβουν, και εφόσον δεν εμφανίζεται κανείς να βάλει ορισμένους και ορισμένα πράγματα στην θέση τους, θα το κάνω εγώ και ελπίζω ο Θεός να με στηρίξει και να με βοηθήσει. Όσο για την προσοχή, έχω ξανά πεί ότι δεν είμαι Άγιος ούτε Προφήτης και μπορεί μέσα στα δύο αυτά χρόνια που έχω γράψει και έχω πει τόσα, κάποια να είναι λάθος, αυτό που μετρά είναι η συνισταμένη και η κατεύθυνση της κάθε ενέργειας. Δεν θέλω να πω εμμέσως αυτό που πιστεύω, αλλά ευθέως. Από το 1993 υποστήριζα και πίστευα ότι θα ζήσουμε τα χρόνια του Αντίχριστου, και όσοι με γνωρίζουν θα θυμούνται ότι από τότε το «φώναζα», χωρίς βέβαια τότε να γνωρίζεις κανείς ακριβείς ημερομηνίες, αν και όπως είδαμε κάποιοι γνώριζαν ή είχαν πληροφορηθεί (πατέρας Βησσαρίωνας και πνευματικά παιδιά του και πατέρας Αρσένιος και κοντινά του άτομα). Αυτό λοιπόν που πιστεύω τώρα, μετά από όλα αυτά που έχουμε μάθει και έχουμε πληροφορηθεί, είναι ότι η πρώτη διακριτική του εμφάνιση θα γίνει στο τέλος του έτους 2011, άσχετα εάν τον αντιληφθούν λίγοι στην αρχή ή εάν δεν γίνει αμέσως παγκόσμια γνωστός (θα έρθει η στιγμή που θα στηρίξω με αιτιολογία αυτήν την θέση μου). Σίγουρα οι περισσότεροι θα τον δούμε μέσα στο 2012, και ασφαλώς το 2013 θα τον ξέρουν όλοι οι άνθρωποι στην γη. Δεν με ενδιαφέρει εάν τα πράγματα δεν πραγματοποιηθούν με την ακριβή σειρά, διότι έχω ένα πιστεύω και εάν υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να ζήσουμε σε δύο χρόνια τον Αντίχριστο και τον Ψευδοπροφήτη, θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου να ενημερωθεί ο κόσμος και να προετοιμαστεί για την μεγαλύτερη πλάνη όλων των εποχών.
Ας έρθουμε όμως στα παραπάνω χωρία της Αποκαλύψεως. Ο Σατανάς είναι μια ύπαρξη που έχει εμπειρία και γνώσεις χιλιάδων ετών. Είναι πανέξυπνος και γνωρίζει και καταλαβαίνει όλους μας με μία ματιά. Από την τεράστια εμπειρία του αντιλαμβάνεται τα πάθη και τις αδυναμίες μας και γνωρίζει με πιο ακριβώς τέχνασμα θα μας ρίξει στην αμαρτία, στην αμέλεια κ.λ.π. Ξέρει απέξω όλην την Αγία Γραφή και είναι ενημερωμένος για όλες τις εξελίξεις πριν από εμάς. Αυτό που του λείπει είναι η ταπείνωση, τα υπερήφανα μάτιά του, δεν τον αφήνουν να δει καθαρά κάποια πράγματα. Στην πρώτη Παρουσία του Κυρίου μας στην γη, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο Θεός καταδέχτηκε να γεννηθεί σε έναν στάβλο και να λάβει ταπεινωτικό θάνατο. Τώρα έχει πάρει το μάθημά του και δεν θα κάνει τα ίδια λάθη, αν και πάλι ο εγωισμός του δεν θα τον αφήσει να αντιληφθεί άλλα πράγματα που θα φανούν στο άμεσο μέλλον.
Όταν λοιπόν αναφέρει η Αγία Γραφή ότι ο διάβολος έχει θυμό μεγάλο [και έχει θυμό διότι γνωρίζει ότι έχει μείνει λίγος χρόνος (εμείς δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε)], θα πρέπει όλοι να κατεβάσουμε το κεφάλι, και όταν λέω όλοι, εννοώ όλοι, όποιοι κι αν είμαστε. Αναλογιστείτε μόνο ότι ο Μέγας Αντώνιος φοβήθηκε τις παγίδες του και μονολογώντας αναρωτήθηκε ποιος είναι αυτός που θα μπορέσει να αντεπεξέλθει, όλοι γνωρίζουμε πως ο Θεός του απάντησε ο ταπεινός. Στην εποχή που ζούμε, που το να είσαι ηθικός, να σκέφτεσαι το κοινό καλό κι όχι τον εαυτό σου, θεωρείτε ξεπερασμένο, σε μια εποχή που οι κληρικοί ζούνε σαν λαϊκοί και οι λαϊκοί ζούνε μακρυά από τον Θεό, είναι τρομερά δύσκολο να μπορέσεις να είσαι ταπεινός, είναι τρομερά δύσκολο να βρεις πνευματικούς να σου διδάξουν πραγματική ταπείνωση και όχι ταπεινολογία. Το ότι ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος γράφει ότι ο Διάολος θα έχει μεγάλο θυμό, θα πρέπει να μας τρομοκρατεί και η μόνη ασφάλεια και σωτηρία είναι να είμαστε κοντά στον Χριστό και στην Εκκλησία, σε ποια Εκκλησία όμως και σε ποιους πνευματικούς να απευθυνθούμε; Όταν η Εκκλησία επίσημα απάντησε ότι είναι υπέρ των πανθρησκειακών συμποσίων, όταν υπάρχουν πνευματικοί που ακόμα υποστηρίζουν ότι κανείς δεν γνωρίζει, όταν υπάρχουν πνευματικοί που δεν μπορούν να χωνέψουν ότι δεν βρήκαν αυτοί τις πληροφορίες των ημερομηνιών; 
Πρέπει όλοι να σκεφτούμε την βαθύτερη έννοια των λέξεων «θυμό μέγαν». Ο θυμός του και η μανία του θα πέσει και έχει ήδη πέσει κατά την γνώμη μου εδώ και αρκετά χρόνια σε όλα τα Ορθόδοξα κράτη, διαλύοντας τα ισχυρά (Ρωσία, Γιουγκοσλαβία) και εξαθλιώνοντας τα υπόλοιπα Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελλάδα, αλλά κυρίως εισχωρώντας στην διοίκηση της Εκκλησίας μας και διαφθείροντας τους κληρικούς μας, προδίδοντας την Αγία Πίστη μας και βάση καλά μελετημένου σχεδίου να την οδηγήσουν με αργά και σταθερά βήματα μακρυά από τις αποφάσεις των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων.
Ομοίως και στην αναφορά του Ιωάννη ότι θα έρθει για να πλανήσει όλην την γη, από άκρη σε άκρη, πάλι δεν πρέπει να το δούμε σαν μια απλή πλάνη με την γενικότερη έννοια. Η γνώμη μου είναι ότι η πρόταση αυτή περιέχει δύο σκέλη. Πρώτον η πλάνη θα είναι παγκόσμια και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχουμε μία πολιτική βούληση, παγκόσμια κυβέρνηση δηλαδή, αλλά και μία θρησκεία. Μόνο τότε θα έχουμε πλάνη σε όλα τα σημεία της γης. Για να πλανηθούν όλοι πρέπει πολιτικά να πέσουν οι άμυνες των λαών, να μην αισθάνονται υποχρέωση για την πατρίδα τους, να σιχαθούν τους πολιτικούς τους, να ζητήσουν παγκόσμια οικονομική πολιτική που να προασπίζει τα συμφέροντά τους και να αρχίσουν να εφαρμόζονται παγκόσμιες εντολές (εμβολιασμός για την γρίπη, καθιέρωση παγκόσμιων ημερών, παγκόσμιες ώρες που θα πρέπει όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη να σβήσουμε τα φώτα κ.α.). Αυτό όμως από μόνο του δεν φτάνει, και δεν φτάνει γιατί ο Αντίχριστος δεν θέλει να είναι μόνο πλανητάρχης, αλλά θέλει και να δοξαστεί ως Θεός. Θέλει ο διάβολος μέσω του Αντίχριστου να προσκυνηθεί από όλον τον κόσμο ως Θεός. Γι’ αυτό επιμένω ότι όποιος κληρικός δουλεύει για τον Οικουμενισμό, δουλεύει είτε το έχει αντιληφθεί είτε όχι, για τον Αντίχριστο και τον διάβολο.
Και δεύτερον, το μέγεθος της πλάνης έρχεται να χτυπήσει εμάς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς που γνωρίζουμε την αλήθεια από τους Αγίους Πατέρας μας. Και λέω από τους Αγίους μας, διότι την Αγία Γραφή την πιστεύουν και την διαβάζουν και τα υπόλοιπα χριστιανικά δόγματα/αιρέσεις, την ερμηνεία των Αγίων Πατέρων της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν την λαμβάνουν υπόψιν τους. Και οι Καθολικοί και οι Προτεστάντες γνωρίζουν ότι θα έρθει κάποτε ο Αντίχριστος, και ότι θα μας σφραγίσει. Για τον λόγο αυτό θα χτυπήσει εμάς κατευθείαν στα αναφερόμενα των Αγίων Πατέρων μας και ενώ άλλα θα περιμένουμε άλλα θα προκύψουν. Ο διάβολος γνωρίζει καλά τι ακριβώς περιμένουμε και θα προσπαθήσει να τα αλλοιώσει όλα, όπως λέει και ο Ιωάννης είναι λίγος ο χρόνος του και θα επιστρατεύσει όλον τον θυμό και την πλάνη του. Παράδειγμα όλοι περιμένουμε ότι ο Ψευδοπροφήτης θα είναι ο Πάπας της Ρώμης. Όμως όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση σήμερα, ο σημερινός Πάπας δεν φαίνεται να είναι ικανός να πείσει τον κόσμο ως πνευματικός ηγέτης που θα σταθεί και θα προωθήσει τον Αντίχριστο. Είπαμε πάλι σε αυτήν την ιστοσελίδα, ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε την εκδοχή ο Ψευδοπροφήτης να μην είναι ο Πάπας, αλλά κάποιο άλλο πρόσωπο έκπληξη, υπεράνω πάσης υποψίας, λόγο θέσης κυρίως. Επίσης όλοι περιμένουμε να γκρεμιστεί το τέμενος του Ομάρ για να χτιστεί ο Ναός του Σολομώντα. Και πάλι σε αυτήν την ιστοσελίδα, ύστερα από ένα κατατοπιστικότατο σχόλιο ενός αγαπητού αδελφού, που τον ευχαριστούμε για μία ακόμα φορά, είδαμε ότι μάλλον θα χτιστεί δίπλα από το τέμενος και μάλιστα όπως παγκοσμίως προβάλλουνε (και υπόπτως όπως έχουμε αναφέρει πιο πάνω, καθόλου δεν έχει σχολιαστεί από τον τύπο αυτή η θεωρία στην Ελλάδα), αυτό θα σηματοδοτήσει την ειρήνη στην Μέση Ανατολή κι όχι μόνο. Και τέλος η εμφάνιση των δύο Προφητών που από τα ΜΜΕ δεν θα προβληθεί ονομαστικά ως Προφήτες Ηλίας, Ενώχ ή Ιωάννης ο Θεολόγος, αλλά θα προβληθούν ως ταραξίες, γραφικοί, αιρετικοί, τρομοκράτες και δεν θα μπορούμε πρακτικά να αποδείξουμε τις ταυτότητές τους, με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγχυση και αποπροσανατολισμός. Γι’ αυτό δεν πρέπει να περιμένουμε ονομαστικά τους δύο «Προφήτες», απλά να γνωρίζουμε ότι δεν θα είμαστε μόνοι μας, και εάν έχουμε τα πνευματικά μας μάτια ανοικτά, μέσα στην καρδιά μας θα καταλάβουμε ποιοι θα είναι, όταν θα φανερωθούν στον κόσμο.
Ο διάολος έχει καταστρώσει ένα τέλειο σχέδιο για να φέρει το χάος σε όλα τα επίπεδα. Φυσικά τα σχέδιά του επιτυγχάνουν διότι όλοι μας, ακόμα κι εμείς που θα έπρεπε να κρατάμε την Πίστη μας αγνή, την έχουμε παρατήσει και έχουμε φέρει την ανομία στο μέγιστο επίπεδο. Η πολιτική σκηνή έχει καταρρεύσει και παγκόσμια βλέπουμε πως δεν υπάρχει ένας ικανός ηγέτης να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων. Οικονομικά υπάρχει εξαθλίωση και ένα δυσοίωνο μέλλον για τα επόμενα 3 τουλάχιστον έτη. Όλα αυτά βολεύουν τα σχέδια τους και ετοιμάζουν σύντομα αυτό που όλοι οι λαοί του κόσμου θέλουν και που τους μοιάζει αδύνατο να συμβεί. Δηλαδή να ξυπνήσουν μια μέρα και να βρεθεί ένας ή κάποιο σύστημα που να μπορέσει να φέρει την ειρήνη και την ανάκαμψη σε παγκόσμιο επίπεδο. Όμως παρ’ όλα αυτά οι λαοί έχουν ένα αποκούμπι, την λατρεία τους, την θρησκεία τους, που είτε πραγματικά είτε εικονικά στο μυαλό τους, τους δίνει παρηγοριά και ελπίδα για το μέλλον. Για αυτό έχει βάλει στόχο τον Οικουμενισμό, να ενώσει τις θρησκείες και να δημιουργήσει ένα αλλαλούμ, ώστε κανένας να μην είναι ευχαριστημένος από τον πνευματικό δρόμο που έχει επιλέξει. Φυσικά ο απώτερος στόχος του είναι η τέλεια διάλυση της Εκκλησίας των Εθνών που ίδρυσε ο Κύριός μας, και όλα αυτά που έχουν αποφασιστεί και θεσπιστεί μέσω των Οικουμενικών Συνόδων της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Αυτός είναι λοιπόν είναι και ο τελικός του στόχος, ώστε ούτε πνευματικά οι άνθρωποι να μην βρίσκουν ανάπαυση και πιο εύκολα να οδηγηθούν σε αυτόν.
Ήδη υπάρχει παγκόσμια απογοήτευση για τους πολιτικούς και αβεβαιότητα οικονομική για το αύριο, όλα δείχνουν ότι του χρόνου τέτοιο καιρό θα έρθει και η ώρα του παγκόσμιου πνευματικού πολέμου. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, ήδη από του χρόνου την άνοιξη θα καλεστούμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ μεγάλο και σκληρό πόλεμο, με την ένωση των χριστιανικών δογμάτων που μαγειρεύει ο Βαρθολομαίος με τις πλάτες της Ελληνικής Εκκλησίας. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι διανύουμε το τελευταίο έτος της Ορθόδοξης Εκκλησίας έτσι όπως την γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια. Ο προδότης πατριάρχης και δυστυχώς οι βολεμένοι και άτολμοι δεσπότες μας, μας κοιμίζουν εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ υποχθόνια ετοιμάζουν την ένωση των χριστιανικών δογμάτων. Θέλουν να μας ανακατέψουν με τον Πάπα, τους Προτεστάντες που δεν δέχονται τους Αγίους και την Παναγία μας, του Λουθηρανούς που έχουν ιερείς γυναίκες και πραγματοποιούν παγανιστικές τελετές. Ίσως να μας μοιάζουν υπερβολικά όλα αυτά, ένα πρόσφατο όμως παράδειγμα μας διαψεύδει αυτήν την σκέψη. Πραγματοποιούνται προσυνοδικές ενέργειες που δεν τις γνωρίζουν ούτε οι ορθόδοξοι ιερείς, για να μην υπάρχουν αντιδράσεις έστω και από τους λιγοστούς αυτούς σωστούς ιερείς που έχουν απομείνει. Δυστυχώς εάν όλα αυτά πραγματοποιηθούν κατά τα λεγόμενά τους, του χρόνου (2011) την άνοιξη θα γίνει στην Τουρκία Οικουμενική Σύνοδος, στην οποία θα γίνει το πολυπόθητο, η ένωση των χριστιανών, που θα πανηγυριστεί και θα διαφημιστεί ως αρχή για την αλλαγή του κόσμου, και θα επιβληθεί φασιστικά με βαρύτατες ποινές σε όποιον αντιδράσει. Σε ένα χρόνο θέλω να δω τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι κληρικοί, που τόσα χρόνια λένε ότι δεν ήρθε ακόμα η ώρα και ότι δεν πρέπει να μας απασχολεί τι λέει και τι κάνει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όταν η Ελληνική Εκκλησία επίσημα τον έχει εξουσιοδοτήσει για το θέμα του «διαλόγου» με τα υπόλοιπα δόγματα.
Για να δούμε όμως ποιο είναι το πρόσφατο παράδειγμα που δείχνει το ξεπούλημα, την φασιστική και τελείως προδοτική και εγωιστική συμπεριφορά της Εκκλησίας. Όπως γνωρίζετε ή εάν δεν το γνωρίζετε σας πληροφορούμε ότι μεταξύ 4-6 Ιουνίου του 2010 ο Πάπας Βενέδικτος θα επισκεφτεί την Κύπρο. Φυσικά οι αντιδράσεις είναι μεγάλες και τουλάχιστον εκεί βρέθηκε ένας Δεσπότης, ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, να εκφράσει δημόσια την γνώμη του και να πει ότι διαχωρίζει την θέση του από την επίσημη Εκκλησία της Κύπρου, σε ότι αφορά την επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο, τον οποίο ονομάζει αιρετικό. Ενώ στην χώρα μας όταν ήρθε ο Πάπας δεν κουνήθηκε ρουθούνι και επίσημα δεν βγήκε κανένας Δεσπότης να διαχωρίσει την θέση του με τις ολοήμερες συντροφιές του τότε Αρχιεπισκόπου με τον Πάπα και να σχολιάσει την υποκριτική συγγνώμη του.
Ορισμένα πράγματα με βγάζουν εκτός εαυτού και ορισμένες δηλώσεις δείχνουν την μέγιστη υποκρισία και την προδοσία που κρύβεται πίσω από όλους αυτούς που δυστυχώς είναι κεφαλές της Εκκλησίας μας. Όποτε τους συμφέρει δεν πρέπει να μας νοιάζει τι κάνουν οι άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, κα όποτε τους συμφέρει μας τις αναφέρουν ως παράδειγμα. Δηλαδή είμαστε ή δεν είμαστε η μία και Αγία του Χριστού Εκκλησία; Μήπως υπάρχουν πολλές Ορθόδοξες εκκλησίες, το Πιστεύω λέει «.. εις μιαν Αγία καθολικά και Αποστολική Εκκλησία,..» δεν αναφέρει την κάθε αυτοκέφαλη Εκκλησία και το κάθε Πατριαρχείο ξεχωριστά. όλες οι αυτοκέφαλες Εκκλησίες και όλα τα Πατριαρχία συνιστούν μαζί την μία Αγία και Αποστολική Εκκλησία. Όταν εμφανίστηκες ο Άρειος στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, όλη σύσσωμη η Εκκλησία τον καταδίκασε και αμέσως όλες οι απανταχού κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν το θέμα. Δεν είπαν δεν μας αφορά και είναι θέμα μόνο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Τώρα οι δικοί μας, μας λένε ότι δεν μας αφορά τι κάνει ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως. Δηλαδή ο Πατριάρχης ανήκει αλλού; Δεν ανήκει στην μία Αγία και Αποστολική Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία; Με ποιό δικαίωμα μας απαγορεύουν να ασχολούμαστε με τον διασυρμό και την προδοσία που επιτελείται εις βάρος όλης της Ορθοδοξίας, από έναν «ορθόδοξο» κληρικό, ακόμα κι αν είναι πατριάρχης; Εάν φοβούνται και δεν έχουν το θάρρος να τα βάλουν με τον Πατριάρχη είναι κατανοητό, ας φύγουν όμως να έρθουν άλλοι που έχουν πίστη και αγαπούν την Εκκλησία και θέλουν το καλό Της και έχουν τα πνευματικά εφόδια να αγωνιστούν, και δεν τους απασχολεί το γεγονός ότι μπορεί να χάσουν τις θέσεις τους.
Δείτε λοιπόν τι απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο: http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/269353
«Όταν όλη η Ορθοδοξία διεξάγει θεολογικό διάλογο με την Καθολική Εκκλησία, δεν μπορεί ένας πιστός να είναι πάνω απ’ όλη την Ορθοδοξία»
Δηλαδή ένας Αρχιεπίσκοπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας λέει μέσα στα μούτρα ότι όλη η Ορθοδοξία είναι υπέρ του διαλόγου με τους Παπικούς. Εμείς δηλαδή τώρα δεν πρέπει να δίνουμε σημασία στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου; Τί είναι δηλαδή ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, δεν ανήκει στην μία Αγία και Αποστολική Εκκλησία, της οποίας κεφαλή είναι ο Κύριος μας; Δεν πρέπει να μας απασχολούν οι δηλώσεις του; Και μάλιστα τέτοιες δηλώσεις που εάν συνδυαστούν με τις δηλώσεις του Πατριάρχη, ότι ο Πάπας Βενέδικτος είναι εν Χριστό αδελφός μας και διάδοχος του Αποστόλου Πέτρου;! Πάλι δεν πρέπει να αντιδράσουμε; Πάλι πρέπει να πιστέψουμε πως κάνουν διαλόγους άσχετους με την ένωση των δύο πλευρών, σε μία αιρετική και προδοτική πανθρησκεία, που θα αναδείξει αύριο τον Αντίχριστο και η συμβολή του Πατριάρχη θα είναι η μέγιστη σε αυτό;
Για να μην ξεφύγουμε από το θέμα μας που είναι το ξεπούλημα, η φασιστική και τελείως προδοτική και εγωιστική συμπεριφορά της Εκκλησίας, ας δούμε τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: είπε όλους όσους αντιδρούν στην επίσκεψη του Πάπα ανεγκέφαλους και απείλησε με αφορισμό όσους μοιράσουν φυλλάδια που ομιλούν εναντίων του Πάπα. Η Εκκλησία του Χριστού απαγορεύει δηλαδή στους πιστούς να υπερασπιστούν την Πίστη τους, τους απαγορεύει να γράφουν και να μιλούν, σε λίγο θα το πουν και σε ‘μας, να είστε σίγουροι. Κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα του γραπτού και του προφορικού λόγου. Η αληθινή Εκκλησία δεν φοβάται γραπτά και λόγους, είναι καθαρή και έχει προστάτη της τον Κύριο Ιησού Χριστό, δεν έχει ανάγκη την τρομοκρατία, αυτά τα κάνανε οι Αυτοκράτορες που σφάζανε του χριστιανούς τα πρωτοχριστιανικά χρόνια. Βλέπετε σιγά-σιγά γυρνάμε εκεί. Άρχισε η απαγόρευση του γραπτού λόγου και του χρόνου τέτοιον καιρό και στην χώρα μας θα απαγορευτεί να μιλάμε και να κατηγορούμε την ένωση με τους αιρετικούς καθολικούς και προτεστάντες. 
Εκμεταλλευτείτε αυτήν την χρονιά πνευματικά διότι του χρόνου τέτοια εποχή δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Από του χρόνου ξεκινά η σύγχυση του Αντίχριστου μέσω του ψευτοπροφήτη του, με την ένωση καταρχήν όλων των χριστιανικών «δογμάτων». Υπάρχει και η πιθανότητα να δούμε και τους Παλαιστίνιους αγκαλιά με τους Εβραίους στο λόφο του Τεμένους του Ομάρ και του Ναού του Σολομώντα. Μπορεί να σας μοιάζουν απίστευτα όλα αυτά, όμως σκεφτείτε μόνο τι έχει συμβεί μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες το 2010, και συνδυάστε όλες τις αλλαγές που έρχονται από 01-01-2011, με την κατάργηση του χρήματος και την κάρτα του πολίτη, που θα έχει τον γραμμωτό κώδικα με τον οποίο θα κάνουμε τις συναλλαγές μας και την φορολογική μας δήλωση.
Εάν τελικά πραγματοποιηθεί η Οικουμενική Σύνοδος την Άνοιξη του 2011 και επικυρωθεί η αγάπη της πρώτης χιλιετίας όπως δηλώνει ο Πατριάρχης και όλοι οι οικουμενιστές, θα το παρουσιάσουν ως το σημαντικότερο γεγονός των τελευταίων αιώνων και ως βήμα αγάπης και συναδέλφωσης, και θα πουν αυτό ακριβώς που είπε και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: είναι μια απόφαση όλης της Ορθοδοξίας, πώς τολμάτε να φέρνεται αντιρρήσεις, εάν δεν σας αρέσει να φύγετε και να πάτε αλλού. Θα διαφημιστεί από όλα τα ΜΜΕ σε όλον τον κόσμο και θα πνιγούν οι αντιδράσεις μας, μέσα στις ζητωκραυγές και τις επευφημίες.
Επαναλαμβάνω, εκμεταλλευτείτε πνευματικά το χρονικό διάστημα που μας έχει απομείνει και προετοιμαστείτε να δείτε ανατροπές και την τέλεια αλλαγή και στον πνευματικό κόσμο.

Ησαΐας α΄ 28:»καί συντριβήσονται οι άνομοι καί οι αμαρτωλοί άμα, καί οι εγκαταλιπόντες τόν Κύριον συντελεσθήσονται.»
Ιεζεκιήλ ιγ΄ 3,6,9-10,14-15:»τάδε λέγει Κύριος· ουαί τοίς προφητεύουσιν από καρδίας αυτών καί τό καθόλου μή βλέπουσιν…βλέποντες ψευδή, μαντευόμενοι μάταια, οι λέγοντες· λέγει Κύριος, καί Κύριος ουκ απέσταλκεν αυτούς, καί ήρξατο τού αναστήσαι λόγον…καί εκτενώ τήν χείρά μου επί τούς προφήτας τούς ορώντας ψευδή καί τούς αποφθεγγομένους μάταια· εν παιδεία τού λαού μου ουκ έσονται, ουδέ εν γραφή οίκου Ισραήλ ου γραφήσονται καί εις τήν γήν τού Ισραήλ ουκ εισελεύσονται· καί γνώσονται διότι εγώ Κύριος· ανθ’ ών επλάνησαν τόν λαόν μου λέγοντες· ειρήνη ειρήνη, καί ουκ εστίν ειρήνη, καί ούτος οικοδομεί τοίχον, καί αυτοί αλείφουσιν αυτόν, ει πεσείται,…καί κατασκάψω τόν τοίχον, όν ηλείψατε, καί πεσείται· καί θήσω αυτόν επί τήν γήν, καί αποκαλυφθήσεται τά θεμέλια αυτού, καί πεσείται, καί συντελεσθήσεσθε μετ’ ελέγχων· καί επιγνώσεσθε διότι εγώ Κύριος. καί συντελέσω τόν θυμό μου επί τόν τοίχον καί επί τούς αλείφοντας αυτόν, καί πεσείται. καί είπα πρός υμάς· ουκ εστίν ο τοίχος ουδέ οι αλείφοντες αυτόν…»
Πριν αναλύσουμε τον λόγο που σας παραθέτω τα συγκεκριμένα χωρία, αν και νομίζω ότι είναι ολοφάνερο το τι θέλω να σας πω, επιθυμώ να κάνω μια παρατήρηση. Θα έχετε διαπιστώσει όσοι ψάχνετε στον διεθνή τύπο, στο youtube, στο διαδίκτυο κ.α. ότι καθημερινά βγαίνουν πάρα πολύ ξένοι κυρίως!, που υποστηρίζουν την Ελλάδα και προτείνουν λύσεις, όπως ο ευρωβουλευτής που σας παροτρύναμε πιο πάνω να δείτε το λόγο που έβγαλε στην Ευρωβουλή. Εάν δεν το είδατε, σας παρακαλώ για μία φορά ακόμα, δείτε το συγκεκριμένο video στο youtube με τίτλο: Cohn-Bendit: ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Γιατί λοιπόν ενώ καθημερινά σε όλα τα δελτία ειδήσεων και σε όλες τις «σοβαρές» πολιτικές εκπομπές, γίνονται αναλύσεις επί αναλύσεων, δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά σε όλους αυτούς που μας υποστηρίζουν και που προτείνουν λύσεις; Όταν μάλιστα αυτοί είναι σοβαρά άτομα της διεθνής πολιτικής σκηνής, άνθρωποι με διεθνές κύρος, και το κυριότερο άνθρωποι του συστήματος; Γιατί δεν μας ενημερώνουν επίσημα οι Έλληνες δημοσιογράφοι; Και για πιο λόγο προτάσεις και λύσεις όπως αυτές που είπε ο παραπάνω ευρωβουλευτής, δεν έχουν ακουστεί από κανέναν και όταν λέω από κανέναν εννοώ από κανέναν Έλληνα βουλευτή; Διότι θέλουν μόνο αυτός να προτείνει λύσεις, διότι θέλουν να μας πείσουν ότι μόνο αυτός θα ενδιαφερθεί για να βοηθηθεί η χώρα μας, όταν θα εμφανιστεί σε περίπου 2 χρόνια. Θέλουν μόνο ο Αντίχριστος να προτείνει εφαρμόσιμες λύσεις, που θα βγάλουν από το αδιέξοδο την Ευρώπη και όλον τον κόσμο στην συνέχεια.

Στο συγκεκριμένο χωρίο του Προφήτη Ησαΐα, βλέπουμε πως ο Θεός συγκαταλέγει στην ίδια μοίρα με τους παράνομους και τους αμαρτωλούς και αυτούς που εγκαταλείπουν την Αγία του Θεού Εκκλησία. Και μάλιστα τους θεωρεί άλλη κατηγορία από τους άνομους και τους αμαρτωλούς. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι και όσοι εγκαταλείπουν την ορθή Πίστη είναι άνομοι και αμαρτωλοί, κι όμως τους κατατάσσει σε άλλη κατηγορία, για να μας δείξει πόσο μεγάλη και τρομερή αμαρτία είναι η προδοσία της Εκκλησίας του Χριστού. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι εγκαταλίποντες τον Κύριο είναι οι αιρετικοί και όλοι αυτοί που προσπαθούν να μας βγάλουν από τον σωστό δρόμο και να μας πουλήσουν στα δίκτυα του διαβόλου, διότι πίσω από κάθε αίρεση είναι ο Σατανάς. Δυστυχώς σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι σύγχρονοι Πατριάρχες, Αρχιεπίσκοποι και Δεσπότες οι οποίοι συνειδητά μας οδηγούν μεθοδευμένα, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις στα δίχτυα της χειρότερης αίρεσης όλων των εποχών του Οικουμενισμού. Διότι ο Οικουμενισμός δουλεύει απευθείας για τον Αντίχριστο, ο οποίος πραγματικά κι όχι μεταφορικά οργανώνει πόλεμο με τον Κύριό μας. Βέβαια θα πείτε ότι δεν είναι όλοι οι μεγαλόσχημοι αρχιερείς προδότες και όργανα των αντίχριστων δυνάμεων. Συμφωνώ. Όμως εάν εμείς οι μικροί αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της απάτης και το που μας οδηγούν, είναι δυνατόν να μην μπορούν να το διακρίνουν, ο Έλληνας Αρχιεπίσκοπος και οι Δεσπότες που απαρτίζουν την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος; Ξέρετε όμως τι συμβαίνει, αγαπούν περισσότερο τη θέση τους, παρά την αλήθεια, αγαπούν το βόλεμα και τις ανέσεις που απολαμβάνει ένας επίσκοπος, παρά τον αγώνα για την Αγία Πίστη μας, που πιθανότατα να τους οδηγήσει εκτός Ιεράς Συνόδου και ξεχασμένους σε μια γωνιά της Ελλάδας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ζητάμε να βγουν στους δρόμους και να φωνάξουν ότι έρχεται ο Αντίχριστος, αλλά να στηρίξουν τις αποφάσεις των Ιερών Οικουμενικών Συνόδων και να ορθοτομήσουν. Είναι ολοφάνερο ότι μας οδηγούν στον Παπισμό, και στην ίδια μοίρα με τους Προτεστάντες που επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι δεν δέχονται την Παναγία μας και τους Αγίους μας. Και στην συνέχεια στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο που αποκαλεί το Κοράνι Άγιο, το Ραμαζάνι ιερή νηστεία, τους Εβραίους αδέλφιά μας και τολμά να ξεστομίσει ότι έχουμε τους ίδιους προπάτορες και το αισχρότερο τον ίδιο Θεό με τους Χριστοκτόνους, οι οποίοι δέχονται ως ιερά τους βιβλία την καμπάλα και το ταλμούδ, που περιέχουν σατανικές δοξασίες, όπως τα ξόρκια κ.α. Δηλαδή δεν έχουν πληροφορίες για όλα αυτά; Πώς ανέχονται να διαμορφώνεται παγκόσμια τέτοια άποψη για την Ορθοδοξία; Συγνώμη αλλά και αυτό είναι ένα είδος προδοσίας, ίδιας με αυτή του Ιούδα, ο οποίος προτίμησε τα αργύρια. Έτσι τώρα κι αυτοί προτιμούν τον μισθό του Στρατηγού, τα πολυτελή σπίτια και τα πολυτελή αυτοκίνητα, αντί να βγούν και να πουν την αλήθεια, ότι ο Πατριάρχης είναι αρχιαιρεσιάρχης και μας οδηγεί εκεί που δεν οδήγησε ποτέ κανείς την Ορθοδοξία.

Να δούμε λίγο και τα λόγια του Προφήτη Ιεζεκιήλ. Οι συγκεκριμένοι στίχοι μοιάζουν σαν να γράφτηκαν για την δικιά μας εποχή. Κοιτάξτε τα λόγια του Θεού προς τον Προφήτη. Κρίνει αυτούς που λένε και κάνουν πράγματα ξένα προς την Πίστη μας και το χειρότερο τους κρίνει γιατί λένε και κάνουν τα αίσχη, υποστηρίζοντας ότι τα κάνουν εν ονόματι της Εκκλησίας. Δηλαδή λένε λόγια αντίθετα προς το πνεύμα των Οικουμενικών Συνόδων και υποστηρίζουν ότι είναι λόγια του Θεού και σύμφωνα με τους Αγίους Πατέρας μας. Έχουν το θράσος όπως ο οικουμενικός Πατριάρχης να λένε πως οι ενέργειες τους είναι για το καλό της Ορθοδοξίας, έχουν το θράσος όπως ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου να μας απαγορεύουν να μιλάμε και να γράφουμε για τον Αιρετικό Πάπα, που είναι η πηγή κάθε κακού (σύμφωνα και με τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό). Τουλάχιστον αυτοί έχουν το θάρρος της γνώμης τους και δημόσια το λένε, ο δικός μας Αρχιεπίσκοπος κρυφά στέλνει χαιρετισμό στο χειρότερο συνέδριο που έχει γίνει ποτέ στην χώρα μας, και μιλώ για αυτό που έγινε το Φθινόπωρο στην Αθήνα, για την ένωση Ιουδαϊσμού και Ορθοδόξου Εκκλησίας, με την χορηγία της Ελληνικής Κυβέρνησης του κυρίου Παπανδρέου, ο οποίος κάνει οικονομία και κόβει μισθούς, ενώ κοιμίζει και ταΐζει Εβραίους από όλων τον κόσμο.
Φυσικά ο Θεός αναφέρει στην συνέχεια στον Προφήτη Ιεζεκιήλ ότι όλοι αυτοί θα τιμωρηθούν και δεν θα επιτρέψει να είναι αυτοί που θα καθοδηγήσουν πνευματικά τον λαό του. Επίσης τους θέτει εκτός Εκκλησίας και παραδείσου, διότι πλάνησαν την Εκκλησία με τα αιρετικά τους λόγια και τις προδοτικές τους πράξεις.
Προσέξτε λίγο τι αναφέρει στην συνέχεια, τους κατακρίνει διότι κοροϊδεύουν τον λαό και λένε ότι με τις ενέργειές τους θα φέρουν την ειρήνη, ενώ δεν υπάρχει ειρήνη. Η ειρήνη εδώ έχει διπλή έννοια. Πνευματικά διότι ο Οικουμενισμός δεν φέρνει ειρήνη αλλά σύγχυση και απομάκρυνση από την Εκκλησία. Και κυριολεκτικά διότι ο Ψευδοπροφήτης και ο Αντίχριστος κρύβονται πίσω από τον Οικουμενισμό, οι οποίοι ετοιμάζουν αληθινό πόλεμο με τον Χριστό.
Και δείτε το πιο συγκλονιστικό:»καί ούτος οικοδομεί τοίχον, καί αυτοί αλείφουσιν αυτόν, ει πεσείται,…καί κατασκάψω τόν τοίχον, όν ηλείψατε, καί πεσείται· καί θήσω αυτόν επί τήν γήν, καί αποκαλυφθήσεται τά θεμέλια αυτού, καί πεσείται, καί συντελεσθήσεσθε μετ’ ελέγχων· καί επιγνώσεσθε διότι εγώ Κύριος. καί συντελέσω τόν θυμό μου επί τόν τοίχον καί επί τούς αλείφοντας αυτόν, καί πεσείται. καί είπα πρός υμάς· ουκ εστίν ο τοίχος ουδέ οι αλείφοντες αυτόν…»
Όλοι αυτοί συνεισφέρουν στον τοίχο που οικοδομεί ο Αντίχριστος. Ποιός είναι δηλαδή αυτός ο «ούτος» που οικοδομεί τον τοίχο και τι ακριβώς είναι αυτός ο τοίχος; Δεν είναι άλλος από τον Αντίχριστο ο οποίος κτίζει το κράτος του. Και προσέξτε δεν αναφέρεται στους πολιτικούς, αλλά στους προφήτες, στους ορθόδοξους κληρικούς δηλαδή οι οποίοι δουλεύουν για να χτίσει ο Αντίχριστος την κυριαρχία του και απαραίτητο συστατικό είναι η επικράτηση της Πανθρησκείας, της οποίας μέγιστος παγκόσμιος υπερασπιστής είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος αποκαλεί τον Πάπα διάδοχο του Αγίου Πέτρου, ονομάζει πνευματικά χρήσιμα το κοράνι και το ραμαζάνι και εξισώνει την Ορθοδοξία με τον Ιουδαϊσμό. Όμως ο Κύριος μας θα τους ξεσκεπάσει, διότι θα σκάψει και θα αποκαλύψει τα θεμέλια του τοίχους, του κράτους του Αντίχριστου και θα υποστούν όλοι αυτοί την τρομερή κρίση για την προδοσία που επιτέλεσαν.
Μην απελπίζεσθε, πριν αρκετά χρόνια ρώτησα έναν αρχιμανδρίτη: γιατί ο Θεός δεν επεμβαίνει, γιατί επιτρέπει να μας πολεμούν και να μας ταπεινώνουν τόσο πολύ; Και μου απάντησε ότι ο Θεός περιμένει να δει ποιοι θα πάνε με τον Αντίχριστο και ποιοι θα μείνουν σταθεροί μέχρι τέλους. Δεν θέλει να επέμβει ακόμα, για να μείνουν μόνο όσοι πραγματικά αξίζουν, για να ξεκαθαρίσει τελείως η κατάσταση. Πράγματι υπό μία έννοια έχει δίκιο. Πάντα ο Θεός αφήνει τον διάβολο να νομίζει ότι κερδίζει, αφήνει τους εχθρούς της Πίστης μας, να πιστεύουν ότι μας νίκησαν. Έτσι έγινε και με την σταύρωση Του, με την οποία τελικά νίκησε το διάολο και τελείωσε τον θάνατο και τον άδη, και έγινε ο Νέος Αδάμ. Αυτό έκανε και τα πρωτοχριστιανικά χρόνια που κυνηγούσαν και σκότωναν τους πιστούς. Όμως με το αίμα των μαρτύρων δυνάμωσε η Πίστη μας και έγινε η επίσημη και μεγαλοπρεπή θρησκεία της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Το ίδιο ακριβώς θα γίνει και τώρα, που όλοι νομίζουν ότι η Ορθοδοξία θα χαθεί μέσα στον Οικουμενισμό, το ίδιο θα πάθει για μία ακόμα φορά ο διάβολος, ο Αντίχριστος και ο Ψευδοπροφήτης, οι οποίοι νομίζουν πως θα κυριαρχήσουν και πως θα κερδίσουν τον Κύριό μας στην Δευτέρα Παρουσία του. Είναι όμως τυφλωμένοι από το μίσος και τον εγωισμό τους, και δεν βλέπουν πως ο Χριστός δεν θα έρθει όπως την πρώτη φορά, αλλά ως νικητής για να εγκαθιδρύσει την Ουράνια βασιλεία Του και όχι επίγεια βασιλεία.

Θέλω λίγο να πάρω θέση στο σχόλιο του φίλου για τον κύριο David Mayer de Rothschild. Το φαινόμενο De Rothschild με είχε απασχολήσει πριν από ένα χρόνο περίπου. Σαν προσωπικότητα διαθέτει όλα τα προσόντα για να είναι ο Αντίχριστος. Έχει όμως το μειονέκτημα ότι προέρχεται από μία πασίγνωστη οικογένεια, η οποία δεν χαίρει και της καλύτερης εκτίμησης παγκοσμίως και αυτό είναι επιβαρυντικό. Βέβαια από την άλλη θα μπορούσε να λειτουργήσει και υπέρ του εάν εναντιωνότανε στο οικογενειακό του περιβάλλον και έκανε την επανάστασή του προς όφελος του κόσμου. Προς το παρόν εκμεταλλεύεται τα πλούτη της οικογένειας κάνοντας τον οικολόγο. Είναι σίγουρα από τις προσωπικότητες που τελούν υπό παρακολούθηση, αλλά και μόνο αυτό το γεγονός με αποθαρρύνει από το να πιστεύω ότι αυτός είναι ο Αντίχριστος. Προσωπικά δεν το πιστεύω ότι πρόκειται για τον Αντίχριστο, για τον λόγο ότι ο Αντίχριστος θα κάνει αγαθοεργίες και φιλανθρωπίες και δεν θα γυρνά σε κοσμικές εκδηλώσεις όπως κάνει ο Rothschild. Ο Αντίχριστος θα σταθεί με τους αδύνατους και θα αγωνιστεί για το καλό της κοινωνίας και στην αρχή μακριά από κοσμικά gala, δεν θα φορά ακριβά ρούχα ούτε θα έχει χορηγούς όπως ο Rothschild. Επίσης θεωρώ ότι ο διάβολος τον κρύβει επιμελώς καλά, ειδικά μετά το 2006, που αποκαλύφθηκαν τα σχέδιά του. Θα τον παρουσιάσει στην αρχή ως απλό άνθρωπο και σε αυτό βοηθά η ταπεινή καταγωγή, όπως άλλωστε είχε και ο Κύριός μας. Δεν φοβάμαι να πάρω θέση για το πρόσωπο του Αντίχριστου, εάν το αισθανόμουνα βαθιά στην ψυχή μου θα το έκανα. Πιστεύω πως ο Θεός μας αποκάλυψε τις ημερομηνίες και κατά πάσα πιθανότητα το όνομά του. Αυτά είναι αρκετά για να τον αντιληφθούμε όταν θα αποφασίσει να κάνει την πρώτη κίνησή του, που επαναλαμβάνω πιστεύω ότι θα είναι στο τέλος του έτους 2011. Αυτό που νιώθω μέσα στην ψυχή μου και που όποιος έχει καθαρά Πατερικά μάτια βλέπει, είναι ο ρόλος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Τον θεωρώ από τους πρώτους ανθρώπους που θα τον στηρίξουν και που θα τον παρουσιάσουν ως έναν καλό και άξιο άνθρωπο που νοιάζεται για το καλό της ανθρωπότητας (εδώ εξυμνεί τον πρόεδρο της coca cola), γεγονός που θα είναι πολύ επιζήμιο για εμάς. Πρώτον διότι ένας ορθόδοξος πατριάρχης θα είναι μαζί του και θα έχουμε να τα βάλουμε με την δικιά μας επίσημη εκκλησία, και δεύτερον γιατί αυτήν την στιγμή είναι ο νούμερο ένα αγαπητός πνευματικός ηγέτης στον κόσμο και θα παρασύρει πάρα πολύ κόσμο και δεν θα πείθουν οι αντιδράσεις μας.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=11345027
Πριν δύο χρόνια (2008) που άρχισα να γράφω την ιστοσελίδα, αρκετοί στέλνανε σχόλια, και λέγανε, ότι είμαστε πολύ κοντά χρονικά και δεν προλαβαίνουν να συμβούν τόσα πολλά ώστε να στηθεί το κράτος του Αντίχριστου. Τώρα πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2010, η νέα κυβέρνηση της χώρας μας, τρέχει και βιάζεται να μας επαληθεύσει. Πρώτα ο υπουργός οικονομίας που αποφάσισε ότι από 01-01-20011 πρέπει να ξεκινήσει η σταδιακή κατάργηση του χρήματος και μετά ο υπουργός εσωτερικών που ανακοίνωσε ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011, επιθυμεί η κυβέρνηση να αντικατασταθούν οι ταυτότητές μας, με τις κάρτες του πολίτη. Ψάξτε στο διαδίκτυο για την κάρτα του πολίτη, εμείς παραπάνω σας δίνουμε μία διεύθυνση να κοιτάξετε, όχι από συνωμοτικό site, αλλά από το επίσημο site της εφημερίδας «έθνος». Η κάρτα αυτή, την οποία φοβούνται να ονομάσουν νέα ταυτότητα, είναι αυτό που φωνάζουμε εδώ και σχεδόν 20 χρόνια. Δηλαδή ότι θα έρθει κάποια στιγμή που θα βγεί μία κάρτα που θα κάνει όλες τις δουλειές. Ακριβώς όπως η κάρτα του πολίτη, την χρησιμότητα της οποίας περιγράφει ο υπουργός, ακριβώς λες και του είπαμε τι να πει. Δηλαδή θα είναι ταυτότητα, φορολογική δήλωση, βιβλιάριο υγείας, δημοτολόγιο, αγροτική κάρτα, κάρτα μετανάστη, κάρτα νέου, θα κάνει εργασίες στο διαδίκτυο, θα αποθηκεύει δημόσια έγγραφα (πιστοποιητικά κ.α.), θα αποθηκεύει τις εμπορικές συναλλαγές μας (ότι λέει η Αποκάλυψη δηλαδή), θα ενσωματώνει ένα τσιπάκι (ηλεκτρονικό κύκλωμα που επικοινωνεί με δορυφόρους) και ποιος ξέρει τι άλλο που δεν μας λένε. Η κάρτα αυτή θα στοιχίσει στο κράτος 5 €, για τον κάθε πολίτη. Δηλαδή τουλάχιστον 55 εκατομμύρια ευρώ μόνο για τους Έλληνες συν τους μετανάστες. Τρομερό ποσό εάν σκεφτούμε ότι καθημερινά μας λένε ότι πάμε για πτώχευση. Το έξοδο όμως δεν είναι μόνο η έκδοση και η κατασκευή της κάρτας του πολίτη, αλλά και τουλάχιστον άλλα 20 με 30 εκατομμύρια ευρώ το όλο σύστημα που πρέπει να στηθεί για να μπορεί να υποστηρίξει τις λειτουργίες των νέων καρτών. Πρέπει δηλαδή να αλλάξουν τα μηχανήματα σε όλο το δημόσιο, τις τράπεζες, τις εφορίες, τα εμπορικά καταστήματα κ.α. Βέβαια η απάντηση είναι ότι τα λεφτά αυτά θα τα πάρουν από το ΕΣΠΑ, δηλαδή από επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Ευρώπη δεν νοιάζεται για τα οικονομικά της Ελλάδας, αλλά για την εξαθλίωσή της και το πλήρες ηλεκτρονικό φακέλωμα των Ελλήνων, αλλά και όσων ζούνε στην χώρα μας. Το πιο εκπληκτικό είναι ότι όλα αυτά έρχονται σαν λέλαιπα πριν φτάσει το έτος 2012. Μου μοιάζει σαν να θέλουν το έτος 2012 να έχει φτάσει η οικονομική εξαθλίωση των λαών εκεί που θέλουν, χωρίς όμως να οπισθοχωρεί η τεχνολογία, αλλά όλα τα συστήματα των παρακολουθήσεων να προοδεύουν με ταχύς ρυθμούς. Όλα αυτά όμως δεν είναι κάτι που δεν το περιμέναμε. Εγώ προσωπικά τα περίμενα αυτά και πολλά ακόμα που θα δούμε μέχρι το τέλος του επόμενου έτους (2011). Και δεν το λέω εγωιστικά, αλλά σαν μια πραγματικότητα. Εάν δεν το πίστευα ότι θα συμβούν όλα αυτά, που πριν δύο χρόνια μοιάζανε αδιανόητα, δεν θα έκανα το βήμα να εκτεθώ πανελλαδικά κι όχι μόνο, με τις θέσεις αυτές που υποστηρίζω σε αυτήν την ιστοσελίδα, αλλά και με τα video που έχω ανεβάσει στο youtube. Αυτό που πραγματικά δεν περίμενα είναι η κατάντια της Εκκλησίας μας, τουλάχιστον όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Δεν περίμενα ότι αντιμέτωπους θα έχουμε ορθόδοξους ιερείς, ενώ κανονικά θα έπρεπε να έχουμε τον Πάπα ή τους Εβραίους. Δεν περίμενα παγκόσμιο ξεπούλημα της Ορθοδοξίας και ειδικά από το Πατριαρχείο Ρωσίας. Είδατε τι έγινε στην Κύπρο, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου απείλησε Θεούς και δαίμονες για να μην τολμήσει κανείς να κατηγορήσει τον Πάπα, και ο Πάπας δεν ξεστόμισε ούτε κουβέντα για το Κυπριακό. Περιμέναμε τον Πάπα πρωτεργάτη της πανθρησκείας και μας βγήκε ένας ορθόδοξος πατριάρχης, ο οποίος αποκαλεί τους Εβραίους και τους χριστιανούς αδέλφια, ονομάζει το Κοράνι και το Ραμαζάνι ψυχωφελή. Ο Πάπας διασύρεται σε όλη την οικουμένη με τα σκάνδαλα παιδεραστίας, ενώ ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως παρουσιάζεται στην μεγαλύτερη συναγωγή του κόσμου από τους Εβραίους ως Άγιος και φωτισμένος. Αδιανόητα πράγματα τελείως.
Το «αστείο» είναι ότι μόλις γράφουμε μια άποψη που ίσως μοιάζει τραβηγμένη, κάτι συμβαίνει και μας το επαληθεύουν, και μάλιστα οι αντίπαλοί μας. Λίγες παραγράφους ποιο πάνω σας έγραψα για την Οικουμενικό Σύνοδο που ετοιμάζει την άνοιξη του 2011 ο Βαρθολομαίος στην Τουρκία και στη οποία εκτιμώ ότι θα θεσπιστεί η ένωση όλων των χριστιανικών δογμάτων (καθολικοί, προτεστάντες, λουθιρανοί, κ.α., με τους Ορθόδοξους), και που ουσιαστικά θα σημάνει και το τέλος της ενότητας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τουλάχιστον έτσι όπως την ξέρουμε σήμερα. Στις 24 Μαΐου ο κύριος Βαρθολομαίος δήλωσε από την Ρωσία (http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=2441), ότι η Ορθόδοξη Οικουμενική Σύνοδος θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη μάλλον του χρόνου το 2011, εάν όχι ίσως μέσα στο 2012, αλλά σίγουρα μέχρι το 2013. Δηλαδή ακριβώς τις χρονιές που περιμένουμε και την εμφάνιση του Αντίχριστου. Τώρα εσείς τι λέτε όλη αυτή η πολιτική, οικονομική και πνευματική ανακατάταξη του κόσμου, είναι τυχαίο που συμπίπτει με τις χρονολογίες που πρώτος έδωσε ο πατέρας Μάξιμος το 2006 και που υποστηρίξουμε τόσοι άνθρωποι; Είναι τυχαίο που μετά από τόσες έρευνες που έχουν γίνει, με την πολύτιμη βοήθειά σας τα τελευταία δύο χρόνια, επαληθεύονται καθημερινά το τελευταίο εξάμηνο;
Η εξαθλίωση είναι ένα πολύ δυνατό όπλο των κυβερνώντων και φυσικά των σκοτεινών δυνάμεων, ώστε να μην έχουμε όρεξη να ασχοληθούμε με μεταφυσικά πράγματα όταν μας απασχολούν τα οικονομικά και όλα όσα θα χάσουμε τους μήνες που έρχονται. Είναι τυχαίο που όλες οι αλλαγές θα γίνουν μέσα στο 2011, όταν θα έχει γίνει μείωση μισθών, συντάξεων, απολύσεις, ακρίβεια κ.α.; Τότε ποιος θα έχει το κουράγιο να πει, πως καταργείται το χρήμα, έρχεται η ηλεκτρονική ταυτότητα, γιατί το προστάζει ο Αντίχριστος, επειδή επιθυμεί να είναι όλα έτοιμα πριν εμφανιστεί δημόσια για πρώτη φορά. Και φανταστείτε ότι όλα αυτά θα συνοδευτούν γρήγορα και από την πνευματική υποδούλωση της Εκκλησίας μας, η οποία ετοιμάζεται μέσα από τους κόλπους της.

Θέλω να εμείνω στις ημερομηνίες, επειδή ο καιρός πλησιάζει και επειδή αρκετοί έστω και σιωπηλά μας την έχουν στημένη. Ότι και να δείτε και ότι κι αν ακούσετε να μην σκανδαλιστείτε. Όποιος ή όποιοι κι αν είναι αυτοί που μίλησαν ή θα μιλήσουν για το θέμα αυτό, όταν θα έρθει η ώρα εκείνη, δεν πρέπει να σας απασχολήσει το πως θα είναι, ή το ποιοι θα είναι, μόνο το τι λένε και εάν έχουν δίκιο. Θέλω να προσέξετε πολύ, διότι βλέπετε και μόνοι σας, ότι ειδικά το τελευταίο διάστημα συμβαίνει επαλήθευση των γεγονότων και όλα δείχνουν πολύ καθαρά πλέον το τι ακριβώς θα συμβεί, και πάλι όμως οι περισσότεροι δεν μπορούν να το αντιληφθούν. Και δεν φτάνει που δεν το καταλαβαίνουν, προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουμε τρελαθεί ή ότι έχουμε πλανηθεί. Γι’ αυτό μείνετε ακέραιοι στις θέσεις σας και μη πτοηθείτε από τίποτα. Όλα θα γίνουν γρήγορα-γρήγορα ειδικά μέσα στο 2011 και ακόμα πιο φανερά το 2012. Μην νομίσετε ότι επειδή θα τα βλέπετε μόνο εσείς και οι περισσότεροι δεν θα τα καταλαβαίνουν ότι θα έχετε άδικο.
Το έτος 1983 η ημερομηνία του Πάσχα ήταν στις 8 Μαΐου. 8 Μαΐου είναι το αργότερο που μπορεί να πέσει το Πάσχα των Ορθοδόξων, δηλαδή το ένα και μοναδικό Πάσχα. Το 1983 είναι η χρονιά γέννησης του Αντίχριστου, πρώτη σύμπτωση. Φέτος το 2010 το Πάσχα έπεσε 4 Απριλίου 2010. Αυτή είναι η πιο πρόωρη ημερομηνία για το Πάσχα. Δεν γίνεται δηλαδή το Πάσχα να πέσει πριν τις 4 Απριλίου. Έχω την αίσθηση πως ο Θεός θέλει να οριοθετήσει αυτήν την περίοδο. Φυσικά αυτή είναι δική μου αίσθηση και ίσως το πιθανότερο είναι ότι μπορεί να κάνω λάθος. Όμως με τρώει και πρέπει να το πω. Όπως έχω ξαναπεί η γνώμη μου είναι ότι στο τέλος του 2011 θα κάνει την πρώτη του διακριτική εμφάνιση, επίσης πιστεύω ότι μέσα στο έτος 2011 θα δείξει η διοίκηση της εκκλησίας το επίσημο πρόσωπό της, και θα ξεπουλήσει την Πίστη μας, είτε μέσω της Οικουμενικής Συνόδου που εξήγγειλε ο Πατριάρχης, είτε με τον τρόπο που έγινε στην Κύπρο, η δουλοπρεπή συμπεριφορά του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, και η απαγόρευση να κατηγορήσουμε και να θίξουμε τον Πάπα. Σίγουρα θα γίνει αυτό και στην χώρα μας μην αμφιβάλλετε καθόλου, και εάν δεν γίνει με τον Πάπα θα γίνει με τον Βαρθολομαίο, που είναι χειρότερος από τον Πάπα με τις προδοτικές κινήσεις και σχέσεις που έχει αναπτύξει με Εβραίους, Μουσουλμάνους, Παπικούς κι ποιος ξέρει με ποιους άλλους.
Δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο που το αργότερο και το νωρίτερο που μπορεί να πέσει το Πάσχα, συμπίπτει με τις δύο αυτές ημερομηνίες του 1983 και του 2010.
Πρώτον αυτό και δεύτερον είναι και κάτι άλλο. Για βαθιούς θεολογικούς λόγους πιστεύω ότι η ημερομηνία της Ανάστασης του Κυρίου μας και της Δευτέρας Παρουσίας Του θα είναι η ίδια, δεν γίνεται να είναι άλλη ημέρα. Μία είναι η ημέρα της επουράνιας βασιλείας, της οποίας δημιουργός είναι ο Κύριος μας, που ως τέλειος άνθρωπος και που όλοι εμείς οι αναστημένοι στο όνομά Του, σε αυτήν θα ζήσουμε. Ο Χριστός Αναστήθηκε ημέρα Κυριακή στις 25 Μαρτίου και το Σάββατο πριν ήταν το Πάσχα των Εβραίων. Στις 8 Απριλίου του 2018 σύμφωνα με το ημερολόγιο της εποχής που ζούσε ο Χριστός στην γη, θα είναι 26 Απριλίου. 8 Απριλίου του 2018 είναι το Πάσχα που αντιστοιχεί στις 26 Μαρτίου, δηλαδή το Μεγάλο Σάββατο αντιστοιχεί στις 25 Μαρτίου. 7 Απριλίου ημέρα Σάββατο πέφτει αυτήν την χρονιά (2018) το πάσχα των Εβραίων, ακριβώς δηλαδή όπως και το έτος της Αναστάσεως του Χριστού. Κατά τους Αγίους Πατέρας μας ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου θεωρείτε σαν την Αναστάσιμη ημέρα. Γι’ αυτό και όταν συμπέσει 25 Μαρτίου Ευαγγελισμός και Πάσχα, το ονομάζουν διπλό Πάσχα. Αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει πλέον με το πολιτικό ημερολόγιο που ακολουθούμε εδώ και αρκετά χρόνια, φαίνεται όμως ότι θα συμβεί μια και καλή.
Είναι πράγματι καταπληκτικό, λες και το κάνουν επίτηδες, λες και μόλις πούμε κάτι επιδιώκουν να το επαληθεύσουν. Η παγκόσμια επίσημη Εβραϊκή ιστοσελίδα Chabad, στην εξής διεύθυνση (http://www.chabad.gr/library/moshiach/default.htm) το τελευταίο διάστημα έχει αναρτήσει ένα πολύ μικρό video, που όμως είναι άκρως αποκαλυπτικό. Πηγαίνετε σε αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση και το video αρχίζει και παίζει μόνο του, δείτε το σας παρακαλώ. Δηλαδή οι άνθρωποι το διαλαλούν ότι έρχεται ο Μεσσίας τους και ο Ναός τους. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα απευθύνεται σε Εβραίους, τους οποίους προσπαθεί να προετοιμάσει για τον ερχομό του Μεσσία και την ανοικοδόμηση του Ναού του Σολομώντα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΌΛΙΑ: «Καλησπέρα
ακουγα εχθές στο ραδιοφωνικό σταθμό της πειραϊκής εκκλησίας μια μαγνητοφωνημένη ομιλία του μακαριστού αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου πάνω στο θέμα της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου μας. Αναφέροντας τα σημεία που θα προηγηθούν της Δευτέρας Παρουσίας τα διέκρινε σε επαναλαμβανόμενα και αυτά που θα συμβούν εφ άπαξ. Ένα απο τα τελευταία ήταν η κήρυξη του Ευαγγελίου σ όλο τον κόσμο και σύμφωνα με τη γνώμη του μακαριστού αρχιεπισκόπου χρειάζεται πολύς καιρός ακόμα για να κυρηχθεί το Ευαγγέλιο σε όλη τη γη. Ανέφερε βέβαια ότι έχουν γίνει μεγάλα βήματα σ αυτό τον τομέα μέσω της Ιεραποστολής της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ανέφερε όμως και την επιστροφή του Ισραήλ στην Ορθοδοξία ως ένα απ τα σημεία που θα δείχνουν ότι το τέλος εστίν εγγύς. Τελικά τι ισχύει μ αυτό το θέμα, υπάρχει πολλή σύγχηση. Θα μετανοήσουν οι Εβραίοι; Μήπως είναι και αυτό πλάνη όπως η λεγόμενη αναλαμπή της Ορθοδοξίας;»
«όχι,το Ισραήλ δεν θα επιστρεψει ποτε
στην ορθοδοξια.Θα συμβει ομως αυτο που είπε ο προφητης Ησαιας:ο Ισραηλ θα επιστρέψει και θα σωθή.»

Ας το πάρουμε λίγο από την αρχή. Όταν έγινε η Ενσάρκωση του Υιού και Λόγου του Θεού, μετά την Σταύρωση, την Ανάσταση και την Ανάληψή Του, εκπληρώθηκαν όλες οι Προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης στο πρόσωπο του Κυρίου μας. Οι Απόστολοι κλήθηκαν να διαδώσουν το μήνυμα της Αναστάσεως και της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης σε όλην την οικουμένη. Τότε οι περισσότεροι των Ισραηλιτών αποφάσισαν πως ο Χριστός ήταν ένας πλάνος και συνέχισαν να πιστεύουν πως ο Μεσσίας που προφητεύεται στην Παλαιά Διαθήκη δεν ήρθε, και τον περιμένουν ακόμα. Ίδρυσαν δηλαδή μια καινούργια θρησκεία που ο κόσμος σήμερα ονομάζει Εβραϊσμό. Εβραίος δηλαδή σημαίνει θρήσκευμα (δεν είναι όλοι οι Ισραηλίτες Εβραίοι υπάρχουν και χριστιανοί Ισραηλίτες). Η διαφορά μας όμως με τους Εβραίους δεν είναι μόνο το θέμα του Μεσσία, που εμείς πιστεύουμε ότι ήρθε και είναι το Δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, ο Υιός και Λόγος του Θεού, αλλά και η πίστη στην Αγία Τριάδα, την οποία οι Εβραίοι δεν δέχονται, δέχονται ότι και οι Ιεχωβάδες, ότι ο Θεός είναι μόνο ένας, δεν υπάρχει Υιός και Άγιο Πνεύμα. Και πάλι όμως δεν σταματάνε εδώ οι διαφορές μας, διότι οι Εβραίοι πέραν της Παλαιάς Διαθήκης υιοθέτησαν και σαν ιερά τους βιβλία το Ταλμούδ, το οποίο αποδεδειγμένα περιέχει ύβρεις για το πρόσωπο του Χριστού, αλλά και την Καμπάλα, το οποίο έχει σατανικά στοιχεία, διότι δέχεται τα ξόρκια και την μαντική. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τα πιστεύω και την ιδεολογία της Εβραϊκής θρησκείας. Οι Εβραίοι έχουν γίνει τόσο σκληρόκαρδοι και εγωιστές που ακόμα και εάν έρθει ο Χριστός Αναστημένος και τους διδάξει δύσκολα θα πιστέψουν. Φανταστείτε ότι όταν αναστήθηκε ο από τέσσερις μέρες πεθαμένος Λάζαρος, όχι μόνο δεν πίστεψαν, αλλά θέλησαν να τον σκοτώσουν για μην τον βλέπει ο κόσμος και πιστέψει στον Χριστό. Σκεφτείτε, ιδιαίτερα όσοι από εσάς έχετε πάει Πάσχα στα Ιεροσόλυμα και έχετε δει το θαύμα του Αγίου Φωτός, που όχι μόνο ανάβουν τα κεριά του Πατριάρχη μόνα τους, αλλά το Άγιο Φως που περιφέρεται μέσα στον Ναό της Αναστάσεως, ενίοτε και με την παρουσία χρωμάτων όπως και στο ουράνιο τόξο. Όλα αυτά τα θαύματα τα βλέπουν και οι Εβραίοι κάθε χρόνο για αρκετές δεκαετίες και πάλι δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Υπάρχει ένας πολύ ωραίος λόγος του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου με τίτλο εάν δεν κάνω λάθος «Αληθώς Ανέστη», ο οποίος αποδεικνύει στους Εβραίους πως πραγματικά Ανέστη ο Κύριός μας. Θα πω δύο μόνο επιχειρήματα από τον Θείο Χρυσόστομο: οι Εβραίοι βάλανε την φρουρά έξω από τον τάφο του Χριστού, στρατιώτες οπλισμένους. Επομένως δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι ήταν αφύλακτος και πήγε κάποιος με την άνεσή του να κλέψει το σώμα, και αυτό που μου αρέσει πιο πολύ: η πίστη των Εβραίων λέει πως ο Θεός του τιμωρούσε για κάθε αμαρτία που έκαναν στην Παλαιά Διαθήκη, τώρα ποια είναι η αμαρτία τους που εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια δεν έχουν τον Ναό τους, τον Οίκο του Θεού και δεν μπορούν να τελέσουν την λατρεία τους, δεν αναρωτιούνται τι τρομερό έχουν κάνει και ο Θεός τους τιμωρεί τόσο σκληρά;
Ειδικά οι Εβραίοι δεν έχουν καμία δικαιολογία, διότι διαβάζουν καθημερινά την Παλαιά Διαθήκη η οποία είναι γεμάτη από τις προφητείες που εκπληρώθηκαν κατά γράμμα στο Πρόσωπο του Χριστού, και με πολλές αποδείξεις της Τριαδικότητας του Θεού, ειδικά στο βιβλίο της Γενέσεως.
Όταν θα έρθει ο Αντίχριστος, που οι Εβραίοι θα λατρέψουν σαν τον Μεσσία τους, θα κάνει και θα λέει πράγματα που δεν ανήκουν στην Εβραϊκή θρησκεία, διότι ξέρουμε όλοι καλά πως πίσω από τον Αντίχριστο είναι ο διάβολος και όχι ο πραγματικός Θεός, όπως φαντάζονται οι Εβραίοι. Όσοι λοιπόν Εβραίοι είναι καλοπροαίρετοι και δεν είναι πορωμένοι, ειδικά με την ιδέα πως μόνο αυτοί αξίζουν διότι είναι ο εκλεκτός λαός του Θεού, και όλοι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε υποδεέστεροι μπροστά τους, θα αντιληφθούν ότι ο Αντίχριστος δεν ανταποκρίνεται στα πιστεύω τους, και τους ομιλεί για κάποιον άλλον Θεό και όχι αυτόν που δίδαξαν οι πατέρες τους. Αυτό το αναφέρει ο Δανιήλ ια΄ 36-38. Αυτό μάλλον είναι το πιθανότερο να συμβεί, αφού όμως έχει αναλάβει την παγκόσμια εξουσία και δείξει το πραγματικό του πρόσωπο. Πόσοι όμως τότε θα έχουν καθαρό μυαλό και ψυχή για να μετανοήσουν και να δουν ότι αυτός που λατρέψανε ως πολιτικό σωτήρα τους και θεό τους είναι ο Αντίχριστος; Ας ελπίσουμε να υπάρξουν αρκετοί Εβραίοι ή μη. Πάντως οι Άγιοί μας, μας έχουν προειδοποιήσει, πως μετά το σφράγισμα πολύ δύσκολα θα υπάρξει μετάνοια. Γι’ αυτό μην περιμένετε σημάδια μετάνοιας των Εβραίων, αλλά οπλιστείτε με πνευματική δύναμη ΤΩΡΑ, διότι του χρόνου ίσως να είναι αργά. Εάν ανοίξουμε τα μάτια μας και δούμε καθαρά, θα διαπιστώσουμε πως ειδικά τώρα είναι πάρα πολύ δύσκολο να μετανοήσουν οι Εβραίοι, διότι έγινε το κράτος τους και ετοιμάζεται ο ναός τους. Αυτοί βλέπουν μπροστά στα μάτια τους την εκπλήρωση των ονείρων τους. Έγινε το κράτος τους μετά από σχεδόν 2000 χρόνια εξορίας, πήραν την αγία πόλη τους τα Ιεροσόλυμα, και πιστεύουν και τους προετοιμάζουν όπως έχουμε δει μέσα από την ιστοσελίδα μας, για την ανέγερση του Ναού και την σύντομη έλευση του Μεσσία τους. Είναι ποτέ δυνατόν τώρα να τους πείσεις ότι έχουν κάνει λάθος και ότι ο Χριστός είναι ο Μεσσίας της Παλαιάς Διαθήκης; Νομίζω ότι είναι δύσκολο αυτό.
Όσο για την κήρυξη του Ευαγγελίου, δεν πιστεύω κάποιος νοήμων να ισχυρίζεται πως το Ευαγγέλιο δεν έχει κηρυχτεί παντού τώρα ειδικά εν έτη 2010!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ: «μια ερωτηση ο πατηρ παισιος εγραψε το εξης οτι την Πολη θα τν παρουμε για αυτο τι εχετε να πειτε δεν λεω οτι δεν εχω στον νου μου την θεωρια σας απλα αν μπορεσετε και μου δωσετε μια σαφη και λογικη απαντηση πανω στο σχολιο που παρεεσα θα το εκτιμουσα παρα πολυ»
Καλησπέρα. Το θέμα αυτό το έχω αντιμετωπίσει κατ’ ιδίαν και ήρθε η ώρα να πάρω θέση και δημόσια. Ο πατέρας Παΐσιος ήταν αδιαμφισβήτητα μια μεγάλη πνευματική μορφή του αιώνα που μας πέρασε για όλην την Ορθοδοξία. Προσωπικά δεν είχα την ευλογία να τον συναντήσω, έχω όμως ακούσει τις εμπειρίες πάρα πολλών που συνδιαλέχτηκαν μαζί του και είναι εκπληκτικές, και κυρίως της ηγουμένης του μοναστηριού με το οποίο διατηρώ πνευματικές σχέσεις. Οι περισσότεροι από αυτούς που υποστηρίζουν φανατικά την αναλαμπή της ορθοδοξίας στηρίζουν τα επιχειρήματά τους κατά 50% στα λεγόμενα του πατρός Παϊσίου. Από όσους γνωρίζω που είχαν σοβαρή πνευματική επικοινωνία μαζί του, κανείς δεν μου έχει πει, ότι ο πατέρας Παΐσιος υποστήριζε την παγκόσμια κυριαρχία της Ορθοδοξίας, την εμφάνιση του βασιλιά Ιωάννη και όλα όσα γράφονται και υποστηρίζονται σήμερα, από μία μεγάλη δυστυχώς ομάδα ορθοδόξων. Ακόμα κι αν είπε κάτι, δεν γνωρίζουμε πως το είπε και εάν αυτός που το άκουσε το εξέλαβε ορθά. Το έχω ξαναγράψει, αλλά θα το ξαναπώ και θα το ξαναγράψω. Η Πίστη μας στηρίζεται στις ερμηνείες της Αγίας Γραφής από κάποιους επίσημους Αγίους της Εκκλησίας μας, που τους ονομάζουμε Πατέρες της Εκκλησίας μας, και τα συγγράμματα των οποίων είναι επίσημα αναγνωρισμένα και έχουν εκδοθεί και ανήκουν στην γνωστή Πατρολογία. Σε αυτά στηριζόμαστε και με βάση αυτά πορευόμαστε. Όλοι οι παρακάτω Άγιοι και αρκετοί ακόμα έχουν ασχοληθεί με τα έσχατα χρόνια και μας δίνουν στοιχεία και συμβουλές, ώστε να μπορέσουμε να αντιληφθούμε τα έσχατα χρόνια και να προφυλαχτούμε:
Οι τέσσερις Ευαγγελιστές και ο Απόστολος Παύλος.
Ο Άγιος Ειρηναίος, ο Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος, ο Άγιος Ιππόλυτος.
Οι Τρεις Ιεράρχες (Μέγας Βασίλειος, Ιωάννης Χρυσόστομος, Γρηγόριος Θεολόγος).
Ο Άγιος Εφραίμ ο Σύρος, ο Άγιος Επιφάνιος, ο Άγιος Μεθόδιος, ο Άγιος Ευσέβιος, ο Άγιος Αυγουστίνος, ο Άγιος Θεοδώρητος Κύρρου.
Ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής, ο Άγιος Αναστάσιος ο Σιναΐτης, ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, ο Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης, ο Μέγας Φώτιος, ο Άγιος Αρέθας, ο Γεώργιος ο Μοναχός.
Ο Άγιος Συμεών, ο Άγιος Οικουμένιος Τρίκκης, Ο Θεοφύλακτος Βουλγαρίας, ο Θεόδωρος Βαλσάμων, ο Γρηγόριος ο Παλαμάς, ο Άγιος Νικηφόρος, ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός, ο Άγιος Μελέτιος.
Οι πατριάρχες Ιεροσολύμων Άνθιμος και Δοσίθεος, ο Άγιος Νείλος, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, και αρκετοί ακόμα.
Κανένας από αυτούς δεν αναφέρει τίποτα για αναλαμπή, για βασιλιά Ιωάννη και για παγκόσμια πρωτεύουσα του Ελληνισμού. Εάν όντως υπάρξει αναλαμπή, είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο, είναι ποτέ δυνατόν κανένας μα κανένας από τους παραπάνω Αγίους να μην αναφέρει καμία κουβέντα γι’ αυτό; Εάν υπάρξει αναλαμπή, θα είναι το πιο καθοριστικό στοιχείο για τον Αντίχριστο, δεν γίνεται, δεν είναι λογικό να μην γράψει κανένας από τους παραπάνω Αγίους ούτε μία λέξη γι’ αυτό.
Προσωπικά πιστεύω πως ο διάβολος και τα όργανα του Αντίχριστου, εκμεταλλεύτηκαν την φήμη, την αγάπη και κάποια λόγια του πνευματικού αυτού πατέρας μας, για να σπείρουν αυτήν την φοβερή πλάνη. Αλλά ακόμα κι αν είπε κάποια παρόμοια θεωρία, αυτό δεν σημαίνει ότι, ότι είπε ο πατέρας Παΐσιος είναι νόμος και κανόνας για την Ορθοδοξία. Επίσης δεν σημαίνει ότι επειδή είπε κάτι που δεν ήταν σωστό αμφισβητείτε η πνευματικότητα και η αγιότητά του. Μεγάλη Άγιοι πραγματικοί κολοσσοί της Πίστη μας, έγραψαν πράγματα που δεν ήταν σωστά, και που άλλοι Άγιοι ή το ρουν της ιστορίας απέδειξαν το σφάλμα τους. Φυσικά επρόκειτο για μη δογματικά λάθη και που δεν είχαν άμεση σχέση με τους κανόνες και τις αποφάσεις των Οικουμενικών μας Συνόδων. Δηλαδή η Εκκλησιαστική ιστορία έχει αποδείξει ότι οι Άγιοί μας δεν είναι αλάνθαστοι, και εμείς πάντα πρέπει για ένα συγκεκριμένο θέμα να γνωρίζουμε τις απόψεις πολλών Αγίων. Για το ίδιο θέμα μπορεί δύο Άγιοι να λένε το Β και δέκα Άγιοι να λένε το Α. Εμείς πρέπει να θεωρήσουμε ως σωστό το Α.
Στην συγκεκριμένη λοιπόν περίπτωση και για το συγκεκριμένο θέμα, οφείλουμε να δεχτούμε όλους τους παραπάνω Αγίους, Ευαγγελιστές και Αποστόλους, οι οποίοι δεν αναφέρουν πουθενά αυτήν την θεωρία που λέγεται ότι υποστήριζε ο πατέρας Παΐσιος. Δεν μπορεί ένα τόσο πολύ σημαντικό θέμα, η παγκόσμια κυριαρχία της Ορθοδοξίας και ένας βασιλέας που θα οδηγήσει σε παγκόσμια ειρήνη και ευημερία, και με μια πόλη που θα αποτελεί το παγκόσμια κέντρο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, και το σημαντικότερο ότι το τέλος αυτής της εποχής θα σηματοδοτεί τον ερχομό του Αντίχριστου, να μην γράφεται από κανέναν από όλους τους παραπάνω, όταν μάλιστα όλοι αυτοί οι Άγιοι αναφέρονται εκτενώς και με λεπτομέρειες στα έσχατα χρόνια.

«Αυτό είναι το τέλος και το ξέρεις. Όλα τα σχέδια που έκανες για μας είναι λανθασμένα. Δεν μας προσφέρεις τίποτε άλλο, από συγκρούσεις, αντιδικίες και στεναχώριες. Η σχέση μας έφτασε σε ένα σημείο που δεν μπορούμε να ανεχτούμε τίποτε άλλο. Έφτασε η ώρα να σου πούμε ότι δεν είμαστε οι άνθρωποί σου. Έφτασε η ώρα να διαχωριστούμε από όλα αυτά που ετοιμάζεις. Η βλάβη που μας προκαλείς δεν γιατρεύεται με δάκρυα. Δεν υπάρχει τίποτα σε ‘σένα για να μας κρατήσει. Τελικά καταλάβαμε ότι δεν έχουμε απολύτως κανένα κοινό. Θα σε βγάλουμε από την ζωή μας και από το μυαλό μας. Θα απαρνηθούμε την θλίψη που ετοιμάζεσαι να μας προσφέρεις. Εάν χρειαστεί θα καταπατήσουμε την υπερηφάνειά μας. Και θα εγκαταλείψουμε το χάος που ετοιμάζεσαι να φέρεις. Δεν θα επιτρέψουμε να μπεις στην σκέψη μας. Δεν θα επιτρέψουμε να μπεις στην ιδιωτική μας ζωή. Δεν θα επιτρέψουμε να μας καθορίσεις τα όνειρά μας. Πες σε όλους ότι εμείς είμαστε αυτοί που σου εναντιωνόμαστε. Πες σε όλους ότι εμείς είμαστε που αποκαλύψαμε το παραμύθι σου. Φέρνεις το σκοτάδι που θα μας αρρωστήσει. Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά αυτό δεν θα συμβεί μαζί σου. Διότι το λάθος που θα γίνει μαζί σου δεν θα έχει επιστροφή. Βρες άλλους να εξαπατήσεις. Σε διώχνουμε από κοντά μας, μην επιμένεις, δεν υπάρχει περίπτωση να σε ακολουθήσουμε. Δεν πρόκειται να σου επιτρέψουμε τίποτα, ξέρουμε ότι αναπόφευκτα έρχεται το τέλος σου.»
Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, αυτοί είναι οι στίχοι ενός ξένου pop τραγουδιού, που έγινε το 2009 μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες παγκοσμίως. Το μόνο που άλλαξα είναι το πρώτο ενικό πρόσωπο με το πρώτο πληθυντικό. Μας το αφιερώνω.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 2: «Άκουσα πρόσφατα στο ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος κάποιον ονόματι Μαυρόπουλο, του οποίου την ιδιότητα δεν πρόλαβα να ακούσω, να λέει πως η Αποκάλυψη του Ιωάννη δεν είναι παρά ένας συμβολισμός των όσων συμβαίνουν στη Θεία Ευχαριστία, ότι δηλ. οι δαίμονες κτλ. που αναφέρονται είναι τα εμπόδια του πιστού στην ουσιαστική συμμετοχή του στο μυστήριο!!!Είπε ακόμη πως τα περί ερμηνείας της Αποκαλύψεως ως μελλοντικών γεγονότων είναι προτεσταντικές απόψεις που έχουν ξεπεραστεί! Τόσο πρόδηλη παρερμηνεία δεν έχω ξαναακούσει…Θα’λεγε, βέβαια, κανείς ότι το να βλέπουμε σχεδόν παντού κάποιο είδος καλοστημένης συνωμοσίας είναι μια εξωπραγματική εμμονή, αλλά σε περιπτώσεις όπως αυτή τα στοιχεία από μόνα τους απαντούν πως τουλάχιστον φαντασιόπληκτοι δεν είμαστε…»
Τα τελευταία χρόνια έχουν διαστρεβλωθεί τα πάντα. Η αρχή έγινε με την ένδοξη Ελληνική ιστορία, από την αρχαία έως την Νεοελληνική. Στην συνέχεια προχώρησαν στους θεόσταλτους θεσμούς, όπως είναι η οικογένεια και η ένωση του αντρός με την γυναίκα. Ο ερωτικός σύντροφος είναι θέμα επιλογής και όχι προσταγή της φύσης. Δηλαδή ένας άντρας έχει την φυσική επιλογή για το αν θα ερωτευθεί γυναίκα ή έναν άλλο άντρα. Η οικογένεια δεν είναι απαραίτητο να απαρτίζεται από πατέρα μητέρα και παιδιά. Μπορεί να είναι μονογονική ή ομοφυλοφιλική. Αυτά ακούγονται επίσημα καθημερινά στην τηλεόραση από ειδικούς. Οι θέσεις αυτές έχουν ξεπεράσει όλα τα όρια όχι μόνο της τρέλας, αλλά και των προσδοκιών του πονηρού. Στην Πίστη μας, ο ίδιος ο Θεός έδωσε την εντολή του ερωτικού δεσμού του άντρα με την γυναίκα, ευλόγησε την οικογένεια, καταδίκασε την ομοφυλοφιλία και προειδοποιεί με φοβερή τιμωρία όποιον αλλοιώνει τους κανόνες και τις εντολές του. Όταν καθημερινά και παγκόσμια οι παραπάνω διαστροφές τεκμηριώνονται από ειδικούς, είμαστε σε πολύ χειρότερο επίπεδο από τα Σόδομα και τα Γόμορρα. Μέχρι εδώ θα μπορούσαμε να δεχτούμε ότι η κοινωνία μπορεί να ακολουθεί τον δρόμο της κι εμείς τον δικό μας. Κανείς όμως δεν σκέφτεται ότι έφτασε η εποχή «του αλλοιώσαι καιρούς και νόμους», που αναφέρει ο Προφήτης Δανιήλ στο κεφάλαιο ζ΄. Όμως τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πως και η επίσημη εκκλησία αρχίζει να αλλάζει τα λόγια των Αγίων μας και να αλλοιώνει τις ερμηνείες των κολοσσών της Πίστεώς μας. Η Αποκάλυψη είναι πέραν του ηλίου φαεινότερων ότι αναφέρεται στον Αντίχριστο και στα έσχατα χρόνια, μόνο ένας χαζός ή τελείως άσχετος δεν το καταλαβαίνει. Αλλά ακόμα και αν δεχτούμε ότι δεν έχει το μυαλό να το καταλάβει, πριν δώσει την δικιά του ερμηνεία, καλό είναι να συμβουλευτεί τους Αγίους της Πίστεώς μας, και να δει τι έχουν πει αυτοί πρώτα. Αγαπητή Χριστίνα πολύ σωστά βγήκες από τα ρούχα σου με τα λεγόμενα του κ. Μαυρόπουλου, διότι το τρομερό δεν είναι μόνο ότι εκφράζει μια τελείως ανόητη άποψη που δεν έχει σχέση με το ιερό κείμενο, αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα πρέπει να θεωρήσουμε αρκετούς από τους Αγίους μας προτεστάντες, διότι αναφέρουν ακριβώς αυτό που αποκλείει αυτός ο κύριος. Δεν θέλω ούτε να αναφέρω τα ονόματα των Αγίων μας, οι οποίοι λένε ότι η Αποκάλυψη γράφτηκε για να μας προειδοποιήσει για αυτά που θα γίνουν στο μέλλον, δηλαδή στα έσχατα χρόνια. Αυτό είναι ένα δεδομένο στην Πίστη μας από τους πρώτους αιώνας. Έρχεται λοιπόν αυτός ο κύριος Μαυρόπουλος και ο κάθε Μαυρόπουλος και στηρίζει θέσεις αιρετικές, όταν αλλοιώνει τα λεγόμενα των Αγίων μας, και το χειρότερο είναι ότι αυτά ακούγονται από επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό της εκκλησίας της Ελλάδος. Αυτό από μόνο του δείχνει ολοφάνερα ότι είμαστε στα έσχατα χρόνια. Όταν η επίσημη εκκλησία επιτρέπει να ακούγονται τέτοια λόγια από τον σταθμό της, πρέπει να ετοιμαζόμαστε για πολύ χειρότερα, όπως η αποδοχή του Πάπα. Και πείτε χαιρετίσματα στον κύριο Μαυρόπουλο, ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, που έχει την επίσημη άδεια της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον εκκλησιαστικό διάλογο, θεωρεί τους προτεστάντες μέλη της εκκλησίας του Χριστού.
Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχουν δεσπότες και λοιποί κληρικοί που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει 666. Εδώ και αρκετά χρόνια ετοιμάζουν την ένωση όλων των χριστιανικών δογμάτων/αιρέσεων πίσω από την πλάτη μας, και στα φανερά μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια λέγοντας για τον θησαυρό της Ορθοδοξίας και εκτός Ελλάδος κοινωνούν καθολικούς και συζητούν επί θεολογικής βάσης με όλα τα προτεσταντικά φύλλα, τα οποία δεν δέχονται την Παναγία μας και τους Αγίους μας. Ακόμα και οι θεωρητικά ενάρετοι κληρικοί εάν ανοίξεις διάλογο με τέτοια θέματα, σου λένε ότι δεν πρέπει να μας νοιάζει τι λέει και τι κάνει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, και σε ορισμένες των περιπτώσεων διότι υπάρχουν και Δεσπότες που είναι φανερά οικουμενιστές, να μην δίνουμε σημασία στον Δεσπότη. Λυπάμαι, αλλά αυτοί οι κληρικοί που έχουν τέτοια επιχειρήματα συμβάλλουν στον οικουμενισμό. Οι Άγιοι μας δεν φοβόντουσαν να τα βάλλουν με κανέναν εάν υπήρχε σοβαρό θέμα πίστεως. Είπαμε και πιο πάνω ότι όταν ο Πατριάρχης και ο Δεσπότης λέει κάτι δεν γίνεται να λέμε ότι δεν μας νοιάζει. Ανήκουν στο σώμα της μίας Αγίας καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας και μάλιστα είναι υψηλόβαθμοι, και οι αποφάσεις τους καθορίζουν το μέλλον της Πίστεώς μας. Είδατε τι είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για τον Δεσπότη Λεμεσού Αθανάσιο όταν διαχώρισε την θέση για την επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο: «Όταν όλη η Ορθοδοξία διεξάγει θεολογικό διάλογο με την Καθολική Εκκλησία…δεν μπορεί ένας πιστός να είναι πάνω απ’ όλη την Ορθοδοξία». Ετοιμαστείτε αυτό θα πούνε και σε ‘μας, όταν το πολύ σε δύο χρόνια που θα γίνει η 8η οικουμενική ψευτοσύνοδο θα αποφασιστεί η ένωση των χριστιανικών δογμάτων. Εμείς πρώτα από όλα ακολουθούμε το παράδειγμα του κυρίου μας. Ο Κύριός μας μπήκε μέσα στον ναό και τα έσπασε όλα επειδή είχαν στήσει εμπόριο, αντιμετώπισε με θάρρος τους Αρχιερείς και τους Φαρισαίους χωρίς να φοβάται τις συνέπειες, και σήμερα ιερείς και μοναχοί που τους θεωρούμε ενάρετους, φοβούνται να υπερασπιστούν την Αγία Πίστη μας και προτιμούν την θέση τους από το να διεκδικήσουν την αλήθεια. Όμως και εμείς οι λαϊκοί φταίμε, διότι θαυμάζουμε τους γέροντές μας και τους πνευματικούς μας από συμφέρον επειδή μας λένε ότι μας βολεύει και μας δίνουν άδεια να κοινωνήσουμε, επαναπαυόμαστε και προσπαθούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Πρέπει να σταθούμε δυναμικά και να απαιτήσουμε από αυτούς να υπερασπιστούν την Πίστη μας και να αφήσουν τις διδαχές, οι εποχές απαιτούν δυναμισμό και αγώνα. Προσωπικά εκτιμώ ότι τώρα είναι αργά, εφόσον δεν πολεμήθηκε ο οικουμενισμός στην αρχή, τώρα είναι αδύνατον να γυρίσει πίσω το ποτάμι, και αυτός είναι και ο λόγος που σε λιγότερο από δύο χρόνια θα εμφανιστεί και ο Αντίχριστος, αυτό περίμενε ο διάβολος 2000 χρόνια, να βρει την εκκλησία του Χριστού στην χειρότερή της κατάσταση. Πρέπει να συσπειρωθούμε γύρω από τους ενάρετους ΚΑΙ αγωνιστές κληρικούς, οι οποίοι είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα, ακόμα και όταν θα τους κόψουν τον μισθό να μην κάνουν πίσω.
Θέλω να προλάβω τους κακοπροαίρετους πριν πούνε ότι το παίζω ήρωας, ο μόνος σωστός κ.α. Οι Άγιοί μας ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν ήθελαν να ζήσουν στα έσχατα χρόνια. Για ποιόν λόγο δεν θέλανε, φοβόντουσαν; Όχι διότι κανένας από αυτούς δεν φοβήθηκε για την ζωή του, ούτε για την θέση του (υπήρξαν Άγιοι που εγκατέλειψαν τον Πατριαρχικό τους θρόνο), αλλά δεν θέλανε να ζήσουνε τα χειρότερα πνευματικά χρόνια στην ανθρώπινη ιστορία, δεν θέλανε να συμμετέχουν σε μια πουλημένη και προδομένη Εκκλησία στον Αντίχριστο. Μην ξεχνάμε πως οικουμενισμός = Αντίχριστος. Μπορεί τα λόγια μου να μοιάζουν σκληρά, όμως οι ήρωες της πατρίδας μας και οι Άγιοι της Πίστεώς μας, μας έμαθαν να υπερασπιζόμαστε αυτό που πιστεύουμε. Εφόσον δεν υπάρχει κανένας που δημόσια να βγει και να απαιτήσει από την επίσημη εκκλησία να διώξει από τα σπλάχνα της τον οικουμενισμό, εγώ θα κάνω ότι μπορώ με τις λιγοστές μου δυνάμεις. Ξέρω και ξέρετε πολύ καλά, ότι δεν είμαι, ούτε είσαστε μόνοι σας. Υπάρχουν πολλοί κληρικοί και λαϊκοί που μιλάνε και αγωνίζονται για την Πίστη μας και την πατρίδα μας. Αυτό επιθυμώ κι εγώ να βάλω ένα λιθαράκι σε αυτόν τον αγώνα, και σας παροτρύνω να κάνετε το ίδιο. Δεν έχουμε ανάγκη κανέναν, και δεν φοβόμαστε κανέναν. Κανένας Δεσπότης, κανένας Αρχιεπίσκοπος, κανένας Πατριάρχης, κανένας πολιτικός δεν μπορεί να μας πει τι θα κάνουμε και ποιες θα είναι οι απαιτήσεις μας στην Πίστη μας. Έφτασε ήδη η ώρα που πρέπει να αρχίσει ο αγώνας, αρχίστε από τώρα τον ομολογιακό αγώνα, όπου μπορεί και όπως μπορεί ο καθένας, σύμφωνα με τις δυνάμεις που του έχει δώσει η Θεία Πρόνοια. Ο Θεός δεν επιθυμεί να κάνουμε περισσότερα από αυτά που μπορούμε. Σε δύο χρόνια θα εμφανιστεί ο Αντίχριστος, αλλά και ο ψευτοπροφήτης (που κατά την γνώμη μου ήδη κινείται ανάμεσά μας), τότε τι θα πρέπει να κάνουμε; Πάλι θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας; Ο Θεός απαιτεί από εμάς να αγωνιστούμε. Τώρα ποιος θα είναι ο αγώνας για τον καθένα μας, μόνο ο Θεός το γνωρίζει και όταν θα έρθει η ώρα θα σας το φανερώσει, να είστε σίγουροι. Προς το παρόν πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τον ερχομό του Αντίχριστου και του ψευτοπροφήτη, αλλά και δυναμικοί σε ότι αφορά τον οικουμενισμό.
Καλό αγώνα αδέλφιά μου και μην φοβάστε τίποτα, κάντε προσευχή, νηστεία, εξομολογηθείτε τις αμαρτίες σας φέτος και οπλιστείτε με την δύναμη των Αγίων μας, και θα δείτε ότι μια γαλήνη θα πλημμυρίσει την ψυχή σας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ: «Νικολάκη,μαζεψε τα πραγματα σου,και φυγε στο εξωτερικο.Εσύ και ο π.Μάξιμος αποκαλυφθήκατε!Το καλο που σου θέλω,ερχεται καταιγίδα,φύγε να γλιτώσεις……………!!!!!!
«ποιος εισαι ανωνυμε; που απειλεις με καταιγιδες; ποιος εισαι πες το ονομα σου…»
«Ναι,λες και ΔΕΝ ξέρεις ποιός είμαι….Ένα σου λέω μόνο……
ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΥ και ο ΜΑΞΙΜΟΣ,θα φάτε ΠΟΛΥ Ξ..Ο!!!!!»
«… ασε τις απειλες… δεν ειμαι ο Νικος γι’αυτο μη τρελαινεσαι.. γιατι δεν μας λες σαν καλο παιδακι ποιος εισαι ετσι για να δουμε…»

Αδέλφιά μου, ο πονηρός χρησιμοποιεί πολλά τεχνάσματα και πολλών ειδών ανθρώπους για να κάνει τον ορθόδοξο χριστιανό να βγει από τον σωστό δρόμο. Σας ευχαριστώ που έχετε την θέληση να με υπερασπιστείτε, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε με τα συγκεκριμένα σχόλια. Επειδή είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και επειδή δεν έχουν τίποτα για να μας κατηγορήσουν, διότι μέσα από αυτήν την ιστοσελίδα δεν ζητάμε κάτι, ούτε έχουμε να κερδίσουμε τίποτα, αντιθέτως εκτιθόμαστε με την θέση την οποία πρεσβεύουμε, ότι δηλαδή ο Αντίχριστος θα εμφανιστεί μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, αλλά και ο ψευδοπροφήτης, που μην ξεχνάμε ότι στην Αποκάλυψη αναφέρει ότι θα κάνει την μεγάλη ζημιά. Επαναλαμβάνω επειδή αυτό το blog είναι ιδεολογικό κι όχι συμφεροντολογίκο, ίσως είναι το μόνο που τους φοβίζει. Διότι όταν κάποιος ζητά κάτι, π.χ. λεφτά του τα προσφέρουν για να σταματήσει και μετά να τον έχουν στον χέρι. Εάν ζητά δόξα, του την δίνουν και μετά αυτός δεν θέλει να την χάσει και πάλι τον κρατάνε. Εμείς και εγώ προσωπικά δεν ζητώ τίποτα, παρά μόνο να ενημερώσω τον κόσμο για ότι πρόκειται να συμβεί, μήπως και ο Θεός με ευσπλαχνιστεί και συγχωρέσει τις αμαρτίες μου. Όταν κάποιος είναι ιδεολόγος και «τρελός» γίνεται επικίνδυνος, διότι δεν μπορείς να τον ελέγξεις. Οφείλουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον σκοπό μας, που είναι να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε όσους μπορούμε για τον ερχομό του Αντίχριστου, αλλά και να προετοιμαστούμε κυρίως πνευματικά για τα χειρότερα πνευματικά χρόνια, αλλά και τα χειρότερα 3,5 χρόνια από την θλίψη που θα φέρει ο Αντίχριστος όταν θα επικρατήσει από το 2014 με 2015 μέχρι και το 2018. Δεν πρέπει τίποτα άλλο να μας αποπροσανατολίσει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο πονηρός, και κάποια όργανα του Αντίχριστου, χρησιμοποιούν κάποιον σίγουρα «παλαβό» για να μας κάνει να ασχοληθούμε με τις μικρότητες και τα κατινίστικα σχόλιά του και να ξεφύγουμε από τον σκοπό μας. Μην ασχολείστε μαζί του, πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο, σας το λέω ειλικρινά, είναι ότι πιο φαιδρό και ηλίθιο μπορούν να κάνουν για να μας αναγκάσουν να μην κοιτάμε την καταιγίδα που έρχεται, αλλά το δέντρο που ρίχνει τα φύλλα του από τον άνεμο.
Το επίπεδο του blog είναι υψηλό, όπως και τα σχόλιά σας, είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Προσπαθούν να μας βγάλουν από τον σωστό δρόμο, όπως ακριβώς οι μεγάλοι λένε στα παιδάκια να κοιτάξουν αριστερά, για να τους κρύψουν κάτι στα δεξιά. Δεν πρέπει να τσιμπήσουμε και να ασχοληθούμε με τον κάθε παλαβό που ξεστομίζει ανόητες απειλές, σας προτείνω να συνεχίσουμε όπως και πρώτα σαν να μην έγινε τίποτα, μην το σκέφτεστε καθόλου. Εάν κάποιος θέλει ή πρόκειται να σου κάνει πραγματικό κακό, δεν σε προειδοποιεί με παιδιάστικες απειλές, όπως τα παιδάκια του δημοτικού, που λένε το ένα στο άλλο κάτσε καλά γιατί θα σε δείρω. Εμείς είμαστε συνειδητά Ορθόδοξοι χριστιανοί, που στα επόμενα χρόνια θα δώσουμε ακόμα και την ζωή μας για τον Χριστό Μας. Δεν θα φοβηθούμε παλαβούς. Το επίπεδό μας είναι υψηλό, δεν είμαστε παιδάκια, ούτε αυτοί που παρακολουθούν εκπομπές στην τηλεόραση με κουτσομπολιά και θα ασχοληθούν με κατινιές και θα απαντήσουμε γιατί μου είπες έτσι κι εγώ κάνω αλλιώς… . 
Λοιπόν συνεχίζουμε κανονικά με πολύ σημαντικές πληροφορίες και ειδήσεις. Σας ευχαριστώ για την θέλησή σας να με βοηθήσετε και το έχετε κάνει ήδη πολύ καλά με τα σχόλια σας και με την επικοινωνία σας μαζί μου. Ας μείνουμε όλοι μαζί συγκεντρωμένοι στον σκοπό μας.

«ὁ δὲ εἶπε· καὶ ὑμῖν τοῖς νομικοῖς οὐαί, ὅτι φορτίζετε τοὺς ἀνθρώπους φορτία δυσβάστακτα, καὶ αὐτοὶ ἑνὶ τῶν δακτύλων ὑμῶν οὐ προσψαύετε τοῖς φορτίοις. » Λουκάς ια΄ 46
«οὐαὶ ὑμῖν τοῖς νομικοῖς ὅτι ἤρατε τὴν κλεῖδα τῆς γνώσεως· αὐτοὶ οὐκ εἰσήλθετε, καὶ τοὺς εἰσερχομένους ἐκωλύσατε.» Λουκάς ια΄ 52
«Καὶ ὃς ἂν σκανδαλίσῃ ἕνα τῶν μικρῶν τούτων τῶν πιστευόντων εἰς ἐμέ, καλόν ἐστιν αὐτῷ μᾶλλον εἰ περίκειται λίθος μυλικὸς περὶ τὸν τράχηλον αὐτοῦ καὶ βέβληται εἰς τὴν θάλασσαν.» Μάρκος θ΄ 42.

Η Πίστη μας δεν είναι ενάντια στην πολιτική εξουσία και στους πολιτικούς άρχοντες. Ο Κύριός μας, είπε να αποδίδουμε ότι πρέπει στον Θεό και ότι πρέπει στους πολιτικούς άρχοντες. Αρκετοί Άγιοί μας ήταν βασιλείς, βασίλισσες, στρατηγοί κ.α. Όμως ως άνθρωποι κι αυτοί οφείλουν να έχουν φόβο Θεού, να είναι δίκαιοι και να ενεργούν με γνώμονα το συμφέρον του λαού που κυβερνάνε, που τους ψήφισε και τους συντηρεί με τους φόρους. Ανάλογα με την θέση και την εξουσία του καθενός θα του ζητηθεί και η σχετική ευθύνη. Σήμερα συμβαίνει ακριβώς η ρήση του Ευαγγελίου. Επιβαρύνουν τον λαό με την ακρίβεια, την μείωση των μισθών και των συντάξεων, την άνοδο του ΦΠΑ, ξεπουλάνε την χώρα στα ξένα συμφέροντα που υπηρετούν, ενώ αυτοί δεν κουνάνε ούτε το δαχτυλάκι τους για να μας βοηθήσουν και να επωμιστούν ένα μέρος από τις λεγόμενες θυσίες που απαιτούν από εμάς. Πήγανε το όριο ηλικίας στα 70 έτη. Μάλιστα 70, όταν απαιτούν 40 χρόνια δουλειάς, για αναλογιστείτε κατά μέσο όρο πότε βρίσκει κάποιος δουλειά σήμερα, σπάνια κάτω από 30 ετών. Ενώ οι βουλευτές με δύο τετραετίες εξασφαλίζουν σύνταξη. Προσέξτε κι εσείς αδελφοί μου, εάν στον εργασιακό σας χώρο έχετε θέση ευθύνης, να είστε δίκαιοι και με κατανόηση.
Το ουαί του Χριστού, δηλαδή το αλίμονο, πέφτει εκτός από τους άδικους πολιτικούς και γενικά σε όσους ασκούν εξουσία, αλλά και σε όσους κρύβουν την γνώση και την στερούν από τον λαό. Φανταστείτε πόσο μάλλον αυτοί που την κρύβουν από το ποίμνιο του Χριστού. Πραγματικά αλίμονο από όσους ταγούς της Εκκλησίας, όχι μόνο μας στερούν την γνώση, αλλά μας αποπροσανατολίζουν, λέγοντας πως η Αποκάλυψη δεν έχει εσχατολογικό περιεχόμενο, πως είμαστε φανατικοί επειδή δεν θέλουμε τον διάλογο με τους Παπικούς κι όλους τους αιρετικούς και αλλόθρησκους. Δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε με το Ευαγγέλιο και τα λόγια του Κυρίου μας, ο οποίος τους λέγει καλύτερα να πνιγούν παρά να διαπράξουν τέτοιο έγκλημα. Εάν λοιπόν είναι αλήθεια ότι ο Αντίχριστος και ο ψευδοπροφήτης θα εμφανιστούν στα επόμενα δύο χρόνια, όποιος προσπαθεί να μας βγάλει από τον δρόμο της σωστής ενημέρωσης θα αντιμετωπίσει την οργή του Θεού. Γι’ αυτό προσοχή κύριε ανώνυμε και σε όσους τον βάλατε να μας παρασύρει σε δίχτυα κουτσομπολιού, διότι εάν έχουμε δίκιο σύντομα η καταιγίδα θα πλήξει εσάς κι όχι εμάς, εμάς θα μας σκεπάσει η Πρόνοια του Θεού.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ: «Ολα καλα και συμφωνω σε ολα.Γιατι ομως λες… εαν εχουμε δικιο…η… εαν ερθει σε δυο χρονια ο αντιχριστος.Αυτο σιγουρα δεν δειχνει σιγουρια- πρεπει να εισαι σιγουρος για να ενημερωνεις σωστα και τους αδελφους-«

«Πατερ αν ειστε κληρικος χαιρομαι πολυ που πιστευετε στην προνοια του Χριστου μας και στην ενημερωση που μας επεφυλαξε επ’εσχατων των χρονων.. ο αδελφος Νικολαος χρησιμοποιει ετσι το λογο ως σχημα λογου..προσωπικα πιστευω πως ειναι απολυτα σιγουρος γι ολα αυτα και το δειχνει αλλωστε με τοσα επιχειρημματα και αποδειξεις!!!»

Αγαπητέ αδελφέ καταρχάς χαίρομαι ιδιαίτερα που συμφωνείς. Όσο πιο πολλοί γνωρίζουμε τόσο πιο εύκολα θα είναι. Την παρατήρηση αυτή μου την έχουν κάνει και σε άλλο σχόλιο. Όπως γνωρίζεται ή όπως θα έχετε καταλάβει, είμαι ένας απλός συνάνθρωπός σας. Δεν ανήκω στην υψηλή κοινωνία, ούτε στα υψηλά οικονομικά και κοινωνικά στρώματα, ούτε κατέχω κάποιο αξίωμα. Επειδή λοιπόν είμαστε όλοι απλοί άνθρωποι και ο Κύριός μας, μας δίδαξε να είμαστε ταπεινοί και να μην στηριζόμαστε αποκλειστικά στον εαυτό μας, αλλά πάντα να ελπίζουμε για ότι προσπαθούμε στον Θεό. Έτσι κι εγώ δεν μπορώ σαν συνάνθρωπός σας, να βγω και να πω ότι είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ο Αντίχριστος έρχεται σε λίγο διότι θα φανεί εγωιστικό. Μια τέτοια ενέργεια την έκαναν μόνο οι Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης (σε ορισμένες περιπτώσεις και κάποιοι από τους Αγίους μας), οι οποίοι ως απεσταλμένοι του Θεού έλεγαν στους αμαρτωλούς Εβραίους ότι ο Θεός μας έστειλε να σας συνετίσουμε και οφείλετε να συμμορφωθείτε. Σίγουρα λοιπόν εγώ δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τέτοιο ύφος, διότι φυσικά δεν είμαι ούτε ο Προφήτης Ιεζεκιήλ, ούτε ο Προφήτης Ιερεμίας, αλλά ούτε και κάποιο υψηλό πνευματικό ανάστημα. Ότι κάνω το κάνω διότι θεωρώ χρέος μου, εφόσον πιστεύω ότι ζούμε στα έσχατα χρόνια, να πληροφορήσω όσους περισσότερους μπορώ. Γι’ αυτό λοιπόν θα συνεχίζω να χρησιμοποιώ αυτόν τον λόγο. Μέσα από αυτό το blog, έχουμε δώσει πολλές ενδείξεις και αποδείξεις ότι βαδίζουμε ολοταχώς προς τον Αντίχριστο. Όλες οι παραπομπές μου δεν είναι σε συνωμοτικά οι ιδιωτικά site και blog όπως το δικό μου. Εάν έχετε πάει στα site που σας παραπέμπω, θα διαπιστώσατε ότι πρόκειται για επίσημα και αναγνωρισμένα site διεθνούς κύρους. Αυτά λοιπόν που συζητάμε μαζί, δεν είναι μυστικά που τα ξέρω από σκοτεινές πηγές, αλλά ειδήσεις που είναι γνωστές σε όποιον ψάχνει λιγάκι ή σε όποιον ξέρει πως και που να ψάξει. Κάποιες από τις πληροφορίες μου τις έχετε στείλει αρκετοί από εσάς και γι’ αυτό χρησιμοποιώ και το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο. Δεν γίνεται να μιλώ συνέχεια για ένα θέμα και να μην είμαι σίγουρος, όσο μου επιτρέπει η ανθρώπινη φύση μου, για αυτό. Εξάλλου δεν έχω εκτεθεί μόνο μέσω αυτής της ιστοσελίδας, αλλά όπως ίσως μερικοί να γνωρίζετε και από το youtube, που έχω ανεβάσει video. Δεν θα εξέθετα τόσο τον εαυτό μου, εάν μέσα στην ψυχή μου δεν ήμουν σίγουρος. Και ξέρετε πως βιώνω την σιγουριά αυτή, διότι νοιώθω γαλήνη όταν ασχολούμαι με αυτά, μου έχει φύγει ο φόβος, αισθάνομαι αυτοπεποίθηση και φυσικά γιατί σχεδόν κάθε μέρα επαληθεύονται οι προβλέψεις μας. Το μόνο που μπορώ να πω ότι δεν περίμενα, είναι η τόσο μεγάλη προδοσία από το εσωτερικό της επίσημης εκκλησίας μας και η τόσο καίρια θέση που θα πάρουν πασίγνωστα εκκλησιαστικά πρόσωπα ακριβώς δίπλα από τον Αντίχριστο. Όμως τώρα που το σκέφτομαι είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ποιος ήταν αυτός που δίκασε πρώτος τον Χριστό, ποιος ήταν αυτός που τον καταδίκασε σε θάνατο και τον παρέδωσε στους Ρωμαίους; Ο Αρχιερέας της εποχής. Δυστυχώς ακριβώς έτσι και πολύ χειρότερα θα συμβεί και τώρα, και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. 

«Προσέχετε δὲ ἀπὸ τῶν ψευδοπροφητῶν, οἵτινες ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασι προβάτων, ἔσωθεν δέ εἰσι λύκοι ἅρπαγες. 16 ἀπὸ τῶν καρπῶν αὐτῶν ἐπιγνώσεσθε αὐτούς.» Ματθαίος ζ΄ 15-16
«λέγω ὑμῖν ὅτι ποιήσει τὴν ἐκδίκησιν αὐτῶν ἐν τάχει. πλὴν ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐλθὼν ἆρα εὑρήσει τὴν πίστιν ἐπὶ τῆς γῆς;» Λουκάς ιη΄ 8

Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
«Ὁ Διάλογος πρέπει νά συνεχισθεῖ, μέσα ὅμως στά ὀρθόδοξα ἐκκλησιολογικά καί κανονικά πλαίσια, πάντοτε ὕστερα ἀπό συνεννόηση μέ τό Οἰκουμενικό Πατριαρχεῖο, ὅπως πανορθοδόξως ἔχει ἀποφασισθεῖ.»
http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/anakoinothenta.asp?id=1120&what_sub=announce

Στην Αγία Γραφή ο όρος Προφήτης έχει μια τελείως διαφορετική έννοια, από αυτήν που αποδίδουμε εμείς σήμερα σε αυτήν την λέξη. Ο Προφήτης στην Παλαιά Διαθήκη ήταν αυτός που μίλαγε εκ μέρος του Θεού, ήταν ο αυτός που μετέφερε το θέλημα του Θεού στους ανθρώπους, θεωρούταν δηλαδή ο απεσταλμένος του Θεού. Όταν ο Κύριός μας, ομιλεί για τους ψευδοπροφήτες οι οποίοι μάλιστα είναι σαν πρόβατα, αλλά στην πραγματικότητα είναι λύκοι. Θέλει να μας προφυλάξει από αυτούς που υποτίθεται ότι είναι απεσταλμένοι του Θεού μοιάζουν πράοι, άκακοι και ταπεινοί στην καρδία, αλλά στην πραγματικότητα είναι ακριβώς το αντίθετο. Πως μας λέει ότι θα μπορέσουμε να τους ξεχωρίσουμε και να καταλάβουμε ότι πρόκειται για λύκους που θέλουν το κακό της ψυχής μας; Από τους καρπούς των έργων τους, δηλαδή από τις ενέργειές τους.
Σήμερα ο Πατριάρχης και όλοι όσοι είναι στο πλευρό του και προωθούν το έργο του, ανήκουν ακριβώς σε αυτήν την κατηγορία. Μπροστά στο λαό μεγαλολογούν, εξυμνούν την Ορθοδοξία και τους Αγίους της και πίσω από την πλάτη μας, μας ξεπουλάνε και λένε και κάνουν πράγματα, που δεν έκαναν ούτε οι μεγαλύτεροι αιρετικοί της Εκκλησιαστικής ιστορίας. Μπροστά μας φέρονται γλυκά, ταπεινά, με αγαπολογίες, αυστηροί ως προς τα τυπικά, μας προτρέπουν σε νηστεία, εξομολόγηση, αγάπη στην πατρίδα μας και την Εκκλησία μας, και όταν δεν τους βλέπουμε και δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε, κανονίζουν μεθοδευμένα την ένωση με όλους τους αιρετικούς που τους ονομάζουν χριστιανικά δόγματα, όπως οι Παπικοί και οι Προτεστάντες. Όσο όμως και να υποκρίνεσαι αργά ή γρήγορα τα προσωπεία και οι μάσκες πέφτουν. Όταν στις εορτές των Αγίων χοροστατείς βγάζεις λόγους και εκθειάζεις τους Αγίους, δεν μπορεί να κάνεις και να λες πράγματα αντίθετα με αυτούς και την Πίστη την οποία αντιπροσωπεύεις. Εάν δεν συμφωνείς να φύγεις, δεν γίνεται να αλλάξεις την Εκκλησία του Χριστού. Όταν παγκόσμια ονομάζεις τον Πάπα Άγιο εν Χριστό αδελφό και διάδοχο του Αγίου Πέτρου, όταν ομιλείς στην μεγαλύτερη Συναγωγή του κόσμου και λες ότι έχουμε τον ίδιο Θεό με τους Εβραίους (μήπως στο τέλος κάνατε και όλοι μαζί τον σταυρό σας;), όταν δημόσια ονομάζεις το κοράνιο Άγιο, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ακούσουμε τα λόγια του Κυρίου μας, και να σε κρίνουμε από τους καρπούς των έργων σου, που είναι η προδοσία της Αγίας Πίστης μας.
Βλέπετε λοιπόν που οδηγούμαστε, βλέπετε ότι κανένας δεν έχει τα κότσια επίσημα να ζητήσει, η Εκκλησία της Ελλάδος να διαχωρίσει την θέση της από τις θέσεις που δημόσια και φανερά εκφράζει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, και να απαιτήσει να ανακαλέσει όλες αυτές τις βλάσφημες δηλώσεις του. Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί ο ίδιος ο Χριστός μονολογώντας αναρωτήθηκε εάν θα βρει την Πίστη στην γη. Φανταστείτε ότι ο Κύριός μας είπε ότι όταν θα έρθει η Πίστη θα είναι δυσεύρετη και ορισμένοι περιμένουν την παγκόσμια κυριαρχία της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.
Δυστυχώς είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι η Ιερά μας Σύνοδο, μας κοροϊδεύει, μας περνά για χαζούς και αναλφάβητους, νομίζει ότι ζούμε απομονωμένοι και μας θεωρεί πρόβατα και έρμαιά της. Όλες οι παραπάνω δηλώσεις, ενέργειες και απόψεις του Πατριάρχη, δεν ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας μας, ούτε άπτονται συνωμοτικών σεναρίων. Κάνανε τον γύρω του κόσμου, μεταδόθηκαν από όλα τα μεγάλα διεθνή πρακτορεία τύπου, εκτός από τα ΜΜΕ της Ελληνικής επικράτειας, τρομερή σύμπτωση. Και ύστερα από όλα αυτά έχουν το θράσος να βγάζουν στην επίσημη ιστοσελίδα της ιεράς συνόδου, ότι είναι υπέρ του διαλόγου με αρχηγό του διαλόγου τον οικουμενικό πατριάρχη. Και το πιο λυπηρό είναι ότι πανορθοδόξως έχει αποφασιστεί ο Βαρθολομαίος να προΐστατε του διαλόγου.
Δεν θα ήθελα να πω πιο βαριά κουβέντα, τουλάχιστον όχι προς το παρόν, αλλά θα έρθει ο καιρός που ο Θεός θα «μιλήσει», να είστε σίγουροι και προετοιμασμένοι για αυτό. Τα μέλη της ιεράς συνόδου που ζούνε, σε άλλη εποχή; Δεν ακούνε και δεν μαθαίνουν τίποτα; Κανείς δεν τους ενημερώνει για τις δηλώσεις του Πατριάρχη και για όλες τις ενέργειές του, που δείχνουν καθαρά που μας οδηγεί; Δηλαδή μετά από όλες αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες και δηλώσεις, το μόνο που έχουν να πουν και μάλιστα δημόσια μέσω της ιστοσελίδας τους, είναι ότι ακολουθούμε πανορθοδόξως τον πατριάρχη; Τέτοια υποταγή και τέτοια τυφλή υπακοή; Ποιος είναι δηλαδή ο Πατριάρχης που δεν τολμάνε να τον κρίνουν και να τον επαναφέρουν στην τάξη; Θα μου πείτε δεν γίνεται δημόσια να τον ξεσκεπάσουν διότι θα γίνει σκάνδαλο και διάσπαση της εκκλησίας. Μέχρι ένα σημείο θα συμφωνήσω, μέχρι ένα σημείο όμως. Δεν γίνεται και δεν είναι δυνατόν όμως μετά από τέτοιες δηλώσεις να εξακολουθούν δημόσια να τον στηρίξουν και να μας λένε ότι σύσσωμη η Ορθοδοξία τον έχει εξουσιοδοτήσει για τον διάλογο, ο οποίος πρέπει να συνεχιστεί. Αυτό δεν δείχνει ότι προσπαθούν να αποφύγουν το σκάνδαλο, αλλά ότι προσπαθούν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, για να μπορεί ο κύριος Βαρθολομαίος να κάνει το έργο του, και την αποστολή του. Την αποστολή που την ενέκριναν και την «ευλόγησαν¨ και οι Εβραίοι στην Συναγωγή της Νέας Υόρκης (ψάξτε στο youtube το video με τον λόγο του πατριάρχη στην συναγωγή και θα το δείτε που ο αρχιραβίνος του δίνει τις ευχές του, για την φωτεινή αποστολή του να σώσει τον κόσμο). Εσείς δεν αναρωτιέστε ποιος του έχει αναθέσει αυτήν την αποστολή;

«20 ᾿Επερωτηθεὶς δὲ ὑπὸ τῶν Φαρισαίων πότε ἔρχεται ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ, ἀπεκρίθη αὐτοῖς καὶ εἶπεν· οὐκ ἔρχεται ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ μετὰ παρατηρήσεως,…23 καὶ ἐροῦσιν ὑμῖν· ἰδοὺ ὧδε, ἰδοὺ ἐκεῖ· μὴ ἀπέλθητε μηδὲ διώξητε.24 ὥσπερ γὰρ ἡ ἀστραπὴ ἀστράπτουσα ἐκ τῆς ὑπ᾿ οὐρανὸν εἰς τὴν ὑπ᾿ οὐρανὸν λάμπει, οὕτως ἔσται καὶ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐν τῇ ἡμέρᾳ αὐτοῦ…26 καὶ καθὼς ἐγένετο ἐν ταῖς ἡμέραις Νῶε οὕτως ἔσται καὶ ἐν ταῖς ἡμέραις τοῦ υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου· 27 ἤσθιον, ἔπινον, ἐγάμουν, ἐξεγαμίζοντο, ἄχρι ἧς ἡμέρας εἰσῆλθε ὁ Νῶε εἰς τὴν κιβωτόν, καὶ ἦλθεν ὁ κατακλυσμὸς καὶ ἀπώλεσεν ἅπαντας. 28 ὁμοίως καὶ ὡς ἐγένετο ἐν ταῖς ἡμέραις Λώτ· ἤσθιον, ἔπινον, ἠγόραζον, ἐπώλουν, ἐφύτευον, ᾠκοδόμουν· 29 ᾗ δὲ ἡμέρᾳ ἐξῆλθε Λὼτ ἀπὸ Σοδόμων, ἔβρεξε πῦρ καὶ θεῖον ἀπ᾿ οὐρανοῦ καὶ ἀπώλεσεν ἅπαντας. 30 κατὰ τὰ αὐτὰ ἔσται ᾗ ἡμέρᾳ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἀποκαλύπτεται. 31 ἐν ἐκείνῃ τῇ ἡμέρᾳ ὃς ἔσται ἐπὶ τοῦ δώματος καὶ τὰ σκεύη αὐτοῦ ἐν τῇ οἰκίᾳ, μὴ καταβάτω ἆραι αὐτά, καὶ ὁ ἐν τῷ ἀγρῷ ὁμοίως μὴ ἐπιστρεψάτω εἰς τὰ ὀπίσω. 32 μνημονεύετε τῆς γυναικὸς Λώτ.33 ὃς ἐὰν ζητήσῃ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ σῶσαι, ἀπολέσει αὐτήν, καὶ ὃς ἐὰν ἀπολέσῃ αὐτήν, ζωογονήσει αὐτήν.» Λουκάς ιζ΄.

Αυτό το χωρίο του Ευαγγελίου είναι ένα κομμάτι από το παζλ των πληροφοριών που παρέχει η Αγία Γραφή για τα έσχατα χρόνια. Θα λέγαμε πως εντός πολλών εισαγωγικών είναι ένα ξεχασμένο χωρίο και αναφέρεται ελάχιστα από αυτούς που καταπιάνονται με την μελέτη των εσχατολογικών. Όπως θα δούμε όμως είναι άκρως αποκαλυπτικό και πρέπει πάντα να δίνουμε πολύ προσοχή στα λόγια του Κυρίου μας, ειδικά όταν μιλά για τα χειρότερα χρόνια όλων των εποχών. Η Σοφία του Θεού είναι άπειρη και επέλεξε όταν παρέχει πληροφορίες, να μην τις δίνει μαζεμένες, αλλά σκόρπιες μέσα στην Αγία Γραφή. Για ένα συγκεκριμένο θέμα μπορεί να γίνεται αναφορά από την Γένεση μέχρι και τις Επιστολές. Είδαμε πως οι τρεις Ευαγγελιστές γράφουν ένα ολόκληρο κεφάλαιο για τις έσχατες μέρες και ο Ιωάννης την Αποκάλυψη. Όμως και η Παλαιά Διαθήκη είναι γεμάτη από σκόρπιες πληροφορίες για τον Αντίχριστο και τα έσχατα χρόνια. Ίσως ο Θεός θέλει να μας αναγκάσει να μελετάμε και κρίνει ότι μας κάνει κακό να μαθαίνουμε τα πάντα γύρω από ένα θέμα γρήγορα.
Στο συγκεκριμένο χωρίο βλέπουμε για μία φορά ακόμα την παρομοίωση των εσχάτων χρόνων με τα χρόνια του Νώε. Ας δούμε για άλλη μια φορά πως σχετίζονται τα χρόνια του Νώε με τα χρόνια του Αντίχριστου. Την εποχή πριν τον κατακλυσμό ο Νώε ενημέρωνε τους ανθρώπους ότι έρχεται ένας κατακλυσμός που θα πνίξει όλον τον κόσμο. Ο κόσμος όχι μόνο δεν τον πίστευε, αλλά τον κορόιδευε και συνέχιζε να ζει με ασωτία. Ακριβώς το ίδιο γίνεται και τώρα, υπάρχει η πληροφορία του ερχομού του Αντίχριστου και ο κόσμος το χλευάζει και περιθωριοποιεί όποιον υποστηρίζει αυτήν την θέση. Όμως η παρομοίωση δεν σταματά μόνο εδώ, αλλά πρέπει να την συνεχίσουμε και στις υπόλοιπες λεπτομέρειες. «καὶ ἦλθεν ὁ κατακλυσμὸς καὶ ἀπώλεσεν ἅπαντας», όποιος δηλαδή δεν πίστεψε τον Νώε δεν γλύτωσε από τον κατακλυσμό. Έτσι θα γίνει και τώρα, όποιος δεν πιστεύει στον ερχομό του Αντίχριστου πολύ δύσκολα θα γλυτώσει από την πλάνη. Όποιος δεν προετοιμαστεί κυρίως πνευματικά δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στα πολύ δύσκολα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Όποιος δεν ενημερωθεί για το τι ακριβώς θα συμβεί στην επταετία του Αντίχριστου και ιδίως στα τελευταία 3,5 έτη που θα κυβερνά, θα υποφέρει όπως δεν έχει υποφέρει κανείς μέχρι τώρα. Μην ξεχνάμε ότι όσοι μείνουν μέσα στην οργανωμένη κοινωνία του Αντίχριστου και τον επιλέξουν ως σωτήρα τους και θεός τους θα περάσουν τα χειρότερα δεινά όλων των εποχών, ενώ όσοι φύγουν και δεν σφραγιστούν θα τους σκεπάσει η Πρόνοια του Θεού. Επίσης δεν πρέπει να μας απασχολεί μόνο τι θα γίνουν τα υλικά αγαθά, το σπίτι μας, το αυτοκίνητό μας, η δουλειά μας, αλλά πάντα να έχουμε στο μυαλό μας την επταετία που έρχεται και να κάνουμε σκληρή προετοιμασία. Ακριβώς ότι έκανε και ο Νώε. Ο Νώε δεν παράτησε τα χωράφιά του και τα ζώα του, ζούσε κανονικά πρόσεχε την οικογένειά του, όμως δούλευε πυρετωδώς και για την κατασκευή της Κιβωτού. Ακριβώς αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς, να συνεχίσουμε να ζούμε κανονικά όμως καθημερινά να χτίζουμε την δικιά μας κιβωτό, δηλαδή να προετοιμαζόμαστε για τον αγώνα, υλικά, ψυχολογικά, αλλά κυρίως πνευματικά και φυσικά να ενημερώνουμε όσο μπορούμε διότι αυτό έκανε και ο Νώε, με αγάπη έλεγε ποιος είναι ο λόγος της κατασκευής της Κιβωτού.
Μέχρι εδώ πάμε καλά, όμως στην συνέχεια ο Κύριός μας αναφέρει ότι τα έσχατα χρόνια θα είναι και σαν τα χρόνια του Λωτ στην καταστροφή των Σοδόμων. Και στα Σόδομα συνέβαινε ότι και στα χρόνια πριν τον Κατακλυσμό. Ο κόσμος ζούσε μέσα στην αμαρτία και μετά ήρθε η καταστροφή. Ποιά η διαφορά λοιπόν; Το κοινό είναι η ολοκληρωτική καταστροφή. Ειδοποίηση είχαμε; Είχαμε και στις δύο περιπτώσεις. Πώς όμως; Στην περίπτωση του Νώε υπήρχε η πληροφορία μεταξύ των ανθρώπων, αρκετό χρονικό διάστημα πριν, για να λάβουν τα μέτρα τους. Τί έπρεπε να κάνουν; Να μετανοούσαν και να έμπαιναν στην Κιβωτό μαζί με τον Νώε. Δηλαδή κι εμείς σήμερα να έλθουμε κοντά στον Χριστό και να μπούμε στην κιβωτό της Σωτηρίας, που είναι η συμβουλές των Αγίων μας και η εμπιστοσύνη στην Πρόνοια του Θεού.
Στην περίπτωση του Λωτ υπήρξε ειδοποίηση; και εάν ναι με ποιον τρόπο; και από ποιόν; Στα Σόδομα η ειδοποίηση ήρθε την τελευταία στιγμή και δεν ήταν διάχυτη μεταξύ των ανθρώπων αλλά επιλεκτική. Και αυτοί που ειδοποίησαν δεν ήταν άνθρωποι αλλά άγγελοι απεσταλμένοι από τον Θεό για τον σκοπό αυτόν. Και πόσοι ήταν τον αριθμό (Γένεση ιη΄- ιθ΄), δύο!! Σας θυμίζει τίποτα αυτό; Επίσης στην περίπτωση του Νώε υπήρχε πολύς χρόνος, ενώ στου Λωτ ελάχιστος, στο παρά πέντε και έπρεπε να εγκαταλείψουν τα πάντα για να σωθούν. Δηλαδή ο Θεός έκρινε πως οι άνθρωποι των Σοδόμων και των Γομμόρων ήταν αμετανόητοι και έστειλε τους δύο αγγέλους να ειδοποιήσουν τον Λωτ και την οικογένειά του, την τελευταία στιγμή. Πράγματι η ανθρωπότητα είχε βιώσει τον κατακλυσμό λόγω της αμαρτωλότητάς της και δεν έβαλε μυαλό, μάλιστα ήθελαν να βλάψουν και τους απεσταλμένους του Θεού (Γένεση ιθ΄) τους οποίους βέβαια δεν μπόρεσαν ούτε να ακουμπήσουν ενώ οι απεσταλμένοι του Θεού τιμώρησαν τους αμαρτωλούς ανθρώπους εξ΄αποστάσεως, μήπως σας θυμίζει κάτι αυτό; Στην συνέχεια οι δύο απεσταλμένοι του Θεού συμβούλευσαν τον Λωτ τι ακριβώς πρέπει να κάνει για να γλυτώσει από την καταστροφή. Να φύγει λίγο πριν ξεκινήσει η οργή του Θεού και να μην γυρίσει πίσω για τίποτα. Όμως δεν τους συμβούλευσαν απλά, αλλά και τους οδήγησε από το χέρι και αυτόν και την γυναίκα του και τις κόρες του, όταν ταράχθηκαν και δεν ήξεραν τι να κάνουν. Πλήρης ολοκληρωμένη βοήθεια πριν την καταστροφή. 
Ο Κύριός μας, αναφέρει ότι τα γεγονότα θα είναι καταιγιστικά και θα πρέπει οι κινήσεις να είναι αποφασιστικές και γρήγορες, όπου φύγει-φύγει που λέμε, και αυτό δεν είναι μεταφορικό, διότι αναφέρει σαν παράδειγμα προς αποφυγήν την γυναίκα του Λωτ, που κοντοστάθηκε και δεν κατάφερε να σωθεί, παρά του ότι είδε και μίλησε με τους αγγέλους και παρά του ότι ήταν ήδη προς τον δρόμο της σωτηρίας.
Ας δούμε ακριβώς τι μπορεί να σημαίνουν αυτές οι δύο παρομοιώσεις. Πρώτα η εποχή του Νώε, όπου ο κόσμος έχει την ενημέρωση και το περιθώριο να συνειδητοποιήσει τι πρόκειται να συμβεί, να προετοιμαστεί και να είναι έτοιμος περιμένοντας την εντολή του Θεού για το πότε θα πρέπει να ξεκινήσει. (Γένεση ζ΄) ο ίδιος ο Θεός ενημερώνει τον Νώε πότε θα πρέπει να μπει στην Κιβωτό. Αυτά τα χρόνια ζούμε τώρα, όπως του Νώε. Υπάρχει η ενημέρωση, αρκετό διάστημα πριν εμφανιστεί ο Αντίχριστος, μπορούμε να ζούμε φυσιολογικά και ταυτόχρονα να προετοιμαζόμαστε για τα χρόνια του Αντίχριστου, άσχετα με ο εάν ο κόσμος μας χλευάζει. Οι άνθρωποι πηγαίνανε στον Νώε που κατασκεύαζε την Κιβωτό και τον κορόιδευαν. Έτσι κάνουν και με ‘μας, μας πειράζουν, μας βρίζουν, μας περιθωριοποιούνε, μας τιμωρούνε, μας βγάζουν, τρελούς, χαζούς, πλανεμένους. Εμείς δεν πρέπει να πτοούμαστε, ούτε να απογοητευόμαστε, πρέπει να περιμένουμε την εντολή του Θεού για την αφετηρία του αγώνα.
Η εντολή αυτή παρομοιάζεται με τον Λωτ και τους δύο απεσταλμένους του Θεού. Αυτό ακριβώς περιμένουμε κι εμείς, τους δύο απεσταλμένους του Θεού, τους δύο μάρτυρες της Αποκαλύψεως, τους δύο προφήτες που έχουν περάσει στην συνείδηση του κόσμου και στα γραπτά των Αγίων σαν τον Προφήτη Ηλία και τον Προφήτη Ενώχ ή τον Ιωάννη τον Θεολόγο. Αυτούς περιμένουμε και αυτοί θα είναι οι καθοδηγητές μας και οι μόνοι που θα πρέπει να υπακούμε. Αυτούς δεν θα μπορεί κανείς να τους πειράξει, αντίθετα αυτοί εάν χρειαστεί θα μπορούν να βλάψουν όσους τους σταθούν εμπόδιο στο έργο τους. Αυτοί που θα έρθουν όπως και στον Λωτ, ανάμεσά μας και όποιος είναι πιστός και συνετός θα τους ακούσει και θα σωθεί. Δεν θα πρέπει να τους παρακούσουμε όπως η γυναίκα του Λωτ, πρέπει τότε να είμαστε προετοιμασμένοι ότι θα εγκαταλείψουμε τα πάντα προκειμένου να σωθούμε από την ερήμωση και την καταστροφή που θα φέρει το κράτος του Αντίχριστου. Θα πρέπει να κόψουμε κάθε δεσμό με την προηγούμενη ζωή μας και να συγκεντρωθούμε μόνο στην Επουρανία Βασιλεία που θα έρθει σύντομα μετά την φυγή μας. Δυστυχώς δεν θα είναι εύκολο διότι απαιτεί πίστη και αφοσίωση στον Θεό που ήδη είναι δυσεύρετη. Ίσως οι αρκετοί από τους δικούς μας ανθρώπους, συγγενείς και φίλοι να μην ακολουθήσουν ή να ξεκινήσουν και στην συνέχεια να γυρίσουν πίσω, εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε εκεί που ο Θεός θα μας υποδείξει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ: «re mastora etsi opws ta parousiazeis ta pragmata einai san na prospatheis na mas dhmiourghseis to aisthima tou fovou wste na niwsoume anisxyroi kai apla na dextoume ayto pou tha erthei.
to idio kanoun kai oles oi thriskies mesa apo ta kurigmata tous wste na niwthoume anisxuroi eite ayti i thriskia legetai boudismos, indouismos i akoma kai orthodoxos xristianismos. 
provata xypnate giati lykoi tha yparxoun oso yparxoyn prvata»

Όταν ένας άνθρωπος δεν έχει τον Θεό μέσα του και είναι αρνησίθεος, δεν μπορεί να αντιληφθεί πνευματικές συζητήσεις και περιορίζει ένα μέρος του εγκεφάλου του, το οποίο έχει δημιουργηθεί για να βλέπει με πνευματικά μάτια, αποτέλεσμα αυτού είναι να μπορεί να δεχτεί και να εξηγήσει μόνο τα υλικά και ότι βλέπει με τα μάτια του. Το blog αυτό αποτελείται από τρία τμήματα, τρεις ιστοσελίδες γεμάτες με υλικό, του οποίου η κεντρική ιδέα είναι τα έσχατα χρόνια και ο τρόπος που πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε. Εμείς που πιστεύουμε στον Αναστημένο Χριστό δεν φοβόμαστε, έχουμε εμπιστοσύνη στην Πρόνοια του Θεού και η Πίστη μας, μας διδάσκει ότι ποτέ ο Θεός δεν μας δίνει φορτίο μεγαλύτερο από αυτό που μπορούμε και έχουμε την δυνατότητα να αντέξουμε. Πουθενά δεν περνάμε την ιδέα ότι πρέπει να τρομοκρατηθούμε με τον ερχομό του Αντίχριστου. Οι Άγιοί μας, μας έχουν προειδοποιήσει για τα έσχατα χρόνια και μας έχουν δώσει τις συμβουλές τους για το πως θα πρέπει να αντιδράσουμε, ώστε να μην ενταχτούμε στο παγκόσμιο σύστημα που θα επιβάλει και με το οποίο θα θέλει αυτός να γίνουμε τα πρόβατά του. Πουθενά η Πίστη μας δεν λέει ότι θα είμαστε ανίσχυροι, μπροστά στο κράτος του Αντίχριστου, ούτε λέει να μείνουμε παθητικοί και άπραγοι όπως τα πρόβατα. Αντίθετα μας λέει ότι όταν όλοι θα υποφέρουν όσο ποτέ, εμάς θα μας καλύπτει η Θεία Πρόνοια. Μας δίνει την συμβουλή να αντιδράσουμε, να μην σφραγιστούμε και να βγούμε καθαρά και να πολεμήσουμε ο καθένας με τις δυνάμεις του, τον παγκόσμιο δυνάστη που εμείς ονομάζουμε αντίχριστο και που τότε όλοι οι υπόλοιποι θα θαυμάζουν, και θα τον ανακηρύξουν σωτήρα τους. Όλοι οι Άγιοί μας έγραψαν ότι τα χρόνια του Αντίχριστου θα γίνουμε νέοι μάρτυρες και θα έχουμε την ευκαιρία να στεφανωθούμε από τον ίδιο τον Κύριό μας. Θα ζήσουμε μεγάλα θαύματα με την παρουσία και των δύο Προφητών, ακόμα ορισμένοι Άγιοι γράψανε ότι θα βρέξει πάλι μάνα. Μπορεί όλα αυτά να σου φαίνονται παραμυθάκια, όμως για ‘μας είναι τα λόγια των Αγίων μας, που αγαπάμε και τους έχουμε μεσίτες προς την Αγία Τριάδα και τα κρατάμε σαν θησαυρό στην καρδιά μας. Επομένως μάλλον ή δεν έχεις διαβάσει επιμελώς αυτά που γράφουμε ή απλά θέλεις να εκφράσεις έναν αντίλογο. Δεν θέλω να σταθώ με πιο δυναμισμό απέναντι όχι μόνο σε ‘σένα, αλλά και σε όλους αυτούς που καθημερινά μου την λένε, τουλάχιστον όχι ακόμα, πολύ σύντομα όμως θα έρθει με την βοήθεια του Θεού και αυτή η ώρα.
Όσο για τα πρόβατα και τους λύκους, η γλυκιά Ορθοδοξία είναι η πιο ελεύθερη από όλες τις θρησκείες που γνωρίζεις, δεν έχει απαράβατους κανόνες, και ακριβώς για τον λόγο αυτό, ο κάθε σωστός πνευματικός για το ίδιο θέμα δίνει και διαφορετικές συμβουλές στον κάθε ένα από εμάς. Βέβαια για εσάς αυτά είναι ψιλά γράμματα. Όμως πραγματικά, σου μιλώ με αγάπη και σου ζητώ να κοιτάξεις γύρω σου. Δεν βλέπεις, δεν το νιώθεις, ότι όλα και όλοι προσπαθούν να μας βάλουν σε ένα παγκόσμιο πολιτικό, οικονομικό και θρησκευτικό καλούπι; Εμείς σαν χριστιανοί ορθόδοξοι λέμε όχι σε αυτό το καλούπι, λέμε όχι στην προβατοποίηση που προσπαθεί να μας επιβάλει το παγκόσμιο κατεστημένο. Πιστεύω πως είσαι έξυπνος άνθρωπος και εάν δεν το βλέπεις θα το δεις σύντομα, όλοι θα το δούνε, και πιστεύω ότι τότε θα μας δικαιώσεις. 
Εάν μου επιτρέπεις μια παρατήρηση κι εμένα. Οι Έλληνες σαν λαός από πάντα ακόμα και τώρα έχουμε την φήμη ότι δεν μπαίνουμε σε καλούπια, και μας αποκαλούν όλοι ξέφραγο αμπέλι. Αυτό που μας διαχωρίζει είναι η ένδοξη ιστορία μας, η φιλοσοφία, η επιστήμη, ο αθλητισμός, το θέατρο που ξεκίνησαν από αυτήν την χώρα και η Ορθόδοξη Πίστη που διαδόθηκε μέσω της χώρας μας. Όλα αυτά βασίζονται σε ένα πολύ σημαντικό και ισχυρό συστατικό, ίσως το ισχυρότερο από όλα στον κόσμο, που έχει αναγκάσει και τους εχθρούς μας να του βγάλουν το καπέλο, και να το διδάσκουν και στα δικά τους σχολεία. Δεν είναι άλλο από την ένδοξη, σοφή, και τέλεια Ελληνική γλώσσα, την οποία εσύ περιφρονείς και γράφεις με αυτόν τον απαίσιο τρόπο, τον οποίο προωθεί το παγκόσμιο σύστημα. Η Ελληνική γλώσσα τους χαλάει το πρόγραμμά τους, διότι είναι από μόνη της εξάσκηση του νου, είναι πλούσια σε νοήματα και έχει έναν πλούτο και σοφία, που «επιλέχτηκε» και ως η γλώσσα των Ευαγγελίων. Παλεύουν για την μία θρησκεία, την μία οικονομική παγκόσμια κυβέρνηση, και πολεμάνε την Ελληνική γλώσσα με μανία. Μην τους βοηθάς, διότι εσύ γίνεσαι έτσι το πρόβατό τους.

Έχουμε ξανασχολιάσει το πρόσωπο του David Mayer de Rothschild. Ο κύριος αυτός με είχε απασχολήσει πριν από 1,5 χρόνο περίπου. Σαν προσωπικότητα διαθέτει όλα τα προσόντα για να είναι ο Αντίχριστος. Έχει όμως το μειονέκτημα ότι προέρχεται από μία πασίγνωστη οικογένεια, η οποία δεν χαίρει και της καλύτερης εκτίμησης παγκοσμίως και αυτό είναι επιβαρυντικό. Σίγουρα αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει υπέρ του, εάν αρνιόταν τις ενέργειες της οικογενείας του και έκανε την επανάστασή του προς όφελος του κόσμου. Προς το παρόν εκμεταλλεύεται τα πλούτη του και κάνει τον ακτιβιστή. Είναι μία προσωπικότητα που παγκοσμίως έχουν στραμμένα τα φώτα επάνω του. Και μόνο αυτό το γεγονός με αποθαρρύνει από το να πιστεύω ότι αυτός είναι ο Αντίχριστος. Έχω την γνώμη πως ο Αντίχριστος θα κάνει αγαθοεργίες και φιλανθρωπίες και δεν θα γυρνά σε κοσμικές εκδηλώσεις όπως κάνει ο Rothschild. Ο Αντίχριστος θα σταθεί με τους αδύνατους και θα αγωνιστεί για το καλό της κοινωνίας και στην αρχή μακριά από κοσμικά gala, δεν θα φορά ακριβά ρούχα ούτε θα έχει χορηγούς όπως ο Rothschild. Επίσης θεωρώ ότι ο διάβολος τον κρύβει επιμελώς καλά και επιθυμεί ένα εντελώς καινούργιο πρόσωπο που θα εντυπωσιάσει με την παρουσία του και την σοφία του από την πρώτη στιγμή. Εκτιμώ ότι θα προσπαθήσει σε όλα να μιμηθεί τον Χριστό και σε αυτό βοηθά η ταπεινή καταγωγή, όπως άλλωστε είχε και ο Κύριός μας. Δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε για το πρόσωπό του, με όλα αυτά που γνωρίζουμε θα τον αντιληφθούμε αμέσως, κάντε λίγο υπομονή και θα τον δούμε το πολύ σε δύο χρόνια. Προσοχή όμως αυτά τα δύο χρόνια πρέπει επίσης να κάνουμε πνευματικό αλλά και ομολογιακό αγώνα. Αυτό που θέλω για άλλη μία φορά να εκφράσω από την μέχρι τώρα στάση του, αλλά και από αυτό που νιώθω βαθιά μέσα στην ψυχή μου, είναι ο πολύ τρομερός ρόλος που θα διαδραματίσει τα χρόνια του Αντίχριστου ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εάν του το επιτρέψει ο Θεός και δεν τον τιμωρήσει, γι’ αυτό που έχει στο μυαλό του να κάνει.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να κάνω μια πολύ μεγάλη εισαγωγή και σας παρακαλώ να με παρακολουθήσετε με πολύ προσοχή και να προσπαθήστε να καταλάβετε τον συλλογισμό μου, αλλά και να σκεφτείτε μόνοι σας εάν είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο πολλές συμπτώσεις γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα. Θα καταλήξω σε κάτι παρακινδυνευμένο που όμως δεν μπορώ να το αποκρύψω διότι θα μου ζητηθεί ευθύνη. Επιθυμώ όμως να πάρω τα πράγματα από την αρχή για να κλείσω, διότι με αυτό αισθάνομαι ότι τελειώνει και η αποστολή μου, εκτός κι αν ο Θεός έχει άλλα σχέδια.
Όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο του πατρός Μαξίμου το 2006, έγινε μεγάλη αντιπαράθεση (εκτός όλων των άλλων)για το εάν πρέπει να αναφερόμαστε σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και πολλοί υποστήριξαν ότι πουθενά στην Αγία Γραφή δεν αναφέρονται ημερομηνίες. Είδαμε παρέα ότι αυτό το τελευταίο είναι μεγάλο λάθος και στην Αγία Γραφή συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Όποτε επρόκειτο να συμβεί κάτι το πολύ συγκλονιστικό και τρομερό για την ανθρωπότητα ο Θεός πάντα προειδοποιούσε με ακριβή ή έμμεσο χρονικό προσδιορισμό. Στον Κατακλυσμό του Νώε ο Θεός προειδοποίησε τους ανθρώπους, διότι έβλεπαν τον Νώε να κατασκευάζει την Κιβωτό και γνωρίζανε πως όταν η Κιβωτός θα ήταν έτοιμη θα ξεκινούσε ο Κατακλυσμός. Τον Λωτ τον ειδοποίησε μέσω των δύο Αγγέλων έστω και την τελευταία στιγμή. Στον Προφήτη Δανιήλ αναφέρεται με ακριβή ημερομηνία η Γέννηση και η Σταύρωση του Κυρίου μας. Τον Ιωσήφ τον ειδοποίησε για τα επτά χρόνια της παγκόσμιας πείνας, στους Εβραίους είπε ακριβώς πόσα χρόνια θα αιχμαλωτιστούν στην Βαβυλώνα, τους Νινευίτες τους ειδοποίησε ότι σε τρεις ημέρες θα τους καταστρέψει, και τον Μωυσή και τους Εβραίους στην Αίγυπτο τους ειδοποίησε πάλι την τελευταία στιγμή για το πότε ακριβώς θα πρέπει να φύγουν. Όλοι η Παλαιά Διαθήκη, αλλά και η Καινή όπως θα δούμε παρακάτω είναι γεμάτη από χρονικούς προσδιορισμούς σημαντικών γεγονότων. Συμπέρασμα πρώτο ο Θεός πάντα ειδοποιούσε τους ανθρώπους για τα σημαντικά γεγονότα πριν συμβούν. Το χρονικό διάστημα διαφέρει φυσικά και πάντα με την πανσοφία του ο Θεός κρίνει ποιο θα είναι το ακριβές διάστημα που θα μας αφήσει για να προετοιμαστούμε. Το δεύτερο συμπέρασμα είναι πανεύκολο και λογικό και σύμφωνο με την αγαθότητα, την αγάπη και ευσπλαχνία της Αγίας Τριάδας. Ο ίδιος ο Κύριος, μας είπε πως τα έσχατα χρόνια θα είναι τα χειρότερα χρόνια όλων των εποχών. Υπάρχει κάποιος συνειδητά Ορθόδοξος που πιστεύει πως ο Θεός της αγάπης θα μας αφήσει χωρίς ενημέρωση και προειδοποίηση; Δεν το νομίζω, που λέει και στην διαφήμιση. Εξάλλου όλα τα προηγούμενα παραδείγματα από την Παλαιά Διαθήκη, αποδεικνύουν το αντίθετο, δηλαδή πάντα ο Θεός προειδοποιήσουμε πριν κάποιο μεγάλο κακό. Ερχόμαστε τώρα στο θέμα το εάν πρέπει κάποιος απλός άνθρωπος να δίνει ημερομηνίες και να βάζει χρονικά όρια για θέματα που άπτονται του Θείου σχεδίου. Αυτό δεν απαγορεύεται από την Πίστη μας και σχεδόν πάντα ο Θεός χρησιμοποιούσε ανθρώπους για να στείλει το μήνυμά του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος βρήκε κάτι ή επιλέχτηκε για κάτι ότι είναι Άγιος. Ο Θεός χρησιμοποίησε ζώα, ειδωλολάτρες, αμαρτωλούς και προδότες πολλές φορές για να στείλει μήνυμα. Χρησιμοποίησε τον όνο που μίλησε και είπε ότι είδε τον Άγγελο που έκλεινε τον δρόμο, έβαλε στο στόμα του Αρχιερέα που καταδίκασε τον Χριστό σε θάνατο, ότι συμφέρει να πεθάνει ένας για να σωθούν οι πολλοί, και το πιο χαρακτηριστικό από όλα, τρεις ειδωλολάτρες πληροφόρησαν την ανθρωπότητα ότι γεννήθηκε ο Υιός και Λόγος του Θεού, και δεν είναι άλλοι από τους τρεις μάγους με τα δώρα. Πιστεύω ότι πολλοί τα έβαλαν με τον πάτερα Μάξιμο από την ζήλια τους, που δεν βρήκαν αυτήν την θεωρία και την απόδειξη της ημερομηνίας γενέσεως του Αντίχριστου. Δεν θα ξεχάσω τα λόγια ενός πολύ διάσημου θεολόγου που τον έχετε δει όλοι στα τηλεοπτικά κανάλια να λέει, «..πως ακόμα και να έρθει ο Αντίχριστος το 2013 κατά τύχη θα το βρήκες..». Η απόδειξη της γενέσεως του Αντίχριστου είναι σίγουρα θέμα του Θεού, ο οποίος έκρινε με την πανσοφία του ότι έπρεπε το 2006 να το πληροφορηθούμε 5 με 7 χρόνια πριν την πρώτη επίσημη παγκόσμια παρουσία του, παρά του ότι το είχε φανερώσει στον πατέρα Βησσαρίωνα και στον πατέρα Αρσένιο Κομπούγια. Φαίνεται όμως πως δεν ήταν ακόμα η κατάλληλη στιγμή για να το μάθει όλος ο κόσμος. Το θέμα είναι πως όταν αισθανόμαστε πως ο Θεός μας φανερώνει κάτι έχουμε την υποχρέωση να το λέμε σε όλους, αλλιώς θα κριθούμε αυστηρά. Λύνουμε και το θέμα του πατρός Μαξίμου, το ότι ασπαζόμαστε την θεωρία του δεν σημαίνει ότι τον θεωρούμε Άγιο, το σίγουρο πάντως είναι πως έκανε το χρέος του. Αυτό που πρέπει εμείς να κάνουμε είναι να σταματήσουμε να κρίνουμε και να ασχολούμαστε με τον πατέρα Μάξιμο και να προετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε την επταετία του Αντίχριστου.
Ας έρθουμε και στο θέμα των ακριβείς ημερομηνιών. Φανταστείτε ότι ο Θεός μας έστειλε την ημερομηνία γέννησης, πιθανότατα το όνομά του, περίπου το πότε θα εμφανιστεί, εκπληρώνονται όλες οι προϋποθέσεις για να στηθεί το κράτος του Αντίχριστου και πάλι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει. Εάν το δούμε καθαρά πνευματικά και δίκαια ο Θεός «οφείλει» μα μας ενημερώσει ακριβώς για το πότε θα γίνουν τα γεγονότα, ώστε να μην έχουμε καμία δικαιολογία να πούμε την ώρα της Κρίσης, ότι δεν γνωρίζαμε και παραπλανηθήκαμε από τον Αντίχριστο και τον Ψευδοπροφήτη. Διότι θα μας πει: όλα σας τα φανέρωσα, την γέννησή του, την ημέρα της εμφάνισής του, το όνομά του, το ποιος θα είναι ο ψευδοπροφήτης και εσείς δεν δώσατε σημασία. Προσέξτε η Πρόνοια του Θεού είναι δίκοπο μαχαίρι. Ναι μεν ξέρουμε και ευχαριστούμε και δοξάζουμε το Θεό που μας ενημερώνει για τα δεινά και τον τρόπο που θα αντεπεξέλθουμε, όμως δεν μας αφήνει περιθώρια δικαιολογιών. Πρέπει να διαθέτουμε τα πνευματικά μάτια για να κρίνουμε ποια είναι τα λόγια του Θεού και ποια των λύκων που έρχονται με προβιά προβάτων (Πατριάρχες, Αρχιεπίσκοποι, Δεσπότες), δεν γράφω Πάπας, Καρδινάλιοι, Εβραίοι, διότι αυτοί δεν φοράνε προβιά, είναι λύκοι στα φανερά. Δεύτερο συμπέρασμα οι ακριβείς ημερομηνίες στην εποχή του Αντίχριστου με την πλάνη που επικρατεί είναι επιβεβλημένες και αλίμονο σε όσους τις αψηφήσουν και ειδικότερα σε όσους τις ειρωνευτούν και τις συκοφαντήσουν.
Ανοίγω μια παρένθεση για να πω για το μεγαλείο της Παλαιάς Διαθήκης. Η Παλαιά Διαθήκη περιέχει την σοφία του Θεού και περικλείει όλα τα σημαντικά γεγονότα από την δημιουργία του κόσμου μέχρι και την Δευτέρα Παρουσία. Αυτός είναι και ο λόγος που την πολεμούν τόσο πολύ και προσπαθούν να την μειώσουν. Η Καινή Διαθήκη δεν μπορεί να σταθεί χωρίς την Παλαιά και ο ίδιος ο Κύριός μας την αναφέρει και την χρησιμοποιεί στους λόγους και στα κηρύγματά του. Κλείνει η παρένθεση.
Πριν προχωρήσω θέλω να σταθώ σε κάτι πολύ σημαντικό που το χρησιμοποιούν αρκετοί ως όπλο για να χτυπήσουν την θεωρία των ημερομηνιών. Το στίχο του Ευαγγελίου που αναφέρει ότι κανείς δεν γνωρίζει, παρά μόνο Πατέρας που είναι στον ουρανό. Το θέμα αυτό το έχει λύσει η Εκκλησία μας ήδη από τον τέταρτο αιώνα, και κολοσσοί της Πίστεώς μας, όπως ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Μέγας Βασίλειος, ο Μέγας Αθανάσιος κ.α., ερμηνεύοντας το συγκεκριμένο χωρίο, απάντησαν πως η Αγία Τριάδα είναι ομοούσιος και αδιαίρετος. Δεν γίνεται να έχει μυστικά μεταξύ της, ότι γνωρίζει Πατήρ γνωρίζει και ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα. Εδώ άλλο είναι το πνεύμα του Χριστού, δεν θέλει ακόμα οι μαθητές του να ασχοληθούν με αυτό το θέμα, έχουν μπροστά τους τα πάθη του Κυρίου μας, την κήρυξη του Ευαγγελίου, ήταν πολύ νωρίς. Έτσι τους το ξεκόβει για να μην τον ρωτήσουν ξανά. Εάν ήταν κυριολεκτικά τα λόγια αυτά, τότε γιατί όλοι οι Άγιοι γράψανε ότι η Δευτέρα Παρουσία θα γίνει ημέρα Κυριακή; Όποιος χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο επιχείρημα είναι αδαής και καλό θα ήταν να ενημερωθεί Πατερικά ή το κάνει ηθελημένα και επίτηδες για να μας βγάλει από τον σωστό δρόμο. Όποιον ακούσετε να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο επιχείρημα πρέπει οπωσδήποτε να του το ξεκόψετε, όποιος κι αν είναι αυτός, και να τον επαναφέρεται στην τάξη και στην ερμηνεία του συγκεκριμένου χωρίου από τους παραπάνω κορυφαίους Αγίους μας.
Οι Άγιοί μας, μας πληροφόρησαν πως η συνολική παρουσία του Αντίχριστου θα είναι επτά έτη, από τα οποία τα τελευταία 3,5, θα είναι η παγκόσμια κυριαρχία του και συνάμα θα είναι και τα χειρότερα χρόνια όλων των εποχών. Αυτό προκύπτει και έχει ύψιστη σημασία από που προκύπτει, από τον Προφήτη Δανιήλ.
Το εσχατολογικό θέμα το συναντάμε σε πάρα πολλά σημεία της Αγίας Γραφής, στα περισσότερα από αυτά, αναφέρονται χρονικοί προσδιορισμοί και μάλιστα συγκεκριμένοι κι όχι συμβολικά νούμερα. Δανιήλ η΄ 14 2300 ημέρες, Δανιήλ ιβ΄ 11-12 1290 και 1335 ημέρες, Ματθαίος κδ΄ 34 δεν θα παρέλθει αυτή η γενεά, Αποκάλυψη ια΄ 3 1260 ημέρες. Βλέπουμε πως ο Θεός συνεχώς μας δίνει αυστηρά καθορισμένα χρονικά διαστήματα, το θέμα είναι να βρούμε ένα σταθερό σημείο από το οποίο να μπορούμε να μετρήσουμε. Δεν μπορεί, δεν είναι δυνατόν να δίνει συγκεκριμένες ημέρες τόσο συχνά και να μην το κάνει προς επακριβή πληροφόρησή μας. Απλά αυτό θα γίνει όταν η Θεία Πρόνοια το επιτρέψει, διότι μόνο τότε θα πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς τι και πότε πρόκειται να συμβεί. Προσωπικά πιστεύω πως έφτασε αυτή η ώρα.
Στην Αγία Γραφή πολλές φορές λειτουργούν τα γεγονότα με προτυπώσεις, δηλαδή ότι συμβαίνει σε κάποιον συμβαίνει και σε κάποιον άλλον. Παράδειγμα ο Ιωσήφ ο Πάγκαλος, ένα από τα 12 παιδιά του Ιακώβ. Τον πρόδωσαν τα αδέλφιά του και αυτός μετά έγινε ο σωτήρας τους και ο βασιλιάς τους, όπως ακριβώς έγινε και με τον Χριστό. Οι Άγιοί μας, μας λένε ότι ο Ναβουχοδονόσορας είναι προτύπωση του Αντίχριστου. Ο Ναβουχοδονόσορας βασίλευσε 36 έτη και σύμφωνα με την θεωρία του πατρός Μαξίμου η ημερομηνία γέννησης του Αντίχριστου είναι το έτος 1983. Είδαμε πως και ο πατέρας Βησσαρίωνας και ο πατέρας Αρσένιος είχαν την ίδια άποψη. Ο Ναβουχοδονόσορας βασίλεψε συνολικά 36 έτη όσα θα είναι και τα χρόνια του Αντίχριστου, δηλαδή ο Αντίχριστος θα πεθάνει το 2018, επομένως το 2018 θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία. Μέχρι εδώ μπορούμε να πούμε ότι είναι θεωρίες δικές μας και δεν μπορούμε βάσιμα να στηριχτούμε σε αυτές. Δηλαδή ναι μεν είπαν ο πατέρας Βησσαριώνας, ο πατέρας Αρσένιος και ο πατέρας Μάξιμος ότι ο Αντίχριστος γεννήθηκε το 1983 και σύμφωνα με την θεωρία του πατρός Μαξίμου, ο Αντίχριστος θα ζήσει όσα χρόνια βασίλευσε ο Ναβουχοδονόσορας, δηλαδή 36, επομένως το 2018 θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία. Όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα και πρέπει επιφυλακτικά να περιμένουμε να εκπληρωθούν αυτά τα γεγονότα.
Ωραία από εδώ και στο εξής αρχίζουν οι περίεργες και επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις.
Οι Άγιοί μας, έχουν πει ότι στο Ευαγγέλιο η Συκιά συμβολίζει το γένος των Εβραίων. Η ξυρανθήσα συκή δείχνει στους Εβραίους ότι ο Χριστός δεν κάνει μόνο θαύματα ευεργετικά, αλλά έχει και την δυνατότητα να τιμωρεί, και με την ενέργειά του αυτή δήλωνε στους Εβραίους ότι άρει την ευλογία που απολάμβαναν σαν έθνος. Και για να δώσουμε ένα παράδειγμα μέσα από την Αγία Γραφή που παρομοιάζονται οι Εβραίοι με την συκιά, δεν έχουμε παρά να ανατρέξουμε στον Προφήτη Ιερεμία κδ΄, όπου ο ίδιος ο Θεός παρομοιάζει τις πράξεις των Εβραίων με δύο καλάθια που περιέχουν σύκα.
Ας δούμε στο Ευαγγέλιο του Ματθαίου κδ΄ στους στίχους 32,34. Στον στίχο 32 αναφέρεται στην παραβολή της συκής. Η ξηρανθείσα συκή συμβολίζει το γένος των Εβραίων, το οποίο θα τα χάσει όλα, και την εύνοια του Θεού, και το κράτος του και τον Ναό του. Στο στίχο αυτό μας λέει παραβολικά όταν δείτε τα κλαδιά της συκιάς που ξήρανα πριν λίγες μέρες μπροστά στα μάτια σας να αποκτά ζωή, όταν δηλαδή το γένος των Εβραίων αρχίσει να αποκτά πάλι αυτά που έχασε, και αυτό έγινε με την δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948, τότε όπως λέει στον στίχο 34 η γενιά που θα το δει αυτό, δεν θα παρέλθει και όλα αυτά θα συμβούν. Η γενιά που θα δει την επανίδρυση του κράτους του Ισραήλ, θα δει και θα ζήσει τα έσχατα χρόνια. 
1948 και 70 πόσο κάνει; κάνει 2018. Πρώτη σύμπτωση. Γιατί προσθέτουμε όμως 70 έτη ως μια γενιά, διότι κι άλλη φορά εις την Αγία Γραφή μια γενιά Εβραίων που τιμωρείται, διαρκεί η τιμωρία της γενιάς αυτής 70 έτη. Χρησιμοποιούνται δηλαδή τα 70 έτη ως γενιά στην Αγία Γραφή. Αυτό αναφέρεται στο κεφάλαιο κε΄ 11 του Ιερεμία. Όταν ο Θεός τους τιμώρησε και τους εξόρισε για 70 χρόνια στην Βαβυλώνα και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα καταστράφηκε ο ναός του Σολομώντα την πρώτη φορά. Υπάρχει όμως και μια δεύτερη φορά που τα 70 έτη χρησιμοποιούνται για τιμωρία του λαού του Ισραήλ. Την γενιά του Χριστού, όπου το 70 μ.Χ. οι Εβραίοι τιμωρήθηκαν από τον Θεό με εξορία και καταστροφή του Ναού τους. Δεύτερη σύμπτωση, δύο φορές η τιμωρία των Εβραίων που συνοδεύεται από καταστροφή του Ναού διαρκεί 70 χρόνια. Την πρώτη φορά τιμωρήθηκαν γιατί προσκυνούσαν είδωλα, την δεύτερη διότι σταύρωσαν τον Υιό και Λόγο του Θεού και την τρίτη θα τιμωρηθούν διότι θα κάνουν τον Αντίχριστο Βασιλιά και Θεό τους. Επομένως δεν είναι καθόλου παράλογο να ισχυριστούμε ότι και τώρα θα τιμωρηθούν 70 χρόνια μετά την ίδρυση του κράτους τους, το 2018 με τον θάνατο του «μεσσία» τους.
Εάν δεχτούμε ότι το 2018 θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία, θα πρέπει ο Αντίχριστος συνολικά να έχει δημόσια παρουσία 7 χρόνια, δηλαδή θα πρέπει μέσα στο 2011 να εμφανιστεί. Εάν επιθυμεί να τηρήσει τον Εβραϊκό νόμο, θα πρέπει να αρχίσει επίσημα να διδάσκει ή να ζητήσει πολιτική ή θρησκευτική ηγεσία μόλις κλείσει το τριακοστό έτος, όπως έκανε και ο Κύριός μας. Δηλαδή το 2013 ή το 2012 μόλις συμπληρώσει 29 έτη ζωής και εισέλθει στο τριακοστό έτος. Δηλαδή για κάποιο λόγο θα εμφανιστεί δημόσια λίγο πριν του επιτραπεί από τον Ιουδαϊκό νόμο να εκφέρει ενεργά λόγο στην πολιτική και στην θρησκεία. Είδαμε ότι οι «θεολογιμένοι» Εβραίοι δίνουν ως συμπλήρωση των 6000 χρόνων από Αδάμ το έτος 2012. Οι Εβραίοι πιστεύουν ότι οι 6 ημέρες της δημιουργίας αντιστοιχούν σε 6 χιλιετίες και η έβδομη μέρα που ο Θεός «ξεκουράστηκε», αντιστοιχεί στην μεσσιανική περίοδο. Το Εβραϊκό ημερολόγιο δείχνει το έτος 2010= 5770 από Αδάμ. Όμως αυτοί οι «θεολογιμένοι» Εβραίοι, σύμφωνα με υψηλά πνευματικές μελέτες τους, βρήκαν ότι τελικά τα 6000 έτη από Αδμα συμπληρώνονται το 2012 http://www.diagnosis2012.co.uk/new3.htm#juda Και εξηγούν ότι πρέπει να συνυπολογίσουμε τα χρόνια του Αδάμ πριν την Εύα, τα χρόνια που πέρασαν μέχρι να αμαρτήσουν κ.λπ. Δεν μας απασχολεί εάν όλα αυτά είναι σωστά, που σίγουρα δεν είναι, αλλά το που θέλουν να καταλήξουν. Και από ότι φαίνεται προσπαθούν να πείσουν ότι η Μεσσιανική περίοδος θα ξεκινήσει το 2012. Τώρα πότε ξεκινά το έτος 2012; Είδαμε και είναι εύκολο να διαπιστωθεί, ότι οι Εβραίοι έχουν πρωτοχρονιά το Φθινόπωρο, δηλαδή από το τέλος του έτους 2011 ήδη για τους Εβραίους είναι 2012. Μέχρι εδώ συμφωνούν μαζί μας και κατά κάποιο τρόπο επιβεβαιώνουν την θεωρία μας. Μπορεί κάποιος να πει σύμπτωση, κι άλλη όμως;
Βέβαια κάποιος θα μπορούσε να μας κατηγορήσει ότι έχουμε μια εμμονή, και ασχολούμαστε με το τι λένε και κάνουνε οι Εβραίοι, και ότι καλύτερο θα ήτανε να ασχολούμασταν με το τι γράφουνε οι Άγιοι Πατέρες μας. Προσέχτε αδελφοί διότι αυτό είναι μεγάλη παραπλάνηση του εχθρού, ο οποίος επιθυμεί να μας αποπροσανατολίσει. Είναι σαν να λένε στον ετοιμοπόλεμο στρατό να μην παρακολουθεί τις κινήσεις του αντιπάλου μας. Να μην δίνει σημασία στον εχθρό ο οποίος μετακινεί στρατεύματα στα σύνορά μας, και να μην μας νοιάζει εάν ο αντίπαλος στρατός ετοιμάζει θέσεις μάχης.
Εάν εμφανιστεί ο Αντίχριστος, ποιοι θα τον πιστέψουν ως Μεσσία τους; Μα φυσικά οι Εβραίοι. Ποιοί θα προετοιμάζουν το έδαφος ώστε όλος ο κόσμος να τον λατρέψει; Μήπως οι Κινέζοι; Όχι. Μήπως οι Μουσουλμάνοι; Σε καμία περίπτωση. Αυτοί που τον περιμένουν, αυτοί θα κάνουν και τις προετοιμασίες. Εάν περιμένω τον Πρωθυπουργού στο σπίτι μου. Οι γείτονες, πώς θα καταλάβουν ότι πλησιάζει ο ερχομός του; Θα το καταλάβουν διότι θα με δουν να κάνω προετοιμασίες. Θα κοιτάζουν καθημερινά τις κινήσεις μου, για να ξέρουν κι αυτοί πότε να περιμένουν τον Πρωθυπουργό στην γειτονιά τους. Είναι δυνατόν να πάνε σε άλλη συνοικία για να εξακριβώσουν το πότε θα έλθει; Όχι βέβαια. Τότε λοιπόν πώς μάς συμβουλεύουν, να μην δίνουμε σημασία στις προετοιμασίες των Εβραίων; Ποιόν να κοιτάμε; Καταλαβαίνεται λοιπόν ότι όσοι υποστηρίζουν, πως πρέπει να ασχολούμαστε με τον Χριστό κι όχι μα τον Αντίχριστο, πως πρέπει να μελετάμε τους Άγιους Πατέρες μας κι όχι τις κινήσεις των Εβραίων, είναι είτε άσχετοι με τα εσχατολογικά, είτε το κάνουν επίτηδες για να μας παραπλανήσουν. Εξάλλου δεν μπορούν να σου θέτουν εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα. Είπαμε εμείς να μην μελετάμε τους Άγιους Πατέρες μας; Είπαμε να ξεχάσουμε τον Κύριό μας; Φυσικά κι όχι. Εμείς είπαμε πως εάν μελετήσουμε σωστά και προσεχτικά τους Αγίους της εκκλησίας, θα διαπιστώσουμε χωρίς καμία αμφιβολία ότι βρισκόμαστε προ των πυλών. Συνέχεια σε αυτήν την ιστοσελίδα παρακινούμε για πιο πνευματική ζωή; Τώρα χρειαζόμαστε όσο ποτέ την Θεία Κοινωνία, την εξομολόγηση, τον εκκλησιασμό και την νηστεία; Η μελέτη των εσχατολογικών δεν αποκλείει την πατερική μελέτη, αλλά την ενισχύει, δεν υποβαθμίζει την πνευματική ζωή, αλλά αντιθέτως την κάνει επιτακτική ανάγκη. Γι’ αυτό λοιπόν, όποιος ειρωνεύεται το θέμα, καλύτερα είναι να πει την αλήθεια. Να πει ότι δεν πιστεύει πως ζούμε στα έσχατα χρόνια ή να πει ευθέως, μην ασχολείστε σας παρακαλώ και μην ενημερώνεται τον κόσμο διότι μας χαλάτε το έργο μας, που είναι η προετοιμασία του κόσμου να δεχτεί τον Αντίχριστο.
Εάν δεχτούμε ότι η Δευτέρα Παρουσία θα γίνει το έτος 2018 σύμφωνα με την θεωρία γέννησης του Αντίχριστου 1983 (πατέρας Αρσένιος, Βησσαρίωνας, Μάξιμος) και σύμφωνα με το ότι ο Ναβουχοδονόσορας είναι προτύπωση του Αντίχριστου, ο οποίος θα ζήσει όσα χρόνια βασίλευσε ο Ναβουχοδονόσορας (πατέρας Μάξιμος)1983 + 36 = 2018 και σύμφωνα με το έτος 1948 (ίδρυση κράτους Ισραήλ) + 70 έτη = 2018 (Ματθαίος κδ΄ 32,34) και σύμφωνα με τα λεγόμενα των Εβραίων ότι το 2012 ξεκινά η Μεσσιανική περίοδος (αρχή του 2012 το φθινόπωρο του 2011) και εφτά χρόνια παρουσίας του Αντίχριστου 2011+7=2018. Εάν δεχτούμε όλες τις παραπάνω συμπτώσεις που μας δείχνουν το έτος 2018, ξεκινάνε μια σειρά άλλων συμπτώσεων.
Εάν πράγματι γίνει η Δευτέρα Παρουσία το έτος 2018, τότε δεν μπορεί δεν γίνεται να γίνει σε άλλη ημερομηνία από αυτήν της 8ης Απριλίου. Το έτος 2018 πάλι σύμπτωση, συμπίπτει η 25 Μαρτίου (Μεγάλο Σάββατο) και η Κυριακή του Πάσχα 8 Απριλίου. 7 Απριλίου με το παλαιό ημερολόγιο είναι 25 Μαρτίου, έτσι έχουμε αυτό που λέει και ο Άγιος Κοσμάς ότι το ποθούμενο θα έρθει όταν θα έχουμε δύο Πασχαλιές μαζί. Οι Άγιοί μας λένε ότι ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου είναι σαν Πάσχα, διότι με την ενσάρκωση του Λόγου έρχεται η λύτρωση στον κόσμο, όπως ακριβώς και με την Ανάστασή του. Κανονικά διπλή Πασχαλιά είναι όταν το Πάσχα πέσει 7 Απριλίου οπότε έχουμε Κυριακή του Πάσχα και 25 Μαρτίου ταυτόχρονα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως έτσι δεν θα είχαμε μαζί με την Δευτέρα Παρουσία την εορτή του Ευαγγελισμού, διότι η Δευτέρα Παρουσία θα γίνει όρθρου βαθέως όπως και η Ανάσταση, δηλαδή πριν ξημερώσει Κυριακή και δεν θα προλάβουμε να εορτάσουμε τον Ευαγγελισμό, ενώ με την «σύμπτωση» αυτή μόλις θα έχουμε εορτάσει την 25 Μαρτίου θα γίνει και η Δευτέρα Παρουσία. Όμως για το συγκεκριμένο έτος και για το συγκεκριμένο Πάσχα έχουμε και άλλη μια σύμπτωση. Έχουμε ακριβώς το Πάσχα των Εβραίων να πέφτει Σάββατο και την άλλη μέρα να έχουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας, όπως ακριβώς έγινε και τότε. Και τότε που Σταυρώθηκε ο Κύριός μας ήταν Παρασκευή, την επομένη Σάββατο ήταν το Πάσχα των Εβραίων και αμέσως την Κυριακή όρθρου βαθέως έγινε η Ανάσταση Του. Ακριβώς έτσι όπως θα γίνει και το έτος 2018, όπου η Εβραίοι έχουν Πάσχα 7 Απριλίου και η Δευτέρα Παρουσία θα γίνει αμέσως μετά την Κυριακή. Πολλές συμπτώσεις δεν μαζεύονται έως τώρα, τι νομίζεται κι εσείς;
Κι όμως οι συμπτώσεις δεν σταματάνε αλλά συνεχίζουν με αυξανόμενο ρυθμό.
Φτάσαμε εκεί που επιδιώκαμε στην αρχή. Να βρούμε δηλαδή ένα σταθερό σημείο για να μπορέσουμε να κάνουμε υπολογισμούς ημερών, που τόσο φανερά μας δίνει η Αγία Γραφή (Δανιήλ η΄ 14 2300 ημέρες, Δανιήλ ιβ΄ 11-12 1290 και 1335 ημέρες, Ματθαίος κδ΄ 34 δεν θα παρέλθει αυτή η γενεά, Αποκάλυψη ια΄ 3 1260 ημέρες).
Πριν προχωρήσω θέλω να αναπτύξω ένα αυτονόητο θέμα που θα μας βοηθήσει όμως να καταλάβουμε γιατί στην συνέχεια θα χρησιμοποιήσουμε την μέτρηση συγκεκριμένου αριθμού ημερών. Γνωρίζουμε όλοι ότι η βασιλεία του Αντίχριστου θα κρατήσει 3,5 έτη, από που το συμπεράνουμε αυτό; Από όλοφάνερα σημεία της Αγίας Γραφής και από τα λεγόμενα όλων των Αγίων που έχουν ασχοληθεί με τα εσχατολογικά. Αποκάλυψη ιγ΄ 5 42 μήνες = 3,5 έτη, Δανιήλ ιβ΄ 11 1290 ημέρες = 3,53 χρόνια και στον προφήτη Δανιήλ επίσης αναφέρει : «ότι εις καιρόν καιρών καί ήμισυ καιρού…» (ιβ΄7). Το συγκεκριμένο χωρίο έχει εξηγηθεί από πατέρες της εκκλησίας μας ( Άγιος Ιππόλυτος, Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων κ.α.), ότι αναφερεται στα χρόνια της βασιλείας του Αντιχρίστου και ότι τα χρόνια αυτά θα είναι 3,5. Διότι λένε οι Άγιοι Πατέρες μας ότι ο καιρός είναι ένα έτος, οι καιροί δύο έτη και το ήμισυ καιρού μισό έτος. Έτσι το επαναλμαβάνω οι Άγιοι Πατέρες μας κατέληξαν στο συμπέρασμα που κανείς δεν αμφισβητεί, για τα τριάμισι χρόνια της επίγειας βασιλείας του Αντίχριστου.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω την ιστορία ενός ανθρώπου που έχει ύψιστη σημασία για την Ελληνική και την παγκόσμια ιστορία, αλλά και για την Πίστη μας και πιο συγκεκριμένα για το θέμα μας, και του οποίου το πρόσωπο περιγράφεται μέσα στην Αγία Γραφή. Πρόκειται για τον Αντίοχο Δ΄ τον Επιφανή (215 – 164 π.Χ.) που ήταν βασιλιάς της ελληνιστικής αυτοκρατορίας των Σελευκιδών. Ήταν γιος του Αντίοχου Γ’ του Μέγα. Ήταν αδερφός του προκατόχου του, Σέλευκου Δ’ του Φιλοπάτορος. Το πραγματικό του όνομα ήταν Μιθριδάτης, μετονομάστηκε όμως σε Αντίοχος, είτε μετά την άνοδό του στο θρόνο, είτε μετά το θάνατο του μεγαλύτερου αδερφού του, του Αντίοχου. Κατά τη νεανική του ηλικία, όπως όρισε η Συνθήκη της Απάμειας ανάμεσα στους Σελευκίδες και τους Ρωμαίους, ο Αντίοχος έζησε στη Ρώμη ως όμηρος. Ήταν ο τρίτος σε σειρά από τα αδέλφιά του και έτσι δεν είχε ελπίδες για διάδοχος του θρόνου. Την επιστροφή του εξαγόρασε ο αδερφός του, ο Σέλευκος Δ’, στέλνοντας σε αντάλλαγμα στην Ιταλία το νόμιμο διάδοχό του, αργότερα γνωστό με το όνομα Δημήτριος Α’ Σωτήρ. Ο Αντίοχος εκμεταλλεύτηκε αυτή την κατάσταση και μετά τη δολοφονία του αδερφού του από τον Ηλιόδωρο, ανακήρυξε τον εαυτό του συμβασιλέα του μικρού γιου του δολοφονημένου αδελφού του Σέλευκου, του Αντίοχου, του οποίου το φόνο κανόνισε μερικά χρόνια αργότερα. Έτσι τελικά κατόρθωσε να ανακηρυχθεί αυτοκράτορας των Σελευκιδών. Λίγο μετά την ενθρόνισή του, ο Αντίοχος φρόντισε να τοποθετήσει στην άδεια θέση του Ανώτατου Ιερέα της Ιερουσαλήμ έναν εξελληνισμένο Ιουδαίο ιερέα με το ελληνικό όνομα Ιάσων. Τον αντικατέστησε όμως, το 172 π.Χ. με τον αδερφό του, το Μενέλαο, αφού εκείνος του υποσχέθηκε μεγαλύτερο φόρο. Για να κερδίσουν την υποστήριξη του Αντίοχου, αυτοί οι αντιμαχόμενοι ιερείς εξελλήνισαν εντελώς την Ιερουσαλήμ, προωθώντας τον ελληνικό πολιτισμό και χτίζοντας ένα γυμνάσιο για ολυμπιακά αθλήματα. Το σημαντικό και συμβολικό για ‘μας είναι ότι πρόβαλλε τον εαυτό του σαν ενσάρκωση του ανώτατου θεού, του Δία (μας θυμίζει κάτι αυτό). Έτσι προκύπτει και το επίθετο “επιφανής”. Επίσης ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για όλες τις θρησκευτικές εκδηλώσεις μέσα στην επικράτειά του. Μέσα στον Ναό του Σολομώντα έγιναν βλάσφημες πράξεις, απαγόρευσε την λατρεία του ενός και μοναδικού Θεού, και θέσπισε να λατρεύεται ο Δίας, τοποθετώντας μέσα στο ιερό ένα άγαλμα του Δία και μέσω του Δία λατρευόταν κι αυτός ως Θεός (μήπως κι αυτό μας θυμίζει κάτι). Όπως ήταν φυσικό ξέσπασε επανάσταση στην πόλη με αρχηγούς τους Μακκαβαίους. Αυτοί κατάφεραν να επανακτήσουν την πόλη και να δημιουργήσουν ανεξάρτητο ιουδαϊκό κράτος. Τα γεγονότα αυτά αναφέρονται στην Παλαιά Διαθήκη στα Βιβλία των Μακκαβαίων και σε ανάμνηση της επιτυχημένης αυτής επανάστασης οι Εβραίοι γιορτάζουν κάθε χρόνο τη γιορτή της Χανουκά. Παρακαλώ κρατήστε την Ιουδαϊκή αυτή εορτή και εάν επιθυμείτε κάντε μια έρευνα μόνοι σας (στα αγγλικά θα την βρείτε Chanukah), για το τι σημαίνει η γιορτή αυτή για τους Εβραίους, μέχρι να την αναφέρουμε ξανά.
Αυτός λοιπόν ο Αντίοχος ο Επιφανής σύμφωνα με τους Αγίους Πατέρας μας, που μελέτησαν και έγραψαν για τα έσχατα χρόνια είναι προτύπωση του Αντίχριστου και αναφέρεται προφητική στον Δανιήλ στο κεφάλαιο η΄. Εξηγούν οι Πατέρες μας ότι στο συγκεκριμένο κεφάλαιο ο Δανιήλ αναφέρεται στον Επιφανή, ο οποίος προτυπώνει τον Αντίχριστου. Προσωπικά πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο κεφάλαιο περιγράφεται εξίσου ο Αντίχριστος και ο συγκεκριμένος βασιλιάς. Μαζί θα δούμε ότι αυτά τα δύο πρόσωπα συνδέονται ακόμα, και φαίνεται ότι τελικά δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο «Επιφανής» είναι προτύπωση του Αντίχριστου διότι τον «συνοδεύει» μέχρι σήμερα και μέχρι την πρώτη του εμφάνιση.
Ας δούμε τι αναφέρει το κεφάλαιο η΄του Δανιήλ για τα δύο αυτά πρόσωπα. Ο «Επιφανής» είναι διάδοχος της Αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως σωστά αναφέρει ο Δανιήλ (21-23). Όμως στους στίχους 9 και 10 αναφέρει για ένα πολύ ισχυρό και μεγάλο βασιλέα που θα απλωθεί σε όλην την οικουμένη και θα τα βάλει και με την ουράνια δύναμη και φαινομενικά εν μέρη θα κερδίσει. Έχω την αίσθηση ότι αυτό ταιριάζει περισσότερο στον Αντίχριστο από ότι στον «Επιφανή». Διότι ο «Επιφανής» δεν ήταν κοσμοκράτορας, η αυτοκρατορία των Σελευκιδών εκτεινόταν από την μισή Μικρά Ασία μέχρι το σημερινό Ιράκ και Ιράν, ενώ ο Αντίχριστος θα είναι κοσμοκράτορας και ο μόνος που θα έχει ως μονοδικό εχθρό του τον Χριστό, ενώ ο «Επιφανής» απλά ήθελε κυρίως για λόγους πολιτικούς και επιβολής να τον λατρεύουν ως Θεό. Διότι ο «Επιφανής» φυσικά και γνώριζε ότι δεν είναι ενσάρκωση του Δία, ενώ ο Αντίχριστος φυσικά και θα γνωρίζει ότι πίσω του είναι ο διάβολος.
Στους στίχους 11 και 12 αναμφίβολα αναφέρεται στην βεβήλωση του Ναού του Σολομώντα από τον «Επιφανή», η οποία κράτησε περίπου 7 έτη και συγκεκριμένα 2300 ημέρες (στίχος 14) και συμβολίζει την επταετή παρουσία του Αντίχριστου.
Επίσης στους στίχους 17 και 19 φαίνεται σαν να μιλά για τα έσχατα χρόνια. Η έσχατη οργή θα είναι στα χρόνια του Αντίχριστου. Φυσικά και στα χρόνια του «Επιφανή» υπήρχε οργή, διότι δεν είναι λίγο πράγμα στο ναό του Θεού να τοποθετηθεί ένα ειδωλολατρικό λατρευτικό σύμβολο.
Στους στίχους 24-25 φανερώνεται η πανουργία του «Επιφανή» ο οποίος είχε εξαγοράσει τους ιερείς του ναού του Θεού και είχε οδηγήσει τους Εβραίους εκτός ορθής πίστης (που τότε ας μην ξεχνάμε ότι ήταν η σωστή πίστη στον ένα και αληθινό Θεό). Όμως ο Αντίχριστος θα είναι αυτός που θα οδηγήσει πολλούς στην απώλεια, περισσότερους από οποιονδήποτε άλλον και θα διαφθείρει τους ισχυρότερους άνδρες ανά τον κόσμο κι όχι τοπικά, σε μια περιορισμένη αυτοκρατορία. Επίσης και ο Αντίχριστος έχει διαφθείρει τους ιερείς μας σήμερα, και ειδικά τους υψηλόβαθμους (δες Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους, Δεσπότες κ.α.). Που ηθελημένα ή μη μέσω του Οικουμενισμού, προωθούν την μεγαλύτερη αίρεση όλων των εποχών και φυσικά το έργου του Αντίχριστου.
Και τέλος στον στίχο 26 όπου ο Αρχάγγελος Γαβριήλ (στίχος 16) του λέει να σφραγίσει όλες αυτές τις πληροφορίες διότι είναι για μετά από πολλά χρόνια. Φυσικά και αυτό ταιριάζει περισσότερο για τον Αντίχριστο, παρά για τον «Επιφανή». Ο Δανιήλ είδε το όνειρο με τον «Επιφανή» περίπου χοντρικά το 521 π.Χ. και ο Επιφανής βασίλευσε το 175 π.Χ. Δηλαδή χρονικά τους χωρίζουν λιγότερο από 400 χρόνια. Ενώ ο Δανιήλ με τον Αντίχριστο έχουν διαφορά μεγαλύτερη από 2100 χρόνια.
Παρατηρούμε τις ομοιότητες και τα κοινά των δύο αυτών προσώπων και θα λέγαμε ότι κανένας δεν προτυπώνει τον Αντίχριστο καλύτερα από τον «Επιφανή». Σίγουρα την εποχή εκείνη και γα ένα πολύ μεγάλο διάστημα της ανθρώπινης ιστορίας, δεν ήταν παράδοξο ένας βασιλιάς να θέλει να λατρεύεται ως Θεός (Αίγυπτος, Ρώμη κ.α.), όμως ο «Επιφανής» βεβήλωσε τον Ναό του Θεού, που λατρευόταν ο ένας και αληθινός Θεός, κάτι το οποίο θα κάνει μόνο ο Αντίχριστος. Οι βασιλείς της εποχής εκείνης επιθυμούσαν να λατρεύονται ως Θεού, αλλά συνήθως δεν απαγόρευαν την λατρεία και άλλων θεών. Όμως ο Αντίχριστος θα απαιτήσει να λατρεύεται μόνο αυτός και θα απαγορεύσει την Πίστη στον Χριστό. Επίσης ο Αντίχριστος με δόλο και εξαγορά θα αλλοιώσει την ορθή Πίστη και θα έχει με το μέρος του τους Ορθόδοξους ιερείς, όπως ακριβώς έπραξε και ο «Επιφανής», ο οποίος διόριζε αρχιερείς και είχε τον έλεγχο όλων των θρησκευτικών τελετών. Δίκαια λοιπόν οι Άγιοί μας θεώρησαν τον «Επιφανή» ως προτύπωση του Αντίχριστου και μάλιστα όπως διαπιστώνουμε την πιο αντιπροσωπευτική. Επομένως δεν είναι καθόλου παράλογο να θεωρήσουμε ότι από εδώ οι Πατέρες μας, μας ενημέρωσαν ότι η συνολική παρουσία του Αντίχριστου θα είναι περίπου επτά έτη, 2300 ημέρες.
Πριν προχωρήσω στο μέτρημα ημερών από το σταθερό μας σημείο, θα αναφερθώ σε κάτι σημαντικό που θα δούμε στην συνέχεια ότι δεν είναι τυχαίο καθόλου που συνεχώς το συναντάμε μπροστά μας, δηλαδή την διαχρονική σχέση «Επιφανή» και Αντίχριστου.
Είδαμε την κατάληψη που έκανε ο «Επιφανής» στον Ναό του Θεού και την ερήμωση που έφερε με την κατάργηση της θυσίας που επιτελούσαν οι ιερείς στον Ναό του Σολομώντα τότε. Τρομερό αναλογιστείτε τι ερημωτικό θα ήταν σήμερα να κάνανε κατάληψη στις εκκλησίες μας με παγανιστικά σύμβολα και να τιμούσαν αλλότριους Θεούς και είδωλα. Φυσικά με τον Οικουμενισμό και την ένωση των χριστιανικών δογμάτων/αιρέσεων που ετοιμάζουν εκεί θα οδηγηθούμε. Το 165 π.Χ. οι Μακκαβαίοι επαναστάτησαν και επανακατέλαβαν τον Ναό και ίδρυσαν ανεξάρτητο Ιουδαϊκό κράτος. Τότε ελευθερώθηκε ο Ναός και αφιερώθηκε ξανά στον ένα και αληθινό Θεό. Στον Ναό έκαιγε διαρκώς ένα καντήλι, το οποίο έπρεπε να τροφοδοτείται με αγνό καθαρό λάδι. Είχαν όμως λίγο λάδι τέτοιας ποιότητας που έφτανε μόνο για μία ημέρα. Και τότε έγινε το θαύμα, το λαδάκι αυτό έκαιγε για οκτώ μέρες, όσο διάστημα ακριβώς χρειάστηκε για να παραχθεί καινούργιο καθαρό ελαιόλαδο, το οποίο να μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Από τότε κάθε χρόνο οι Εβραίοι καθιέρωσαν να εορτάζουν πανηγυρικά αυτό το γεγονός, της απελευθέρωσης του Ναού και το οκταήμερο θαύμα του λαδιού. Η εορτή ονομάστηκε εορτή των Μακκαβαίων, ή εορτή των εγκαινίων (διότι ήταν σαν να εγκαινίαζαν τον Ναό από την αρχή μετά το μίασμα που διεπράχθει εντός του Ναού από τον «Επιφανή»), ή εορτή του φωτός (από το θαύμα με το καντήλι που έκαιγε θαυματουργικός οκτώ ημέρες). Αργότερα από την Εβραϊκή λέξη που σημαίνει αφιέρωση, εξαιτίας της επαναφιέρωσης του ναού στον Ένα και Αληθινό Θεό, η εορτή ονομάστηκε Chanukah – Χανουκάν και εορτάζεται στις 25 του Εβραϊκού μήνα Kislev. Ο Kislev είναι ένας μήνας που αντιστοιχεί περίπου από τα μέσα ή τα τέλη του Νοέμβρη με τα μέσα ή τα τέλη του Δεκέμβρη. Έτσι η 25η του Kislev πέφτει πάντα Δεκέμβρη χειμώνα και συνήθως πλησίον των Χριστουγέννων.
Από τότε, από το 165 π.Χ., καθιερώθηκε να εορτάζεται η γιορτή του φωτός κάθε 25 του μήνα Kislev, με επίσημο τρόπο, με το άναμα μιας 9φωτης λυχνίας. Οκτώ κεράκια, ένα για κάθε μέρα από τις οκτώ που κράτησε το θαύμα, και ένα πιο μεγάλο κεντρικό κερί, ακριβώς στη μέσα από τα υπόλοιπα οκτώ. Η λυχνία αυτή έκαιγε σε κάθε Εβραϊκό σπίτι από τότε (από τον επόμενο χρόνο που επιτελέστηκε το θαύμα), από το 166 π.Χ. μέχρι και σήμερα 2010, για εννέα ημέρες, με αφετηρία τις 25 του χειμερινού μήνα Kislev. Αυτό το έθιμο, αυτής της επετείου, που με τα χρόνια καθιερώθηκε σε μεγάλη γιορτή για τους Εβραίους, παρά του ότι αυτή η γιορτή δεν αναφέρεται ως εντολή στον Μωσαϊκό νόμο, εορτάζεται από όλους τους Εβραίους σε όλον τον κόσμο. Δηλαδή όπου κι αν βρίσκονται οι Εβραίοι, οφείλουν και το κάνουν με τιμή και χαρά, να ανάβουν την συγκεκριμένη λυχνία με αφετηρία τις 25 του Kislev σε μέρος που να είναι εμφανή σε όλους, δίπλα στα παράθυρα ή ακόμα και έξω από την πόρτα. Επομένως, για περισσότερο από 2000 χρόνια, κάθε Δεκέμβριο σε όλον τον πλανήτη, όταν βλέπανε τα φωτάκια από αυτήν την λυχνία ξέρανε όλοι ότι εορτάζεται η Εβραϊκή γιορτή της Χανουκάν. Αυτό έπαψε εδώ και περίπου 50 με 40 χρόνια, όταν καθιερώθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο με φωτάκια, όχι μόνο πάνω στο δέντρο, αλλά και στα παράθυρα, στα μπαλκόνια, στους κήπους των σπιτιών. Και φυσικά επειδή ανά τον κόσμο οι χριστιανοί είναι πολύ περισσότεροι από τους Εβραίους, σιγά-σιγά ξεχάστηκε στο μυαλό των ανθρώπων η Εβραϊκή γιορτή της Χανουκάν και όλοι στον κόσμο, τον ίδιο μήνα τον Δεκέμβριο, ξέρουν ότι είναι Χριστούγεννα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο έχει ενοχλήσει αυτό τους Εβραίους!! Χάσανε την αποκλειστικότητα της εορτής τους, χάσανε τα βλέμματα και την προσοχή του κόσμου, από κάτι πρωτότυπο που για 2000 χρόνια τραβούσε την προσοχή όλου του κόσμου, και τώρα πάλι ως δια «μαγείας» ο Χριστός πάλι μπροστά τους, για ακόμα μία φορά τους έβαλε στην δεύτερη θέση και αυτός είναι στην πρώτη (έστω και εάν αυτό με τα φωτάκια των χριστουγέννων είναι παρατραβηγμένο). ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΧΑΝΟΥΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ «ΕΠΙΦΑΝΗ». Η λήξη της κατάληψης της Ιερουσαλήμ και πιο συγκεκριμένα του Ναού του Σολομώντα από τον «Επιφανή», μετά από 2300 ημέρες (σχεδόν 7 χρόνια), δεν είναι τίποτε άλλο από την ανάμνηση του θαύματος που επιτελέστηκε την ίδια ημέρα, με το άναμα του καντηλιού που θαυματουργικά έκαιγε για οκτώ ημέρες, ενώ το λάδι έφτανε για μία μόνο ημέρα. Δηλαδή Χανουκάν = λήξη των 2300 ημερών που αναφέρεται στον Δανιήλ και επαναφορά του Ναού στην λατρεία του Ενός και Αληθινού Θεού.
Κανονικά το θαύμα αυτό πρέπει και εμείς να το θυμόμαστε, διότι ο Θεός έκανε αισθητή την Παρουσία του, δείχνοντας ότι σωστά οι Μακκαβαίοι επαναστάτησαν και επανέφεραν στον Ναό του Θεού, την λατρεία Του. Φυσικά το θαύμα αυτό έπρεπε στους Εβραίους να σημαίνει πολλά, διότι τους δείχνει πολλά. Το 25 του Kislev, με το 25 Δεκεμβρίου που γεννήθηκε ο Χριστός, δεν μπορεί να είναι τυχαίο, ούτε οι οκτώ ημέρες είναι τυχαίο, διότι το οκτώ συμβολίζει την αιώνια ζωή, την όγδοη ημέρα και φέρνει σε δεύτερη μέρα την έβδομη ημέρα, που κακώς έχουν θεοποιήσει οι Εβραίοι. Επίσης ο Χριστός συνεχώς ανάφερε στους Εβραίους, ότι αυτός είναι το φως του κόσμου, δηλαδή η 25 του Kislev η εορτή του φωτός όπως αλλιώς αποκαλούν την Χανουκάν, προτύπωνε την γέννηση του φωτός στον κόσμο, που δεν είναι τίποτε άλλο από τον Υιό και Λόγο του Θεού.
Για όλους τους παραπάνω λόγους οι Εβραίοι τιμούν ιδιαίτερα την εορτή της Χανουκάν, ή εορτή των Μακκαβαίων, ή εορτή των εγκαινίων, ή εορτή του φωτός. Η εορτή της Χανουκάν συνοδεύεται από διακοπές μόνον όμως στο Ισραήλ, με εορταστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα μόνον σε έναν συγκεκριμένο τόπο. Ποιός λέτε να είναι αυτός ο χώρος που λαμβάνουν χώρα οι εκδηλώσεις της Χανουκάν;; Μα φυσικά ο λόφος του Ναού του Σολομώντα. Στην πραγματικότητα δεν τους αδικώ που τηρούν με ευλάβεια το έθιμο αυτό, που με τα χρόνια μετεξελίχθηκε σε μία από τις επίσημες εορτές τους. Διότι στο Λευϊτικό κδ΄ 1-4, ο Θεός δίνει εντολή στον Μωυσή να καίει με καθαρό ελαιόλαδο το καντήλι διαρκώς, έξω από την σκηνή του μαρτυρίου. Έτσι μόλις ο Ναός καθαρίστηκε και παραδόθηκε στον ένα και αληθινό Θεό, αυτός έκανε αισθητή την παρουσία του και θαυματουργικός διατήρησε το καντήλι αναμμένο, το καντήλι που Αυτός είχε αφήσει εντολή να μην σβήνει ποτέ.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ όλα αυτά δεν τα κάνουμε για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, ούτε είμαστε ντοκυμαντέρ, αλλά έχουν άμεση σχέση με το θέμα μας, που είναι η σχέση του «Επιφανή» με τον Αντίχριστο.
Ας έρθουμε λίγο στο υποτιθέμενο σταθερό μας σημείο, που μπορούμε όπως είδαμε και πιο πάνω λογικότατα μέσα από τις τόσες «συμπτώσεις» να θεωρήσουμε ότι είναι η 8η Απριλίου του 2018. Επίσης ας θυμηθούμε την τρομερή ταύτιση του «Επιφανή» με τον Αντίχριστο, που «ανάγκασε» τους Αγίους μας, να τον θεωρήσουν ως την πιο αντιπροσωπευτική προτύπωση για τον Αντίχριστο. Στο κεφάλαιο η΄ του Δανιήλ που περιγράφεται ο «Επιφανής» και που στο πρόσωπό του προτυπώνεται ο Αντίχριστος, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η μεγαλύτερη αμαρτία, η μεγαλύτερη ερήμωση, η καταπάτηση όλων των ιερών από τον «Επιφανή» θα κρατήσει 2300 ημέρες. Αυτό είναι το συγκλονιστικό για την Αγία Γραφή και για αυτό αναφέρεται στον «Επιφανή», επειδή κατεπάτησε τα Άγια των Αγίων και ονόμασε μέσα στον Ναό του Θεού τον εαυτό του θεό. Αυτό μετράει, αλλιώς δεν ήταν ο μόνος που ονόμαζε τον εαυτό του θεό, ήταν θα λέγαμε κανόνας για την εποχή εκείνη, ένας βασιλιάς να λατρεύεται ως θεός. Επομένως και πάλι δεν είναι παράλογο να θεωρήσουμε ότι η συνολική απαρουσία του Αντίχριστου θα είναι όση και η συνολική βδελυρή παρουσία του «Επιφανή» μέσα στον Ναό. Σίγουρα το πιο βδελυρό πρόσωπο όλων των εποχών θα είναι ο Αντίχριστος που προτυπώνεται, μέσα από ένα άλλο βδελυρό πρόσωπο, που έκανε ότι δεν έκανε κανένας άλλος: έθεσε ως θεό τον εαυτό του μέσα στον Ναό του Θεού. Το ένα βδέλυγμα προτυπώνει το άλλο υπερβδέλυγμα, είναι λοιπόν σαφές κατά την προσωπική μου άποψη, ότι οι 2300 ημέρες αντιστοιχούν και στα δύο πρόσωπα, και είναι ίσως το μόνο σημείο της Αγίας Γραφής που αναφέρεται στην συνολική παρουσία του Αντίχριστου, μέσω της τέλειας προτύπωσής του, του «Επιφανή».
Εάν λοιπόν τολμήσουμε να υπολογίσουμε τις 2300 ημέρες του Αντίχριστου, από την καταληκτική μας ημερομηνία 8 Απριλίου του 2018 και προς τα πίσω πέφτουμε ακριβώς στις 21-12-2011 ημέρα Τετάρτη. Εδώ ξανά ξεκινούν οι «συμπτώσεις». Εσείς τι πιστεύεται ότι είναι αυτή η συγκεκριμένη ημερομηνία; Είναι η 25η του μήνα Kislev, η αρχή της γιορτής Χανουκάν, μιας γιορτής που όπως είδαμε είναι άρρητα συνδεδεμένη με τον «Επιφανή» που προτυπώνει τον Αντίχριστο, διότι η 25η του Kislev ήταν η τελευταία ημέρα της καταπάτησης του Ναού από τον «Επιφανή», είναι δηλαδή η 2300η ημέρα του «Επιφανή» και που όλως «τυχαίως» είναι και η 2300η ημέρα από την 8 Απριλίου του 2018. Τρομερή σύμπτωση τι λέτε κι εσείς! Και κάτι που μπροστά σε όλες αυτές τις συμπτώσεις που έχουμε δει ίσως μοιάζει αμελητέο, αλλά είναι και ημέρα Τετάρτη, την ημέρα που προδόθηκε ο Κύριός μας. Όμως οι συμπτώσεις είναι συγκλονιστικό ότι δεν σταματάνε εδώ, υπάρχουν ακόμα δύο. Μήπως το 21-12 σας θυμίζει κάτι;; Ακόμα δεν το βρήκατε!! Εδώ και μερικά χρόνια μας έχουν ζαλίσει με μία συγκεκριμένη ημερομηνία, μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου με την 21-12-2012, με το περίφημο ημερολόγιο των Μάγιας και την υποτιθέμενη καταστροφή του κόσμου, που φυσικά τώρα τελευταία το έχουν αλλάξει και λένε ότι δεν θα γίνει καταστροφή αλλά η απαρχή μιας νέας τάξης πραγμάτων, και το ξεκίνημα ενός νέου κύκλου. Μην βιαστείτε να πείτε ότι μοιάζει με σύμπτωση αλλά δεν είναι, διότι εμείς βρήκαμε 21-12-2011, ενώ αυτοί λένε 21-12-2012. Στις 21-11-2011 είναι ήδη 2012 για τους Εβραίους και έχουμε ήδη μπει, κατά τα λεγόμενά τους, στην Μεσσιανικά χιλιετία. Δηλαδή αυτή η ημερομηνία που πάρα πολλοί ανά τον κόσμο έχουνε δεσμευτεί και έχουν πει ότι πρόκειται να συμβεί κάτι (βλέπετε ότι ο πάτερ Μάξιμος δεν έχει δώσει τόσο συγκεκριμένη ημερομηνία με μήνα και ακριβής ημερομηνία) θα βγάλουν σωστούς τους Εβραίους και το Εβραϊκό ημερολόγιο. Διότι όταν θα εμφανιστεί στις 21-12-2011 και μετά από ένα χρόνο όλοι θα περιμένουν αυτό το κάτι, θα καταλάβουν (διότι τότε ήδη θα είναι γνωστός και θα έχει αποκτήσει φήμη) ότι αυτός ο πολλά υποσχόμενος και θαυμαστός νεαρός εμφανίστηκε πρώτη φορά ακριβώς ένα χρόνο πριν, δηλαδή η «προφητεία» είναι αληθινή αλλά επιβεβαιώνεται με το Εβραϊκό ημερολόγιο.
Και θα κλείσω με το πιο καλό από όλα και ίσως την πιο συγκλονιστική από όλες τις συμπτώσεις που έχουμε αναφέρει από την αρχή μέχρι τώρα. Ο Αντίχριστος ονομάστηκε αντίχριστος από τους Αγίους της Εκκλησίας μας, διότι θα προσπαθήσει σε όλα να μοιάσει στον Χριστό. Θα προσπαθήσει να κάνει τις προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης να εκπληρωθούν στο πρόσωπό του. Θα προσπαθήσει να κάνει ότι έκανε ο Χριστός, θαύματα, θεραπείες, αναστάσεις, ομιλίες κ.α. Ότι δηλαδή καθιέρωσε τον Χριστό ως Θεάνθρωπο θα προσπαθήσει να το εφαρμόσει και στο πρόσωπό του.
Στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο κεφάλαιο 10, 22 έως τέλους, ο Κύριός μας επισκέφτηκε χειμώνα τον Ναό του Σολομώντα και οι Ιουδαίοι τον περικύκλωσαν και απαίτησαν από Αυτόν να τους πει καθαρά, εάν είναι ο αναμενόμενος Μεσσίας. Ο Χριστός τους απάντησε ευθέως ότι αυτός είναι (στίχος 25). Φυσικά οι Εβραίοι αντέδρασαν και επιχείρησαν να τον λιθοβολήσουν. Φανταστείτε θράσος, προσπάθησαν να λιντσάρουν τον Θεάνθρωπο και μάλιστα μέσα στον Ναό του Θεού. Ο Κύριος όχι μόνο προσπάθησε να τους ηρεμήσει, αλλά και να τους παιδαγωγήσει εξηγώντας τους, ότι είναι ο Υιός και Λόγος του Θεού. Δηλαδή δεν είναι μόνο απλά ο Μεσσίας όπως αυτοί τον είχαν στο μυαλό τους, σαν επίγειο βασιλιά, αλλά αυτός και ο Ουράνιος Πατέρας είναι ένα (στίχοι 30 και 38). Οι Εβραίοι λοιπόν που είναι από μόνοι τους και μέσω του ιερού τους βιβλίου του Ταλμούδ Αντίχριστοι, δεν μπόρεσαν να χωνέψουν ότι ο απατεώνας κατά την γνώμη τους, τόλμησε να ξεστομίσει μέσα στον Ναό «τους», ότι είναι υιός του Θεού. Ακόμα το θυμούνται και ακόμα είναι εκνευρισμένοι. Μετά τον «Επιφανή» έρχεται ο Θεάνθρωπος Ιησούς και επαναφέρει την τάξη και κάνει το σωστό και νουθετεί λέγοντας την μόνη αλήθεια, ότι αυτός είναι το μεσαίο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος που στέκεται μέσα στον Ναό. Έτσι λοιπόν οι Εβραίοι επιθυμούν να έρθει ο πραγματικός Μεσσίας και να αποκαταστήσει το μίασμα του «Επιφανή» και την προσβολή του Χριστού, που και οι δύο ονόμασαν τον εαυτό τους του Θεό μέσα στον Ναό. Δείτε λοιπόν εδώ την τρομερή σύμπτωση, την ημέρα που πεντακάθαρα ο Χριστός είπε στους Εβραίους ότι είναι ο Υιός και Λόγος του Θεού ήταν η ημέρα της Χανουκάν (στίχος 22). Την ημέρα που καθαρίστηκε ο Ναός από το βδέλυγμα του «Επιφανή», και που την ονομάζουν «εγκαίνια» ή «φως», ήρθε πράγματι το φως του κόσμου και τους είπε την αλήθεια, ότι είναι ο Υιός και ο Λόγος του Θεού, μήπως και αυτό είναι σύμπτωση; Αποκλείεται δεν μπορώ αν το πιστέψω. Βλέπετε τώρα κυριολεκτικά το διαβολικό σχέδιο που θα εκπληρώσει ο Αντίχριστος. Την ίδια ημέρα που καθαρίστηκε ο Ναός από κάποιον που τόλμησε να βάλει άγαλμα ξένου θεού μέσα στον ναό, και που κατά «τύχη» την ίδια μέρα ο Χριστός ομολόγησε ότι είναι Υιός και Λόγος του Θεού, αυτήν την ημέρα θα κάνει κι αυτός την πρώτη του επίσημη εμφάνιση (που πάλι κατά τύχη ισοδυναμεί με 2300 ημέρες από την 8η Απριλίου του 2018), ώστε όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου να καθιερωθεί στην συνείδηση των Εβραίων ως θεία αποκάλυψη και επαναφορά της τάξης, σε μία εορτή που μόνον στα Ιεροσόλυμα συνοδεύεται και από διακοπές και από εορταστικές εκδηλώσεις στον λόφο του Ναού.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας χαιρετήσω και να σας ευχαριστήσω για την αγάπη και την στήριξη που μου δείξατε τα 2,5 αυτά χρόνια που είμαστε μαζί. Στο blog αυτό μπόρεσα να διατυπώσω την εσωτερική ανάγκη να εκφράσω ότι βρισκόμαστε στα έσχατα χρόνια. Πρεσβεύω απόψεις και θέσεις που ίσως να είναι ακραίες και παρακινδυνευμένες, όμως έστω και μία στο εκατομμύριο να είναι σωστές, οφείλω να ενημερώσω όσους περισσότερους μπορώ. Δεν θέλω πάλι να δω σχόλια του τύπου, ότι εφόσον δεν είναι σίγουρος και λες μία στο εκατομμύριο, πώς ζητάς από εμάς να σε πιστέψουμε. Είμαι ένας απλός άνθρωπος όπως κι εσείς, δεν μπορώ να πω ναι εγώ ξέρω, διότι θα είναι εγωιστικό και αχάριστο προς τον Θεό, που το βίωσα ότι με βοήθησε σε αυτήν την προσπάθεια. Ο χρόνος είναι πολύ κοντά και θα γίνουν και άλλα συγκλονιστικά μέσα στο 2011. Δεν με ενδιαφέρει εάν τα πράγματα πραγματοποιηθούν με την σειρά που έχω περιγράψει. Δεν με απασχολεί εάν τον δούμε όλοι ή μερικοί στις 21-12-2011, αλλά το ότι πράγματι γεννήθηκε το 1983 και το αργότερο το 2013 θα τον μάθουμε όλοι μας. Όταν γνωρίζω κάτι σημαντικό νιώθω το χρέος να το μοιραστώ. Ίσως να γνωρίζω κι άλλα, που δεν μου επιτρέπεται να τα πω και να τα γράψω, όσα όμως ήταν στο χέρι μου σας τα παρέθεσα, διότι ο καιρός είναι πολύ κοντά και πρέπει όλοι να γνωρίζουμε, τώρα πλέον δεν είναι ώρα για χρονοτριβές. Σας παρακαλώ όλους να βελτιωθείτε πνευματικά, όλοι κι εγώ μαζί, και να αρχίσουμε και τον ομολογιακό αγώνα σιγά-σιγά, διότι κι αυτό απαιτείτε εφόσον είμαστε τόσο κοντά. Δεν φτάνουν μόνο οι προσευχές και οι νηστείες, χρειάζεται και η πράξη, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ομολογία των εσχάτων χρόνων. Όπως μπορείτε σύμφωνα με τις δυνάμεις σας, δεν χρειάζεται κάτι ακραίο και υπερβολικό, έστω κι έναν να ενημερώσετε και να σωθεί έχετε επιτελέσει θεάρεστο έργο.

Καταλήγω ότι μέσα στο έτος 2012 σίγουρα θα έχει γίνει γνωστός, άσχετα εάν κάποιοι έστω και τοπικά τον δουν από το τέλος του 2011. Προσοχή στον Πατριάρχη και στην αποστολή που κουβαλά, το ότι είναι Πατριάρχης δεν σημαίνει ότι είναι σωστός ή υπεράνω υποψίας και κριτικής. Καλό αγώνα, το χρέος μου τελειώνει κάπου εδώ, εκτός εάν προκύψουν τρομερά πράγματα μέσα στο 2011, όπως η σύνοδος που ετοιμάζεται από τον Βαρθολομαίο ή ακόμα και η ανοικοδόμηση του Ναού του Σολομώντα.
Σας ευχαριστώ όλους πολύ.

Συγνώμη αλλά μου διέφυγε κάτι, που σε όλα αυτά δείχνει την άμεση σχέση που έχει η Χανουκάν με το μεσσία στην συνείδηση των Εβραίων 
http://hebrewgematria.blogspot.com/2010/01/more-amazing-gematria-of-hanukkah.html
Στην Εβραϊκή γλώσσα ο λεξάριθμος της λέξης Χανουκάν και της λέξης Μεσσία έχουν το ίδιο άθροισμα 358.

Αυτό το οποίο έγινε τον Οκτώβριο του 2009 στην Νέα Υόρκη, στην μεγαλύτερη συναγωγή του κόσμου, είναι κατά την προσωπική μου γνώμη η μεγαλύτερη προδοσία της Όρθοδοξίας αλλά και η σημαντικότερη στιγμή, πριν την τελεία ένωση των «εκκλησιών», στην παγκόσμια ιστορία των θρησκειών.
Είναι παγκοσμίως γνωστό σε όλο το διάβα της ανθρώπινης ιστορίας, από τα αποστολικά χρόνια και μετά πως ο Χριστιανισμός και ο Ιουδαϊσμός είναι εξ ορισμού δύο θησκείες εκ διαμέτρου αντίθετες, διότι ο Θεός της μίας είναι ο πλάνος και ο απατεώνας της άλλης. Ο Χριστιανισμός θεωρεί τον Χριστό ως το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, δέχεται τον Υιό και τον Λόγο του Θεού, δέχεται τον Θεάνθρωπο Ιησού και ο Ιουδαϊσμός επίσημα και όχι κρυφά, απαντά πως ο Ιησούς ήταν ένας πλάνος που εξαπάτησε τον Ιουδαϊκό λαό λέγοντας πως είναι ο Μεσσίας τους και το χειρότερο, είπε τον εαυτό του υιό του Θεού, που για τον Εβραϊσμό αυτό είναι εσχάτη ιεροσυλία και καταδικάζεται με θάνατο. Δηλαδή βλέπουμε πως οι Εβραίοι έχασαν το πραγματικό νόημα της Παλαιάς Διαθήκης, που σύμφωνα με τους Αγίους Πατέρες μας, είναι ολοφάνερη η παρουσία του Υιού και Λόγου του Θεού στην Παλαιά Διαθήκη. Ήδη δηλαδή από εκείνα τα χρόνια ο «εκλεκτός» λαός του Θεού είχε χάσει τον σωστό δρόμο και βάδιζε σε δικά του μονοπάτια και όχι στις επιταγές των Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης.
Για τον λόγο αυτό επίσημα η Εκκλησία μας, έχει απαγορεύσει την είσοδο σε συναγωγές, εκτός και εάν πρόκειται αποκλειστικά και μόνο για λόγους πολιτιστικούς και ιστορικούς.
Ο Θεός στην Παλαιά Διαθήκη έδωσε τις δέκας εντολές που πρέπει να τηρούμε και η πρώτη από αυτές είναι: Εγώ ειμί ο Κύριος ο Θεός σου, όστις εξήγαγόν σε εξ οίκου δουλείας, ουκ έσονταί σοι Θεοί έτεροι πλην εμού.
Ακόμα κι εδώ θα μπορούσαμε να πούμε ότι το ίδιο ισχύει και για τον Θεάνθρωπο Χριστό που μας ελευθέρωσε από τα δεσμά της δουλείας του Άδη και του θανάτου.
Στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο ο Χριστός λέει στους Εβραίους ότι είναι παιδιά του διαβόλου, τρομερό!! Δηλαδή στην Παλαιά Διαθήκη ο Θεός αφήνει ως πρώτη και σημαντικότερη εντολή, ότι ένας είναι μόνο ο Θεός και αυτόν πρέπει να λατρεύουμε. Στην Καινή Διαθήκη (Ιωάννης η΄44) ο Υιός και ο Λόγος του Θεού, λέει ευθεώς στους Εβραίους ότι είναι παιδιά του διαβόλου, διότι συνεχώς ποιούν το έργο του. Σκοτώσανε τους Προφήτες, που ήταν οι απεσταλμένοι του Θεού, αυτό φυσικά ήταν επιθυμία του διαβόλου, επομένως επιτέλεσαν πολλάκις το έργο που ο διάβολος επιθυμούσε. Και το χειρότερο σκοτώσανε τον Θεάνθρωπο, που και αυτό ο διάβολος επιθυμούσε και σχεδιάζε. Οι Εβραίοι είναι χριστοκτόνοι και μόνοι τους επέλεξαν η κατάρα του αίματος του Θεανθρώπου να πέσει σε αυτούς και στους απογόνους τους. Πως είναι λοιπόν δυνατόν κάποιος να ισχυρίζεται ότι οι Χριστιανοί και οιΕβραίοι μπορεί να έχουν τον ίδιο Θεό; Είναι χαζό, ηλίθιο, αιρετικό, προδοτικό και βλάσφημο. Και όμως αυτό το ξεστόμισε «Ορθόδοξος» κληρικός και μάλιστα Πατριάρχης, θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ιωάννη του Χρυσοστόμου και του Μεγάλου Βασιλείου, κάθε φορά που θα τους αναφέρει όταν θα τελεί την λειτουργία τους. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι το είπε μέσα σε Εβραϊκή Συναγωγή. Όμως το ξαναλέω, ο Βαρθολομαίος έχει το θάρος και ομολογεί ότι ο Θεός του είναι ο διάβολος. Εφόσον ο Θεός των Εβραίων είναι ο διάβολος όπως λέει και στο Ευαγγέλιο ο Κύριός μας, και εφόσον ο Βαρθολομάιος ομολογεί ότι έχει τον ίδιο Θεό με αυτούς, τον ευχαριστούμε που το δήλωσε παγκόσμια για να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε. Το λυπηρό είναι ότι η Ιερά μας Σύνοδο, επίσημα πλέον μας πληροφόρησε ότι στα θέματα τον διαθρησκειακών διαλόγων ακολουθεί και συμφωνεί με το Πατριαρχίο Κωνσταντινουπόλεως, δηλαδή τον Βαρθολομαίο.
Αυτό είναι το ένα από τα τρία συμπεράσματα που μπορούμε να βγάλουμε από την επίσκεψη του Πατριάρχη στην συναγωγή.
Το δεύτερο επίσης τρομερό και συγκλονιστικό, διότι το πρώτο είναι ολοφάνερο και τόσο προδοτικό που επισκιάζει τα άλλα δύο επίσης αποκαλυπτικότατα ζητήματα αυτής της επίσκεψης, είναι ο τρομερός θαυμασμός και τα απίστευτα κολακευτικά λόγια που του λένε οι Εβραίοι, οι οποίοι όλοι γνωρίζουμε πόσο ρατσιστές είναι κυρίως σε θρησκευτικά θέματα, εφόσον επίσημα πιστέουν ότι είναι ο εκλεκτός λαός του Θεού και φυσικά όλες οι άλλες θρησκείες είναι πλάνες. Σκεφτείτε τι πιστεύουν για εμάς τους Χριστιανούς, που πιστεύουμε Θεό μας αυτόν που αυτοί θεωρούν πλάνο και βλάσφημο. Φανταστείτε πως συμπεριφέρονται και αντιμετωπίζουν τους ιερείς μας, τους θεωρούν εχθρούς του ενός και αληθινού θεού τους, εφόσον οι Ορθόδοξοι κληρικοί είναι εκφραστές ενός άλλου θεού κι όχι του δικού τους, και ειδικά ενός θεού που αυτοί θεωρούν προδότη και βλάσφημο. Είναι ποτέ δυνατόν να χαρίζουν σε ορθοδοξο πατριάρχη δώρα και να του λένε ότι έχει φωτεινή αποστολή και του εύχονται να μπορέσει να σώσει τον κόσμο και αυτούς!!!! ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ζητούν από ένα ορθόδοξο κληρικό να τους διασφαλίσει το μέλλον. Εάν δεν το πιστεύεται δείτε το video με το τον τίτλο «ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗ» ή «Ο Βαρθολομαίος παίρνει το Βραβείο των Μακκαβαίων!» και τα δύο έχουν διάρκεια 9:51. (μήπως εδώ παρατηρείται άλλη μία από τις συμπτώσεις που είδαμε παραπάνω;;;;;;). Μήπως θέλουν να περάσουν κάποιο μήνυμα παγκοσμίως για κάποια μυστική συμφωνία μεταξύ τους; Ή μήπως θέλουν να μας γαλουχήσουν κι ειδικά τους Εβραίους, ότι αυτός ο ορθόδοξος κληρικός δεν είναι σαν τους άλλους, αλλά έχει κάτι το διαφορετικό που μπορεί να βοηθήσει κι εμάς τους εκλελτούς του θεού; Σας εφιστώ την προσοχή στο έργο που επιτελεί ο βαρθολομαίος, διότι δεν μόνο μόνο αυτό το απλό και προδοτικό που πιστεύουμε, αλλά κάτι πιο βαθύ και πιο αποτρόπαιο από αυτό που μπορούμε να φανταστούμε.
Και το τρίτο συμπέρασμα που είτε μας αρέσει είτε όχι, φέρνει πάλι μπροστά μας, την Χανουκάν. Πηγαίνει λοιπόν σε Εβραϊκή συναγωγή ορθοδοξος πατριάρχης και ξεστομίζει ότι έχουμε ότι έχουμε ίδιο Θεο με τους Εβραίους («…, το χρωστάμε στον Θεό μας, και στους κοινούς μας Προφήτες,…») και αυτοί τον αποκαλούν παναγιώτατο με φωτεινή αποστολή να σώσει τον κόσμο, συν ότι του λένε ότι έκανε και θαύμα, διοτι έβρεχε για μέρες στην Νέα Υόρκη και αυτός μόλις ήρθε έφερε την καλοκαιρία και την ηλιοφάνια. Εάν όλα αυτα δεν συμβαίνουν τα χρόνια του Αντίχριστου πότε άλλωτε μπορούν να συμβούν;! Και του δίνουν δώρο, το τιμιτικό κατά τα λεγόμενά τους δώρο, την μενορά των Μακκαβαίων!!!!!!!!!!. Πάλι λοιπόν μπροστά μας οι Μακκαβαίοι, η Χανουκάν, ο «Επιφανής», ο Αντίχριστος. Είναι τυχαίο που του έδωσαν αυτό το δώρο; Είναι τυχαίο που όλα αυτά τα κολακευτικά λόγια του τα είπαν την ώρα που και οι δύο μαζί κρατάγανε το σύμβολο των Μακκαβαίων; Που Μακκαβαίοι σημαίνει φυσικά Χανουκάν. Μήπως για όσους ξέρουν τι σημαίνει Χανουκάν και 21-12-2011, τους λένε ποιες είναι οι προθέσεις τους; Μήπως τους δείχνουν ποιος θα είναι μαζί τους, στην εκπλήρωση του καθαρισμού του Ναού από τον «Επιφανή» και τον Χριστό;

» 8 ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ’ ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω. 9 ὡς προειρήκαμεν, καὶ ἄρτι πάλιν λέγω· εἴ τις ὑμᾶς εὐαγγελίζεται παρ’ ὃ παρελάβετε, ἀνάθεμα ἔστω. » Προς Γαλάτας Επιστολή α΄ 8-9.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα τείνει να επικρατήσει μια άποψη επίσημη, από τους κληρικούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, ότι το να κατηγορείς το ράσο είναι αμαρτία. Πράγματι είναι αμαρτία να κατηγορείς το ράσο, διότι το ράσο συμβολίζει την ιεροσύνη, ένα από τα επτά μυστήρια στα οποία στηρίζεται η Πίστη μας. Τί σημαίνει όμως κατηγορώ το ράσο; Σημαίνει ότι υβρίζω την ιεροσύνη και κατηγορώ τους ιερείς και προσπαθώ να πλήξω το θεσμό του ιερέα και το έργο που επιτελεί. Αυτό είναι η αμαρτία, να σκανδαλίζουμε τον κόσμο κατηγορώντας τους ιερείς ώστε να χαθεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του ιερέα και να ζημιωθεί το πλήρωμα της Εκκλησίας. Διότι χτυπώντας το ράσο είναι σαν να χτυπάς τον ίδιο τον Χριστό, εφόσον οι ιερείς είναι αυτοί που ενεργούν τα μυστήρια της Πίστεώς μας και μας κρατάνε ενωμένους με τον Χριστό.
Ας έρθουμε τώρα και στα λόγια του Παύλου του σοφού Αποστόλου, ο οποίος μας λέει ότι όποιος κι αν είναι αυτός που θα μας πει διαφορετικά λόγια από τα λόγια των Ευαγγελίων, δηλαδή όποιος μας λέει και μας διδάσκει, άλλα από αυτά που έχει θεμελιώσει η Πίστη μας, οι Άγιοί μας και οι ιερές Οικουμενικές Συνόδοι μας, προσέξτε τι λέει να έχει ανάθεμα!! Τρομερό αυτός δηλαδή που θα προσπαθήσει να αλλοιώσει την ορθότητα της Πίστεώς μας να έχει ανάθεμα. Και συμπληρώνει, όποιος κι αν είναι αυτός, ακόμα και αν είναι ένας από τους Αποστόλους ή ακόμα και άγγελος από τους ουρανούς. Δηλαδή κανένας μα κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αλλάξει τίποτα από την θεμελιωμένη Πίστη μας. Και τώρα υπάρχουν κληρικοί κυρίως που μας λένε ότι δεν πρέπει να κατηγορούμε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, διότι είναι αμαρτία να κατηγορείς το ράσο. Ε τι να πει κανείς, είμαστε όλοι για κλάματα και οι ιερείς που αψηφούν τα θεόπνευστα λόγια του Αποστόλου Παύλου και εμείς που τους ανεχόμαστε. Κανένας μα κανένας δεν έχει το δικαίωμα να διαστρεβλώνει και να αλλάζει την θεμελιωμένη Πίστη μας. Εάν δεν το γνωρίζουν η Πίστη μας είναι θεμελιωμένη, δεν χρειάζεται τον Πατριάρχη ούτε κανέναν άλλον για καινοτόμες επεμβάσεις.
Και για να τους αποδείξουμε ότι κάνουν μεγάλο λάθος και κρύβονται πίσω από φτηνές και δημαγωγικές δικαιολογίες, θα τους αναφέρουμε το εξής. Γιατί μπορεί αυτοί να ξεχνάνε εύκολα υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν ξεχνούν και που δυστυχώς για αυτούς θυμούνται και μάλιστα καλά. Δεν είναι πολλά χρόνια που ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων είχε γίνει βορά στα ΜΜΕ και τον κατηγορούσαν πολιτικοί, κληρικοί, λαϊκοί, μέχρι και στρατιωτικοί. Τότε δεν ίσχυε η αμαρτία της προσβολής του ράσου; Τότε δεν είχαμε να κάνουμε με Πατριάρχη; Λοιπόν να αφήσουν την δειλία και να κάνουν πράξη τα λόγια της Αγίας Γραφής και να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Αγίων μας, οι οποίοι δεν φοβόντουσαν να τα βάλουν με κανέναν όταν απειλούνταν η Πίστη μας.
Πιστέ αδελφέ λαϊκέ ή κληρικέ έφτασε η ώρα που ο Χριστός θέλει την ομολογία μας και τον αγώνα μας, ενάντια στην λαίλαπα της Παναίρεσης του Οικουμενισμού, ο οποίος θα μας οδηγήσει απευθείας στον Αντίχριστο. Δεν ζητάμε να βγουν στους δρόμους και να φωνάξουν ότι έρχεται ο Αντίχριστος, απαιτούμε όμως να επαναστατήσουν και να διαχωρίσουν την θέση τους από όλες τις αιρετικές ενέργειες του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, τις οποίες δυστυχώς επίσημα η Ιερά μας Σύνοδο δήλωσε ότι ακολουθεί.
Βλέπουμε πως η πολιτεία και η Εκκλησία συνεργάζονται στην παγκοσμιοποίηση και τον Οικουμενισμό. Η Εκκλησία δεν λέει κουβέντα για την παγκοσμιοποίηση, δεν θίγει το ζήτημα της προβατοποίησης των λαών που πάνε να επιβάλουν οι πολιτικοί μας. Και η πολιτεία δεν σχολιάζει καθόλου γεγονότα που σε άλλες χώρες χώρες είναι πρωτοσέλιδα και αφορούν ειδήσεις θρησκευτικού περιεχομένου. Και συγκεκριμένα επιτρέπεται ο Αρχιεπίσκοπος να πάει να ορκίσει την νέα κυβέρνηση που εξαπάτησε τον λαό με ψέματα και που τον οδήγησε στα χέρια των τοκογλύφων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ; Επιτρέπεται να ορκίσει χωρίς κανένα σχόλιο την κυβέρνηση που μας οδηγεί ένα βήμα από το χάραγμα με την κάρτα του πολίτη; Ακούσατε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού από την Θεσσαλονίκη; Είπε ότι με την κάρτα του πολίτη που όλοι οι Έλληνες θα έχουν μέχρι το τέλος του 2011, θα έρθει μια αλλαγή στην κοινωνία και στην σχέση πολίτη κράτους. Όλοι οι Έλληνες θα έχουμε αυτήν την καινούργια ταυτότητα με την οποία θα κάνουμε όλες τις δουλείες μας, μέχρι και φορολογική δήλωση. Όρκισε μία κυβέρνηση που από 01-01-2011 καταργεί σταδιακά το χρήμα. Επιτρέπεται τουλάχιστον τα κρατικά κανάλια να μην δείξουν τίποτα από τις επισκέψεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ; Γιατί δείχνουν τις άλλες επισκέψεις του Βαρθολομαίου σε όλον τον άλλο πλανήτη και δεν δείξανε αυτήν την συγκεκριμένη, παρά του ότι το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων κάλυψε λεπτό προς λεπτό όλην του την πορεία σε Συναγωγή και coka cola; Μην πιστεύεται την πολιτεία που θέλει τον διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας, είναι υποκριτικό. Κράτος και Εκκλησία της Ελλάδος συνεργάζονται για το κακό του Έλληνα, είναι συνεργοί στο ίδιο ακριβώς έγκλημα, στο στήσιμο του κράτους του Αντίχριστου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ : » Καλημέρα! Το κείμενό σας απ’ ό,τι βλέπω είναι παλαιό, αλλά εγώ το διάβασα τώρα γιατί τώρα διάβασα το βιβλίο του π. Μάξιμου. Πραγματικά όπως το διάβασα (και θα το ξαναδιαβάσω πολύ πιο προσεκτικά) φαίνεται λογικό. Επίσης, πιστεύω ότι είναι ένας πιστός και σωστός μοναχός. Βέβαια, με φοβίζει ότι η επίσημη εκκλησία έχει απορρίψει τις εικασίες του και το βιβλίο του. Πάλι έρχεται όμως στη σκέψη μου ότι και οι Φαρισαίοι, οι Ιουδαίοι απέρριψαν τον Χριστό μας. Είμαι αρκετά μπερδεμένη και δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Είναι κακό να πιστέψεις κάτι τέτοιο; Ότι δηλαδή θα γίνει η Κρίση το 2018; «
Αρχικά με συγχωρείς που άργησα τόσο την απάντηση, αλλά μου είχε διαφύγει το μήνυμά σου. Το βιβλίο και η θεωρία του πατρός Μαξίμου είναι άψογα θεολογικά, πατερικά και Αγιογραφικά τεκμηριωμένη. Πρέπει να ευχαριστήσουμε το Θεό που ευδόκησε να ενημερωθούμε έγκαιρα για την ημερομηνία γέννησης του Αντίχριστου. Προσέξτε πόσο έγκαιρα η Θεία Πρόνοια μας ειδοποίησε για τα έσχατα χρόνια, πριν καν αρχίσουν τα δεινά, ώστε όταν τα δούμε να μην απογοητευτούμε, διότι θα οφείλονται στην προετοιμασία του Αντίχριστου, την οποία ακολουθεί η ένδοξη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας. Η προπαρασκευασμένη οικονομική κρίση για την εξαθλίωση και την τρομοκράτηση των λαών, προκειμένου να δεχτούν τον Αντίχριστο ως σωτήρας τους, άρχισε το καλοκαίρι του 2008 με την Ισλανδία. Δηλαδή δύο χρόνια μετά το έτος 2006, που ενημερωθήκαμε όλοι ότι ο Αντίχριστος γεννήθηκε το 1983 και το αργότερο το έτος 2013 θα είναι παγκόσμια γνωστός. Πριν καλά καλά αμφισβητήσουμε την θεωρία αυτή, ήρθαν τα πρώτα σημάδια του στήσιμου του σκηνικού που θα καταστήσει τον Αντίχριστο – Fox, σωτήρα και ευεργέτη του πλανήτη. Άρχισε η παγκόσμια οικονομική κρίση που όλοι λένε ότι θα κρατήσει μέχρι το έτος 2013!!!! Τί λέτε κι εσείς δεν είναι τρομερή σύμπτωση; Το έτος 2009 ο πρώτος πρόεδρος της Ε.Ε. μας ενημερώνει ότι διανύουμε του πρώτο έτος της παγκόσμιας κυβέρνησης. Το έτος 2010 η Ελληνική κυβέρνηση βιάζεται, εν μέσω οικονομικής κρίσης, να καταργήσει το χρήμα από 01-0-01-2011 και μέσα στο ίδιο έτος θέλει, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, να δώσει σε κάθε Έλληνα μια νέα ταυτότητα, προσέξτε δεν την ονομάζει νέα ταυτότητα διότι θα ξεσηκωθούν όλοι, αλλά κάρτα του πολίτη, που θα λύσει δια μαγείας όλα μας τα κοινωνικά προβλήματα και θα αποκαταστήσει τις κακές σχέσεις πολιτών και κράτους. Βιάζονται να καταργήσουν το χρήμα και βιάζονται να μας δώσουν ένα χαρτάκι, το οποίο θα λειτουργεί με τσιπάκι, που θα κάνει όλες τις δουλειές. Βιάζονται πολύ διότι θέλουν όλα αυτά να γίνου μέσα στο έτος 2011. Μήπως είναι τυχαίο και αυτό; Δεν νομίζω που λέει και η διαφήμιση. Μήπως θα γίνει κάτι μέσα στο 2012 και πρέπει να είναι όλα έτοιμα και στημένα, όπως στο σανίδι του θεάτρου πριν βγουν οι ηθοποιοί; Είδατε πως η Θεία Πρόνοια μας ενημέρωσε έγκαιρα για όλα αυτά δύο χρόνια πριν συμβούν, ώστε όταν θα τα δούμε να ξέρουμε ακριβώς για ποιον λόγο γίνονται. Τώρα το γιατί μας τα φανέρωσε αυτά μέσω του πατρός Μαξίμου δεν είναι το κύριο θέμα. Το θέμα είναι η ενημέρωση. Εγώ προσωπικά πιστεύω πως επιλέχτηκε ο πατέρας Μάξιμος, διότι ίσως να ήταν ο μόνος κληρικός που θα θυσίαζε τα πάντα μπροστά στην αλήθεια και δεν θα λογάριαζε θέσεις, αξιώματα, τιμές και δεν θα έδινε σημασία στον χλευασμό και στο κυνηγητό που σίγουρα θα ερχόταν. Βλέπετε καθημερινά το τρανό παράδειγμα της πλειοψηφίας του κλήρου μας, που σιωπά και δεν αντιδρά στην μεγαλύτερη αίρεση όλων των εποχών, τον Οικουμενισμό. Φοβούνται και δεν μιλούν, διότι προτιμούν θέσεις και αξιώματα και φοβούνται τις τιμωρίες και τον χλευασμό. Ξεχνούν όμως πως ο χλευασμός για χάρη του Ιησού Χριστού είναι στέφανος και σβήσιμο αμαρτημάτων. Όλα δείχνουν ότι βαδίζουμε ολοταχώς προς τον Αντίχριστο, ίσως και πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε και φυσικά δεν είναι καθόλου κακό να γνωρίζουμε και να προσδοκούμε την Δευτέρα Παρουσία. Φυσικά αυτό θέλει πνευματική προετοιμασία και πνεύμα αυταπάρνησης και ετοιμότητα. Α ξέχασα και το πιο σημαντικό, από το 2006 και μετά και ειδικότερα από το 2009 και μετά μεθοδεύεται και εκεί εσπευσμένα, η ένωση των «εκκλησιών», με πρωτεργάτη τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, και αυτό τυχαίο;; Μήπως είναι τυχαίο που για πρώτη φόρα στην σύγχρονη ιστορία, πλήττεται ο θεσμός του Πάπα και δεσπόζει ένας ορθόδοξος πατριάρχης ως πόλος σύγκλισης των τριών μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών; Και όλα αυτά χωρίς καμία επίσημη αντίδραση από κανένα άλλο πατριαρχείο και καμία αυτοκέφαλη Εκκλησία. Δυστυχώς είδαμε και παραπάνω πως επίσημα η Ελλαδική Εκκλησία συμφωνεί με τις ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δηλαδή με τον κύριο Βαρθολομαίο: » 2. Ὁ Διάλογος πρέπει νά συνεχισθεῖ, μέσα ὅμως στά ὀρθόδοξα ἐκκλησιολογικά καί κανονικά πλαίσια, πάντοτε ὕστερα ἀπό συνεννόηση μέ τό Οἰκουμενικό Πατριαρχεῖο, ὅπως πανορθοδόξως ἔχει ἀποφασισθεῖ. » δείτε και μόνοι σας στην παρακάτω διεύθυνση πριν την αποσύρουν: http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/anakoinothenta.asp?id=1120&what_sub=announce
Εάν αυτό δεν είναι σημάδι εσχατολογικό τότε ποιο είναι.
Σε ευχαριστώ για το μήνυμα και το σχόλιό σου, διότι έτσι ωφεληθήκαμε όλοι. Καλό αγώνα και μακρυά από τους Οικουμενιστές.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ: » οι 2300 μέρες αντιστοιχούν μόνο στον Αντίχριστο,και όχι στον Αντίοχο τον Επιφανή.Θα ‘θελα να ‘ξερα,ποιός διαδίδει τέτοιες ανακρίβειες; «

Η σχέση και η ταύτιση και η προ τύπωση του Αντίοχου του Επιφανή με τον Αντίχριστο είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός όχι από εμένα αλλά από τους Αγίους μας. Είτε μας αρέσει είτε όχι και σύμφωνα όχι μόνο με Αγίους της Εκκλησίας μας, αλλά και με αρκετούς ιστορικούς, όντος ο Επιφανής καταπάτησε τον οίκο του Θεού για περίπου 7 έτη ή για 2300 ημέρες, γεγονός που προ τυπώνει την συνολική επίσημη παρουσία του Αντίχριστου, όπως είδαμε ποιο πάνω. Εξάλλου αυτό είναι πρόδηλο στους στίχους του κεφαλαίου η΄ 12-14. Διότι ο Επιφανής καταπάτησε τα Άγια των Αγίων και κατάργησε την θυσία που τελούταν εντός του Ναού του Σολομώντα, και φυσικά με το πέρας των 2300 ημερών το Άγιο καθαρίστηκε και αποκαταστάθηκε η θυσία. Με το πέρας των 2300 ημερών του Αντίχριστου δεν θα έχουμε αποκατάσταση του Ναού αλλά την Δευτέρα Παρουσία. Επομένως και πάλι όχι σύμφωνα με την δική μου γνώμη αλλά και με την γνώμη αρκετών από των Αγίων μας, οι 2300 ημέρες αναφέρονται και στους δύο, και για τον με Επιφανή όντως εφαρμόστηκαν, και τώρα φυσικά περιμένουμε να ισχύσουν και στο πρόσωπο του Αντίχριστου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ: » Εξαιρετικό blog. Θα ήθελα να διηγηθώ ένα περιστατικό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση και δείχνει πως όλα είναι έτοιμα: Η θεία μου μού είχε διηγηθεί πριν 4 χρόνια για έναν Χριστιανό. (της την είπε την ιστορία ένας ιερέας στον κύκλο). Λοιπόν, αυτός πήγε σε μια εβραϊκή τράπεζα για κάποιες δουλειές. Αυτοί του ζήτησαν να του βάλουν μια αόρατη (σχεδόν) σφραγίδα στον δεξί καρπό. Εκείνος δέχτηκε. Αρκετό καιρό αργότερα αποφάσισε (Πάσχα ήταν) να πάει να κοινωνήσει. Παρακολούθησε τη λειτουργία κανονικά. Την ώρα όμως που πήγε να κοινωνήσει, ενώ πήγαινε προς τον ιερέα, ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΕ ΕΝΑ ΑΟΡΑΤΟ ΧΕΡΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΩΘΕΙ. ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΒΡΙΣΚΕ. Ο ιερέας βλέποντάς τον έτσι ασάλευτο, μετά το τέλος της λειτουργίας, τον ρώτησε (υποψιασμένος) για το τι έχει. Και εκείνος του είπε για τη σφραγίδα… Τότε ο ιερέας του είπε να κάνει μια χειρουργική τομή ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ. Έτσι και έγινε. Και μετά ο πιστός ΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Και ο νοώμ νοείτω…»

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι που έχεις συνειδητοποιήσει ότι όλα είναι έτοιμα, και αρπάζομαι από αυτά σου τα λόγια για να κάνω μία διαπίστωση που όποιος έχει καθαρά πνευματικά μάτια και αντικειμενικότητα δεν μπορεί να μην παραδεκτεί ότι όντος η θεωρία της σύντομης εμφάνισης του Αντίχριστου είναι ένα γεγονός. Από το 2006 και μετά που όλοι πληροφορηθήκαμε την γέννηση του Αντίχριστου το 1983, όλα δείχνουν ότι αυτό είναι μία αλήθεια. Ακριβώς δύο χρόνια μετά, την Άνοιξη του 2008, ξεκίνησε η παγκόσμια οικονομική κρίση. Η πτώση της οικονομίας είναι ένα από τα αναγκαία για την ανάδειξη του Αντίχριστου ως παγκόσμιου σωτήρα και ευεργέτη. Το 2009 έχουμε στην πρώτη παγκόσμια συνέντευξη του πρώτου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι ήδη βαδίζουμε στον πρώτο χρόνο της παγκόσμιας κυβέρνησης. Ο «πατριάρχης» Βαρθολομαίος το Μάιο του 2010 από την Ρωσία δήλωσε ότι το αργότερο μέχρι το 2013 θα έχει γίνει η 8η «Οικουμενική» Σύνοδος. Η κυβέρνησή μας από 01-01-2011 καταργεί σταδιακά το μετρητό χρήμα και βιάζεται να δώσει κάρτες του πολίτη και κάρτες εφορίας οι οποίες θα λειτουργούν με μικροτσίπ και θα γίνουν απαραίτητο κομμάτι της ζωής μας. Όλα αυτά και όλα όσα έχουμε δει παρέα σε αυτό το blog δείχνουν ότι τουλάχιστον δεν είμαστε πλανεμένοι. Ακόμα και εάν κάποιος δεν μπορεί να δεχτεί 100% την θεωρία της εμφάνισης του Αντίχριστου από το τέλος του 2011 μέχρι το αργότερο το 2013, πρέπει οπωσδήποτε να είναι επιφυλακτικός και να θεωρεί τον ερχομό του Αντίχριστου μια από τις πιθανές πραγματικότητες των επόμενων χρόνων.

Θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ, για την «πίεση» που μου ασκήσατε, όταν διαβάσατε παραπάνω μετά την κατάληξη για την ημερομηνία 21-12-2011, ότι η αποστολή μου τελείωσε κάπου εδώ και σας ευχήθηκα καλό αγώνα και καλή συνέχεια. Πραγματικά αισθάνομαι ότι η αποστολή μου τελειώνει με το παραπάνω συμπέρασμα (της συγκεκριμένης αυτής ημερομηνίας), διότι πιστεύω και μάλιστα με πολύ δύναμη, ότι ο Θεός ευδόκησε για όλους μας, να ενημερωθούμε έγκαιρα για ότι ακριβώς πρόκειται να συμβεί. Και όταν λέω ακριβώς εννοώ ακριβώς. Όπως είπε και ο Μέγας Βασίλειος, τον οποίο προσωπικά θεωρώ έναν γίγαντα μεταξύ των Αγίων (σας παρακαλώ μην με παρεξηγήσετε για αυτήν μου την εκτίμηση προς το πρόσωπό του, δεν σημαίνει πως θεωρώ τους υπόλοιπους Αγίους υποδεέστερους), ο Θεός τα έχει φανερώσει όλα μέσω της Αγίας Γραφής και δεν έχει κρύψει τίποτα απολύτως.
Αρκετοί από αυτούς που έρχονται σε επικοινωνία μαζί μου ή που έρχομαι εγώ σε επικοινωνία μαζί τους, μου αναφέρουν ότι επικρατεί στον κόσμο μια τρομερή πλάνη και όταν μιλάς λογικά και απαιτείς τα αυτονόητα, όλοι γελάνε σε λένε υπερβολικό, λεπτολόγο και «μυστήριο». Μια φυσιολογική κουβέντα δεν ακούς πουθενά, ειδικά σε θέματα Πίστεως επικρατεί το χάος, ένας αχταρμάς που ο καθένας πιστεύει ότι θέλει και έχει πλάσει μια δικιά του θρησκεία που την έχει βαπτίσει Ορθοδοξία, και αυτό δεν γίνεται δυστυχώς μόνο από τους απλούς λαϊκούς, αλλά και από κληρικούς, θεολόγους και καταρτισμένους σε θέματα εκκλησιολογικά ανθρώπους. 
Αυτό το τρομερό χάος μέσα στο οποίο ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, ο πρώτος μεταξύ ίσων, ο Πατριάρχης του Οικουμενικού θρόνου μας εξισώνει με την Εβραϊκή θρησκεία, αναφέρει ότι το κοράνι είναι Άγιο, ότι η Συναγωγές έχουν ευλογία, ότι ο Πάπας έχει Αποστολική διαδοχή και είναι εν Χριστό αδελφός μας, έχει «προκαλέσει» την δικαιοσύνη του Θεού, ο οποίος «οφείλει» να προστατέψει τα λίγα πιστά παιδιά του, για να μην καταποντιστούν μέσα σε όλον αυτόν τον οχετό της σύγχρονης κατάπτωσης και αμαρτωλότητας. Μην με παρεξηγείτε και μην θεωρείτε τα λόγια υπερβολικά, πάντα ο Θεός όταν η ανθρωπότητα δεν άντεχε τις ίδιες τις αμαρτίες της και την κατάπτωσή της, επενέβαινε, γιατί δυστυχώς χωρίς την φιλευσπλαχνία του και χωρίς την υποστήριξή του η ανθρωπότητα θα είχε ήδη καταστραφεί πνευματικά εντελώς. Όταν λοιπόν επικρατεί τελεία πλάνη και όταν ο πονηρός έχει αποκτήσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του, είναι ποτέ δυνατόν ο Θεός της αγάπης να μην επέμβει και να μην μας δείξει την αλήθεια; Ποτέ στο παρελθόν δεν το έκανε, πάντα επενέβαινε και πάντα έκανε αυτό που οι άνθρωποι θεωρούσαν αδύνατον. Και η αποκορύφωση της φιλευσπλαχνίας του Θεού και της πιο τρελής ενέργειας αγάπης που «έκανε», είναι η ενσάρκωση του Υιού και Λόγου Του. Έκανε το «ακατόρθωτο», το αδιανόητο, το ασύλληπτο, το πιο μεγάλο θαύμα όλων των εποχών. Ο άπειρος Θεός χώρεσε σε περιορισμένο και φθαρτό σώμα και ήρθε σε καθημερινή συναναστροφή με τον αμαρτωλό και ξεπεσμένο άνθρωπο και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, θυσιάστηκε ο ίδιος ο Θεός για να σώσει εμάς, από την δικιά μας αμαρτία. Εάν αυτό το άπειρα υπερβολικό δεν μας ξενίζει, γιατί μας φαίνεται παράξενο και παράλογο να μας ενημέρωσε ο ίδιος ο Θεός για την γέννηση, το όνομα, ίσως ακόμα και για την πρώτη εμφάνισή του;; Εάν δεν μας ενημερώσει για αυτά που είναι τα πιο σωτήρια γεγονότα όλων των εποχών, για τι θα μας ενημερώσει; Στο διάβα της ανθρώπινης ιστορίας έχει ενημερώσει για λιγότερο σημαντικά και τοπικής εμβέλειας γεγονότα και τώρα που θα κυβερνήσει όλον τον κόσμο ο διάβολος μέσω του Αντίχριστου θα μας αφήσει μόνους μας; ΑΔΥΝΑΤΟΝ! Τώρα γιατί επέτρεψε να ενημερωθούμε έτσι και από ποιους, δεν μας αφορά και στην τελική δεν μας ενδιαφέρει. Ο Θεός πάντα κάνει αυτό που είναι το καλύτερο για εμάς και πρέπει πάντα να τον ευχαριστούμε όταν μας προστατεύει από κάτι.
Θα το ξαναπώ και θα το φωνάξω και δυνατά ένα χρειαστεί και όταν θα έρθει η ώρα. Είμαι πεπεισμένος ότι ο Αντίχριστος γεννήθηκε το 1983, ότι το όνομά του ή το σύμβολό του θα είναι το FOX, ότι θα εμφανιστεί άσχετα με το εάν θα τον αντιληφθούμε όλοι αμέσως, στις 21-12-2011 στα Ιεροσόλυμα, ότι η Δευτέρα Παρουσία θα γίνει στις 08-04-2018 ημέρα Κυριακή του Πάσχα και σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα τεκταινόμενα και τα μέχρι σήμερα σημαντικά πνευματικά πρόσωπα της οικουμένης ο Βαρθολομαίος είναι το τέλειο πρόσωπο για να παίξει τον ρόλο του Ψευδοπροφήτης της Αποκαλύψεως. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη αυτών που γράφω και δεν με ενδιαφέρει καθόλου πως θα κριθώ από τους ανθρώπους, ήδη έχω έρθει σε ψυχρότητα για τις θέσεις μου αυτές από ανθρώπους που εκτιμώ βαθύτατα, όμως εφόσον πιστεύω ότι είμαστε στα έσχατα χρόνια και ότι ο Αντίχριστος έρχεται, δεν πρόκειται να κάνω πίσω με τίποτα. Πολλοί μου λένε ότι είσαι άνθρωπος και μπορεί να κάνεις λάθος, και ότι θα κριθώ αυστηρά διότι θα πάρω στο λαιμό μου πολλούς ανθρώπους. Πραγματικά δεν με νοιάζει καθόλου, και ξέρετε γιατί, διότι υπάρχουν πάρα πολλοί που θα κριθούν πολύ αυστηρότερα από εμένα, όπως ο Πατριάρχης Βαρθολαμαίος και οι Δεσπότες της Ιεράς μας Συνόδου που μας ξεπουλάνε ηθελημένα στον Οικουμενισμό. Εγώ τουλάχιστον ότι κάνω το κάνω από υπέρμετρο ζήλο για την Πίστη μου, αυτοί για τι κάνουν ότι κάνουν; Και στο κάτω-κάτω δεν σας λέω ούτε να πάρετε τα βουνά, ούτε να πουλήσετε τα σπίτια σας, ούτε να αφήσετε τις δουλείες σας, ούτε να εγκαταλείψετε τον κόσμο, απλά να έχετε στο μυαλό σας ότι από το τέλος του 2011 μέχρι και το τέλος του 2013 θα εμφανιστεί ο Αντίχριστος, φυσικά από εκεί και μετά όλα στην ζωή μας θα πρέπει να αλλάξουν.
Και επειδή τον τελευταίο καιρό ο πονηρός έχει εξαπολύσει μεγάλο πόλεμο και ίσως να κατάφερε να μας νικήσει, ευτυχώς υπάρχουν ορισμένοι που με τις ενέργειές τους μας βοηθάνε να σβήνουμε αμαρτίες μας.
Θα ήθελα να σχολιάσω δύο ζητήματα, ένα βιβλίο που εξέδωσε η Αποστολική Διακονία και ένα κινηματογραφικό έργο που προβλήθηκε όλο το καλοκαίρι σε όλον τον πλανήτη, για να φτάσω σε μια θλιβερή διαπίστωση.

» Η Αποκάλυψη του Ιωάννη, επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά, δεν είναι ούτε ένα «προφητικό» κείμενο για κάποια υποτιθέμενη ιστορία του μέλλοντος ούτε και μια αρχαία ερμηνευτική προσπάθεια μελλοντολογικής και εσχατολογικής κατανόησης της ιστορίας. «

» Και πάλι, όταν ομιλεί για «τόν ἀριθμόν τοῦ θηρίου» που είναι χξστ’, δηλ. 666, ασφαλώς και δεν εννοεί κάποιον αποκαλυπτικό αριθμό του αντίχριστου που μέλλει να έρθει στο μέλλον, όπως επίσης διατείνονται πολλοί αφελώς σήμερα, αλλά κάτω από τη συμβολική αυτή διατύπωση υποκρύπτεται πιθανώς ο αυτοκράτορας, αφού ο αριθμός αυτός «ἀνθρώπου γάρ ἐστιν» (Αποκ. 13,18), κατά την χαρακτηριστική διασάφηση του ιερού συγγραφέα. Στην εξουσία του τελευταίου αποδίδεται η ειδωλοποίηση της δύναμης και κατ’ επέκταση κάθε αντίχριστη πολεμική επιθετικότητα κατά των χριστιανών και της Εκκλησίας του Χριστού. «.
http://www.apostoliki-diakonia.gr/gr_main/catehism/theologia_zoi/themata.asp?contents=selides_katixisis/contents.asp&main=katixisi&file=Dialogoi/page22.htm
Τα παραπάνω αποσπάσματα είναι από το βιβλίο: Η ιδιαιτερότητα του ιερού βιβλίου της Αποκάλυψης (Γεωργίου Πατρώνου, Η Αποκάλυψη του Ιωάννη,
εκδ. Αποστολικής Διακονίας 2009, σελ. 56-62.
Ο παραπάνω κύριος είναι καθηγητής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο. Το απογοητευτικό δεν είναι ότι ένας καθηγητής θεολογίας γράφει τέτοια απαράδεκτα και αιρετικά πράγματα, αλλά ότι το βιβλίο εκδόθηκε από την επίσημο εκδοτικό οίκο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στο παρελθόν υπήρξαν πολλοί θεωρητικά ορθόδοξοι καθηγητές και κληρικοί που έχουν στηρίξει αντιορθόδοξες θέσεις, αυτό δεν μας εκπλήττει, αλλά το να εκδίδεται υπό της ευλογίες της επίσημης Εκκλησίας είναι εντελώς προδοτικό.
Ο κύριος αυτός ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι η Αποκάλυψη δεν είναι προφητικό κείμενο, ότι δηλαδή δεν μας μιλά ο Ιωάννης για το μέλλον και δεν έχει καμία σχέση με τα έσχατα χρόνια. Επίσης μας λέει ότι το 666 δεν είναι ο αριθμός του Αντίχριστου, και ότι ο Αντίχριστος δεν θα έλθει στο μέλλον, αλλά ότι ο Ιωάννης εννοεί τον Αυτοκράτορα, και ότι όσοι υποστηρίζουμε ότι αναφέρεται σε ένα μελλοντικό πρόσωπο είμαστε αφελείς, και ότι με τον όρο Αντίχριστος ο Ιωάννης συμβολίζει κάθε κοσμική δύναμη που διώκει την Εκκλησία.
Πότε να σκίσουμε τα ρούχα μας τώρα ή μετά την αποκάλυψη της προδοσίας, της αίρεσης και της ηθελημένης πλάνης στην οποία πάνε να μας ρίξουν!!
Υπάρχουν τουλάχιστον 25 Άγιοι Πατέρες της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που καθαρά αναφέρουν ότι η Αποκάλυψη του Ιωάννη είναι άκρως Προφητικό Βιβλίο και ότι ομιλεί για το άμεσο αλλά και για το απώτερο μέλλον της ανθρωπότητας, δηλαδή τα έσχατα χρόνια. Υπάρχουν επαναλαμβάνω 25 Άγιοι που αναφέρουν ότι ένα μεγάλο κομμάτι της Αποκάλυψης αναφέρεται στα χρόνια προ της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού, δηλαδή στο έσχατο μέλλον της ανθρωπότητας. Υπάρχουν τουλάχιστον 25 Άγιοι της Εκκλησίας μας που αναφέρουν και ερμηνεύουν τμήματα της Αποκαλύψεως και λένε ότι ο Αντίχριστος θα είναι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο και ότι το 666 θα είναι το άθροισμα των γραμμάτων του ονόματός του. Η θεωρία ότι ο Ιωάννης εννοεί τον Νέρωνα είναι θεωρία αιρετικών και έχει καταρριφθεί από τους Αγίους μας, οι οποίοι είναι κατηγορηματικοί ότι ο Ιωάννης αναφέρεται σε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο ο οποίος θα εμφανιστεί δημόσια για 7 έτη πριν την Δευτέρα Παρουσία, θα βασιλεύσει για 3,5 έτη και αμέσως μετά θα γίνει Η Δευτέρα Παρουσία και η κρίση ζώντων και πεθαμένων. Εμείς που πιστεύουμε ότι το 666 θα είναι το νούμερο του ονόματός του και ότι θα είναι ο Αντίχριστος ένα συγκεκριμένο πρόσωπο με συγκεκριμένες ενέργειες δεν είμαστε αφελείς, διότι αυτά δεν τα βγάλαμε από το μυαλό μας, αλλά είναι επίσημα γραπτά και επίσημες θέσεις επίσημων Αγίων της Ορθοδοξίας. Λέγοντας μας αφελείς αυτός ο κύριος, είναι σαν να βγάζει αφελείς και πλανεμένους τους Αγίους που στήριξαν τέτοιες θέσεις και διατύπωσαν αυτές τις ερμηνείες. Δεν τα έχω με τον συγκεκριμένο κύριο, ο οποίος τοποθετήθηκε σε αυτήν την θέση, για να κάνει αυτήν την δουλεία όταν του ζητηθεί, και οποίος σίγουρα δεν είναι ορθόδοξος και ανήκει στους κύκλους της μασονίας και του Αντίχριστου. Όμως είναι δυνατόν η Αποστολική Διακονία, ο επίσημος εκδοτικός οίκος της Ελλαδικής Εκκλησίας να επιτρέπει να εκδίδονται υπό τις ευλογίες της τέτοια βιβλία; Αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα και αποδεικνύει περίτρανα ότι είμαστε στα έσχατα χρόνια. Δηλαδή η Ιερά Σύνοδο δεν θεωρεί το βιβλίο αυτό κακόδοξο και παραπλανητικό για το ποίμνιό της; 
Ας δούμε τι έγραψε η Ιερά Σύνοδος για το βιβλίο του πατρός Μαξίμου
» Η Δ.Ι.Σ. κατόπιν σχετικών Γνωμοδοτήσεων των Συνοδικών Επιτροπών Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων και επί των Αιρέσεων, σχετικά με το εκδοθέν βιβλίο του φερομένου ως μοναχού κ. Μαξίμου Βαρβαρή, με τον τίτλο: «Ο Αντίχριστος ήλθεν 1983-2013 », ενημερώνει ότι το εν λόγω βιβλίο γέμει κακοδοξιών, δεν εκφράζει την Ορθόδοξη Θεολογία και Πίστη και συνιστά στους πιστούς να είναι προσεκτικοί σε κείμενα και λόγους που δεν στηρίζονται στην Αγία Γραφή και την Παράδοση της Εκκλησίας μας. Επί των κανονικών προβλημάτων σχετικά με την αποπομπή του ανωτέρω από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, η Δ.Ι.Σ. απεφάνθη ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ορθώς έπραξε.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Δηλαδή το παραπάνω βιβλίου του κυρίου καθηγητή δεν περιέχει καμία κακοδοξία, όταν βγάζει αφελείς τους Αγίους της Εκκλησίας μας; Δεν έρχεται σε αντίθεση με θεολογικές θέσεις της Πίστεώς μας και δεν έρχεται σε αντίθεση με την Αγία Γραφή; Εδώ δεν υπάρχει κανένας Μητροπολίτης με φόβο Θεού να εκφέρει γνώμη επί του βιβλίου αυτού; Αλλά βέβαια είναι πολύ εύκολο να κάνουμε τους μάγκες και τους ισχυρούς όταν απέναντί μας έχουμε αδύνατους και ανυπεράσπιστους, και θέλει κότσια και αληθινή πίστη στον Θεό και όχι στην καρέκλα μας για να τα βάλουμε με ανθρώπους του κατεστημένου, αίσχος.
Μετά από αυτό καταλαβαίνουμε όλοι μας από πόσο ψηλά ασκήθηκε πίεση στην Ιερά Σύνοδο για να ασχοληθεί με το βιβλίο του πατρός Μαξίμου και τι κρύβεται πίσω από τους λόγους που ανάγκασαν την Ιερά Σύνοδο να υποκύψει. Φαντάζομαι οι ίδιοι λόγοι που οδήγησαν την Ιερά Σύνοδο να μας πεί ότι είναι υπέρ των διαθρησκειακών διαλόγων και πάντα σύμφωνη με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο που γυρνά τον κόσμο και κάνει τα αίσχη.
Σε άλλη σελίδα του βιβλίου ο παραπάνω συγγραφέας αναφέρει καθαρά ότι ο αντίχριστος δεν θα είναι συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά η πολιτική εξουσία που θα καταδιώκει τους χριστιανούς. Αυτό λοιπόν η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δεν το θεωρεί κακόδοξο, αντίθετο με τις διδαχές των Αγίων μας, ώστε να το εξετάσει και να αποφανθεί; Φυσικά όχι και για ακόμη μία φορά μας αποδεικνύει ότι δεν προστατεύει την Ορθοδοξία, αλλά δουλεύει για άλλες σκοτεινές δυνάμεις και ύποπτα κέντρα εξουσίας. Αυτό που με λυπεί ιδιαίτερα είναι ότι δεν υπάρχει ούτε ένας σωστός ιεράρχης, να σηκώσει το ανάστημα και να απαιτήσει τουλάχιστον για τον οικουμενισμό, να διαχωρίσουμε την θέση μας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Δεν μπορεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης να αποκαλεί μπροστά σε όλον τον κόσμο ότι ο Πάπας είναι εν Χριστό αδελφός και διάδοχος του Αποστόλου Πέτρου, ότι η Συναγωγή έχει ευλογία, ότι το κοράνι είναι άγιο και ότι έχουμε τον ίδιο Θεό με τους Εβραίους, και κανένας μα κανένας ιεράρχης να μην μιλά και να μην απαιτεί να διαχωρίσει η Ελληνική Εκκλησία την θέση της από τις απαράδεκτες αυτές δηλώσεις!! Λυπάμαι πολύ αλά ειλικρινά ντρέπομαι και δεν θέλω να παραδεχτώ ότι ανήκω σε μια τέτοια Εκκλησία, όπου επικρατεί ο φόβος για να μην χάσουμε την καρέκλα, ενώ θα έπρεπε να επικρατεί φόβος Θεού.

Αποκάλυψης ιβ΄ 20 Λέγει ὁ μαρτυρῶν ταῦτα· ναὶ ἔρχομαι ταχύ. ἀμήν, ναὶ ἔρχου, Κύριε ᾿Ιησοῦ.
Αυτός είναι ο προτελευταίος στίχος της Αποκαλύψεως, ο οποίος πιο καθαρά δεν γίνεται, μιλά για την Δευτέρα Έλευση του Χριστού. Κατά τα άλλα η Αποκάλυψη δεν είναι ούτε προφητικό ούτε εσχατολογικό βιβλίο.
Και αμέσως πιο πάνω στους στίχους 18 και 19 ξέρετε τι γράφει ο Ιωάννης ο αγαπημένος μαθητής;:
18 Μαρτυρῶ ἐγὼ παντὶ τῷ ἀκούοντι τοὺς λόγους τῆς προφητείας τοῦ βιβλίου τούτου.ἐάν τις ἐπιθῇ ἐπὶ ταῦτα, ἐπιθήσει ὁ Θεὸς ἐπ᾿ αὐτὸν τὰς πληγὰς τὰς γεγραμμένας ἐν τῷ βιβλίῳ τούτῳ· 19 καὶ ἐάν τις ἀφέλῃ ἀπὸ τῶν λόγων τοῦ βιβλίου τῆς προφητείας ταύτης, ἀφελεῖ ὁ Θεὸς τὸ μέρος αὐτοῦ ἀπὸ τοῦ ξύλου τῆς ζωῆς καὶ ἐκ τῆς πόλεως τῆς ἁγίας, τῶν γεγραμμένων ἐν τῷ βιβλίῳ τούτῳ.
Αυτοί οι στίχοι δεν χρειάζονται τον δικό μου σχολιασμό, αλλά να ξέρουν όσοι τώρα προδίδουν και χτίζουν τον δρόμο για να μην βρει αντίσταση ο Αντίχριστος ότι πολύ σύντομα έρχεται η ώρα τους.
Φυσικά μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι η Αποστολική Διακονία εκδίδει ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών και δεν είναι πρακτικά εφικτό να ελέγχονται όλα τα γραπτά. Αυτό στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ευσταθεί, διότι μόνοι τους διαφημίζουν το βιβλίο και πλέκουν το εγκώμιο του συγκεκριμένου ανθρώπου: 
http://www.apostoliki-diakonia.gr/gr_main/taxideuontas/t21.PDF,
επομένως πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο έγκλημα. Νέα σελίδα στο http://wwwhanukah2011.blogspot.com/

http://wwwantichrist2011-2018.blogspot.com/2010/05/blog-post.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s