Φυσικό Επίπεδο

Το φυσικό είναι το πρώτο επίπεδο ύπαρξης. Σε αυτό το επίπεδο ζουν οι περισσότεροι άνθρωποι χωρίς να αντιλαμβάνονται την επαφή και τις επιρροές από τα ανώτερα επίπεδα. Αυτό το επίπεδο αποτελείται από το σύμπαν που μπορούμε να αντιληφθούμε με τις πέντε αισθήσεις μας και είναι ο κόσμος που γνωρίζουμε καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο επίπεδο.

Στο φυσικό επίπεδο ο χρόνος κυλά με έναν ευθύ τρόπο. Από το παρελθόν στο παρόν και από το παρόν στο μέλλον. Αυτό σημαίνει ότι καθετί στο φυσικό επίπεδο έχει αρχή, μέση και τέλος. Τίποτα στο φυσικό επίπεδο δεν είναι μόνιμο. Τα πάντα κυλούν. Όλα τα έμβια όντα φτάνουν στο φυσικό επίπεδο από τα ανώτερα επίπεδα, γεννιούνται, ζούνε και πεθαίνουν συνεχίζοντας τη πορεία τους και πάλι προς τα ανώτερα επίπεδα.

Αρκετοί άνθρωποι αυτού του επιπέδου αποζητούν μόνο τις υλικές απολαύσεις. Εντρυφούν σε απολαύσεις όπως το φαγητό, το ποτό, το κάπνισμα, τη λαγνεία, τη νωθρότητα ή οποιαδήποτε άλλη επίγεια απόλαυση. Παρότι οι απολαύσεις αυτές είναι μέρος του εαυτού μας, δεν είναι η ολότητά μας.

Το φυσικό είναι ένα μόνο από τα επίπεδα του εαυτού μας, καθώς υπάρχουν και ανώτερα επίπεδα. Όταν όμως κάποιος αγνοεί τα ανώτερα επίπεδα, όλη του η πραγματικότητα συμπυκνώνεται στο φυσικό επίπεδο ύπαρξης. Απορρίπτει δηλαδή τα ανώτερα επίπεδα του εαυτού του. Αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα στη προσωπικότητά του καθώς δεν μπορεί να ισορροπήσει τα διάφορα επίπεδα ύπαρξής του και να βάλει μέτρο στον εαυτό του.

Όταν ο άνθρωπος έχει συνειδητότητα μόνο στο φυσικό επίπεδο, η ζωή του κυριαρχείται από τα επίγεια συστήματα. Δουλεύει μόνο για να ζήσει, χωρίς να αντιλαμβάνεται την ανώτερη λογική. Τρώει και πίνει για να επιβιώσει, χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί τη θέση του μέσα στην ανθρωπότητα και το σύμπαν.

Φυσικό Σώμα

Το φυσικό είναι το σώμα που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε ως σώμα μας, αλλά δεν είναι ο πραγματικός μας εαυτός. Είναι ένα δοχείο, όπως τα ρούχα που φορά ένας ηθοποιός για να υποδυθεί τον ρόλο του. Το φυσικό σώμα είναι ένα προσωρινό κάλυμμα του ανώτερου εαυτού μας για όσο καιρό βρισκόμαστε στο φυσικό επίπεδο.

Αυτό συνεπάγεται ότι όπως ένας ηθοποιός δεν ταυτίζεται με τα ρούχα που φοράει, έτσι κι εμείς δεν θα πρέπει να ταυτιζόμαστε με το φυσικό μας σώμα. Είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιούμε, αλλά όχι ο πραγματικός μας εαυτός. Όταν κάποιος ταυτίζει την ύπαρξή του με το φυσικό του σώμα μαθαίνει να το υπηρετεί και όχι να το χρησιμοποιεί.

Αντίστοιχα θα πρέπει να φροντίζουμε το σώμα μας με τον ίδιο τρόπο που ένας μάστορας προσέχει τα εργαλεία του. Οι ανάγκες του φυσικού μας σώματος θα πρέπει να αποτελούν κομμάτι της καθημερινής μας φροντίδας, αλλά όχι σε σημείο που κυριεύουν τη καθημερινή μας έγνοια. Όταν κάποιος νιώθει πείνα, δίψα, πόνο, κούραση· αυτές δεν είναι αισθήσεις του ανθρώπου, αλλά του φυσικού σώματός του. Το φυσικό σώμα είναι αυτό που νιώθει πείνα, δίψα, πόνο και κούραση.

Εξάλλου το φυσικό σώμα είναι ένα εργαλείο και δεν θα πρέπει να μας αποσπά από τους ανώτερους στόχους μας. Εάν πάψουμε να ταυτίζουμε τον εαυτό μας με το φυσικό σώμα, η ζωή θα αποκτήσει άλλο νόημα. Ένα νόημα που έχει ανώτερη λογική από τα επίγεια.

Με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής όχι με βάση τον πόνο και τη στεναχώρια που μας προκαλούν, αλλά μέσα από το φίλτρο της γνώσης και της εμπειρίας που μας βελτιώνει σαν ανθρώπους. Ως υπάρξεις που έχουν ανώτερους στόχους με απώτερο σκοπό την ανέλιξη.

Αιθερικό Σώμα

Το αιθερικό σώμα είναι απαραίτητο για τη ζωή του φυσικού σώματος. Κατανέμει τη ζωτική ενέργεια και είναι αυστηρά συνδεδεμένο με τη φυσική υγεία. Το αιθερικό σώμα είναι το ενεργειακό σώμα που αναφέραμε σε προηγούμενες ενότητες. Η έννοια του αιθερικού σώματος δεν θα πρέπει να συγχέεται με την έννοια του αστρικού σώματος, καθώς είναι δύο ξεχωριστά σώματα.

Το αιθερικό σώμα μετά τον θάνατο του φυσικού σώματος απελευθερώνεται και είναι γνωστό ως φάντασμα, οπτασία, πνεύμα ή στοιχειό. Το αιθερικό σώμα περιβάλλει το φυσικό σώμα και είναι ένα πλήρες αντίγραφο του φυσικού σώματος. Το αιθερικό σώμα εξέχει σχεδόν μισό εκατοστό από την επιφάνεια του φυσικού σώματος. Η αιθερική ενέργεια όμως εξέχει αρκετά εκατοστά πέρα από την επιφάνεια του φυσικού σώματος.

Η βασική λειτουργία του αιθερικού σώματος είναι να απορροφά την ζωτική ενέργεια και την κατανέμει στα διάφορα συστήματα του σώματος. Η δεύτερη λειτουργία του, είναι να δρα ως ενδιάμεσος ή γέφυρα ανάμεσα στο αστρικό και το φυσικό σώμα.

Το φυσικό σώμα μεταδίδει τη συνειδητότητα και τις αισθήσεις στο αιθερικό σώμα και αυτό με τη σειρά του τα μεταδίδει στο αστρικό σώμα. Αντίστροφα η συνειδητότητα που προέρχεται από το αστρικό σώμα και τα ανώτερα σώματα μεταδίδεται στο αιθερικό σώμα και περνά στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα του φυσικού σώματος.

Είναι σημαντικό να ξεχωρίσουμε ότι το αιθερικό σώμα είναι ένα κομμάτι του φυσικού σώματος και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο συνειδητότητας, όπως για παράδειγμα το αστρικό σώμα. Χωρίς την ύπαρξη του φυσικού σώματος το αιθερικό σώμα δεν μπορεί να διατηρηθεί. Το αιθερικό σώμα δεν είναι μέσο συνειδητότητας, αλλά μέσο ζωτικής ενέργειας. Σε έναν υγιή άνθρωπο το αιθερικό σώμα δεν μπορεί να διαχωριστεί από το φυσικό σώμα.

Το αιθερικό σώμα μπορεί να διαχωριστεί με βίαιο τρόπο από το φυσικό σώμα με τη χρήση αναισθητικών. Κατά τη περίπτωση αυτή το φυσικό σώμα χάνει οποιαδήποτε μορφή συνειδητότητας καθώς η μετάδοση μέσω του αιθερικού σώματος είναι αδύνατη. Επιπλέον στις περιπτώσεις αναισθησίας το αιθερικό σώμα περιβάλλει το αστρικό, εμποδίζοντάς με αυτόν τον τρόπο τη συνειδητότητα και του αστρικού σώματος. Για αυτό και κατά την χειρουργική νάρκωση το υποκείμενο δεν διατηρεί καμία ανάμνηση.

Κατά τον ακρωτηριασμό, το φυσικό σώμα έχει απώλεια κάποιου άκρου, αλλά το αιθερικό αντίγραφο του άκρου παραμένει. Με την ικανότητα της ενόρασης μπορούμε να δούμε το αιθερικό αντίγραφο του άκρου. Υπό κάποιες περιπτώσεις οι ασθενείς έχουν αισθήσεις στα ακρωτηριασμένα άκρα τους σαν να υπάρχουν. Αυτό οφείλεται στη λήψη σημάτων από το αιθερικό σώμα και τη μεταβίβαση των σημάτων αυτών στον εγκέφαλο, δίνοντας την εντύπωση ότι το άκρο υπάρχει ακόμα.

Τα τσάκρα που αναλύσαμε σε προηγούμενες ενότητες βρίσκονται στο αιθερικό σώμα. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, έχουν ως σκοπό να απορροφούν ενέργεια και να τη διαμοιράζουν. Τα τσάκρα του αιθερικού σώματος χρησιμοποιούνται για τη μετάδοση συνειδητότητας στο φυσικό σώμα.

Τα αιθερικά τσάκρα έχουν τα αντίστοιχά τους στο αστρικό σώμα, αλλά η διαφορά είναι ότι τα αιθερικά είναι μόνο επιφανειακά ενώ τα αστρικά υπάρχουν και στο εσωτερικό του σώματος. Παρότι τα τσάκρα του αιθερικού σώματος έχουν αντίστοιχα στο αστρικό σώμα, δεν συμβαίνει το αντίστροφο. Επίσης η αντιστοιχία τους δεν είναι ακριβής και η λειτουργία των αιθερικών τσάκρα δεν είναι αποκλειστικά η σύνδεση του φυσικού σώματος με το αστρικό.

Φίλτρα Τσάκρα

Τα τσάκρα του αιθερικού σώματος, εκτός από τη κατανομή ζωτικής ενέργειας στο φυσικό σώμα, μεταδίδουν και ενέργειες από το φυσικό στο αστρικό σώμα. Οι ενέργειες αυτές λειτουργούν ως μέσο επικοινωνίας και μεταβιβάζουν σκέψεις, συναισθήματα και γενικότερα μεταβιβάζουν συνειδητότητα από το αστρικό στο φυσικό και αντίστροφα. Η επικοινωνία γίνεται μέσα από τα τσάκρα. Ανάμεσα στα τσάκρα του αιθερικού σώματος και τα τσάκρα του αστρικού υπάρχει ένα φίλτρο που μας προστατεύει από τις ενέργειες που πηγάζουν στο αστρικό επίπεδο.

Τα φίλτρα αυτά επιτρέπουν τη μετάδοση μόνο στις ενέργειες που πάλλονται με τις ίδιες συχνότητες των φίλτρων. Η επίτευξη του παλμού αυτού ξεκλειδώνει την επικοινωνία του φυσικού σώματος με το αστρικό σώμα. Όταν επιτευχθεί η επικοινωνία του φυσικού σώματος με το αστρικό αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε τις ανώτερες ικανότητες του εαυτού μας. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ξεκλείδωμα της ενόρασης ή της ενακοής.

Τα φίλτρα αυτά λειτουργούν σαν δικλείδα ασφαλείας, δηλαδή εμποδίζουν τη μετάδοση ενεργειών από το φυσικό σώμα στο αστρικό πεδίο. Εάν δεν υπήρχαν τα φίλτρα, οι ενέργειες αυτές θα διέρρεαν και θα εμπόδιζαν τη σωστή και ελεγχόμενη λειτουργία του φυσικού σώματος. Επιπλέον τα φίλτρα αυτά μας προστατεύουν από την ακούσια χρήση ανώτερων ικανοτήτων. Απαιτούν τη συνειδητή αλλαγή της συχνότητάς των ενεργειών μας για να αποκτήσουμε πρόσβαση στις ανώτερες ικανότητες.

Το ίδιο ισχύει και αντίστροφα, δηλαδή μας προστατεύουν από ενέργειες που προέρχονται από το αστρικό επίπεδο. Εάν τα φίλτρα για κάποιον λόγο δεν λειτουργούν σωστά, κάποιες οντότητες παρατηρώντας τα ότι είναι ανοιχτά μπορεί να προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν μέσω αυτών. Με αυτόν τον τρόπο μεταδίδουν ενέργειες ώστε να επιτύχουν αυτήν την επικοινωνία. Το άτομο μπορεί να μην είναι προετοιμασμένο ψυχολογικά για τέτοιου είδους επικοινωνία και να δημιουργηθεί πρόβλημα στο φυσιολογικό τρόπο ζωής του.

Θα μπορούσαμε να φανταστούμε τα φίλτρα σαν ένα φράγμα σε έναν ποταμό. Δηλαδή αντέχουν μια συγκεκριμένη ένταση ενέργειας και επιτρέπουν μόνο στην ενέργεια που είναι στη σωστή συχνότητα να περάσει. Εάν για κάποιο λόγο φτάσει στα φίλτρα μεγάλη ποσότητα ενέργειας τα φίλτρα μπορεί να ραγίσουν ή να καταστραφούν εντελώς, με τον ίδιο τρόπο που ένα φράγμα σε ένα ποταμό θα ραγίσει ή θα καταρρεύσει όταν φτάσει απότομα συγκεντρωμένη ποσότητα νερού. Εάν τα φίλτρα ραγίσουν ή καταστραφούν, δεν υπάρχει κάποιος τρόπος για να ρυθμιστεί η ροή ενεργειών και έτσι επιτρέπεται ανεμπόδιστα η μετάδοση ενεργειών από το αστρικό σώμα στο φυσικό.

Αυτά τα φυσικά φίλτρα μπορεί να τραυματιστούν ή να καταστραφούν και με αυτόν τον τρόπο να μη λειτουργούν σωστά. Τα φίλτρα μπορεί να καταστραφούν και λόγω έντονου συναισθηματικού τραύματος, λόγω χρήσης ναρκωτικών ουσιών, αλλά και μέσω έντονης ενεργειακής εξάσκησης.

Ο τραυματισμός των φυσικών φίλτρων μπορεί να προκύψει από πολύ έντονα συναισθήματα, όπως θυμός, φόβος, αλλά και θλίψη. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, τα συναισθήματα είναι ενέργεια. Εάν η ενέργεια των συναισθημάτων άθελά μας κατευθυνθεί προς τα ενεργειακά κέντρα, τότε υπάρχει κίνδυνος να βλάψουμε τα φίλτρα αυτά.

Όταν λοιπόν έχουμε πολύ έντονα συναισθήματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και δεν τα διοχετεύουμε κάπου, τότε μπορεί να προκληθούν πολλά προβλήματα. Ένα εκ των οποίων είναι η βλάβη των φίλτρων τσάκρα.

Έντονες ενεργειακές ροές μπορεί επίσης να προκληθούν και από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Οι ναρκωτικές ουσίες προκαλούν με βίαιο τρόπο την άντληση ενεργειών από τον σώμα μας και τη διοχέτευσή τους προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Οι ροές αυτές είναι ανεξέλεγκτες και τραυματίζουν τα τσάκρα και τους ενεργειακούς αγωγούς του σώματος. Εάν η ενεργειακή συγκέντρωση είναι πολύ έντονη μπορεί να διοχετευτεί στα ανώτερα επίπεδα σπάζοντας τα φίλτρα.

Παρόμοιος τραυματισμός των φίλτρων μπορεί να προκύψει από έντονη ενεργειακή εξάσκηση. Σε αυτές τις περιπτώσεις το άτομο προσπαθεί να ενεργοποιήσει τα τσάκρα του και τις διόδους μετάδοσης στα ανώτερα επίπεδα. Για αυτόν τον λόγο συγκεντρώνει μεγάλες ενεργειακές ποσότητες σε αυτά. Το άτομο πιθανότατα δεν μπορεί να εκτιμήσει τα όρια των φίλτρων και μπορεί από τον συνδυασμό της ισχυρής θέλησης και της ενεργειακής του δύναμης να δημιουργηθούν βλάβες στα φίλτρα.

Όποιος κάνει ενεργειακές ασκήσεις θα πρέπει να προσέχει ιδιαίτερα ώστε να μη τραυματιστεί από την απειρία του. Σε αυτές τις περιπτώσεις το πιο πολύ δεν είναι πάντα καλύτερο.

Στα φίλτρα των τσάκρα μπορεί επίσης να δημιουργηθούν φραγμοί λόγω πολύχρονης αδράνειας, δυσαρμονίας και άλλων βλαβών στο ενεργειακό σύστημα. Τα τσάκρα που μένουν σε αδράνεια για μεγάλα χρονικά διαστήματα δημιουργούν ενεργειακούς φραγμούς στα φίλτρα. Η ενέργεια λιμνάζει και φθείρει τα σημεία αυτά. Οι φραγμοί αυτοί είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθούν από μόνοι τους, καθώς είναι πάνω στα τσάκρα και εμποδίζεται η ροή ενέργειας από και προς αυτά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s