Αυτή είναι η Ιδρυτική Διακήρυξη του Κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι»

Την ιδρυτική διακήρυξη του νέου πολιτικού σχηματισμού «Ελεύθεροι Άνθρωποι» κατέθεσε ο Γ.Τράγκας η οποία αυτούσια είναι η ακόλουθη:Η γένεση του Kινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» είναι η βούληση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού για αλλαγή και ανανέωση του πολιτικού σκηνικού της χώρας. Είναι η κοινή απόφαση των Ελλήνων να προχωρήσουν χωρίς τις παλιές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των κομμάτων σε μια βαθύτατη τομή του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού, με ανανέωση των προσώπων και αναγέννηση των αρχών και των αξιών που χάθηκαν την τελευταία δεκαετία. Η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού θέλει Ελευθερία. Θέλει ενδυνάμωση της Δημοκρατίας και όχι εκπτώσεις στους δημοκρατικούς θεσμούς. Θέλει Κοινωνική Δικαιοσύνη και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Όχι αστυνομικά μέτρα και ένα αντιλαϊκό πρόσωπο εξουσίας.

Θέλει υπεράσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και όχι ύβρεις στους εκατομμύρια Έλληνες, οι οποίοι χαρακτηρίζονται συνήθως όταν διαμαρτύρονται: «αγανακτισμένοι», «γραφικοί», «ψεκασμένοι» και «συνωμοσιολόγοι» χωρίς ποτέ η εκτελεστική εξουσία να προβληματίζεται για την κατάσταση του βιοτικού επιπέδου του λαού, την πείνα και την ανεργία που απλώνεται και βαθαίνει σε όλη τη χώρα. Το Κίνημα «Ελεύθεροι Άνθρωποι» παίρνει σάρκα και οστά από χιλιάδες συμπολίτες μας που πιστεύουν βαθιά στους δημοκρατικούς θεσμούς, στα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και στον υγιή πατριωτισμό που θέλει τη χώρα να είναι αξιοπρεπής, και όχι διαρκώς «ταπεινωμένη» και με κατεβασμένο το κεφάλι. Το Κίνημα «Ελεύθεροι Άνθρωποι» σε χαλεπούς καιρούς, συντίθεται και σχηματοποιείται από απλούς ανθρώπους διαφορετικών πολιτικών προελεύσεων και διαδρομών. Ανώνυμους και επώνυμους που ξεπερνούν τις παλιές διαχωριστικές κομματικές γραμμές και αγωνίζονται για την αναγέννηση της πατρίδας μας και την ανακοπή αυτού του πολιτικού και οικονομικού κατήφορου. Η υπάρχουσα γύρω μας και παντού πολιτική παρακμή, η σήψη και η κατάπτωση της πολιτικής ηθικής, είναι η κύρια πηγή της οικονομικής και κοινωνικής παρακμής.

Η Ελλάδα του 2021 αντιμετωπίζει σήμερα περίπου το διπλάσιο χρέος από αυτό με το οποίο εισήλθε στο μνημόνιο. Αντιμετωπίζει την άμεση απειλή να απωλέσει τα κυριαρχικά δικαιώματά της στο Αιγαίο και μια τρομακτική ανεργία τριών εκατομμυρίων Ελλήνων που δημιουργεί απελπισία και απόγνωση στην Ελληνική κοινωνία. Με αυτά τα δεδομένα και χωρίς πολιτική αλλαγή και ανανέωση του πολιτικού σκηνικού δεν μπορεί να υπάρξει, όπως πιστεύουμε, ουδεμία ανάπτυξη για τον τόπο και καλύτερη τύχη για τις επόμενες γενιές των Ελλήνων. Διακόσια χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821, η Ελλάδα ζει μέσα στην παρακμή, τη γενική μελαγχολία, αναμένοντας μόνο χειρότερες ημέρες, κατώτερο βιοτικό επίπεδο, και οξύτερο δημογραφικό πρόβλημα. Το Κίνημα «Ελεύθεροι Άνθρωποι», βαθύτατα δημοκρατικό και πατριωτικό, θα πορευτεί με κυρίαρχο πολιτικό όπλο και λόγο την ανθρωπιά και την λογική που απουσιάζει σήμερα από όλες τις πολιτικές αποφάσεις.

Το δικό μας Κίνημα, οι «Ελεύθεροι Άνθρωποι» επιδιώκουν να εκφράσουν την αναγκαία Εθνική σύμπραξη όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων για την αποκατάσταση τόσο της πληγωμένης Δημοκρατίας όσο και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα οποία καταπατώνται εδώ και πολλά χρόνια στην πατρίδα μας. Πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσουμε ως δύναμη αναγέννησης του πολιτικού συστήματος. Απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες πολίτες και κυρίως στους νέους που πιστεύουν βαθύτατα στην Ελευθερία, τη Δημοκρατία και τον υγιή πατριωτισμό. Απευθυνόμαστε σε όσους πιστεύουν ότι είναι εθνικό καθήκον να αλλάξει ριζικά το παρακμιακό πολιτικό τοπίο. Καλούμε όσους συμμερίζονται την αγωνία μας να συστρατευθούν μαζί μας για την πολιτική αναγέννηση και κοινωνική ανάταξη της Ελλάδας μας.
________________________________________
Ο πρόεδρος του Κόμματος – Ιδρυτής
Γιώργος Τράγκας

Pronews

2 thoughts on “Αυτή είναι η Ιδρυτική Διακήρυξη του Κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι»

  1. Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα και αυτός ο λαός είναι η σύνθεση, η συστράτευση και η κοινή κοινωνική συνισταμένη, για την επιτυχή πραγματοποίηση ιεραρχημένων στόχων κοινωνικού και εθνικού οφέλους, και όχι η διάσπαση και ο κομματιασμός της κοινωνίας, των κοινωνικών και εθνικών δυνάμεων και των πολιτών. Έχουν δημιουργηθεί αμέτρητα κόμματα, κινήματα και πολιτικοί φορείς, ομάδες και παρέες. Το ζητούμενο είναι να βρούμε την κοινή συνισταμένη όλων αυτών, ώστε να συγκροτήσουμε συλλογική ισχύ, διότι χωρίς αυτήν, κακά τα ψέματα, μονο στα λόγια και τις καλές προθέσεις θα μείνουμε. Η οργάνωση, η συσπείρωση των απανταχού Eλλήνων και η ομόψυχη και συνεργατική επιδίωξη του κοινού οφέλους, κοινωνικού, εθνικού και προσωπικού, η ισχύς της Ελλάδος, το διαχρονικό ζην και ευ ζην της σύνολης κονωνίας και εκάστου από εμάς, η επιτυχής υπεράσπιση των εθνικών δικαίων, της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, της κοινωνικής ελευθερίας και δικαιοσύνης, της κοινωνικής ευημερίας και εκαστου πολίτη, της ποιότητας της κοινωνίας και εκαστου πολίτη, της πραγματικής δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών είναι στόχοι αποδεκτοί από όλους.

    Like

  2. Όπως και κάποιοι εθνικοί ευεργέτες κάτι κάνουν για την υστεροφημία τους. Το αποφάσισε και ο Τράγκας μετά από 50 χρονια δημοσιογραφίας και σήμερα παραδέχεται πως ο ελληνικός λαός είναι παραπληροφορημένος και σε κατάρρευση(μας δίδει θάρρος). Χιλιάδες τρέχουν λόγο της προσωπολατρίας μια που είναι γνωστός καλά. Κάποιοι άγνωστοι έδιδαν μάχες από χρονια πολλά και έφεραν αποτέλεσμα, ώστε σήμερα 700 χιλιάδες να έχουν όφελος στις δύσκολες στιγμές, τρέχουν εκατομμύρια να διεκπεραιώσουν και να εξυπηρετηθούν απο το κρατος και όλοι αισθάνονται βαθιά ανάσα γιατί εμείς δουλέψαμε για να συντρίψουμε την λερναία ύδρα της γραφειοκρατίας. Μας φτάνει το βέλτιστο αποτέλεσμα ως επιβράβαυση, δεν χρειαζόμαστε ούτε τα χειροκροτήματα, ούτε τους αδριάντες

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s