ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ (EMAIL)…enosi.ellinwn@gmail.com

businessweek-image-02

Δεν περιμένουμε κάποιον άλλον, κάποια άλλη φορά. ΕΜΕΙΣ ως συλλογικότητα είμαστε αυτός που περιμένουμε. ΕΜΕΙΣ είμαστε αυτό που θέλουμε. Εμείς είμαστε οι σωτήρες μας και οι ηγέτες μας που περιμέναμε. Απλοί άνθρωποι τα συνειδητοποιήσαμε αυτά και αποφασίσαμε να γίνουμε ενεργοί, ενωμένοι, ελεύθεροι Έλληνες, να ανατρέψουμε την κομματοκρατία που μας κομματιάζει και μας διχάζει, να ανατρέψουμε την πυραμίδα της εξουσίας και της πλουτοκρατίας των μειονοτικών μη Eλλήνων που μας ποδοπάτησαν και μας ποδοπατούν, που μας κράτησαν στην πνευματική και υλική ανέχεια, που προκάλεσαν όλες τις εθνικές συμφορές από απαρχής της νεωτέρας Ελλάδος, και να πραγματοποιήσουμε την αναγέννηση και τη υπέρβαση, σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο. Στην πολιτική και κοινωνική ζούγκλα της Ελλάδας οφείλουμε να ενωθούμε όχι μονο για να σωθούμε αλλα και για να δοξαστούμε. Να οργανωθούμε για αυτόν τον σκοπό, για να πάψουμε να είμαστε αγέλη προβάτων προς σφαγήν, στις εκκλησιες των πολιτών σε κάθε συνοικία, που συγκροτούμε όλοι μαζι και όχι κάποιοι άλλοι για εμάς. Με αυτόν τον τρόπο, εκτος από το σώζων εαυτόν σωθήτω, θα ισχύει, όλοι μαζί συλλογικά να σωθούμε αλλιώς θα μας φάνε έναν έναν καί θα μας μασήσουν σαν τσίχλες. Σε αυτές τις εκκλησιες θα συγκροτήσουμε δημοκρατικούς διοικητικούς μηχανισμούς, σύμφωνα με το ελληνικό κοσμοσυστημικό παράδειγμα, μηχανισμούς παιδείας και ροής πληροφορίας, ώστε να αποκτήσουμε δομές αυτοθέσμισης και αυτονομίας,υψηλό δείκτη κοινωνικής νοημοσύνης και γνωσιακής ωρίμανσης, όπως και υψηλό δείκτη ατομικής και κοινωνικής αλληλεγγύης

 

Με αδαμάντινο χαρακτήρα, Με ανιδιοτελή δράση, Με καινοτόμο πρόταγμα που μας δίνουν ΒΗΜΑΤΑ ΓΕΡΑ πορευόμαστε. Ο κρυστάλλινος λόγος, Η ακηδεμόνευτη δραστηριότητα, ΤΟ φιλόδοξο όραμα μας δίνουν δύναμη. ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ Ο λελογισμένος στόχος, Η ρεαλιστική διαδρομή, ΤΟ απαραβίαστο χρονοδιάγραμμα ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ κατακτώντας την νίκη. ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ και μέσω ΕΝΩΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ δράσεων ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ αποφασισμένοι να νικήσουμε να κάνουμε την υπέρβαση και να αναγεννηθούμε, ως πολίτες και ως κοινωνία.

Φτάνει πια η διαμαρτυρία, η αυτοενοχοποίηση, η ενοχοποίηση δικαιων και αδικων και οι αποδιοπομπαίοι τράγοι. Φτάνει πια η εμπιστοσύνη σε αυτούς τους πληρωμένους ελληνόφωνους πολιτικούς, ειδήμονες και δημοσιογράφους που ψεύδονται σκόπιμα και σχεδιασμένα και μας τροφοδοτούν με αμέτρητα κείμενα στα οποια ποτε δεν πρόκειται να βρούμε την αλήθεια. Φτάνει πια η μοιρολατρία, η αδράνεια και οι καφενόβιες κοκορομαχίες. Περνάμε στην δράση συγκροτώντας την Ένωση Ελλήνων, ως ενωμένοι, ελεύθεροι και ενεργοί εθελοντές Έλληνες και Ελληνίδες πολίτες για την αυτοσωτηρια μας και την δόξα της Ελλάδος και του ανθρώπου επί της γης με δύναμη και φως.

Το πλέον ζημιογόνο, αδύνατο σημείο των κοινωνικών κινημάτων αντίστασης, είναι η τάση ορισμένων ανθρώπων να περιμένουν τις ενέργειες των άλλων, πριν οι ίδιοι αναλάβουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Εμείς λοιπόν  που εθελοντικά τολμούμε και δεν περιμένουμε τους άλλους για να τους ακολουθήσουμε, είμαστε Έλληνες στην καταγωγή και στην ψυχή, Έλληνες χωρίς κόμμα και δόγμα,  αλλα με ελληνικό χρώμα. Δεν είμαστε ούτε φιλελεύθεροι, ούτε νεοφιλελεύθεροι, ούτε κουμμουνιστές, ούτε ναζιστές και λοιπά εισαχθέντα ιδεολογικά υποπροϊόντα. Είμαστε δημοκράτες, δεχόμαστε την πολιτική, την οικονομική, την κοινωνική και την οικολογική δημοκρατία, που οδηγούν στην κοινωνική αρμονία.  Είμαστε υπέρ της προσωπικής, της πολιτικής, της οικονομικής και κοινωνικής Ελευθερίας των ανθρώπων πολιτών.

Απορρίπτουμε  τον πολιτικο μεταπρατισμό και κάθε μεταπρατισμό, δηλαδή όλες τις εισαχθέντες πολιτικοιδεολογιες υποπροϊόντα, τον κουμμουνισμό, τον σοσιαλισμό, τον φασισμό, τον ναζισμό, τον φιλελευθερισμό, τον νεοφιλελευθερισμό, επειδή θέλουμε να είμαστε ανθρωποκεντρικοί δημοκράτες δημιουργοί και όχι μεταπράτες. Είμαστε δημοκράτες και στην χωρα μου θα εφαρμόσουμε την αρχαία δημοκρατία εξελιγμένη και προσαρμοσμένη στην πραγματικότητα της εποχής μας, χωρίς να απολέσουμε τις αξιες, τις αρχές και τα ιδεώδη της. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ. Δημοκρατία σημαίνει πολιτική δημοκρατία, οικονομική δημοκρατία, κοινωνική δημοκρατία…προσωπική ελευθερια, πολιτική ελευθερια, οικονομική ελευθερια, κοινωνική ελευθερια. Για εμάς τους δημοκράτες τους ανθρωποκεντρικούς, μετά τον Θεό η ανώτερη αξια είναι ο άνθρωπος. Θέλουμε ελεύθερους, δικαιους, ενάρετους, νοήμονες, ίσους στις ευκαιρίες και στον νομο ανθρώπους, θέλουμε αλληλέγγυους αδελφικούς και φίλους ανθρώπους. Επιδιώκουμε την ευημερία, την αφθονία και την ευδαιμονία των ανθρώπων και δει των Ελλήνων ανθρώπων.Είμαστε υπέρ του αδιαιρέτου της γεωγραφικής ελληνικής επικρατειας και υπέρ της απαλευθέρωσης των πατρίων εδαφών.

Σκοπός όλων ημών είναι η απελευθέρωσις της πατρίδας μας από το ξενόδουλο κατεστημένο, να δώσουμε την Ελλάδα στα χέρια των Ελλήνων ώστε να της δώσουν την αξία και την θέσιν που της ανήκει στο διεθνές στερέωμα, αναδεικνύοντες τις Ελληνικές αρχές και αξίες, του πνεύματος, της Αρετής και Ηθικής, του πολιτισμού της ανθρωπιάς και της αγάπης.

Αξιοποιώντας δε τις άφθονες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας προς όφελος των Ελλήνων να δώσουν ευημερίαν και άνεσιν στο λαό δια να περάση από το στάδιο της χαύνωσης που τον οδήγησαν οι κατακτηταί μας, εις το στάδιο της δημιουργίας και όχι να φθάση τους προγόνους μας αλλά και να τους ξεπεράση σε πνευματικά έργα, σε καλλιτεχνικά, κτίζοντας νέους Παρθενώνες και σμιλεύοντας έργα τέχνης εφάμιλλα του Ερμή του Πραξιτέλους.

Ευχή και πόθος μας είναι το ανέσπερον Ελληνικόν φως να ξυπνήση από το λήθαργο την ανθρωπότητα και να την οδηγήση στην δημιουργία, τον πολιτισμό, τον ανθρωπισμό και την ευημερία.

Είμαστε εμείς και εσείς οι Έλληνες στην καταγωγή και στην ψυχή που τολμούμε να συστρατευτούμε και να αγωνιστούμε, για να βοηθήσουμε να αναγεννήσουμε τον Ελληνισμό, τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική παιδεία, τους κοινωνικούς, τους πολιτικούς, τους οικονομικούς και λοιπούς θεσμούς, τον Έλληνα και τον πλανητικό άνθρωπο, για να πολεμήσουμε σε φάλλαγες που στήνομε, για την δόξα της Ελλάδος, του πλανητικού Ελληνισμού και των ανθρώπων επί της γης.

Θέλουμε να είμαστε, ότι ποιο τιμητικό υπάρχει, ήτοι, άγνωστοι στρατιώτες, δηλαδή ανιδιοτελείς ενεργοί, ελεύθεροι και ενωμένοι, και προτιμούμε και εσείς να συμβάλετε ως ανιδιοτελείς εθελοντές, γιατί αυτοί αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την ελευθερια της Ελλάδος και επιτέλεσαν ότι καλο υπάρχει και όχι οι πολιτικάντηδες οι πλουτοκράτες σας και οι ιδιοτελείς αντικοινωνική κακόψυχοι.

Πηγή έμπνευσης και γνωσιακής ωρίμανσης μας πρωτίστως είναι ο ελληνικός πολιτισμός και οι ελληνικές επιστήμες, η ελληνική κοσμοθέαση, η ελληνική κοσμοσυστημική ιστορία, η ελληνική ιστορία, οι μεγάλοι Έλληνες του πνεύματος και οι ενάρετοι δημιουργικοί πολίτες, δευτερευόντως δε  ομοια τοιαύτα εκ των άλλων λαών, τους οποιους σεβόμαστε και εκτιμούμε.

Η Ένωση Ελλήνων είναι μια δημοκρατική, πολιτισμική και πολιτική οργάνωση των Ελλήνων, των Ελληνογενών και Φιλελλήνων της Ελλάδος, της Κύπρου και του πλανητικού Ελληνισμού. Στοχεύουμε λοιπόν στην οργάνωση και συγκρότηση της ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ διά ενός πλανητικού δικτύου από κοινότητες και εκκλησίες των πολιτών, στην Ελλάδα, την Κύπρο και στις χώρες των Ηπείρων, με σκοπό να επιτελέσουμε έργον και να επιφέρουμε βέλτιστα αποτελέσματα, όπως τα αναλύομαι στους λόγους συγκρότησης της Ένωσης Ελλήνων στο παρόν κείμενο. Στοχεύουμε στην πλανητική επέκταση των πολιτισμικών μας συνόρων συγκροτώντας την πλανητική Ελλάδα και προσκαλούμε να γίνουν συμμέτοχοι σε  αυτήν όλους τους Έλληνες και φιλέλληνες ανθρώπους του πλανήτη, να μεθέξουν και να εμπλουτίσουν τον ελληνικό πολιτισμό και να ελευθερώσουμε όλοι μαζί το ανθρώπινο γένος, από την πνευματική, ηθική  και υλική ένδεια και από αυτούς που του τα επιβάλουν.

Οι λόγοι που μας οδήγησαν να αναλάβουμε αυτήν την πρωτοβουλία της συγκρότησης και οργάνωσης της ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι πολλοί, προέκυψαν δε από δικες μας και άλλων συμπολιτών, βιωματικές και θεωρητικές κοινωνιολογικές, ανθρωπολογικές, ιστορικές, πολιτικές και οικονομικές αναλύσεις και συμπεράσματα. Είχαμε και έχουμε βεβαια το κοινωνικό ενδιαφέρον, την υπομονή και επιμονη να τα κάνουμε όλα αυτά, όπως επίσης να εξελίξουμε και να παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για κοινωνική και θεσμική οργάνωση της κοινωνίας των Ελλήνων πολιτών και όσων άλλων το θελήσουν.

Ήταν και είναι μια επίπονη προσπάθεια, ένας δρόμος αυτοωρίμανσης σε αυτήν την πολύπλοκη κοινωνική θεματολογία. Όμως σκεφτήκαμε, ότι έχουμε μερικά προτερήματα, που ίσως δεν τα έχουν πολλοί η ίσως τα έχουν πολλοί, αλλα δεν έχουν το ενδιαφέρον και το χρόνο να τα επενδύσουν σε μια πολύχρονη  και επίπονη προσπάθεια για το κοινωνικό καλό και για το καλό του συνανθρώπου μας. Εσείς μπορείτε να συνεισφέρετε, σχεδόν μηδενός εξαιρουμένου, με ελάχιστο κόστος σε  γνωση,  χρόνο και χρήμα. Όλοι γνωρίζετε και όλοι λιγότερο η περισσότερο θίγεστε από τα δρώμενα στην κοινωνία μας τα τελευταία τουλάχιστον χρονια. Τι να κάνουμε λένε πολλοί, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Λάθος, μπορούμε να κάνουμε πολλά αν το θέλουμε, τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες για την εθελούσια αδράνεια μας.

Μελετήσατε την πρόταση και την σχετική θεματολογία μας και μετά καταθέσατε τις κρίσεις σας και τις προτάσεις σας. Κάνετε απλούστατα αυτήν την προσπάθεια μας γνωστή μέσω των τεχνολογικών μεσων που διαθέτετε, όπως μέσω των κοινωνικών μεσων του διαδικτύου, των κινητών σας και μέσω προσωπικών σας επαφών στον κοινωνικό σας περίγυρο, ξεκινώντας από την ίδια σας την οικογένεια, τους συγγενείς, τους φίλους, τους γνωστούς. Συγκροτήστε αρχικά μια ομάδα από 5-6 άτομα και μαζί διευρύνεται την και μαζί ενημερώσετε άλλους πολίτες να πράξουν ομοίως.

Γνωρίζουμε ότι η κυρια σχέση μεταξύ των ανθρώπων στο κοινωνικό σύστημα της ιδιωτείας που ζούμε, είναι το δούνε και λαβείν η συναλλαγή, δηλαδή πάρε αυτό που έχω και δώσε το αντίτιμο, πάρε δουλειά και δώσε λεφτά, πάρε γνώση και δώσε χρήμα η γνώση η κάποια υλική ανταπόδοση. Πολλοί θα σκεφτούν πως εδώ σε εμάς δεν έχουν να πάρουν άμεσα κάτι αντίστοιχο για να συνεισφέρουν εθελοντικά, οποτε η υπόθεση αυτή δεν τους ενδιαφέρει. Αυτό είναι εντελώς λάθος και μη λογικό, διότι αν δώσετε θα εισπράξετε μεταχρονισμένα. Θα εισπράξετε μεταχρονισμένα, διότι μπαίνοντας σε αυτήν την διαδικασία τις εθελοντικής προσφοράς, συμβάλετε στην δημιουργία αυτής της συλλογικότητας της Ένωσης Ελλήνων και  αργότερα στην δημοκρατική και κοινωνιοκρατική αναθέσμιση της κοινωνίας μας. 

Μετά έχετε μονο να παίρνετε, διότι σε μια ευημερούσα κοινωνία ευημερούν και οι πολίτες της εσαεί. Θα έχετε οικονομικό όφελος, επειδή θα έχετε εργασία, οικονομική ελευθερια και επιχειρηματικότητα, θα έχετε γνωσιακό όφελος γιατί θα έχετε διά βίου παιδεία, θα έχετε πολιτικο όφελος γιατί θα είστε πολιτικά ελεύθεροι συναποφασίζοντας για τα δρώμενα και τα κοινά, θα έχετε κοινωνική ελευθερια, γιατί θα ζείτε σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, αλληλοσεβασμού, σεβασμού της ελεύθερης βούλησης και προσωπικότητα σας. Αν όλα αυτά δεν είναι όφελος, τότε τι είναι όφελος;

Πολλοί θα σκεφτούν και είναι λογικό αυτό, ότι εμείς θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την εθελοντική συνεισφορά σας σε χρόνο, γνώση και χρήμα, για να πλουτίσουμε η για να αποκτήσουμε δημοσιότητα και ίσως και κάποια καρέκλα. Και αυτό είναι λάθος. Είναι λάθος, διότι τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια. Η Ένωση Ελλήνων Συνελεύσεις Ελλήνων Δημοκρατική Πλανητική Πολιτική Κοινότητα είναι μια κοινωφελής αφιλοκερδής συλλογικότητα των Ελλήνων σε όλον τον πλανήτη και έτσι θα καταχωρηθεί στο πρωτοδικείο από τα ιδρυτικά της μέλη.

Κάποιοι περαστικοί ίσως πάρουν κάποιες ιδέες από εμάς και τις δημοσιεύσουν σε βιβλία η σε άρθρα τους. Αυτό βεβαια είναι ευπρόσδεκτο, καθότι διαχέουν την γνώση στην κοινωνία. Κάποιοι ίσως σκεφτούν να ιδρύσουν κάποια ομοια με την δικη μας συλλογική οργάνωση, καλή τους επιτυχία, όσο ποιο πολλοί το θελήσουν τόσο το καλύτερο.

Κάποιοι με επαρκές κεφαλαιο εκατομμυρίων ίσως σκεφτούν να επενδύσουν και να πραγαμτοποιήσουν μια παρόμοια ιδέα με τέτοιο τρόπο προσαρμοσμένη, ώστε να τους επιστρέψει πίσω το επενδυμένο κεφαλαιο και ένα επαρκές επιχειρηματικό κέρδος. Αυτοί θα πρέπει να πληρώσουν πολλούς συνεργάτες και υποδομές για να τα καταφέρουν. Αν τώρα το επενδυτικό τους όφελος το συνδυάσουν και με το κοινωνικό και εθνικό όφελος, όπως εμείς το αντιλαμβανόμαστε και το περιγράφουμε, καλή τους τύχη, καθότι επιτελούν και εθνικό και κοινωνικό έργο.

Το Κράτος αντικειμενικά με τις τεράστιες δυνατότητες που διαθέτει θα έπρεπε να οργανώσει αυτήν την πλανητική συλλογικότητα της ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ. Το κράτος με τους θεσμούς του πρέπει σε μια δημοκρατική κοινωνία να υπηρετεί την κοινωνία, το δημόσιο, το εθνικό και το προσωπικό καλώς εννοούμενο συμφέρον των πολιτών που το διατηρούν και το χρηματοδοτούν με την φορολογική τους εισφορά, όπως εξάλλου ορίζει και το σύνταγμα. Αυτό όμως το κράτος είναι στα χερια μιας ολιγαρχικής ελίτ, της πυραμίδος εξουσία και της πλουτοκρατίας που μαζί με τους καλοαμειβόμενους υποτακτικούς της είναι δεν είναι 100 χιλιάδες. Όλοι αυτοί ελέγχουν τους μοχλούς εξουσίας και χρησιμοποιούν το κράτος και τους θεσμούς του προς ίδιον όφελος και σε βάρος και καταστροφή αυτών που τους ανήκει, δηλαδή της κοινωνίας των πολιτών.

Η Ένωση Ελλήνων Συνελεύσεις Ελλήνων Δημοκρατική Πλανητική Πολιτική Κοινότητα είναι μια πλανητική συλλογικότητα, η οποια συνδημιουργείται από την βάση της κοινωνίας, από τους πολίτες, εσένα και τους άλλους που μας διαβάζουν και μας γνωρίζετε και όχι από ελίτ, ιδεολογίες και θρησκείες.

Αν είχαμε χρήμα πολλών εκατομμυρίων για να τα επενδύσουμε στον σκοπό μας εδώ, σίγουρα θα θέλαμε το κεφαλαιο πίσω και ίσως και κάποιο κέρδος. Δεν τα έχουμε όμως αυτά τα λεφτά. Αυτή εδώ η δουλειά μπορεί να γίνει μονο με εθελοντική συνεισφορά πολλών πολλών συμπολιτών, γιατί είναι προς όφελος τους.

Μια ευημερούσα δημοκρατική κοινωνία είναι εθνικό, κοινωνικό και προσωπικό μας συμφέρον, διότι τότε ευημερούν εσαεί οι πολίτες και είναι ασφαλής. Οφείλουμε λοιπόν να συνεργήσουμε διά αυτόν τον σκοπόν εθελοντικά. Εμείς αναλάβαμε αφιλοκερδώς καί με δικό μας κόστος σε χρόνο γνώση και χρήμα να συγκροτήσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση  προς δημοσια δημοκρατική διαβούλευση, εκ της οποιας θα προκύψει πλειοψηφικά το τελικό σχέδιο προς πραγμάτωση του.

Στοχεύουμε λοιπόν στην οργάνωση και συγκρότηση της ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ διά ενός πλανητικού δικτύου από κοινότητες και εκκλησίες των πολιτών, στην Ελλάδα, την Κύπρο και στις χώρες των Ηπείρων, με σκοπό να επιτελέσουμε έργον και να επιφέρουμε βέλτιστα αποτελέσματα, όπως τα αναλύομαι στους λόγους συγκρότησης της Ένωσης Ελλήνων στο παρόν κείμενο. Η Ένωση Ελλήνων είναι μια δημοκρατική πολιτισμική και πολιτική οργάνωση των Ελλήνων, των Ελληνογενών και Φιλελλήνων της Ελλάδος, της Κύπρου και του πλανητικού Ελληνισμού.

Στα πλαίσια της πρότασης μας για την πλανητική Ένωση Ελλήνων, προτείνουμε έναν κοινοτικό τρόπο οργάνωσης με διοικητικά όργανα τις εκκλησιες των πολιτών, προτείνουμε σχολες παιδείας και ομάδες δράσεων μας, προτείνουμε ένα κοσμοσύστημα θέσμισης της κοινωνίας μας, ένα αξιακό σύστημα και ένα σύτημα ήθους και ηθικών κανόνων, που οφείλουν να διέπουν την ατομική και κοινωνική μας συμπεριφορά. Όλες οι προτάσεις μας είναι εκ του ελληνικού διαχρονικού πολιτισμού,  προσαρμοσμένες στο σημερινό κοινωνικό και πλανητικό γίγνεσθαι.

Οι λόγοι συγκρότησης της είναι γεωπολιτικοί, η επιδίωξης του κοινού συμφέροντος των Ελλήνων, της εξισορρόπησης και αναδιανομής ισχύος στην κοινωνία των πολιτών, ήτοι της πολιτικής εξουσίας, του πλούτου, της παιδείας, της πρόνοιας, επιδίωξης της είναι η παιδεία, το ήθος και η αρετή των πολιτών, η αφθονία και η ευημερία των τους, η ευημερία και ισχύς της Ελλάδος , η δημοκρατική βέλτιστη θεσμιση της κοινωνίας μας δια του διαχρονικού αξιακού μας συστήματος, επιδίωξη της είναι η κοινωνία αξιών, άριστων πολιτών και αριστων θεσμών, η εξέλιξη, η βίωση και η διάδοση του ελληνικού πολιτισμού.

Με αυτό το πλανητικό δίκτυο της Ένωσης Ελλήνων συγκροτούμε παράλληλες, προς τις υπάρχουσες δομές στην Ελλάδα και στην ομογένεια, δομές συλλογικής οργάνωσης Ελλήνων. Δια των δομών αυτού του συλλογικού οργάνου μπορούμε ως συλλογικότητα, να συναποφασίζουμε διά των συνελεύσεων, να δρούμε αποτελεσματικά, να διδασκόμαστε και να διδάσκουμε, να ενημερώνουμε και να ενημερωνόμαστε, να κρίνουμε, να ελέγχουμε ορθολογικά και να παρεμβαίνουμε αποτελεσματικά και συλλογικά με προτάσεις και δράσεις στο γενικότερο κοινωνικό γίγνεσθαι και στις αποφάσεις της κυβέρνησις, των θεσμών και της διοίκησης επί θεμάτων, πολιτικής, οικονομίας, θρησκείας, παιδείας, δικαίου, αλληλεγγύης, και επί των εθνικών θεμάτων.

Πέρα και πάνω από κόμματα, παρατάξεις, θρησκευτικές πεποιθήσεις, οικονομικά συμφέροντα και πολιτικές αντιλήψεις, καλούμε σήμερα όλους τους Έλληνες, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δράσουμε συλλογικά, γιατί κινδυνεύει η πατρίδα μας, εμείς οι ίδιοι, αλλά και οι επόμενες γενιές. Έφτασε η ώρα να μιλήσει και να δράσει για το ασφαλές και ένδοξο μέλλον του ο πλανητικός ελληνικός λαός, δια τις οργανώσεως του στο πλανητικό δίκτυο κοινοτήτων και εκκλησιών των πολιτών.

ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΓΙΔΕΥΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΗΜΙΑΛΗΘΕΙΩΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΓΙΔΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΧΕΙ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

Έχουμε παγιδευτεί στον καναπέ μας μαζί με τον φραπέ μας και διαβάζουμε, διαβάζουμε οι περισσότεροι, αυτά που σκόπιμα μας εφοδιάζουν οι συστημικοί δημοσιογράφοι του κατεστημένου, με απώτερο σκοπό να μας τρώνε τον λίγο ελεύθερο χρόνο και να μας αδρανοποιούν από δράσεις αποτελέσματος.

Ένα μεγάλο μέρος των πολιτών αιφνιδιάστηκε από τα γεγονότα τα τελευταία  χρονια, τα οποια οι περισσότεροι ούτε καν τα υποψιαζόταν και δεν τα είχαν προβλέψει. Η εκλογική συμπεριφορά τους χαρακτηρίστηκε, είτε από αποχη, είτε από την μετακίνηση τους σε αλλα κόμματα, εκ των υπαρχόντων και των νεοϊδρυθέντων. Αν τους ρωτήσετε θα σας απαντήσουν οι περισσότεροι, ότι έπραξαν με αυτόν τον τρόπο, αφού δεν έχουν άλλη επιλογή, πέραν αυτής της αποχης και της μετακίνησης τους σε άλλες μάντρες κόμματα , που επέλεξε ένα μεγάλο μέρος των ψηφηφόρων.

Η επιλογή μας είναι να φεύγουμε από την μια στημένη μάντρα(κόμματα) και να πηγαίνουμε στις άλλες στημένες μάντρες(κόμματα), έως ότου καταλάβουμε πως όλες ανήκουν στον ίδιο τσομπάνη.

Δεν μας  περνάει από το μυαλό η αυτοοργάνωση, η αυτοκυβέρνηση και η αυτοδιοίκηση, παρόλο που αυτά ήταν τα κυρια σχήματα οργάνωσης της κοινωνίας των Ελλήνων σε παρελθόντες, αλλα και πρόσφατους χρόνους μέσω του κοινοτισμού. Όμως για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται πολύ εθελοντική δουλειά, γνώση, επιμονή, υπομονή και βούληση για το κοινό συμφέρον. Εκτος από τους έξω και τους μέσα ο τρίτος εχθρός μας είμαστε εμείς οι ίδιοι και οποιος δεν το παραδέχεται είναι λαϊκιστής. Όταν ανεβάσουμε την ποιότητα μας ως άτομα και αθροιστικά ως κοινωνία έχουμε κάνει ήδη ένα τεράστιο ποιοτικό άλμα που αργά η γρήγορα θα υλοποιηθεί στις δράσεις μας και τους θεσμούς μας

Εμείς εδώ στηνΈνωση Ελλήνων, σας προτείνουμε αυτήν ακριβώς την εναλλακτική συλλογικότητα διά της ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ , την οποια σχεδιάζουμε και οργανώνουμε για εσάς και με εσάς και στην οποια χωρούν όλοι από την άκρα αριστερά έως και την δεξιά, επειδή δεν είμαστε κόμμα, ούτε δόγμα ούτε ιδεολογία.. ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΦΩΣ.

Copryright © , Registered ® und Trademark ™.

 

 

Advertisements

5 σκέψεις σχετικά με το “ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ”

  1. Να οργανωθούμε για αυτόν τον σκοπό, για να πάψουμε να είμαστε αγέλη προβάτων προς σφαγήν, στις εκκλησιες των πολιτών σε κάθε συνοικία, που συγκροτούμε όλοι μαζι και όχι κάποιοι άλλοι για εμάς. Με αυτόν τον τρόπο, εκτος από το σώζων εαυτόν σωθήτω, θα ισχύει, όλοι μαζί συλλογικά να σωθούμε αλλιώς θα μας φάνε έναν έναν καί θα μας μασήσουν σαν τσίχλες. Σε αυτές τις εκκλησιες θα συγκροτήσουμε δημοκρατικούς διοικητικούς μηχανισμούς, σύμφωνα με το ελληνικό κοσμοσυστημικό παράδειγμα, μηχανισμούς παιδείας και ροής πληροφορίας, ώστε να αποκτήσουμε δομές αυτοθέσμισης και αυτονομίας,υψηλό δείκτη κοινωνικής νοημοσύνης και γνωσιακής ωρίμανσης, όπως και υψηλό δείκτη ατομικής και κοινωνικής αλληλεγγύης

  2. «Στις χώρες της Δύσης οι ψηφοφόροι δεν μπορούν να αλλάξουν τις πολιτικές μέσα από τις εκλογές, επειδή οι κυριαρχούσες ελίτ ελέγχουν όποιον τις κερδίσει. Οι εκλογές δίνουν την εντύπωση της Δημοκρατίας, αλλά η ψήφος των ανθρώπων δεν αλλάζει τις πολιτικές που ευνοούν τις ελίτ και τους πολέμους τους. Ως εκ τούτου, η βούληση του λαού είναι ανύπαρκτη, δεν εφαρμόζεται ποτέ.

    Οι Πολίτες και οι ψήφοι τους δεν έχουν καμία απολύτως επίδραση στις αποφάσεις που αφορούν τις χώρες τους. Το γεγονός αυτό τρομοκρατεί, απογοητεύει και εξοργίζει τους ανθρώπους, δημιουργώντας έναν συνδυασμό συναισθημάτων επικίνδυνο για τις άρχουσες ελίτ – οι οποίες ως απάντηση, οργανώνουν τις κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους εις βάρος του λαού, προτρέποντας τον μέσω της προπαγάνδας να υποστηρίζει πράξεις που δεν τον ωφελούν, όπως είναι η διενέργεια πολέμων» (V. Putin στο club Valdai σε ελεύθερη μετάφραση – πηγή).

    Κάπως με όμοιο τρόπο σκεφτόμασταν και εμείς όταν αποφασίσαμε και αρχίσαμε να συγκροτούμε μια πρόταση οργάνωσης συλλογικότητας επί δημοκρατικής βάσης και βάση του ελληνικού διαχρονικού αξιακού συσήτηματος. Η οικονομική ελίτ πλέον ελέγξει το πολιτικο σύστημα που ενσαρκώνεται στοκράτος μέσω του ελεγχου των κομματων. Τα νέα κόμματα χωρίς την δικη τις συγκατάθεση ούτε καν θα γίνουν γνωστά κάυε αν κάποια αποκτήσουν φωνή και ποσοστά θα τα υποτάξουν η θα τα σβήσουν. Για αυτό παραιτηθήκαμε από την αρχή στην δημιουργία κόμματος η πολιτικού φορέα που να διεκδικήσει την είσοδο του στη βουλή η και την συμμετοχη τούσε κυβέρνηση. Διαλέξαμε άλλον δρόμο.

  3. Αν έχεις ρίξεις μια ματια στον τρόπο που προτείνω στis σελίδες μου στο μπλόκ μου θα δεις πως εγώ από την αρχή απόφυγα ότι έχει να κάνει με κόμματα και εκλογικό αγώνα όπως τα γνωρίζουμε. Απλούστατα επειδή το θεωρώ χαμένο χρόνο και έχω τους λόγους μου. Προτείνω μια παράλληλη οργάνωση όχι μονο στην Ελλάδα αλλα να συμπεριλαμβάνει και τους ομογενείς και του φιλέλληνες. Το δεύτερο που προσπαθώ να κάνω είναι να προτείνω μια πρόταση προς διαβούλευση για το όραμα, για το καινούργιο, το μετά, που πρέπει να είναι δημοκρατικό, πλήρες, διαφανες και συλλογικό. Πρώτα πρέπει να έχουμε αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε, το επιχειρηματικό σχέδιο του, μετά ένα δεύτερο επιχειρηματικό σχέδιο πως θα το πραγματοποιήσουμε, μετά να το πραγματοποιήσουμε βάσει αυτών των σχεδίων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s