ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ

Δεν είμαστε κόμμα ούτε από κανένα κόμμα. Σίγουρα όμως είμαστε σε πολιτική δράση, όπως οφείλει να είναι και ο κάθε συμπολίτης. Δεν στοχεύουμε σε κόμμα, αλλά στην οργάνωση ενός δημοκρατικού δικτύου κοινοτήτων κοινών στην Ελλάδα, την Κύπρο και στις χώρες των 5 Ηπείρων που διαμένουν Έλληνες και Ελληνίδες. Με το οργανωμένο αυτό δίκτυο των κοινών στοχεύουμε σε μια αναγεννητική και υπερβατική πορεία της κοινωνίας μας και της Ελλάδος γενικότερα με σκοπό το κοινωνικό και εθνικό ζην και ευ ζην και του κάθε πολίτη. Σκοπεύουμε να κινητοποιήσουμε την κοινωνία και τους πολίτες σε πολιτικές, οικονομικές και νοητικές σωτηριακές δράσεις, σε πολιτικές δράσεις και συμμετοχές της κοινωνίας και των πολιτών της εθνικής επιβίωσης, εθνικής προόδου, εξέλιξης, ανέλιξης, ευημερίας και ευδαιμονίας. Την αστείρευτη δύναμη την έχει η κοινωνία και οι πολίτες της. Με αυτήν την δύναμη ενεργοποιώντας την και αφυπνίζοντας την θα σωθούμε και θα σώσουμε. Με αυτήν την κοινωνική αστείρευτη δημιουργική δύναμη η Ελλάδα θα ξαναγίνει το φως της οικουμένης, μια πανίσχυρη και ευημερούσα χώρα, σεβαστή και αξιαγάπητη από τους ανθρώπους σε αυτόν τον πλανήτη.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ (EMAIL)…enosi.ellinwn@gmail.com ΣΥΜΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΛΕΛΗΝΩΝ. 

businessweek-image-02

Είμαστε εμείς που έχουμε αναλάβει και οργανώνουμε αυτήν την πρωτοβουλία και έχουμε ετοιμάσει το σχέδιο και Οργανόγραμμα συγκρότησης της Οικουμενικής Ένωσης Ελλήνων και Φιλελλήνων, όπως και τις προτάσεις νέων κοινωνικών θεσμών που μπορείτε να μελετήσετε στον παρόν ιστότοπο. Είμαστε Εσείς και Εμείς στην Ελλάδα, την Κύπρο και στις 5 Ηπείρους που θα ενταχθείτε στις Κοινότητες Κοινά της Οικουμενικής Ένωσης  Ελλήνων και Φιλελλήνων. Είμαστε Έλληνες στην καταγωγή και στην ψυχή και Φιλέλληνες ανθρωποκεντρικοί και δημοκρατικοί που νοούμε, θέλουμε και τολμούμε να συστρατευτούμε και να συναγωνιστούμε, για να βοηθήσουμε να αναγεννήσουμε τον ελληνικό κόσμο, τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική παιδεία, τους κοινωνικούς, τους πολιτικούς, τους οικονομικούς και λοιπούς θεσμούς, τον Έλληνα και τον πλανητικό άνθρωπο, για να πολεμήσουμε σε φάλλαγες που στήνουμε, για την δόξα της Ελλάδος, του πλανητικού Ελληνισμού και των ανθρώπων επί της γης. Θέλουμε να είμαστε, ότι ποιο τιμητικό υπάρχει, ήτοι, άγνωστοι ανιδιοτελείς στρατιώτες, ενεργοί, ελεύθεροι και ενωμένοι, και προτιμούμε και εσείς να συμβάλετε και συστρατευτείτε ως ανιδιοτελείς εθελοντές και συμπολεμιστές, γιατί αυτοί αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την ελευθερία της Ελλάδος και επιτέλεσαν ότι καλό υπάρχει  οι ιδιοτελείς αντικοινωνική κακόψυχοι.

Στόχος και σκοπός της πρότασης μας εδώ στην Οικουμενική Ένωση Ελλήνων και Φιλελλήνων (Ποιοι είμαστε διαβάστε εδώ για τους λόγους συγκρότησης της εδώ) είναι η συγκρότηση της οικουμένης κοινοτήτων κοινών Ελλήνων και Φιλελλήνων, της Ελλάδος, της Κύπρου και των Ελλήνων και Φιλελλήνων στις Ηπείρους, με διοικητικά όργανα τις εκκλησίες του δήμου των πολιτών. Η οικουμενική αυτή κοινότητα κοινόν απαρτιζόμενη από ένα πλήθος κοινοτήτων κοινών στον πλανήτη θα αντανακλά την ελληνική δημοκρατική οικουμένη στην εποχή μας με αυτόνομες και αυτοδιοικούμενες κοινότητες, οι οποίες θα ενώνονται συντονιστικά και οργανικά σε ένα οικουμενικό κοινό κοινότητα με διοικητικό, οργανωτικό και συντονιστικό όργανο την οικουμενική εκκλησία του Δήμου των πολιτών, όντας και αυτή αυτόνομη και αυτοδιοικούμενη στα πλαίσια των καθορισμένων αρμοδιοτήτων της. Σωστά, χρειαζόμαστε όραμα και ελπίδα κοινούς στόχους δημιουργικών αποτελεσμάτων κοινού εθνικού και κοινωνικού, όπως και προσωπικού περιεχομένου, αυτό και την εθνεγερσία προσπαθούμε και επιδιώκουμε, σχεδιάζουμε και προτείνουμε και εμείς εδώ με την δική μας πρόταση όπως το κάνουν και άλλοι με δικές τους προτάσεις και πρωτοβουλίες.

Επιδίωξη μας είναι η δημοκρατική οικουμενική συλλογικότης των εκκλησιών του δήμου  και ως εκπρόσωποι αυτών, οι άριστοι στο ήθος και την αρετή, την γνώση και σοφία, οι άριστοι στην δημιουργικότητα δια το όφελος όλης της κοινωνίας. Αυτοί είναι αξιοκρατική, τα κάνουν όλα διάφανα και τηρούν την νομιμότητα, λογοδοτούν και είναι ανακλητοί από τις εκκλησίες των πολιτών. Κοινωνικοποιούν την γνώση και νόηση, την σωματική και ψυχοπνευματική ευρωστία και τον αναγκαίο πλούτο σε όλη την κοινωνία μηδενός πολίτου εξαιρουμένου. Εκτός από την ισονομία, την ισηγορία και την ισοπολιτεία η δημοκρατία είναι και ισοπαιδία και ισοπλουτοκρατία. Όπως σε ένα ρολόι αν λείψει ένας τροχός το ρολόι είναι ελαττωματικό, έτσι και στην δημοκρατία αν λείπει ένα από όλα αυτά έχουμε ατελή δημοκρατία. Σωστά, χρειαζόμαστε όραμα και ελπίδα, αυτό και την εθνεγερσία προσπαθούμε και επιδιώκουμε, σχεδιάζουμε και προτείνουμε.

Εκτος της προτάσεως πρωτουβουλίας μας αυτής την οποία μπορείτε να διαβάσετε στο παρόν κείμενο κάνουμε επίσης προτάσεις επί όλων των κοινωνικών θεσμών, προτάσεις για την οργάνωση σχολών παιδείας και διά βίου μάθησης της κοινωνίας και για δράσεις της κοινωνίας που θα τις βρείτε στις αντίστοιχες ενότητες εδώ στον ιστότοπο μας στους καταλόγους σχολές παιδείας και δράσεις. Πέραν τούτου κυριες και βασικές προτάσεις μας είναι μια νέα δημοκρατική πολιτειακή και οικονομική κοινωνική δομή με νέο δημοκρατικό πολιτικο σύστημα, όπως και προτάσεις επί όλων των κύριων κοινωνικών θεσμών που θα τις βρείτε στον κατάλογο πολιτειακή οργάνωση κοσμοσύστημα και στον κατάλογο κοινωνία αξιων και αριστευόντων πολιτών. Επίσης στους καταλόγους Κοινότητες Κοινά της ΠΕΕ και Εκκλησιες πολιτών της ΠΕΕ θα βρείτε σχετικά Θέματα με τις οργανωτικές δομές των κοινοτήτων και των εκκλησιών του δήμου.

Όλα αυτά τα προτείνουμε για δημόσια διαβούλευση εκ της οποίας θα προκύψουν και οι τελικές προτάσεις για να της πραγματοποιήσουμε, έχοντας πηγή μας την γνώση εκ του ελληνικού θεσμικού πολιτισμού και συμπληρωματικά από άλλους πολιτισμούς που έχουν παράγει χρήσιμη αντίστοιχη γνώση και εμπειρία. Πηγή έμπνευσης και γνωσιακής ωρίμανσης μας πρωτίστως είναι ο ελληνικός πολιτισμός και οι ελληνικές επιστήμες, η ελληνική κοσμοθέαση, η ελληνική κοσμοσυστημική ιστορία, η ελληνική ιστορία, οι μεγάλοι Έλληνες του πνεύματος και οι ενάρετοι δημιουργικοί πολίτες, δευτερευόντως δε όμοιά τοιαύτα εκ των άλλων λαών, τους οποίους σεβόμαστε και εκτιμούμε.

Απορρίπτουμε τον πολιτικό μεταπρατισμό και κάθε μεταπρατισμό,  επειδή θέλουμε να είμαστε ανθρωποκεντρικοί δημοκράτες δημιουργοί και όχι μεταπράτες. Είμαστε δημοκράτες και στην χώρα μου θα εφαρμόσουμε την αρχαία δημοκρατία εξελιγμένη και προσαρμοσμένη στην πραγματικότητα της εποχής μας, χωρίς να απολέσουμε τις αξίες, τις αρχές και τα ιδεώδη της. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ. Δημοκρατία σημαίνει πολιτική δημοκρατία, οικονομική δημοκρατία, κοινωνική δημοκρατία…προσωπική ελευθερία, πολιτική ελευθερία, οικονομική ελευθερία, κοινωνική ελευθερία. Για εμάς τους δημοκράτες τους ανθρωποκεντρικούς, μετά τον Θεό η ανώτερη αξια είναι ο άνθρωπος. Θέλουμε ελεύθερους, δίκαιους, ενάρετους, νοήμονες, ίσους στις ευκαιρίες και στον νόμο ανθρώπους, θέλουμε αλληλέγγυους αδελφικούς και φίλους ανθρώπους. Επιδιώκουμε την ευημερία, την αφθονία και την ευδαιμονία των ανθρώπων και δει των Ελλήνων ανθρώπων.Είμαστε υπέρ του αδιαιρέτου της γεωγραφικής ελληνικής επικράτειας και υπέρ της απαλευθέρωσης των πατρίων εδαφών.

Δεν περιμένουμε κάποιον άλλον, κάποια άλλη φορά. ΕΜΕΙΣ ως συλλογικότητα είμαστε αυτός που περιμένουμε. ΕΜΕΙΣ είμαστε αυτό που θέλουμε. Εμείς είμαστε οι σωτήρες μας και οι ηγέτες μας που περιμέναμε. Απλοί άνθρωποι τα συνειδητοποιήσαμε αυτά και αποφασίσαμε να γίνουμε ενεργοί, ενωμένοι, ελεύθεροι Έλληνες, να ανατρέψουμε την κομματοκρατία που μας κομματιάζει και μας διχάζει, να ανατρέψουμε την πυραμίδα της εξουσίας και της πλουτοκρατίας των μειονοτικών μη Ελλήνων που μας ποδοπάτησαν και μας ποδοπατούν, που μας κράτησαν στην πνευματική και υλική ανέχεια, που προκάλεσαν όλες τις εθνικές συμφορές από απαρχής της νεωτέρας Ελλάδος, και να πραγματοποιήσουμε την αναγέννηση και τη υπέρβαση, σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο. Στην πολιτική και κοινωνική ζούγκλα της Ελλάδας οφείλουμε να ενωθούμε όχι μόνο για να σωθούμε άλλα και για να δοξαστούμε. Να οργανωθούμε για αυτόν τον σκοπό, για να πάψουμε να είμαστε αγέλη προβάτων προς σφαγήν, στις εκκλησίες των πολιτών σε κάθε συνοικία, που συγκροτούμε όλοι μαζί και όχι κάποιοι άλλοι για εμάς. Με αυτόν τον τρόπο, εκτός από το σώζων εαυτόν σωθήτω, θα ισχύει, όλοι μαζί συλλογικά να σωθούμε αλλιώς θα μας φάνε έναν έναν καί θα μας μασήσουν σαν τσίχλες. Σε αυτές τις εκκλησίες θα συγκροτήσουμε δημοκρατικούς διοικητικούς μηχανισμούς, σύμφωνα με το ελληνικό κοσμοσυστημικό παράδειγμα, μηχανισμούς παιδείας και ροής πληροφορίας, ώστε να αποκτήσουμε δομές αυτοθέσμισης και αυτονομίας, υψηλό δείκτη κοινωνικής νοημοσύνης και γνωσιακής ωρίμανσης, όπως και υψηλό δείκτη ατομικής και κοινωνικής αλληλεγγύης

Οι λόγοι που μας οδήγησαν να αναλάβουμε αυτήν την πρωτοβουλία της συγκρότησης και οργάνωσης της ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι πολλοί, προέκυψαν δε από δικές μας και άλλων συμπολιτών, βιωματικές και θεωρητικές κοινωνιολογικές, ανθρωπολογικές, ιστορικές, πολιτικές και οικονομικές αναλύσεις και συμπεράσματα. Είχαμε και έχουμε βέβαια το κοινωνικό ενδιαφέρον, την υπομονή και επιμονή να τα κάνουμε όλα αυτά, όπως επίσης να εξελίξουμε και να παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για κοινωνική και θεσμική οργάνωση

Μελετήσατε την πρόταση και την σχετική θεματολογία μας και μετά καταθέσετε τις κρίσεις σας και τις προτάσεις σας. Κάνετε απλούστατα αυτήν την προσπάθεια μας γνωστή μέσω των τεχνολογικών μέσων που διαθέτετε, όπως μέσω των κοινωνικών μέσων του διαδικτύου, των κινητών σας και μέσω προσωπικών σας επαφών στον κοινωνικό σας περίγυρο, ξεκινώντας από την ίδια σας την οικογένεια, τους συγγενείς, τους φίλους, τους γνωστούς. Συγκροτήστε αρχικά μια ομάδα από 5-6 άτομα και  διευρύνεται την  μαζί,  παροτρύνετε άλλους πολίτες να πράξουν ομοίως,ώστε να συγκροτήσετε μετά όλες οι ομάδες μαζί την κοινότητα της εκάστοτε γειτονιάς και από αυτές την κοινότητα της συνοικίας σας. 

Εμείς εδώ στη ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ, σας προτείνουμε αυτήν ακριβώς την εναλλακτική συλλογικότητα, ακομμάτιστα και υπεράνω κομμάτων, κομματιάσματος και διάσπασης της κοινωνίας , την οποία σχεδιάζουμε και οργανώνουμε για εσάς και με εσάς και στην οποία χωρούν όλοι από την άκρα αριστερά έως και την δεξιά, επειδή δεν είμαστε κόμμα, ούτε δόγμα  ούτε μεταπρατική ξενόφερτη ιδεολογία. ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΦΩΣ.

Copryright © , Registered ® und Trademark ™.

 

 

5 thoughts on “ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ

 1. Αν έχεις ρίξεις μια ματια στον τρόπο που προτείνω στis σελίδες μου στο μπλόκ μου θα δεις πως εγώ από την αρχή απόφυγα ότι έχει να κάνει με κόμματα και εκλογικό αγώνα όπως τα γνωρίζουμε. Απλούστατα επειδή το θεωρώ χαμένο χρόνο και έχω τους λόγους μου. Προτείνω μια παράλληλη οργάνωση όχι μονο στην Ελλάδα αλλα να συμπεριλαμβάνει και τους ομογενείς και του φιλέλληνες. Το δεύτερο που προσπαθώ να κάνω είναι να προτείνω μια πρόταση προς διαβούλευση για το όραμα, για το καινούργιο, το μετά, που πρέπει να είναι δημοκρατικό, πλήρες, διαφανες και συλλογικό. Πρώτα πρέπει να έχουμε αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε, το επιχειρηματικό σχέδιο του, μετά ένα δεύτερο επιχειρηματικό σχέδιο πως θα το πραγματοποιήσουμε, μετά να το πραγματοποιήσουμε βάσει αυτών των σχεδίων

  Like

 2. «Στις χώρες της Δύσης οι ψηφοφόροι δεν μπορούν να αλλάξουν τις πολιτικές μέσα από τις εκλογές, επειδή οι κυριαρχούσες ελίτ ελέγχουν όποιον τις κερδίσει. Οι εκλογές δίνουν την εντύπωση της Δημοκρατίας, αλλά η ψήφος των ανθρώπων δεν αλλάζει τις πολιτικές που ευνοούν τις ελίτ και τους πολέμους τους. Ως εκ τούτου, η βούληση του λαού είναι ανύπαρκτη, δεν εφαρμόζεται ποτέ.

  Οι Πολίτες και οι ψήφοι τους δεν έχουν καμία απολύτως επίδραση στις αποφάσεις που αφορούν τις χώρες τους. Το γεγονός αυτό τρομοκρατεί, απογοητεύει και εξοργίζει τους ανθρώπους, δημιουργώντας έναν συνδυασμό συναισθημάτων επικίνδυνο για τις άρχουσες ελίτ – οι οποίες ως απάντηση, οργανώνουν τις κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους εις βάρος του λαού, προτρέποντας τον μέσω της προπαγάνδας να υποστηρίζει πράξεις που δεν τον ωφελούν, όπως είναι η διενέργεια πολέμων» (V. Putin στο club Valdai σε ελεύθερη μετάφραση – πηγή).

  Κάπως με όμοιο τρόπο σκεφτόμασταν και εμείς όταν αποφασίσαμε και αρχίσαμε να συγκροτούμε μια πρόταση οργάνωσης συλλογικότητας επί δημοκρατικής βάσης και βάση του ελληνικού διαχρονικού αξιακού συσήτηματος. Η οικονομική ελίτ πλέον ελέγξει το πολιτικο σύστημα που ενσαρκώνεται στοκράτος μέσω του ελεγχου των κομματων. Τα νέα κόμματα χωρίς την δικη τις συγκατάθεση ούτε καν θα γίνουν γνωστά κάυε αν κάποια αποκτήσουν φωνή και ποσοστά θα τα υποτάξουν η θα τα σβήσουν. Για αυτό παραιτηθήκαμε από την αρχή στην δημιουργία κόμματος η πολιτικού φορέα που να διεκδικήσει την είσοδο του στη βουλή η και την συμμετοχη τούσε κυβέρνηση. Διαλέξαμε άλλον δρόμο.

  Like

 3. Να οργανωθούμε για αυτόν τον σκοπό, για να πάψουμε να είμαστε αγέλη προβάτων προς σφαγήν, στις εκκλησιες των πολιτών σε κάθε συνοικία, που συγκροτούμε όλοι μαζι και όχι κάποιοι άλλοι για εμάς. Με αυτόν τον τρόπο, εκτος από το σώζων εαυτόν σωθήτω, θα ισχύει, όλοι μαζί συλλογικά να σωθούμε αλλιώς θα μας φάνε έναν έναν καί θα μας μασήσουν σαν τσίχλες. Σε αυτές τις εκκλησιες θα συγκροτήσουμε δημοκρατικούς διοικητικούς μηχανισμούς, σύμφωνα με το ελληνικό κοσμοσυστημικό παράδειγμα, μηχανισμούς παιδείας και ροής πληροφορίας, ώστε να αποκτήσουμε δομές αυτοθέσμισης και αυτονομίας,υψηλό δείκτη κοινωνικής νοημοσύνης και γνωσιακής ωρίμανσης, όπως και υψηλό δείκτη ατομικής και κοινωνικής αλληλεγγύης

  Like

 4. Είμαστε Έλληνες φιλόπατρεις, φίλοι των Ελλήνων, του ελληνικού πολιτισμού και πνεύματος

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s