Posted in Ιουδαϊσμός, Ορθόδοξη Εκκλησια

Γιαχβέ – Σαβαώθ. Ο αυτός θεός Εβραίων και Χριστιανών.

Όταν διαπίστωσα ότι το μεγαλύτερο μέρος του χριστεπώνυμου πληρώματος της χώρας μας, αγνοεί ότι ο Γιαχβέ ο θεός των Εβραίων είναι ο ίδιος ακριβώς και θεός δικός του, ομολογώ ότι εξεπλάγην τα μέγιστα. Αναλογίστηκα την βαρύτατη ευθύνη των ιερωμένων θεολόγων και κατηχητών, οι οποίοι, όπως φαίνεται, απαξιούν να διδάσκουν στο ποίμνιό τους τόσο πρωταρχικής σημασίας θέματα.

Να γιατί κανείς ορθόδοξος δεν διαβάζει την Παλαιά Διαθήκη, παρ’ όλο που το βιβλίο αυτό τυγχάνει ιερό και θεόπνευστο γι’  αυτόν. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα χρειάστηκε να τους εξηγήσω ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν Εβραίος, αφού κατάγονταν από την γενιά του Δαβίδ.
Σε μιά περίπτωση δε πιάστηκα εντελώς αδιάβαστος, αν και φανατικός μελετητής της Βίβλου, από κάποιον γνώστη του θέματος. Ο άνθρωπος αυτός πρόβαλε το εξής ζήτημα: καλά ο Ιωσήφ ήταν από την γενιά του Δαβίδ. Όμως  Γιαχβέ, με τον κρίνο, δεν γονιμοποίησε την Μαρία την μάνα του Χριστού η οποία δεν κατάγονταν από το γένος του Δαβίδ;
Πώς λοιπόν ο Χριστός ήταν από την γενιά του Δαβίδ, όπως τόσες και τόσες προφητείες το προείπαν; Αλήθεια θα αισθανόμουν πολύ υπόχρεος σ’  αυτόν που θα μου έλυνε αυτόν τον γρίφο.
Κι ας μη θεωρηθεί φαρισαϊσμός το ενδιαφέρον μου αυτό, διότι πρόκειται, κατά την γνώμη μου, για υψίστης σημασίας ζήτημα.
Πώς να το πω πιο απλά; Ο Ιωσήφ κατάγεται από την γενιά του Δαβίδ (Ματθ. 1. 1-16). Αλλά να τι παθαίνει ο άνθρωπος αυτός: «πριν ή συνελθείν αυτούς ευρέθη εν γαστρί έχουσα εκ Πνεύματος Αγίου» (Ματθ. 1. 18), η Μαρία η μητέρα του Χριστού. Ο άνθρωπος δεν ακούμπησε την γυναίκα του. Ήταν αποκλειστική ενέργεια του Αγίου πνεύματος. Επειδή όμως η Αγία τριάδα, Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα, είναι μεν τρία πρόσωπα, αλλά ταυτοχρόνως και αδιαίρετα, μπορούμε να πούμε ότι και τα τρία πρόσωπα εξ ίσου ευθύνονται για το «ευρέθη εν γαστρί έχουσα». Όπερ σημαίνει ότι εγγαστρώθη υπ’ αυτών.
Ουδέν αδύνατον για τον θεό και ουδέν επιλήψιμον το από την σοφίαν του απορρέον. Και τοις αγνώστοις και τοις γνωστοίς όπως εν προκειμένω. Κι ερχόμαστε στο καθ’  εαυτού θέμα μας.
Σ’ όλα τα Ευαγγέλια ανεξαιρέτως γράφεται ότι κατά την ώρα της βαπτίσεως του Χριστού, στον Ιορδάνη ποταμό, από το Ιωάννη τον βαπτιστή, ο θεός, παρουσία του Αγίου Πνεύματος «είδει ωσεί περιστεράν» εδήλωσε: «Ούτος εστίν ο υιός μου ο αγαπητός, εν ώ ευδόκησα». Χρειάζεται μήπως άλλη μαρτυρία; Μήπως τα Ευαγγέλια δεν είναι θεόπνευστα. Μήπως αναφέρουν και κανένα ψέμα; Μη γένοιτο.
Ας αναφέρουμε δε και μιά μαρτυρία , από την πλευρά του Χριστού για τον πατέρα του, αυτόν τον ίδιο θεό των Ιουδαίων. Συνομιλεί ο Χριστός με κάποιους Ιουδαίους κι αυτοί του λένε: «Εμείς δεν έγενηθήκαμε από πορνεία, έναν πατέρα έχουμε τον θεό». Τότε ο Χριστός τους είπε: «Εάν ο θεός ήτο πατέρας σας, θα με αγαπούσατε, διότι εγώ από τον θεόν εβγήκα και ήλθα εδώ. Δεν ήλθα από τον εαυτό μου αλλ’  εκείνος με έστειλε…» (Ιωάνν. 8. 41).
Ο δε Απόστολος Παύλος, στις πράξεις των Αποστόλων και στις επιστολές του, εκατοντάδες φορές εξηγεί πώς ο θεός των Εβραίων Γιαχβέ είναι ο πατέρας του Ιησού.
Όταν λοιπόν δεκάδες εκατοντάδων μαρτυρίες υπάρχουν εντός της Βίβλου για την πολύπλοκη, για να λέμε όλη την αλήθεια, σχέση του Ιησού με τον Γιαχβέ, νομίζουμε ότι δικαίως απορούμε με την άγνοια των σημερινών χριστιανών πάνω στο θέμα αυτό.
Είπαμε πολύπλοκη σχέση. Πράγματι είναι λογικό να μπερδεύεται κανείς με το δίκιο του. Κι ακόμα περισσότερο αν βάλλει στο παιχνίδι και το Άγιο Πνεύμα. Ο Γιαχβέ είναι ο θεός για τους Εβραίους. Κανείς άλλος. Τελεία και παύλα. Ο Χριστός είναι θεός για τους χριστιανούς αλλά κι ο Γιαχβέ είναι θεός τους, μαζί με το Άγιο πνεύμα. Είναι τρία πρόσωπα αλλά ταυτοχρόνως και αδιαίρετα! Τέλος πάντων οι θεολόγοι είναι λέει σε θέση να τα εξηγούν όλ’  αυτά πολύ ξεκάθαρα. Μάλλον εγώ που δεν μπορώ να τα καταλάβω αυτά τα πράγματα φαίνεται ότι είμαι χοντροκέφαλος. Και μαζί με μένα κι ένα σωρό άλλοι.
Υπάρχει βεβαίως και το ζήτημα ότι αυτά τα ακαταλαβίστικα δεν τα αναγνωρίζουν και οι Εβραίοι, οι οποίοι δεν δέχονται την Καινή Διαθήκη και φυσικά ούτε τον Χριστό. Απ’ ό,τι δε φαίνεται ξεκάθαρα, ένας τουλάχιστον λόγος είναι αυτός που του απηύθυναν λέγοντάς του ότι «εμείς δεν εγεννηθήκαμε από πορνεία». Μ’  άλλα λόγια οι άνθρωποι αυτοί αμφισβητούσαν τις ικανότητες του κρίνου. Δικαίωμά τους στο κάτω κάτω της γραφής.
Τέλος πάντων είτε αρέσει σε κάποιου είτε δεν αρέσει ο θεός της ορθοδοξίας ο Πατήρ και ο θεός των Εβραίων ο Γιαχβέ είναι ένας και ο αυτός. Και στην τάξη των ορθόδοξων ακόμα πραγμάτων ο Γιαχβέ κατέχει, όπως και να το κάνουμε, την πρωτοκαθεδρία αφού αυτός είναι ο πατέρας του Χριστού, όπως ο ίδιος ο Χριστός τόσες και τόσες φορές το αναφέρει μέσα στα Ευαγγέλια. Εξ άλλου αναφέρεται σαφώς και κατηγορηματικώς και στο σύμβολο της ορθοδόξου πίστεως: «και εις έναν Κύριον Ιησούν Χριστόν τον υιόν του θεού..».
Προσωπικώς διαπίστωσα ότι οι σημερινοί νέοι αγνοούν παντελώς την εβραϊκή καταγωγή του Χριστού, παρ’  όλα τα «εν Βηθλεέμ τη πόλη», τα «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου κύριε» και όλες τις ατέλειωτες αναφορές των Ευαγγελίων σε αποκλειστικά Ιουδαϊκές ιστορίες.
Φαίνεται πως η ορθοδοξία βρήκε τρόπο να αποδυναμώσει την αίσθηση αυτή της Εβραϊκής της καταγωγής απέναντι στους πιστούς της, αντιλαμβανόμενη μάλλον την βαθιά και αξερίζωτη αγάπη των Ελλήνων προς τα πάτριά τους. Οψόμεθα μέχρι πότε.

Βασδέκης Ν. Σταύρος

Μαυροκορδάτου  31
62100   Σέρρες
τηλ.  23210-52462

Eπιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος

χωρίς τη άδεια του συγγραφέα

http://www.athriskos.gr/modules/news/article.php?storyid=30

Author:

Διέμενα στην Γερμανία και τώρα στην Ελλάδα Το μπλοκ αυτό είναι δική μου πνευματική εργασία και η κατάχρηση τους υπόκειται στο copy Right πνευματικής ιδιοκτησίας

15 thoughts on “Γιαχβέ – Σαβαώθ. Ο αυτός θεός Εβραίων και Χριστιανών.

    1. Δώσε τις πηγές σου. Να διαβάσουμε τα εβραϊκά παραμύθια εννοείς που τα έχετε αναγάγει σε αποκάλυψη εκ θεού. Μπορείτε να αποδείξετε ότι δεν είναι παραμύθια αλλά αποκάλυψης εk θεού; Έχετε άλλες ποιο αξιόπιστες πηγές; Έχετε αποδείξεις πέραν ισχυρισμών επί ισχυρισμών, μπορείτε όλα αυτά να τα αποδείξετε . Σε κάθε περίπτωση αναφορές σε εβραϊκά βιβλία ούτε απόδειξη είναι ούτε αποκάλυψη από τον θεό. Είναι εβραϊκά παραμύθια κλεμμένα από εδώ και από εκεί και κατασκευάσματα με σκοπό τον πνευματικό πόλεμο και την νοητική κατάκτηση. Πρόκειται για ένα θρησκευτικό μυθιστόρημα που τους το έφτιαξε ο Πτολεμαίος, επειδή ήθελε να τους εκπολιτίσει, να κερδίσει την υποστήριξη τους και να τους έχει ειρηνική συμβίωση. Από εκεί και πέρα από αρχαιοτάτων χρόνων οι Έλληνες μίλησαν για το πρώτο αίτιο από το οποίο εμπορεύθηκε η δημιουργία και ο κόσμος, μίλησαν για το ΕΝ και τριαδικότητα του Ενός. Μας είπαν, από το ένα τα πάντα και τα πάντα είναι ένα. Σε αυτήν την κοσμική ιεραρχία έχουν την θέση τους και οι θεοί(οι δικοί μας είναι φωτεινές οντότητες και όχι διάβολοι και πνεύματα της αβύσσου) και αυτοί εκ του ενός. Η παναγία η μητέρα του Χριστού ήταν Ελληνίς από την Γαλιλαία που κατοικούταν από Έλληνες. Πιθανόν να είχε προσηλυτισθεί στον ιουδαϊσμό για κάποιους λόγους. Ίσως επειδή είχε υιοθετηθεί από ιουδαίους, ίσως επειδή προσηλυτίστηκε, ίσως ίσως…. Ο Χριστός λοιπόν ήταν κατά σάρκα Έλλην. Σε πολλούς αυτό δεν αρέσει επειδή επικράτησε η ιουδαϊκή αντίληψη περί Χριστού, μάλλον από τότε που κυριάρχησε στην ρωμαϊκή αυτοκρατορία ο Εβραίος Αυτοκράτορας

      Like

  1. Οποτε έχετε τέτοιες απορίες να θυμάστε ένα απλό πράγμα :Οι Εβραίοι δεν πιστεύουν στην Αγία Τριάδα. Δηλαδή στον Τριδυναμο Θεό που φυσικά είναι αδιαιρετος. Αυτό το γνωρίζουμε χιλιάδες χρόνια πριν τον Χριστό από γραπτά του Ερμή του τρισμεγιστου αλλά και από αγιους της ορθοδοξιας. Υπάρχουν εγγραφα τους που έμειναν πριν τους αφορισουν οι εβραιοχριστιανοι τον 4ο αιώνα όπως ο αρειος και αλλοι. Οι Εβραίοι υμνουν ένα μονοφυσιτικο Θεό που ονομάζεται Γιαχβε. Δεν αναγνωρίζει κανείς Εβραίος την Τριάδα.

    Like

  2. Αγαπητοι φίλοι μην αφήνετε να σας μπερδεύουν. Μπορεί ο Γιαχβε να είναι ο Θεός των Εβραίων και ο Χριστός ο υιός του Θεού για τους χριστιανους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Χριστός είναι υιός του…. Γιαχβε γιατί πολύ απλά οι Εβραίοι δεν πιστεύουν στην Αγία Τριάδα. Με πολύ απλά λόγια δεν πιστεύουν σε Πατήρ -Υιο -Αγιο Πνεύμα . Αυτοί υμνουν ένα Θεό με μια φύση που ονομάζεται Γιαχβε. Εμείς πιστεύουμε σε ένα τριδυναμο Θεό που αναφέρεται και στην αρχαία μας παράδοση από τον Ερμή τον Τρισμεγιστο χιλιάδες χρόνια πριν την έλευση του Χριστού.

    Like

  3. Ο τριαδικος Θεός που πιστεύουμε δεν έχει καμία σχέση με τους Εβραίους, είναι γεγονος ότι έχουν φροντίσει να διεισδυσουν στα ιερά κείμενα και να βάλουν τις δικές τους πινελιές.Με αυτό επιτυχγανεται να διχάζουν τους Έλληνες ωστε να μην αποδέχονται τον Χριστιανισμό λόγω “εβραϊκής προελευσης ” και να παραμένουν στάσιμοι πιστευοντας μονο στο Δωδεκαθεο (στους ΕΛ επιτηριτες της ισορροπίας και δικαιοσύνης στην γη ).

    Like

  4. Ο πατήρ θεός κόσμος και οι υιοί αυτού η υποστάσεις αυτού, όπως ο ΖΕYΣ και ο ΧΡΙΣΤΟΣ. Η τριαδικότης του Θεού είναι αρχαιοελληνική θεολογική αντίληψη του Θεού και όχι φυσικά εβραϊκή. Ο τριαδικός Θεός, ενεργούμενος σε 4 κοσμικά επίπεδα, εις έκαστον των οποιων έχει τα διαφορετικά ονόματα των Θεών των Ελλήνων, είναι το αρχαίο ελληνικό δωδεκάθεο. Την ποιο σωστή αντίληψη του Θεού την είχαν οι αρχαίοι Έλληνες.

    Ο σύζυγος της μαρίας ήταν ο Πάνθηρας. Αμφότεροι Έλληνες. Στη παλαιστίνη βρέθηκαν επειδή μάλλον ο λεγεωνάριος Πάνθηρας μετατέθηκε εκεί με την λεγεώνα του. Σε κάποια μάχη πρέπει να σκοτώθηκε αλλα είχε γεννηθεί ο Ιησούς. Μετά την σταύρωση του Χριστού από του Ρωμαίους κατά την επιθυμία και τον εκβιασμό των Φαρισαίων, πιθανότερον του κρονίου εβραϊκού και ρωμαϊκού ιερατείου, η μαρία επέστρεψε στην Ελλάδα μαζί με τον Ιωάννη τον Ευαγγελιστή που ήταν και αυτός Έλληνας.

    Ο κύριος λόγος που ενσαρκώθηκε ήταν η αποβολή του σκότους και των φορέων του από τον πλανήτη και ίσως από τον γαλαξία η το σύμπαν που βρίσκεται ο πλανήτης μας.

    Αυτό θα γίνει την ημερα του θερισμού κατά την παραβολή των ζιζανίων. Τότε τα ζιζάνια, δηλαδή σκοτεινές οντότητες, θα κοπούν και θα ριφθούν στην φωτιά για να καταστραφούν. Τότε είπε…σήμερα αποβάλλεται ο αρχων του κόσμου ,την ημερα του θερισμού θα συμβεί αυτό. Ο Πλανήτης έως την τότε θα εξκολουθεί να είναι υπό την κυρίαρχη του σκότους

    Μάλλον πλησιάζει αυτός ο χρόνος. Οι Έλληνες έχουν έρθει από αλλα πλανητικά συστήματα με γιγαντιαίο αστροστόλο για να καταστρέψουν τους υιούς καί τις θυγατέρες του σκότους στο διάστημα και εδώ στην Γη.

    Μπορούμε να πούμε πως ήρθαν για να καταστρέψουν την κόλαση και τους βρωμερούς της δαίμονες

    Like

  5. Αν δεν κάνω λάθος ο Χριστός είπε στους γραμματείς και φαρισαίους ότι έχουν τον ίδιο πατέρα με τους διαβόλους και ότι δεν έχουν τον ίδιο Θεό με τον Χριστό. Ποιος είναι ο πατέρας των διαβόλων και των φαρισαίων?

    Like

  6. Τι λες ρε ζώον…!!! Τι σχέση έχει ο Γιαχβέ των εβραίων με τον Τριαδικό Θεό του ορθόδοξου χριστιανισμού;;; Ζώον, ε ζώον…!!!

    Like

    1. Ο Ιεχωβάς είναι Ο θεός των χριστιανικών εκκλησιών και της ορθοδοξίας. Γιατί σας το κρύβουν? Οι μέρτυρες του Ιεχωβά σε αυτό το θέμα είναι ειλικρινής τουλάχιστον.

      Like

    2. Είσαι και αδιάβαστος αλλά και ηλίθιος.

      Like

  7. Για να καταλάβεις καλά κ. Βασδέκη, δεν έχεις παρά να διαβάσεις τα βιβλία του Κώστα Μπαρμπή ”ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ- ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ και προ παντός ΙΟΥΔΑΪΟΕΒΡΑΪΣΜΟΣ και τότε σίγουρα θα ντραπείς για αυτά που γράφεις για τον ΙΗΣΟΎ ΧΡΙΣΤΟ. Δέν είχε καμμία σχέση με τους Εβραίους. Ήταν ΕΛΛΗΝΑΣ από μητέρα Ελληνίδα από την Γαλλιλαία, όπου κατοικούσαν οι Έλληνες..
    Και κάτι άλλο : O Χριστός, δεν γράφει η Αγία Γραφή ότι απευθυνόμενος στους Εβραίους του είπε : ”…εσείς είσθε τέκνα του σατανά..”. Έχει καμμία σχέση ο Χριστός μας, ο Θεός της Αγάπης, με τον Γιαχβέ ή ΑδωνάΪ ή Ελωχήμ ή Σαβαώθ, τον κακό, βάναυσο, άρπαγα, αιμοδιψή Θεό των Εβραίων :
    Ίσως σας χρειάζεται να διαβάσετε την Tanah, το Λευιτικό, το Ταλμούδ και τους ”Μεγάλους” Εβραίους Ιεζεκιήλ ΚΣΤ’ 6,δ, ΚΗ’ 23, ΛΗ’ 22, καθώς και τον εξίσου ΄΄Μεγάλο” Ησαία ΣΤ’ 15-16, Θ’ 18, ΛΔ’ 2-3, για να καταλάβετε την εβραϊκή θρησκεία και να κάνετε τον διαχωρισμό της από χριστιανική η οποία περιέχει φιλοσοφία και που δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με τον Θεό των εβραίων.

    ΥΔΡΟΧΟΟΣ-Γ.

    Like

    1. μα τι ειναι ολα αυτα δεν καταλαβαινω . τι αποδειξεις υπαρχουν για ολα αυτα οτι ο θεος των εβραιων ειναι ψευδης .

      Like

    2. σε αυτό να αναφέρω ότι κάθε Σάββατο που υμνούν τους νεκρούς τους οι άνθρωποι, ο παπάς κάνει επίκληση στον Σαβαώθ και στον επερχόμενο γιο του! Εγω προσωπικά αρνούμαι να κάνω μνημόσυνο στους δικούς μου ανθρώπους επικολλώντας δαίμονες του σατανά. Και για όσους δεν γνωρίζουν, ΣΑΒΑΩΘ-ΣΑΤ-ΣΑΤΑΝΑΣ-ΣΑΤΟΥΡΝΟΣ-ΚΡΟΝΟΣ ειναι το ίδιο άτομο. Σε άλλες γλώσσες το Σάββατο είναι ημέρα του Κρόνου *Saturday *(saturn day).
      Τα μνημόσυνα των δικών μου ανθρώπων, ανάβω μια λαμπαδιτσα ΕΚΤΟΣ Σαββάτου και προτιμώ της Κυριακές (Ημέρα του Ήλιου), παρακαλώ τον ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΟ με σύμβολο τον ΗΛΙΟ και με σύμβολο το ΣΤΑΥΡΟ.. γιατί πλέον έχουμε χαθεί με τους τίτλους, τους καμουφλάρουν όλους για να μην ξέρουμε τι μας γίνετε. Κάνω την προσευχή μου, μελετώ που πανε τα κόλλυβα αυτα και εκτός Σαββάτου ίσως βάλω ενα παπά να κάνει μια ευχή ΟΧΙ ΜΕ ΣΑΒΑΩΘΙΑ κτλ..

      Like

  8. Μεγαλη Προσπαθεια και Αναλυσις Αλλα τα Συμπερασματα Ειναι Λανθασμενα…ετι ολιγον τι και πολλα θα Αποκαλυφθουν, προσ το παρων αρκει οτι 1. ο Ιησους Χριστος Υιος του Θεου ειναι ο ΕμμανουΕΛ 2. Ο Γιαχβε ειναι ο Διας
    Αυτα για τωρα

    Εν Αρχη Ην Ο Λογος

    Like

  9. Αυτό το παραμύθι μας διδάσκουν στα σχολεια και μας κατηχούν στην εκκλησια, ότι ο Χριστός είναι τέκνων του Γιαχβέ – Σαβαώθ.

    Με αυτό το παραμύθι κατασκεύασαν τον Ιουδαιοχριστιανισμό και διά αυτού επεδίωξαν των Ελλήνων τον αφανισμό, δημιουργώντας καταρχάς την ανατολική ρωμαϊκή σιωνιστική αυτοκρατορία, με δημιουργό αυτής τον σιωνιστή Εβραίο Kωνσταντίνο και τους επακολουθήσαντες Εβραίους αυτοκράτορες όπως ο Θεοδόσιος ο Ισπανοεβραίος.

    Τιμή δόξα και ευλάβεια στον Απολλώνιο Ιάσονα Χριστό, τον Έλλην, Υιό του θεού του φωτός ΖHΝΑ(ΖΕYΣ), στους ολύμπιους θεούς και στον Πατέρα θεών και Eλλήνων ΖΕYΣ

    Like

Leave a comment